Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-20@01:17:49 GMT

صف های شلوغ واکسیناسیون در شیراز

تاریخ انتشار: ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۲۳۳۰۷

صف های شلوغ واکسیناسیون در شیراز

به گزارش «تابناک» به نقل از ایلنا از شیراز، قیامت است و شلوغ. بی‌هیچ نظمی. برخی‌ عصازنان و نالان جواب سربالا می‌شنوند، تا بعد شاید واکسنی باشد یا نه. ساعت ۱۱ صبح در حیاط هلال احمر واقع در شیشه گری زن و مرد، پیر و جوان پشت در صف بسته‌اند تا انتظار تزریق واکسن به پایان برسد.

مراکز بهداشت روزانه سهمیه محدودی واکسن دریافت می‌کنند در چنین اوضاعی مسئولان پایگاه‌های بهداشت مجبورند واکسن‌های مازاد را به کسانی تزریق کنند که بدون پیامک و تماس تلفنی مراجعه کرده‌اند گاهی که تعداد واکسن از تعداد مراجعه‌کننده‌ها کمتر باشد آنها از پایگاه‌های دیگر استعلام می‌گیرند و سالمندان را به آنجا ارجاع می‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حضور کادر درمان اعم از پزشک و پرستار و ماموران اورژانس و کارمندان بیمارستان در کنار افراد سالخورده ۸۰ سال به بالا هم سبب شده تا که احتمال شیوع کرونا در میان سالمندان افزایش یابد.

نبود ویلچر برای افراد معلول و ناتوان هم از دیگر معضلات و مشکلاتی است که افراد با پوست های چروک خورده و دست ها و پاهای ناتوان با آن مواجه اند.

لزوم واکسینه شدن سالمندان در مکان های راحت تر

آن طور که یکی از افراد حاضر در صف واکسن می گوید: هرچند که سالمندان در سن بالای ۸۰ سال قرار دارند اما تعدادی از این گروه توانا و گروه دیگر از سالمندان ناتوان هستند که در بسیاری از امور با مشکل مواجهند.

وی در گفت و گو با ایلنا با اشاره به اینکه تعدادی از سالمندان متاسفانه حتی در کنترل ادرار با مشکل مواجهند، افزود: به مسئولان توصیه می کنم که اقداماتی بیندیشند تا به تبع آن سالمندان ناتوان و افراد بالای ۸۰ سال که با مشکل مواجه اند بتوانند به دور از هر معطلی و در اسرع وقت واکسن بزنند این در حالیست که سالمندان حوصله و توان ایستادن در صف های طولانی را ندارند.

این سالمند در ادامه با اشاره به اینکه طی تماسی که توسط پزشک خانواده با وی انجام شد به ما اطلاع دادند که برای تزریق واکسن در زمان و مکان مقرر حضور پیدا کنیم افزود: حدود 30 دقیقه است که در صف منتظر تزریق واکسن هستم.

تعدد و شلوغی افراد در صف واکسن فاجعه می آفریند

یکی دیگر از سالمندان با اشاره به اینکه بنده هنوز برای ورود به سالن در صف انتظار به سر می برم گفت: شلوغی افراد در کنار هم و رعایت نکردن پروتکل های بهداشتی و فاصله ها باعث شده تا با مشکل مواجه شویم بطوریکه نزدن ماسک توسط بعضی از افراد هم در این صف از دیگر موضوعاتی است که باید به آن رسیدگی شود.

وی در گفت و گو با ایلنا با اشاره به اینکه درب های باریک برای ورود افراد به سالن باعث می شود تا فاصله ها کاهش یابد و در نهایت موجب انتشار ویروس کرونا می شود، ادامه داد: قطعا باید برای تمام این مشکلات چاره ای اندیشیده شود.

این سالمند با بیان اینکه برای زدن واکسن از ساعت ۱۰ در اینجا حضور یافته ام افزود: حدود یک ساعت است که در صف منتظر تزریق واکسن هستم و متاسفانه هنوز نتوانستم وارد سالن تزریق واکسن شوم.

وی با اشاره به شرایط اطلاع رسانی گفت: بنده پزشک هستم دوز اول واکسن را در تاریخ ۱۸ فروردین ماه تزریق کردم این در حالیست که رعایت نکردن فاصله مشکلاتی را برای مردم علی الخصوص سالمندان ایجاد خواهد کرد.

این سالمند در ادامه با اشاره به اینکه تزریق واکسن در خودرو به سالمندان به مراتب بهتر از فضای بسته است، گفت: قطعا ایستادن افراد سالمند در صفوف طولانی باعث به خطر افتادن سلامتی این قشر می شود.

لزوم تفکیک صف واکسیناسیون کادر درمان از سالمندان

یکی از کادر درمان هم با اشاره به اینکه مردم همچنان مشتاقانه از تزریق واکسن استقبال می کنند، افزود: در حال حاضر نظم مردم در صف ها به مراتب بهتر از روزهای نخست است.

وی در گفت و گو با ایلنا با اشاره به اینکه مردم از طریق پزشک خانواده از تاریخ واکسن اطلاع پیدا می کنند، افزود: از این رو پزشکان خانواده با افراد بالای ۸۰ سال مستقیم تماس می گیرند و به آن ها در رابطه با تزریق واسن اطلاع می دهند.

این کادر درمان در ادامه با اشاره به اینکه تاکنون مشکلی برای تزریق واکسن نداشتیم، افزود: بهتر بود که مسئولان برای تزریق واکسن، سالمندان را از کادر درمان تفکیک می کردند بطوری که خطر ابتلای کادر درمان به مراتب می تواند دامن سالمندان را بگیرد.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه امکان ناقل بودن کادر درمان به ویروس کرونا بسیار زیاد است بنابراین در یک مکان تزریق واکسن و ایستادن در یک صف مشترک با سالمندان به مراتب می تواند مشکلاتی را ایجاد کند.

این کادر درمان در ادامه با اشاره به اینکه حدود ۴۰ دقیقه است که در صف تزریق واکسن ایستاده ام افزود: قطعا بهتر است برای تامین سلامتی افراد بالای ۸۰ سال مکان تزریق سالمندان با کادر درمان جدا شود.

بعضی افراد به صورت خودسرانه برای تزریق واکسن به مراکز مراجعه می کنند

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز هم در ادامه با بیان اینکه قطعا ایجاد صف برای واکسن باعث شلوغی و تجمع افراد می شود ، گفت: اگرچه دانشگاه علوم پزشکی برای تزریق واکسن فراخوانی را به تعدادی افراد ارسال می کند اما نباید فراموش کرد که عده ای از افراد هم بدون اطلاع رسانی و به صورت خودسرانه برای تزریق واکسن به مراکز مراجعه می کنند.

عبدالرسول همتی در گفت و گو با ایلنا با اشاره به اینکه متاسفانه بعضی از افراد که نامشان در سیستم تزریق واکسن نیست با حضور در مکان های تزریق واکسن باعث شلوغی صف و تجمع می شوند، افزود: قطعا باید برای تزریق واکسن یک فرهنگسازی در میان مردم انجام شود تا مردم بعد از اینکه پیامی دریافت کردند در مراکز تزریق واکسن حضور پیدا کنند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به اینکه مسئولان با مراجعه به سامانه سیب اسامی افراد واجدالشرایط تزریق واکسن را گردآوری می کنند افزود: از این رو مسئولان با در نظر گرفتن ظرفیت سالن ها به افراد اعلام می کنند که در چه زمان و تاریخی برای تزریق واکسن حضور پیدا کنند این در حالیست که متاسفانه بعضی از افراد بدون فراخوان و خارج از نوبت در صف های تزریق واکسن مراجعه می کنند.

وی با اشاره به اینکه مسئولان استان هنوز صحبتی درباره تزریق واکسن بدون نوبت به افراد ۸۰ سال به بالا نداشته اند، ادامه داد: اگرچه وزیر اعلام کرده که تزریق واکسن برای تعداد اندکی که بدون نوبت به مراکز مراجعه می‌کنند انجام شود، اما آقای نمکی صحبتی مبنی بر واکسینه شدن افراد بالای ۸۰ سال در یک روز انجام نداده است.

وجود ۸۱ هزار نفر سالمند بالای ۸۰ سال در فارس

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به اینکه حدود ۸۱ هزار نفر سالمند بالای ۸۰ سال در استان فارس وجود دارد، ادامه داد: قطعا تزریق واکسن به این افراد در یک یا دو روز انجام نمی‌شود این در حالیست که ظرفیت واکسیناسیون در استان فارس حدود ۸ هزار نفر است که با این حساب واکسیناسیون سالمندان در استان فارس ۱۰ روز زمان می‌برد.

همتی در ادامه با اشاره به اینکه برای واکسینه کردن به صورت تک تک به افراد واجد الشرایط پیامک ارسال می‌کنیم، ادامه داد: هر فردی که یک بار به پزشک خانواده مراجعه کرده و اطلاعاتش در سامانه سیب ثبت شده باشد مشخصاتش در سیستم علوم پزشکی وجود دارد و سر موعد تزریق واکسن پیامک به او ارسال می‌شود.

وی با اشاره به اینکه اطلاعات ۱۰ درصد مردم استان در سامانه سیب ثبت نشده است، گفت: اطلاعات بیمه شدگان نیرو‌های مسلح، صدا و سیما و بانک‌ها و شرکت نفت ثبت نشده است که در تلاشیم تا با دریافت اطلاعات این افراد مشخخصات تمام افراد را در سامانه سیب ثبت کنیم.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به اینکه تا زمانی که بیش از ۹۰ درصد سالمندان بالای ۸۰ سال در استان واکسینه نشوند به سراغ واکسینه کردن دیگر گروه‌های سنی نخواهیم رفت، گفت: قطعا دانشگاه علوم پزشکی شیراز بعد از واکسیناسیون کامل تزریق یک گروه سنی به واکسینه کردن و تزریق واکسن به گروه سنی دیگر می‌پردازد.

وی با اشاره به اینکه بعد از واکسینه کردن سالمندان ۸۵ سال برای تزریق واکسن به سراغ گروه سنی ۷۵ تا ۸۰ سال می‌رویم، افزود: در هر مرحله گروه‌های سنی را ۵ سال به ۵ سال کاهش می‌دهیم و واکسینه می‌کنیم.

همتی در ادامه ادامه داد: اگرچه امکان ارسال پیامک برای بعضی از افراد به دلایل خاموش بودن تلفن همراه و.. وجود دارد بنابراین این افراد می‌توانند با مراجعه به مراقبت سلامت از زمان تاریخ تزریق واکسن اطلاع پیدا کنند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز در ادامه با اشاره به اینکه سالن تزریق سالمندان با کادر درمان تفاوت دارد، ادامه داد: در حال حاضر بیش از ۹۵ درصد کادر درمان واکسینه شده اند.

رعایت پروتکل‌ها به مراتب بهتر از تزریق واکسن است

پاک فطرت نماینده شیراز و زرقان هم با بیان اینکه قطعا پیشگیری و رعایت پروتکل‌ها به مراتب بهتر از تزریق واکسن می‌تواند در مهار بیماری کرونا موثر باشد، گفت: ذکر این نکته ضروری است که تزریق واکسن نمی‌تواند به صورت ۱۰۰ درصد تضمین ابتلای مجدد به بیماری کرونا را صادر کند.

علیرضا پاک فطرت در گفتگو با ایلنا با اشاره به اینکه اکثر تولید کنندگان واکسن معتقدند که تزریق واکسن تا ۶ ماه می‌تواند سلامتی و ابتلای افراد به بیماری کرونا را تضمین کند، افزود: در صورتی که افراد رعایت نکننند احتمال شیوع در افراد به مراتب افزایش می‌یابد.

پاک فطرت در ادامه با اشاره به اینکه کشور چین توانست با استفاده از دارو‌های گیاهی و رعایت پروتکل‌ها زنجیره شیوع کرونا را قطع کند، افزود: در جهت کنترل بیماری کرونا مردم باید بیشتر پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند.

وی در ادامه با انتقاد از بی توجهی مردم نسبت به شیوع و انتشار کرونا بیان کرد: متاسفانه زمانی که هوا خوب می‌شود و دولت هم سخت گیری‌های کرونایی را کاهش می‌دهد شاهد سیل عظیم مردم در پارک ها، خیابان‌ها و فروشگاه‌های بزرگ هستیم.

عضو کمیسیون عمران با اشاره به اینکه هجوم مردم از دلایل مهم ایجاد صف‌های طولانی است، افزود: نداشتن برنامه ریزی مناسب توسط مسئولان هم از دیگر دلایل مهم وجود صف‌های طولانی است.

وی با اشاره به اینکه قطعا تازه بودن کرونا باعث شده تا در برخی از بخش‌ها با سختی‌هایی مواجه شویم گفت: نباید فراموش کرد که رعایت پروتکل‌های بهداشتی به مراتب بهتر از تزریق واکسن است.

 

منبع: تابناک

کلیدواژه: نحوه برگزاری امتحانات مدارس 1399 1400 ماه رمضان دعای روز بیست و چهارم رمضان روز قدس فطریه شیراز واکسن کرونا صف واکسن واکسیناسیون تزریق واکسن نحوه برگزاری امتحانات مدارس 1399 1400 ماه رمضان دعای روز بیست و چهارم رمضان روز قدس فطریه معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز ادامه با اشاره افراد بالای ۸۰ سال برای تزریق واکسن مراتب بهتر رعایت پروتکل ها بالای ۸۰ سال تزریق واکسن مراجعه می کنند تزریق واکسن تزریق واکسن مشکل مواجه بعضی از افراد واکسینه کردن بیماری کرونا سامانه سیب کادر درمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۲۳۳۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت واکسنی که می تواند با هر گونه ویروسی مبارزه کند

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیسن نت، به گفته محققان، این واکسن‌های جدید ویروس‌ها را با استفاده از پاسخی متفاوت به عفونت نسبت به آنچه که توسط واکسن‌های فعلی ایجاد می‌شود، هدف قرار می‌دهند.

واکسن جدید به جای آموزش به سیستم ایمنی برای ایجاد آنتی بادی برای مبارزه با یک ویروس خاص، در عوض به بدن یاد می‌دهد که پروتئین‌های RNA سیگنال‌دهنده کوچکی ایجاد کند که انتشار ویروسی مضر را متوقف می‌کند.

محققان استدلال می‌کنند که این رویکرد جدید می‌تواند توسعه واکسن فعلی را متحول کند، که در آن متخصصان واکسن‌هایی را بر اساس پیش بینی‌هایی ایجاد می‌کنند که کدام گونه‌های آنفلوانزا و کووید احتمالاً عفونی ترین هستند.

در عوض، این واکسن‌های تقویت‌کننده RNA باید در برابر همه سویه‌های یک ویروس خاص مؤثر باشند.

«رونگ های»، محقق ارشد و ویروس شناس دانشگاه کالیفرنیا، گفت: «آنچه که می‌خواهم در مورد این استراتژی واکسن تأکید کنم این است که این واکسن به طور گسترده برای هر تعدادی از ویروس‌ها قابل استفاده است، به طور گسترده در برابر هر نوع ویروس مؤثر است و برای طیف گسترده‌ای از مردم بی خطر است.»

های در بیانیه خبری دانشگاه افزود: «این روش می‌تواند واکسنی جهانی باشد که ما به دنبال آن بوده ایم.»

به طور سنتی، واکسن‌ها از ویروس مرده یا زنده اما تغییر یافته برای تحریک پاسخ ایمنی بدن استفاده می‌کنند. این پاسخ ایمنی به بدن می‌آموزد که چگونه میکروب را بشناسد و آنتی بادی‌هایی تولید کند که به طور خاص آن میکروب را هدف قرار داده و از بین ببرد.

به گفته محققان، واکسن جدید همچنین از یک نسخه زنده و اصلاح‌شده ویروس استفاده می‌کند، اما متکی به پاسخ ایمنی سنتی بدن که باعث ایجاد آنتی‌بادی‌ها می‌شود، نیست.

در عوض، این واکسن‌ها به بدن یاد می‌دهند که با استفاده از پروتئین‌های سیگنال‌دهنده RNA هدف، در تکثیر ویروسی دخالت کند.

محققان گزارش می‌دهند که یکی از این واکسن‌هایی که برای ویروس موشی به نام Nodamura ساخته شد، موش‌های آزمایشگاهی را حداقل به مدت ۹۰ روز از دوزهای کشنده ویروس محافظت می‌کند. ۹ روز عمر موش تقریباً معادل یک سال انسان است.

کد خبر 6081573

دیگر خبرها

  • برگزاری دومین دوره رقابت‌های طناب‌زنی نابینایان به مناسبت روز شیراز
  • انجام معاینات پزشکی و واکسیناسیون ۹۶۵ نفر از زائران حج تمتع
  • ایمن سازی دام‌ها علیه بیماری‌ها
  • آغاز طرح واکسیناسیون سراسری دام علیه بیماری تب مالت از اردیبهشت
  • واکسیناسیون رایگان طیور بومی و روستایی در گنابادعلیه بیماری نیوکاسل
  • توصیه دامپزشکی گناباد در خصوص واکسیناسیون آنتروتوکسمی دام سبک
  • ساخت واکسنی که می تواند با هر گونه ویروسی مبارزه کند
  • واکسیناسیون طیور علیه بیماری «سالمونلا» اولویت سازمان دامپزشکی شد
  • ورود آرسنال به کورس شلوغ خرید پدیده جدید فوتبال اوکراین
  • واکسیناسیون رایگان حدود ۵۰۰ هزار نوبت سر دام