Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-23@15:50:42 GMT

خط قرمز کرونا زیر پای هنر!

تاریخ انتشار: ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۲۸۷۹۲

خط قرمز کرونا زیر پای هنر!

اعلام وضعیت قرمز در بسیاری از شهرها و افزایش شمار مبتلایان، باز هم مثل همیشه نتیجه‌ای جز تعطیلی و کساد به دنبال نداشت. در این میان اغلب برنامه‌های فرهنگی و هنری که در اساس با تجمع پیوند خورده‌اند نیز از جمله مشاغلی هستند که فعلا باید تا بهبود نسبی شرایط، صبر کنند؛ البته اگر صبر کنند!

به گزارش ایسنا، با اعلام وضعیت قرمز رنگ شهر تهران و افزایش شمار مبتلایان به ویروس کرونا و در پی آن تعطیلی پایتخت، بسیاری از برنامه‌های فرهنگی و هنری همانند برگزاری نمایشگاه‌های هنری لغو و به آینده موکول شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هرچند که در این مدت هر گالری، ساز خودش را زد و هر مدیری سیاست فردی خودش را اتخاذ کرد؛ برخی همچنان به برگزاری نمایشگاه آن هم بدون رعایت پروتکل خاصی مبادرت می‌ورزند، برخی تعطیل شده‌ و عده‌ای هم به شبکه‌های اجتماعی کوچ کرده‌اند.

کافی است، بعد از ظهر روز یک روز جمعه یعنی همزمان با مراسم‌های افتتاحیه نمایشگاه‌های هنری، به برخی از گالری‌ها سر بزنید تا ببینید که در میان آنهایی که باز هستند، هر کدام به یک شیوه میزبان مخاطبانشان هستند.

برخی از گالری‌ها همانند «شیرین» بازدید از نمایشگاه‌ها را منوط به رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی کرده‌اند. روند بازدید به این صورت است که افراد به نوبت اجازه ورود به فضای نمایشگاه را دارند و به این ترتیب تعداد افرادی که در محیط بسته گالری کنار هم قرار می‌گیرند، کنترل شده است.

گالری شیرین/جمعه ۱۷ اردیبهشت ماه گالری شیرین/جمعه ۱۷ اردیبهشت ماه

از سوی دیگر اما انگار کرونا در دنیای احتمالا رویایی برخی از گالری‌ها، ترس کمتری دارد. به عنوان مثال دو گالری‌ که آن ها هم مانند «شیرین» در خیابان سنایی واقع هستند و هم اکنون یکی از آنها میزبان دو نمایشگاه هنری (نمایشگاه انفرادی حبیب مرادی و نمایشگاه گروهی «فهرست ۴») است، روز جمعه (۱۷ اردیبهشت ماه) در حالی میزبان مخاطبان خود بودند که هیچ محدودیتی برای رفت و آمد وجود نداشت و تعداد زیادی از افراد در فضای نمایشگاه حضور داشتند.

یکی از گالری ها در خیابان سنایی/جمعه ۱۷ اردیبهشت ماه یکی از گالری ها در خیابان سنایی/جمعه ۱۷ اردیبهشت ماه

در این میان البته باید این نکته را هم در نظر داشت که بسیاری از گالری ها در یک سال گذشته و به‌ویژه در چند ماه گذشته به طور کلی از برگزاری نمایشگاه پرهیز می‌کنند و بسیاری فعالیتشان را به فضای مجازی محدود کرده‌اند. به عنوان نمونه «گلستان» از جمله گالری‌هایی است که مدت هاست نمایشگاه حضوری ندارد و نمایشگاه‌ها در سایت رسمی این گالری برگزار می‌شوند. لی‌لی گلستان، مدیر این گالری نیز بارها تاکید کرده است که از برگزاری نمایشگاه‌های آنلاین راضی و در این مدت فروش خوبی هم داشته است.  

حال باید این نکته را در نظر داشت، در حالی شاهد تفاوت عملکرد گالری‌ها هستیم که با آغاز محدودیت‌ها در سال جدیدی، هادی مظفری ـ مدیرکل دفتر هنرهای تجسمی ـ تاکید کرده بود که با توجه به اینکه موزه‌ها و گالری‌ها جزو مشاغل دوم و سوم محسوب می‌شوند، در شرایط فعلی ملزم به رعایت قوانین ستاد ملی کرونا هستند و تا تغییر رنگ شهر تهران و بهتر شدن وضعیت، باید تعطیل باشند.

او یادآور شد که بر اساس قواعد ستاد ملی کرونا، گالری‌ها در شهرهایی که در وضعیت قرمز قرار دارند باید از برگزاری نمایشگاه‌های هنری خودداری کنند.

این در حالی است که به نظر می‌رسد نه تنها برخی از گالری‌ها ترسی از زیرپا گذاشتن خط قرمزها ندارند، بلکه نظارتی هم بر عملکرد آنها وجود ندارد.

یکی از گالری ها /جمعه ۱۷ اردیبهشت ماه

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: گالری گردی همه باهم علیه کرونا برگزاری نمایشگاه برخی از گالری ها نمایشگاه ها گالری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۲۸۷۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از آلبوم مرقع «دولت قرآن» اثر یدالله کابلی رونمایی شد

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، همزمان با برگزاری نخستین نمایشگاه تخصصی هنر‌های قرآنی «روایت باران» از مجموعه «دولت قرآن» که شامل مرقعات دیده نشده از آثار خوشنویسی یدالله کابلی با موضوع آیات قرآن است، در فرهنگسرای نیاوران رونمایی شد.

این مجموعه که تجربه‌ای از خط شکسته در ارائه شکل هنری قرآن مجید است شامل ۱۵ اثر در ابعاد و اندازه یکسان میشود که در ماه رمضان ۱۳۷۶ تحریر شده و از منحصربه‌فرد‌ترین مجموعه‌هایی است که در حوزه آثار قرآنی نوشته شده.

در بخشی از معرفی این مجموعه آمده است: از آنجا که خوشنویسی احادیث و آیات قرآنی همواره به جهت اعراب‌گذاری فضائی خاص را در سطربندی و ترکیب طلب نموده خط شکسته به دلیل پیوستگی‌های مُدام کمتر توانسته است در این امر حضوری شایا داشته باشد و از دیرباز در عظمت آینه‌داری کلام الهی حتی بزرگان بی‌بدیل این وادی نیز مفرّی نجسته و در این تنگنا سر از این آرزو بر نتافته‌اند و تنها اثر فاخری که در نهایت توفیق و زیبایی در آسمان هنر خط شکسته جلوه‌گری می‌نموده و می‌نماید اثر «فاتحه‌الکتاب» است که حدود دو قرن پیش به دست توانای نابغۀ یگانه «درویش عبدالمجید طالقانی» رقم تحریر یافته و بر جای مانده است.

جز عشق که اشرف بود از جمله کمالات/ دیگر به کمالی نتوان کرد مباهات

امید است این مرقع که بخشی از یک مجموعه نمایشگاهی و تجربه تازه‌ای است از خط شکسته در ارائه شکل هنری قرآن مجید در پیشگاه آن زیبائی مطلق ازلی مقبول افتاده و بارقۀ کتاب کرامتش گرمابخش حیات این هنر ظریف و روشنگر چشم مشتاقان گردد و ذوق ارباب بصیرت و حامیان نشر فرهنگ فضیلت و طالبان ترویج هنر‌های شریف ایرانی را فراهم آورده، آغاز نوینی باشد برای خیل عظیم پویندگان مشتاق‌تر و موفق‌تر بر صراط مستقیم هنر بالنده خوشنویسی اسلامی. 
یدالله کابلی عضو شورای عالی انجمن خوشنویسان ایران بوده و ابداعات بسیاری در حوزه خوشنویسی به ویژه خط شکسته دارد.

در نخستین نمایشگاه تخصصی هنر‌های قرآنی «روایت باران» بالغ بر ۱۷۰ اثر هنری با محوریت آیات قرآن از هنرمندان و اساتید برجسته کشور همچون غلامحسین امیرخانی، علی‌اشرف صندوق‌آبادی، احمد شفیعی‌ها و ... به نمایش در آمده است.

آثار متعددی نیز از شکسته، نسخ، نستعلیق، خط نقاشی از هنرمندان قرآنی در این نمایشگاه در معرض بازدید علاقمندان قرار دارد.

گفتنی است نمایشگاه روایت باران تا پایان اردیبهشت ۱۴۰۳ در گالری ۱ و ۲ فرهنگسرای نیاوران از ساعت ۱۰ الی ۱۹ و در روز‌های تعطیل از ۱۴ الی ۱۹ پذیرای علاقمندان به هنر خوشنویسی و آیات قرآن است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • «امروزِ دیروز» به آرتیبشن رسید/ پرسش از نقاشی یا عکاسی؟
  • «قصه‌هایی از دری‌کنده» نمایش آثار مکرمه قنبری در گالری سهراب
  • «نویزآف» در گالری بام
  • افتتاح نمایشگاه گروهی نقاشی «بهار رنگ ها» در برج آزادی
  • برپایی نمایشگاه آثار هنری و دست سازه های هنرجویان بردسکنی
  • تأکید امام جمعه اردبیل بر افزایش تولیدات هنری برای رفع نیازهای روز جامعه
  • از آلبوم مرقع «دولت قرآن» اثر یدالله کابلی رونمایی شد
  • پیدا شدن نقاشی گمشده بعد از ۴ سال
  • «لی لی عامری» سازه‌های نامرعی می‌سازد
  • افتتاح نمایشگاه «سفر آخر» در حوزه هنری