Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، چند وقتی است از شیوع ویروس کرونا می‌گذرد و تمامی زندگی روزمره مردم تحت تاثیر قرار گرفته است؛ موضوع آموزش و تعطیلی مدارس و تغییر سبک آموزشی از جمله آن‌هاست که کودکان و نوجوانان و جوانان با آن درگیر هستند.بسیاری از دانش‌آموزان از شیوه‌ آموزش مجازی دل خوشی ندارند، چرا که یادگیری به خوبی اتفاق نمی‌افتد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

والدین نیز که در این شیوه‌ آموزشی بیشتر از گذشته با فرزندان خود همراه بوده‌اند، از آموزش آنلاین ناراضی و نگران افت تحصیلی و ضعف فرزندان خود در سال‌های تحصیلی آینده هستند.ویژگی‌های فردی دانش‌آموز، والدین ، مدرسه و آموزش مجازی دلایلی هستند که با کمرنگ شدن هر یک از این عوامل افت تحصلی دانش‌آموز رقم می‌ خورد. 

معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش‌و‌پرورش استان اصفهان با اشاره به تغییر شرایط مدارس به دلیل شرایط کرونا اظهار داشت: شرایط آموزشی به دنبال شرایط به وجود آمده ناشی از همه‌گیری کرونا به تبع تغییراتی داشت و آموزش به طور آنلاین آن‌چیزی نیست که در تعلیم و تربیت کودکان برنامه‌ریزی شده است؛ واقعیت امر آن است که کودکان در ارتباط با معلمان، دوستان و هم‌کلاسی‌ها و محیط پر شور مدرسه است که آموزش و یادگیری برای آن‌ها اتفاق می‌افتد.

لیلا سادات ابطحی افزود: دانش‌آموزان هرچه از این فضای حقیقی فاصله می‌گیرند و آموزش‌های معلم را با صدا و در یک تصویر کوچک  دریافت کنند، یادگیری سخت تر رقم می‌خورد؛ پس قطعا آموزش آنلاین نمی‌تواند با کیفیت آموزش حضوری برابری کند.

وی با اشاره به اینکه این فضا برای معلم و دانش‌آموز نامانوس است، بیان کرد: این شیوه‌ ارتباط با دانش‌آموز برای معلم، شیوه‌ همیشگی و روال نبوده و قطعا دانش‌آموزان نیز با همه‌ حواس معلم را دنبال نمی‌کنند و به همین دلیل شاهد افت تحصیلی کودکان و نوجوانان و حتی دانش‌آموزانی هستیم که سال گذشته وضعیت تحصیلی قوی‌تری داشتند.

ابطحی گفت:همه‌ این عوامل ناکامی‌ها، مردودی‌ها و حتی گریز از مدرسه و ترک تحصیل را باعث می‌شود.

وی با اشاره به دلایل افت تحصیلی تصریح  کرد: یکی از دلایلی که مطرح می‌شود هوش فرد است، اما هوش پایین دلیلی بر افت تحصیلی نیست، چرا که افت تحصیلی در دانش‌آموزان با آی کیو(IQ) بالای ۸۵ بررسی می‌شود و بچه‌هایی با هوش نرمال ممکن است دچار افت تحصیلی شوند.

معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش‌و‌پرورش استان اصفهان با اشاره به عوامل فردی افت تحصیلی اظهار داشت: دقت،انگیزه‌ دانش‌آموزان، برنامه‌ریزی درسی در روزمره از عوامل مهم افت تحصیلی در دانش آموزان است و همچنین مشکلات جسمی و یا هیجانی کودکان و نوجوانان دخیل است.

وی با اشاره به اینکه خانواده نقش به سزایی در افت تحصیلی دانش‌آموزان دارند، افزود: گاهی خانواده اصلا نگرشی نسبت به تحصیل دانش‌آموز ندارد و بستری مناسب که کودک یا نوجوان باید در آن به تحصیل بپردازد را فراهم نمی‌کند؛ گاهی نیز عکس این مورد اتفاق می‌افتد و کودک احساس می‌کند فشار بیش از حد از سوی خانواده به او تحمیل می‌شود و با توقع بالا و سخت‌گیری زمینه‌ افت تحصیلی فراهم شده و در صورت حاصل نشدن نتیجه‌ دلخواه والدین، زمینه‌ بی‌انگیزه شدن را در فرزند خود ایجاد می‌کنند، هر دو می‌تواند افت تحصیلی در کودکان و نوجوانان را ایجاد کند.

ابطحی با اشاره به کمک والدین به فرزندان در رشد وضعیت تحصیلی آنان بیان کرد: والدین با همراه بودن با فرزندان و درک موقعیت تحصیلی و هم نوایی و و ایجاد شرایط متنوع در شرایط خستگی کودکان و فرزندان و ایجاد انگیزه در آن‌ها، همچنین جویا شدن از وضعیت تحصیلی دانش‌آموز و همکاری با معلم می‌توانند به پیشگیری از افت تحصیلی دانش‌‍آموزان کمک کنند.

وی با بیان اینکه یکی از دلایل افت تحصیلی وضعیت آموزش مجازی دانش‌آموزان است، تصریح کرد: نباید غافل باشیم که نشستن طولانی مدت کودکان و نوجوانانی که سرشار از شور و انرژی است،پشت سیستمی بی روح می‌تواند باعث خستگی، بی‌حوصلگی آن‌ها شود و قطعی های مکرر اینترنت و مشکلات آموزش می‌تواند یادگیری دانش‌آموزان را تحت الشعاع قرار دهد؛ چه بسا کودکان و نوجوانانی که وسایل و تجهیزات دریافت آموزش به شیوه‌ مجازی را در اختیار ندارند و حتی از این آموزش مختصر نیز بی بهره‌اند.

معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش‌و‌پرورش استان اصفهان گفت: گاهی معلم تمام انرژی و تبحر خود را برای جذب مخاطب خود استفاده ‌می‌کند تا آموزش را به نحو احسن به دانش‌آموزان خود هدیه دهد ولی بسیاری از معلمانی که سر کلاس به خوبی می‌درخشیدند، به این موضوع اذعان دارند که آموزش مجازی دست آن‌ها را برای بسیاری از فعالیت‌های آموزشی بسته است و نمی‌توانند همه‌ توان خود را به کار گیرند.

وی عنوان کرد: بنا بر دلایل ذکر شده، آموزش‌وپرورش نگرانی و دغدغه‌هایی از افت تحصیلی دانش‌آموزان را پیش‌بینی می‌کند و به دور از هرگونه پیش‌داوری در مورد عوامل موثر در افت تحصیلی یعنی دانش‌آموز، والدین،مدرسه و...همه باید آمادگی این موضوع را قبول و برای رفع مشکلات آن برنامه‌ریزی کنیم و چنانچه همچنان موضوع آموزش مجازی در سال تحصیلی آینده ادامه داشته باشد باید بدانیم که نباید یادگیری متوقف شود و با تجربه‌ اندوخته از گذشته بیش از پیش مشکلات را از سر راه آموزش کنار بزنیم.

ابطحی ادامه داد: درست است که شیوه‌ آموزشی در دو سال تحصیلی متفاوت شده است،اما شیوه‌ نگاه و افق دید دانش‌‌آموزان نیزمتفاوت است، فضای ایجاد شده از آموزش مجازی برای بعضی با سختی وتنش و رنج همراه است ولی در این میان دانش آموزانی نیز هستند که با پذیرفتن واقعیت، از این فرصت به بهترین نحو استفاده کردند و رشد و پیشرفت تحصیلی داشته‌اند.

وی با توصیه‌هایی برای دانش‌آموزان خاطرنشان کرد: بالاخره روزی دوباره دانش‌آموزان به آغوش مدرسه باز‌می‌گردند و در این صورت اگر نوجوانان برای آینده برنامه‌ریزی نکنند و به فکر روزهای آتی نباشند، ممکن است قابلیت‌های آن‌ها زیر سوال بروند و با مشکل مواجه شوند؛ اگر امروز تلاش نکنید ممکن است دیرتر به هدف مورد نظر برسند و به بهترین شکل از وضعیت آموزشی موجود بهره ببرند.

منبع: تسنیم 

انتهای پیام/ب

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آموزش آنلاین آموزش مجازی کودکان و نوجوانان تحصیلی دانش آموز افت تحصیلی دانش برنامه ریزی دانش آموزان آموزش مجازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۲۶۲۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای کارزار رسانه‌ای پیشگیری از اعتیاد در استان مرکزی

مدیرکل بهزیستی استان مرکزی از اجرای کارزار رسانه‌ای پیشگیری از اعتیاد در استان مرکزی خبر داد. - اخبار استانها -

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، محمود حسین‌آبادی ظهر امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به شروع کارزار رسانه‌ای پیشگیری از اعتیاد در استان مرکزی اظهار داشت: اعتیاد به عنوان بیشترین آسیبی است که فرزندان و جامعه ما با آن درگیر هستند که به علت عدم آموزش و آگاهی والدین است. در این راستا کارزار رسانه‌ای پیشگیری از اعتیاد به مدت 10 روز با هدف حساس سازی والدین تنها با این جمله که آیا میدانی الان فرزندت کجاست؟، آغاز شده است.  

وی افزود: هدف این کارزار پیشگیری اولیه از مصرف مواد اعتیادآور و اطلاع‌رسانی ویژه به گروه مخاطب والدین در خصوص توجه به فرزندان و افزایش دانش والدین در زمینه پیشگیری از اعتیاد است که تأکید این کارزار بیشتر بر آگاهی؛ همراه با آموزش است به طوری که شعار این کارزار «والد آگاه، فرزند ایمن» است. 

مدیرکل بهزیستی استان مرکزی بیان کرد: این طرح در تمامی مراکز تحت پوشش سازمان بهزیستی (مراکز مثبت زندگی، مراکز مشاوره، ترک اعتیاد، اماکن عمومی، مراکز بهداشتی و درمانی، بانک‌ها، دفترخانه‌ها، ادارات استان و غیره عملیاتی می‌شود تا موضوع مشاوره و پیشگیری در سطح جامعه به ویژه در بین خانواده‌ها به یک گفتمان تبدیل شود و از این طریق گام‌های مؤثری در زمینه پیشگیری از اعتیاد برداشته شود. 

حسین آبادی، حساس‌سازی؛ آگاه‌سازی و اطلاع‌رسانی را راهبردهای مهم در اجرای این کارزار دانست و گفت: ایجاد عزت نفس در فرزندان، گسترش فضای همدلی در خانواده، آگاهی خانواده‌ها از رفت و آمد فرزندان و آموزش مهارت نه گفتن از عوامل پیشگیرانه روی آوردن نوجوانان به اعتیاد است. بنابراین شیوه تعامل خانواده‌ها با فرزندان جهت پیشگیری از روی‌آوردن آنان به انواع مواد مخدر و آسیب‌های اجتماعی بسیار مؤثر است. 

وی خاطرنشان کرد: در این مدت با نصب بنر، آموزش، ساخت موشن و پخش در فضای مجازی در سطح شهر و وسایل حمل و نقل عمومی، مدارس، بانک‌ها، ادرات، منطقه‌های گردشگری، فروشگاه‌های بزرگ و غیره سعی شد مردم را نسبت به این امر آگاه کرده و در این مدت تنها با این جمله که آیا میدانی الان فرزندت کجاست؟ روبه رو شوند و در خود احساس نیاز نسبت به آموزش داشته و بداند برای والدگری باید یک والد آموزش دیده باشند تا بتوانند از فرزندان خود مراقبت کنند. 

انتهای پیام/711/

دیگر خبرها

  • بایدها و نبایدهای رفتاری در برخورد با کودکان و 7 اشتباه والدین در تربیت فرزندان
  • فراهم شدن امکان تغییر رشته تحصیلی دانش آموزان
  • پرتناقض‌ترین سن کودک کدام است؟
  • ضرورت افزایش آگاهی والدین از هدایت تحصیلی دانش آموزان
  • آگاهی والدین از هدایت تحصیلی دانش آموزان اندک است
  • والدین چطور می‌توانند به کاهش استرس کنکور فرزندشان کمک کنند؟
  • دانش‌آموزان مدارس استثنایی رفتارهای صحیح ترافیکی را فرا می‌گیرند
  • آغاز کارزار رسانه‌ای پیشگیری از اعتیاد در استان مرکزی
  • اجرای کارزار رسانه‌ای پیشگیری از اعتیاد در استان مرکزی
  • آموزش رفتار‌های صحیح ترافیکی به دانش آموزان مدارس استثنایی