Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-19@13:01:27 GMT

کاهش شدید گاز متان 'برای مهار تغییر اقلیم حیاتی است'

تاریخ انتشار: ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۲۳۵۷۴

متان برخلاف دی اکسید کربن برای مدت نسبتا کوتاهی در اتمسفر باقی می ماند، اما تاثیر گرمایشی آن خیلی شدیدتر از دی اکسید کربن است.گزارش سازمان ملل می گوید که برای محدود کردن افزایش دما به اندازه‌ای که در توافق پاریس تصریح شده باید برای کاهش این گاز "گام های فوری" برداشته شود.هدف توافق پاریس که ۲۰۰ کشور آن را امضا کرده اند حفظ میزان افزایش دما به ۱.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۵ درجه سانتیگراد نسبت به دوران ماقبل صنعتی است.

افزایش بیش از ۱.۵ درجه سانتیگرادی دما مقدمه ای بر گرمایش "خطرناک" قلمداد می شود، به طوری که سیاره زمین آثار جدی و نامطلوب تغییر اقلیم را تجربه خواهد کرد.این گزارش درحالی منتشر می شود که داده های تازه نشان می دهد حجم دی اکسید کربن و گاز متان موجود در اتمسفر زمین سال پیش به حد بی سابقه ای رسید که علیرغم اعمال محدودیت ها برای مهار همه گیری کرونا بود که باعث کاهش رفت و آمد و فعالیت های اقتصادی شد.گزارش سازمان ملل می گوید خبر خوب این است که کاهش سریع و قابل توجه گاز متان با استفاده از فناوری های موجود ممکن و کم هزینه است.

کارشناسان سازمان ملل می گویند کاهش تصاعد متان همچنین فواید قابل توجهی برای سلامتی انسان خواهد داشت چون از میزان اوزون در سطح زمین کم می کند. اوزون یک گاز آلاینده است و برای انسان ضرر دارد.توصیه های این گزارش به نام "ارزیابی سطح جهانی متان" برای برنامه محیط زیست سازمان ملل را گروهی بین المللی از دانشمندان تهیه کرده اند.درو شیندل، نویسنده اصلی این مطالعه، و استاد علوم زمین در دانشگاه دوک در دورهام آمریکا می گوید دی اکسید کربن مهم ترین گازی است که باید در نبرد با تغییر اقلیم هدف گرفته شود، اما می گوید که کاهش تصاعد متان تاثیر فوری تری دارد.او گفت: "آثار تغییر اقلیم خیلی سریعتر از انتظار ما ظاهر شده است. آتش سوزی های طبیعی بیشتر شده، توفان های استوایی قوی تر شده، موج های گرما بیشتر شده، و متان بهترین اهرمی است که برای تخفیف این پدیده ها در ۳۰ سال آینده داریم."گزارش تازه می گوید که راه حل هایی برای کاهش تصاعد این گاز به اندازه سالانه ۱۸۰ میلیون تن تا سال ۲۰۳۰ وجود دارد. این ۴۵ درصد تولید سالانه متان است.

منابع اصلی تولید متان در اثر فعالیت های انسانی در جهان اینهاست: صنعت سوخت های فسیلی با ۳۴ درصد، کشاورزی ۴۰ درصد و بخش فضولات ۲۰ درصد.گزارش برنامه محیط زیست سازمان ملل می گوید که صنعت سوخت های فسیلی بیشترین پتانسیل برای کاهش تصاعد این گاز را دارند.

این گزارش می گوید بستن راه نشت در چاه های نفت و گاز و همچنین لوله های انتقال آن به طور قابل توجهی از تصاعد متان خواهد کاست که هزینه کمی دارد.این گزارش همچنین می گوید که افزایش توسعه استفاده از گاز طبیعی با اهداف توافق پاریس همخوان نیست.آنها می نویسند که با بهبود سیستم فاضلاب در جهان از دیگر راه های کاهش متان است.در این گزارش آمده است که بهبود مدیریت شالیزارها پتانسیل خوبی برای کاهش تصاعد این گاز در بخش کشاورزی دارد اما می افزاید که بزرگترین تولیدکننده متان بخش دامداری است که مهار آن سخت‌تر است.به نوشته این گزارش در این بخش راه حل های فنی زیادی وجود ندارد، بنابراین تلاش ها باید بر کاهش اتلاف مواد غذایی، بهبود مدیریت دامداری و تشویق مصرف کنندگان به روی آوردن به "رژیم های غذایی سالم تر" با گوشت قرمز کمتر و لبنیات کمتر متمرکز باشد.این گزارش ادعا می کند که اگر بشر با تلاش هماهنگ ۴۵ درصد از تصاعد متان بکاهد، تا اوایل دهه ۲۰۴۰ می تواند نزدیک به ۰.۳ درجه سانتیگراد افزایش دما بکاهد.

منبع: ساعت24

کلیدواژه: سازمان ملل دی اکسید کربن تغییر اقلیم برای کاهش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۲۳۵۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین نرخ ارزهای مبادله ای/ قیمت دلار ثابت ماند

به گزارش خبرگزاری مهر، هر اسکناس دلار امروز (چهارشنبه ۲۹ فروردین) در مرکز مبادله ارز و طلای ایران بدون تغییر نسبت به روز گذشته، ۴۳ هزار و ۵۶۷ تومان داد و ستد شد. همچنین قیمت حواله دلار آمریکا نیز با نرخ ۴۰ هزار و ۶۴۸ تومان نسبت به روز گذشته بدون تغییر ماند.

قیمت هر اسکناس یورو با کاهش ۶۶ تومانی به ۴۶ هزار و ۳۰۵ تومان و حواله آن با کاهش ۶۲ تومانی نسبت به دیروز، ۴۳ هزار و ۲۰۲ تومان قیمت خورد.

اسکناس درهم امارات نیز در روز جاری ۱۱ هزار و ۸۶۳ تومان و حواله درهم ۱۱ هزار و ۶۸ تومان معامله شد که نسبت به روز گذشته ثابت ماند.

کد خبر 6081358

دیگر خبرها

  • امام جمعه موقت تهران: عملیات وعده صادق یک طوفان‌الاقصی ایرانی بود / هیچ‌چیز برای امروز ما، حیاتی‌تر از وحدت نیست
  • علی اکبری: عملیات وعده صادق یک طوفان الاقصای ایرانی بود / هیچ چیز برای امروز ما حیاتی‌تر از وحدت نیست
  • طلا تغییر فاز داد؛ سکه سرگردان میان تنش‌ها
  • پذیرش طرح تغییر اقلیم و تاب آوری انرژی دانشگاه صنعتی شریف در "یونسکو"
  • آخرین نرخ ارزهای مبادله ای/ قیمت دلار ثابت ماند
  • کاهش درآمدهای مالیاتی به میزان ۸۵ همت در بخش دوم بودجه ۱۴۰۳
  • واکنش دولت به درخواست ها برای تغییر تیم اقتصادی
  • خلجی: تغییر در تیم اقتصادی دولت صحت ندارد
  • تیم اقتصادی دولت تغییر نمی‌کند
  • واکنش به شایعه تغییر در تیم اقتصادی دولت