Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-25@17:31:06 GMT

آرزوی باغدار برای بازگرداندن آب حیات به باغش

تاریخ انتشار: ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۳۲۶۹۷

آرزوی باغدار برای بازگرداندن آب حیات به باغش

به گزارش حوزه رادیو تلویزیون گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان بیست و چهارمین برنامه «دعوت» میزبان حاج عبداله و همسرش سهیلا بود که اهل جنوب، استان بوشهر، شهرستان جم روستای دره‌بان بودند. این زوج در ابتدای برنامه اظهار کردند که با یک نگاه عاشق یکدیگر شدند و ازدواج کردند.

حاج عبداله ادامه داد: ۳۲ سال از ازدواج ما گذشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عالم شباب دورانی است سراسر زیبایی. ناگفته نماند نمی‌خواستم زود ازدواج کنم تا از جوانی‌ام استفاده کنم بنابراین یک سال بعد از نامزدی عقد کردیم.

او افزود: ما صاحب چهار فرزند شدیم دو دختر و دو پسر. من باغداری می‌کردم. زمانی که دخترم زهرا به دنیا آمد احساس کردیم قنات در حال خشک شدن است. سال ۸۵ بود که خشک شدن قنات محرز شد. این قنات برای ما حکم زندگی داشت. جد بزرگوارم آن را احیا کرده بود.

حاج عبداله بیان کرد: یک باغبان به خوبی می‌داند نخل‌هایش از او چه می‌خواهند. قنات خشک می‌شد و نخل‌ها هم کم‌کم خشک می‌شدند؛ به افراد زیادی گفتم ما را دریابید، اما کسی پاسخگو نبود. درد من این بود حیاتی در حال از بین رفتن است. قنات و نخل یعنی آبادی روستایم، اما الان دیگر نمی‌توانم به آن نگاه کنم.

او در ادامه گفت: برای اینکه از لحاظ روحی راحت‌تر باشم برای سرگرمی به سمت دامداری رفتم. لحظه‌ای قنات و باغ از یادم نمی‌رفت؛ به نخل‌ها می‌گفتم دعا کنید آب می‌رسد. یک چاه قدیمی داشتیم که راکد مانده بود و به فکرم رسید که از آن استفاده کنیم آن چاه را پدرم دهه چهل دایر کرده بود. روزی که برای اولین بار از آب چاه استفاده کردیم جشن گرفتیم. برای نخل‌هایم می‌خواندم و با آن‌ها صحبت می‌کردم. باید پای دیارم بایستم؛ با دستان پینه بسته‌ام بیل می‌زنم باری ایرانم این کار را می‌کنم.

در بخشی دیگر دختران حاج عبداله و نوه‌اش کنار پدر و مادر نشستند؛ دختر بزرگ حاج عبداله درباره ازدواج‌اش گفت و بیان کرد: من سنتی ازدواج کردم و راضی‌ام. دختر کوچک هم درباره امکانات و موقعیت‌هایشان گفت: دختران هم سن و سال من بیشتر به فکر درس و مدرسه هستند، اما امکانات کم است و خیلی به ما توجهی نمی‌شود.

حجت‌السلام برمایی در پایان خطاب به حاج عبداله گفت: همسرت ۳۲ سال در تمام لحظات تلخ و شیرین کنار تو بوده است؛ در خشکسالی، آبادی و... چه صحبتی با او داری؟ حاج عبداله بیان کرد: من می‌خواهم از همسرم قدردانی کنم دست او را می‌گیرم؛ به همسرم معجزه خدا می‌گویم.

ویژه‌برنامه «دعوت» به تهیه‌کنندگی و کارگردانی مجتبی کشاورز، سردبیری محیا اسناوندی و حضور حجت‌الاسلام محمد برمایی کارشناس خانواده کاری از گروه اجتماعی شبکه یک سیما است که امسال با حفظ رسالت ذاتی خود یعنی پرداختن به مبحث مهم خانواده و با رویکرد اصلی نگاه ویژه به خاندان و بزرگ خاندان ایرانی در ایام ماه مبارک رمضان هر روز ساعت ۱۹:۱۵ پخش می‌شود.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: برنامه تلویزیونی رمضان 1400 ماه رمضان حاج عبداله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۳۲۶۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرونشست زمین در میدان امام حسین(ع) یزد با بارش‌های اخیر

به دنبال بارش شدید باران و وقوع سیلاب در شهر یزد، بخشی از زیرگذر میدان امام حسین(ع) به عنوان میدان اصلی شهر یزد با فرونشست همراه و تردد در این مسیر محدود شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد، بارش‌های سیل‌آسای باران در نقاط مختلف استان یزد سبب روان شدن سیلاب و رواناب‌ها در بخش‌های مختلف استان شد.

علاوه بر روان‌ شدن سیلاب‌ در بخش‌های مختلف برخی شهرها، سیل خسارت‌هایی هم به دنبال داشت که از فرونشست تا ورود آب به منازل مردم در برخی از نقاط استان را شامل می‌شود.

از جمله خسارت‌های سیل در شهر یزد، فرونشست بخشی از مسیر زیرگذر میدان امام حسین(ع) بود که سبب شد بخشی از این زیرگذر قابل استفاده نباشد.

شهر یزد در سال 1401 هم شاهد دو سیل بسیار شدید بود که خسارت‌های زیادی به همراه داشت؛ از جمله خسارت‌های این دو سیل ویرانگر، فرونشست‌هایی بود که با عمق بالا در نقاط مختلف شهر به وقوع پیوست.

در سیل مرداد 1401 طبق گزارش‌های اعلام شده بالغ بر 500 فرونشست در بخش‌های مختلف ایجاد شده بود که بخش قابل توجهی از آن به دلیل عدم بازسازی و غیرفعال شدن قنات‌ها بود و میل‌های این قنات‌ها سبب فرونشست زمین شده بودند.

نکته بسیار مهم و قابل توجه در ارتباط با این سیلاب‌ها و روان‌آب‌ها در نقاط مختلف شهر یزد، وضعیت بافت تاریخی است که با وجود آسیب‌هایی که در این بخش وجود داشته اما نسبت به بخش‌های دیگر به ویژه بافت فرسوده خسارت بسیار جزئی‌تر داشته است.

نوع معماری بافت تاریخی شهر یزد، حفر چاه‌های جذبی از سوی شهرداری و همچنین ورود آب به قنات‌های فعال از جمله دلایلی است که بافت تاریخی شهر یزد را از تخریب سیلاب در امان نگه داشته است.

به گفته کارشناسان قنات و سازه‌های آبی سنتی، در صورتی که تمام قنات‌های شهر یزد که نزدیک به یک هزار کیلومتر در زیر شهر هستند، فعال بودند، سیل امکان خسارت وارد کردن به هیچ بخشی از شهر یزد را نداشت، اما متاسفانه در طول دهه‌های گذشته لایروبی، حفاظت و بازسازی از قنات‌ها به صورت کامل کنار گذاشته شده است.

در حال حاضر و در سیلاب اخیر نیز به دلیل ورود آب به برخی از ساختمان‌ها و زیرساخت‌ها امکان وقوع خسارت‌هایی وجود دارد، اما بررسی این خسارت‌ها به روزهای آینده موکول شده است. 

انتهای پیام/781

دیگر خبرها

  • توسعه کشاورزی با حفظ و بهسازی قنات ها
  • فرونشست زمین در میدان امام حسین (ع) یزد + ویدئو
  • احیا و بازسازی ۵۰ قنات قدیمی در شهر باشت
  • هاشمی: امروز آرزوی دیرینه ورزش محقق شد / نسبت به سال گذشته، ۹۴ درصد رشد در افتتاح پروژه‌ها داشته‌ایم +فیلم
  • برآورده کردن آرزوی دانش آموز توسط معلم هنرمند و مهربان
  • پژوهش موتور محرک توسعه کشور و آزمایشگاه موتور محرک پژوهش است
  • فرونشست زمین در میدان امام حسین(ع) یزد با بارش‌های اخیر
  • قنات روستای ۱۷ شهریور کلاله به لایروبی و کانال کشی نیاز دارد
  • تحقق آرزوی ۴۵ ساله مردم بنوار ناظر اندیمشک
  • آرزوی ۳ بازیکن تراکتور؛ کاش یحیی به تبریز نیاید