Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسینی با بیان این‌که کاهش قیمت دلار و طلا به دلیل مباحث سیاسی است نه شکسته‌شدن تحریم‌ها گفت: این‌که دولت ابزار اقتصادی را در زمانی که مراودات سیاسی در حال اتفاق افتادن است برای این‌که بتواند نیّت سیاسی خود را به جامعه تحمیل کند، وجود دارد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سید مرتضی حسینی کارشناس اقتصادی در گفت‌وگو با خاورستان، در مورد صحبت حسن روحانی رئیس جمهور مبنی بر شکسته‌شدن تحریم‌ها و این‌که کاهش قیمت طلا و دلار نشانه آن است، اظهار کرد: اگر قرار باشد به طور کلی در بحث اقتصاد تقسیم‌بندی انجام دهیم، یک قسمت از اقتصاد، سیاست است که در کشور ما بُعد سیاسی اقتصاد طی چند سال گذشته برجسته شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: جریان‌های رسانه‌ای، شرطی سازی اقتصاد و اقتصاد سیاسی که در بازار ما حاکم است باعث شده برخی از مناسبات سیاسی را در اقتصاد لمس کنیم؛ برخی حباب‌ها روی قیمت‌ها و روندهای واقعی اقتصاد شکل می‌گیرد که بیشتر به فضای سیاسی جامعه مربوط می‌شود.

کارشناس اقتصادی بیان کرد: از جمله اتفاقاتی که در مهرماه سال گذشته افتاد، با روی کار آمدن بایدن به عنوان رئیس جمهور آمریکا، بدون این‌که هیچ اتفاقی بیفتد قیمت دلار نزولی شد. این به نوعی شرطی‌سازی اقتصاد و ترکیدن حباب‌هایی ناشی از مسائل سیاسی است که روی اقتصاد شکل می‌گیرد.

حسینی عنوان کرد: حدود ۸ سال است اقتصاد کشور را شرطی کرده و تمام برنامه‌های کشور را وابسته به مسائل سیاسی کردند و این موارد باعث شده حباب‌ها روی قیمت کالا تاثیر بگذارد.

وی اظهار کرد: ماجرایی که در مورد قیمت دلار به وجود آمده حبابی است که ترکیده می‌شود و موقتی است.

استفاده دولت از ابزارهای اقتصادی برای تحمیل نیّت سیاسی

کارشناس اقتصادی در مورد اعتراف آقای واعظی و اظهارات رئیس جمهور در خصوص این‌که می‌توانیم نرخ دلار را کم کنیم، گفت: دولت یکسری ابزارها در اختیار دارد که می‌تواند قیمت دلار را کاهش دهد یا از حباب ایجاد شده روی دلار کم کند.

حسینی اظهار کرد: دولت با ذخایر دلاری و طلایی که دارد می‌تواند با ورود این ذخایر به بازار قیمت‌ها را کاهش داده و حتی این حباب‌ها را کوچک کرده و حباب منفی ایجاد کند.

وی افزود: این‌که دولت این ابزار را در زمانی که مراودات سیاسی در حال اتفاق افتادن است برای این‌که بتواند نیّت سیاسی خود را به جامعه تحمیل کند، وجود دارد.

کاهش قیمت دلار با هدف سیاسی

کارشناس اقتصادی بیان کرد: طی روزهای اخیر در رسانه‌ها شنیدیم که قرار است تزریق ارز به بازار انجام شود و این کار احتمالا باعث کاهش قیمت دلار خواهد شد. اما این‌ها اهرم‌های موقتی است. در مدل اقتصادی واقعی و بازار از این برنامه‌ها به عنوان اهرم موقت و گذرا یاد می‌شود و اگر به فکر اصلاح واقعی اقتصاد نباشیم این مباحث صرفا کارکرد سیاسی خواهد داشت و به صورت غیرپایدار اتفاق می‌افتد.

حسینی در مورد بحث کاهش قیمت دلار و طلا به واسطه شکسته‌شدن تحریم‌ها، عنوان کرد: این اتفاق بیشتر سیاسی است و کوچک‌شدن حباب ایجاد شده روی قیمت ارز را ناشی می‌شود.

وی تأکید کرد: اگر در مولفه‌های واقعی اقتصاد به قیمت دلار و طلا توجه کنیم، قیمت دلار و طلا این مبالغی که اعلام می‌شود، نیست. به دلیل شرطی‌سازی فضای اقتصادی است که این حباب‌ها شکل می‌گیرد‌ و این باعث می‌شود یکسری امواج و فضاسازی رسانه‌ای که در سطح کشور به وجود می‌آید، حباب‌ها را کوچک یا بزرگ کند و  این امر به دلیل عدم‌شفافیت در فضای اقتصادی و جولان‌دادن مسائل سیاسی در فضای اقتصاد است که متأسفانه دورشدن از ماهیت واقعی اقتصاد در فضای اقتصادی کشور باعث وقوع این موارد می‌شود.

کارشناس اقتصادی در مورد علت اصلی مشکلات اقتصادی، گفت: مشکلات اقتصادی ایران در حوزه گرانی و تورم که در هیچ دولتی به آن توجه نشده، ماجرای خلق پول و رشد اقتصادی متوازن با خلق پول و هدایت به این سمت است.

تورم؛ منشأ داخلی دارد

حسینی عنوان کرد: حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور در صحبت‌های انتخاباتی خود اظهار می‌کرد که کشور را با ۷۰ هزار میلیارد تومان از دولت قبل تحویل گرفته و اکنون به ۴۷۰ هزار میلیارد تومان رسیده، این ۶.۵ برابر کردن حجم پول در جامعه ایجاد تورم می‌کند؛ در حالی که رشد اقتصادی و تولید کالایی در جامعه احساس نمی‌شود و ناچیز است.

وی افزود: این ۶.۵ برابر شدن حجم پول و تورم بیشتر منشأ داخلی دارد. وقتی رئیس جمهور از اینکه دولت را از ۷۰ هزار میلیارد تومان به ۴۷۰ هزار میلیارد تومان(۴۷۰ همت) تحویل گرفته انتقاد می‌کند، اکنون می‌شنویم که نقدینگی در کشور به ۳۱۰۰ (همت) رسیده است. دقیقا همان خلق پول و ۶.۵ برابرشدن نقدینگی در حال اتفاق افتادن است.

کارشناس اقتصادی بیان کرد: مقام معظم رهبری ۱۲ سال است که مؤلفه اقتصاد مقاومتی را مورد تأکید قرار می‌دهند و به شکل‌گرفتن تولید تأکید دارند. اگر تولید شکل بگیرد باعث ثبات قیمت‌ها، عدم‌گرانی، ایجاد بازار کار و ایجاد شغل برای جوانان خواهد شد.

با پول‌پاشی و گروگان‌گیری اقتصادی، تولید انجام نمی‌شود

حسینی گفت: متأسفانه پرداختن به مولفه واقعی اقتصاد در حاشیه واقع شده است. با پول‌پاشی و گروگان‌گیری اقتصادی شاید به طور موقت قیمت دلار کاهش پیدا کند اما کار واقعی اقتصادی و تولیدی انجام نخواهد شد؛ در صورتی که کار واقعی اقتصادی، ایجاد تولید و خدمات قیمت دلار را کاهش خواهد داد.

تحریم‌ها با برجام لغو نشد بلکه بیشتر شد

وی اظهار کرد: استفاده از الفاضی از جمله کاهش قیمت دلار و طلا به واسطه شکسته‌شدن تحریم‌ها، الفاظ جدیدی نیست و قبلا نیز از آقای روحانی رئیس جمهور در دولت اوباما رئیس جمهور آمریکا شنیده بودیم که می‌گفت تمام تحریم‌ها بالمره با برجام کنار می‌رود، اما این اتفاق نیفتاد و حتی تحریم‌های دیگری را همان دولت مودب اوباما به ما تحمیل کرد.

کارشناس اقتصادی تصریح کرد: شرطی‌سازی اقتصاد و مسکوت‌گذاشتن تمام موتورهای محرک اقتصادی در فضای اقتصادی ایران برای این‌که صرفا یک فضای سیاسی را کنترل کند، آسیب‌ها و تورم را ناشی می‌شود.

دولت به غلو اقتصادی نیاز داشت

حسینی گفت: به گفته کارشناسان اقتصادی کشوری در برنامه‌های تلویزیونی، دولت به این غلو اقتصادی نیاز داشت تا فضای سیاسی را به جامعه تحمیل کند و این‌که گفته می‌شود تحریم‌ها باید حذف شود تا به بسیاری از گشایش‌های اقتصادی برسند، نمونه‌ای از این مباحث است‌.

وی عنوان کرد: همان‌گونه که مقام معظم رهبری به صورت واقعی فضای اقتصادی را ترسیم کردند، پرداختن به ماجرای تولید می‌تواند خنثی‌سازی تحریم‌ها را به ارمغان بیاورد و منجر به این شود که حتی اوباما در اواخر دولت احمدی‌نژاد از شکست پایه‌های تحریمی‌اش سخن به میان بیاورد.

کارشناس اقتصادی با بیان این‌که تحریم‌های بانکی را می‌توان با تفاهم‌نامه‌های دوجانبه از بین برد، تأکید کرد: علی‌رغم این‌که چندین سال است مقام معظم رهبری به بحث تولید و شعار هر سال با محوریت تولید پرداخته‌اند اما متاسفانه فضای سیاسی کشور کمتر به تولید پرداخته و برنامه همه جانبه اساسی برای آن تعریف نشده است‌.

حسینی با بیان این‌که خلق نقدینگی باید برطرف شود، تصریح کرد: چرا در شرایطی که این همه رکود داریم موتور خلق نقدینگی روشن است و هیچ نظارتی روی بانک‌های غیردولتی نیست؟

وی خاطرنشان کرد: خلق نقدینگی تاثیرش را روی بازار مسکن بسیار نشان داده و ۴۷ درصد از درآمد هر خانوار جدای از موارد مصرفی و خوراکی فقط در مورد مسکن هزینه می‌شود‌ و در شهرهای بزرگ این میزان به ۷۰ درصد نیز می‌رسد.

مسکن ارتباطی به تحریم ندارد اما قیمت آن بالاست

کارشناس اقتصادی گفت: در حوزه مسکن، بحث تامین زمین، مصالح و آهن‌آلات همه مربوط به داخل بوده و اصلا ارتباطی به تحریم ندارد اما قیمت مسکن و زمین به گونه‌ای است که درصد قابل توجهی از درآمد خانوار را به خود اختصاص می‌دهد.

حسینی افزود: فضای دلالی و غیرشفاف بازار مسکن را باید مدیریت و نظارت کرد.

وی عنوان کرد: متاسفانه برخی موارد سیاسی غیر وابسته به مولفه‌های واقعی اقتصاد روی جامعه تاثیر می‌گذارد و متاسفانه برخی افراد اغراض سیاسی را از این طریق پیگیری می‌کنند.

کارشناس اقتصادی افزود: توقع بر این است که دولت آینده از هر گرایشی که روی کار بیاید به مولفه‌های واقعی اقتصاد توجه کند؛ اگر برنامه واقعی برای اقتصاد ارائه دهد و فضای غیرشفاف اقتصاد ایران را در حوزه‌های مختلف بررسی و در این زمان برنامه شفافی ارائه دهد، اتفاق خیلی خوبی خواهد افتاد‌.

می‌توانیم تحریم‌ها را خنثی کنیم

حسینی گفت: اقتصاد ما این قدر بزرگ است که اگر بتوانیم به مولفه‌های داخلی خودمان بپردازیم و تمرکز کنیم می‌توانیم تحریم‌ها را خنثی کنیم و شاکله تحریم‌های جهانی را از بین ببریم.

وی بیان کرد: اگر تمام تحریم‌های اقتصادی از ابتدای انقلاب اسلامی برداشته شود، با این روند اقتصادی که داریم شاید مقداری پوشانده شود اما مریضی که در ذات اقتصاد ما وجود دارد باقی خواهد ماند و همچنان درگیر مسائل اقتصادی خواهیم بود‌.

کارشناس اقتصادی گفت: اگر به طور متوازن به هر بعد به اندازه وزنش توجه نشود متاسفانه اتفاقات و مشکلات حوزه اقتصادی را شاهد خواهیم بود.

حسینی عنوان کرد: حدود ۸۰ درصد مسائل اقتصادی ما ناشی از عدم‌پرداخت به مشکلات واقعی اقتصاد و مسائل داخلی است. مباحثی از جمله عدم‌مبادلات تجاری خارجی، FATF و ... حدود ۲۰ درصد مشکلات اقتصادی را شامل می‌شود.

دولت می‌تواند آدرس غلط دهد و با بزرگ‌کردن تحریم، قدرت پوشالی آمریکا را زیاد کند

وی اظهار کرد: دولت می‌تواند با استفاده از ابزارهایی که دارد توجه افکار عمومی را به این سمت سوق داده و آدرس غلط بدهد. تحریم‌های آمریکا را بزرگ کرده و با بزک‌کردن تحریم‌ها توسط وزیر امور خارجه ایران، تأثیر تحریم‌ها و قدرت پوشالی آمریکا را زیاد کند و در طرف مقابل توان داخلی ما را ضعیف نشان دهد.

کارشناس اقتصادی به مشکل اشتغال و عدم‌توجه به توان داخلی اشاره و بیان کرد: متاسفانه در کشور شاهد تحریم داخلی هستیم. تحریم‌هایی که در حوزه کسب و کار و واحدهای تولیدی به وجود آمده و مقام معظم رهبری نیز بر اولویت داشتن توجه به واحدهای خرد تاکید دارند.

حسینی تصریح کرد: دولت به تنهایی نمی‌تواند وضعیت اشتغال و اقتصاد را سروسامان دهد اما می‌تواند ریل‌گذاری درستی را انجام دهد و موانع را برطرف کند چراکه تحریم‌های داخلی بسیار قدرتمندتر از تحریم‌های خارجی است.

وی افزود: امیدواریم رئیس جمهوری در ایران روی کار بیاید که بتواند با مولفه‌های داخلی اقتصاد مذاکره کند که بتواند این تحریم‌ها را از پیش پای واحدهای تولیدی برای رشد اقتصادی بردارد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: هزار میلیارد تومان شکسته شدن تحریم ها واقعی اقتصاد کارشناس اقتصادی مقام معظم رهبری قیمت دلار و طلا کاهش قیمت دلار فضای اقتصاد فضای اقتصادی تحریم ها فضای سیاسی رئیس جمهور شرطی سازی حباب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۳۲۹۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گیر و گور اقتصاد ایران چیست؟

فرارو-در روز‌های پایانی سال ۱۴۰۲ یکی از موضوعاتی که به شدت مورد توجه قرار داشت وضعیت نرخ دلار والبته شاخص‌های مهار تورم بود. وزیر اقتصاد در تشریح وضعیت اقتصادی کشور در آن روزها، به ۲ هجوم ارزی اشاره کرد و گفت: «قبل از جنگ غزه در مهرماه نرخ ارز داشت به ۶۰ تا ۷۰ هزار تومان می‌رسید که با مجموعه تدابیر انجام شده و آزادسازی منابع، مهار شد و بار دوم در بهمن ماه بود که همچنان تبعات آن را شاهد هستیم.»

به گزارش فرارو، اکنون و در سال ۱۴۰۳، بسیاری از کارشناسان حوزه اقتصاد، امیدوارند که بتوان از طریق افزاش نرخ شاخص‌های رشد اقتصادی، در حوزه کنترل تورم و کنترل نرخ ارز نیز تاثیر گذار بود. محمدرضا فرزین، رییس کل بانک مرکزی اخیرا گفته است: «برنامه‌ریزی بانک مرکزی تا پایان سال آینده دستیابی به رشد نقدینگی۲۳ درصد با دامنه مثبت و منفی ۲ درصد و قرار گرفتن نرخ تورم نقطه به نقطه در کانال ۲۰ درصد است. این در حالی است که طبق اعلام مرکز آمار، شاخص قیمت مصرف‌کننده در ۱۲ ماه منتهی به ماه جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل، ۴۲.۵ درصد افزایش داشته و حجم نقدینگی هم در پایان دی‌ماه ۱۴۰۲ به بیش از ۷ هزار و ۵۵۰ هزار میلیارد تومان رسیده که نسبت به پایان سال ۱۴۰۱ معادل ۱۹.۲ درصد رشد نشان می‌دهد.»

با وجود امیدواری‌ها و خبر‌های نوید بخشی که از سوی بانک مرکزی و رئیس آن منتشر می‌شود، اما در اسفند ماه ۱۴۰۲، نرخ دلار، حدود ۲۰ درصد رشد داشت و طبیعتا همین افزایش ۲۰ درصدی نرخ دلار حکایت از افزایش قیمت‌ها از ابتدای سال ۱۴۰۳ دارد. یکی دیگر از اتفاقاتی که در سال ۱۴۰۲ تشدید شد، روند مهاجرت جوانان از نخبگان دانشگاهی تا قشر کارگر بود که اغلب با هدف دستیابی به رفاه بالاتر یا کسب درامد بیشتر، مهاجرت می‌کنند. با توجه به شرایط اقتصادی کشور در سال ۱۴۰۲ برای بررسی برنامه‌های احتمالی در سال ۱۴۰۳، فرارو با علی قنبری، اقتصاددان و عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس، گفتگو کرده است:

فقدان آمار‌های اقتصادی و عدم شفافیت

علی قنبری به فرارو گفت: «با توجه به عملکرد دولت و وعده‌هایی که در حوزه‌های کنترل تورم، کنترل نرخ بیکاری، کاهش کسری بودجه و سایر شاخص‌های اقتصادی داده بود باید بگویم که ما در سال ۱۴۰۲ کاملا درجا زدیم. شرایط اقتصادی کشور بهبود قابل توجهی را تجربه نکرد و نرخ بیکاری نیز کاهش نیافت. متاسفانه رشد اقتصادی قابل توجهی را نیز تجربه نکرده ایم. یک معضل که مدت هاست برای اقتصاددان‌ها و کارشناسان اقتصادی مانع تراشی می‌کند این است که شاخص‌های اقتصادی زیادی در دسترسمان نیست و نمی‌توانیم قضاوت درستی درباره وضعیت متاثر از شرایط فعلی کشور داشته باشیم، اما همین شاخص‌هایی که در دست داریم، نشان می‌دهند که مردم برای تامین حداقل نیاز‌های معیشتی خود در رنج به سر می‌برند. تئوری یکپارچگی و همسانی قوا در دولت و تلاش برای حذف مخالفان نه تنها باعث بهبود وضع اقتصادی کشور نشد، بلکه باعث شد شرایط رو به بدتر شدن برود. به همین دلایل است که هم درباره مسکن و هم درمورد شغل، گرانی و تورم روند رو به بهبود را شاهد نیستیم.»

وی افزود: «تغییرات شکل گرفته در مجلس شورای اسلامی و کاندیدا‌هایی که برای ورود به مجلس دوازدهم انتخاب شده اند نیز چندان جای امیدواری باقی نگذاشته اند که شرایط اقتصادی کشور متحول یا بهتر شود. من مدعی نیستم که دولت هیچگونه تلاشی برای بهبود وضعیت اقتصادی انجام نداده است، قطعا تیم اقتصادی دولت هم تلاش‌هایی را انجام داده است، اما علی رغم همه تلاش ها، وضعیت امیدوار کننده نیست. بخشی از علت این شرایط به عدم واقع بینی اقتصادی برمی گردد. در واقع تیم اقتصادی دولت با واقع بینی به آمار‌های اقتصادی نگاه نمی‌کند و همین عدم واقع بینی با پیامد‌هایی همراه است. مشکل دیگر سه گانه شفافیت، بازار رقابتی و آزاد است. متاسفانه مدت زیادی است که دولت‌ها در حوزه شفافیت اقتصادی بسیار ضعیف عمل می‌کنند. وقتی شفافیت اقتصادی وجود ندارد و حتی اطلاعاتی کامل در اختیار اقتصاددانان قرار ندارد، چگونه می‌توان طرح و برنامه‌ای برای پیشرفت تدوین کرد؟ رقابت درست و متوازنی هم بین بخش خصوصی و دولتی وجود ندارد و در نتیجه، شرایط یکسان نیست.

خبری از آزادی و شفافیت اقتصادی نبود

این اقتصاددان گفت: «اقتصاد کشور در سال ۱۴۰۲ نه شفاف بود و نه آزاد، متاسفانه برخی گروه‌ها و افراد خاص، با ارتباط خود به راحتی در حوزه اقتصادی فعالیت می‌کنند، در حالی که برخی دیگر، به هیچ وجه چنین امکانی ندارند. یکی از علل عدم تمایل سرمایه گذاران برای حضور در اقتصاد کشور نیز، همین مسائل است. فارغ از مشکلات داخل کشور که عمدتا به همان سه گانه مرتبط می‌شود، ما درگیر برخی مشکلات خارجی هم هستیم، برای مثال، نتوانسته ایم مسائل مرتبط با سیاست خارجی را به شکل کامل حل کنیم و در برخی موارد، حتی وضعیت بدتر شده است. عدم ارتباط گیری درست ما با کشور‌های اروپایی نیز از جمله مواردی است که به اعتقاد من می‌تواند در سال ۱۴۰۳ به یک پاشنه آشیل تبدیل شود. با توجه به مشکلات متعدد اقتصادی که در سال ۱۴۰۲ داشتیم، کمترین انتظار از دولت این بود که با تقویت روابط اقتصادی با کشور‌های اروپایی و حل مناقشات منطقه ای، فرصتی را برای چشم انداز‌های مثبت سال ۱۴۰۳ ایجاد کند. اما متاسفانه نتوانستیم با اروپا روابط اقتصادی سوددهی برقرار کنیم.»

وی افزود: «در حال حاضر بسیاری از مشکلات اقتصادی دولت، تحت سیطره مسائل سیاسی است. به همین دلیل هم تا روابط خارجی ما، مشکل برجام و FATF حل نشود، ما موفق نخواهیم شد وضعیت اقتصادی کشور را بهبود ببخشیم. یک نکته دیگر که به هیچ وجه نمی‌توانیم نادیده بگیریم این است که در سال ۱۴۰۲ وضعیت مهاجرت جوانان و به ویژه جوانان تحصیلکرده از کشور نیز مثل چند سال قبل، همچنان بحرانی بود. متاسفانه تعداد زیادی از جوانان کشور به امید دستیابی به شاخص‌های رفاهی، اجتماعی و اقتصادی بهتر، به کشور‌های مختلف مهاجرت می‌کنند. خروج جوانان از کشور ضربه‌های اقتصادی زیادی را به ما وارد می‌کند، نیروی انسانی کارامدی که می‌تواند در حکم نجات دهنده اقتصاد عمل کند، به دلیل مواردی که گفتم و در سودای یافتن شرایط بهتر حتی حاضر است به کشور‌های همسایه مهاجرت کند، اما در ایران نباشد. دولت در سال ۱۴۰۲ نتوانست ترمز این وضعیت را بکشد و امیدوارم در سال ۱۴۰۳ اگر نمی‌تواند ترمز را بکشد، لااقل روند مهاجرت را کندتر کند. در سال ۱۴۰۲ مهاجرت جوانان از کشور ترمز برید»

این عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس گفت: «پایین بودن نرخ مشارکت مردم در انتخابات مجلس شورای اسلامی نیز کاملا نشان می‌دهد که مردم از شرایط فعلی گله‌مند هستند. من فکر می‌کنم اگر ترامپ به عنوان رئیس جمهور بعدی امریکا انتخاب شود که احتمال آن هم بالا است. جای نگرانی بیشتری وجود دارد. یکی از نکاتی که در اقتصاد ما مثل حلقه مفقوده و حل نشده است، مسئله عدم تلاش دولتمردان در ایجاد ارتباطات تجاری در مناطق آزاد کشور است. در حال حاضر بسیاری از کشور‌های حاشیه خلیج فارس که از برخی جهات پتانسیل‌های کمتری نسبت به مناطق آزاد کشور ما دارند، در شرایط بسیار خوبی در حوزه سرمایه گذاری قرار دارند. دولت با دستور دادن یا تعیین تکلیف به موفقیت نمی‌رسد و اگر قصد داریم از پتانسیل‌های مناطق آزاد کشور در سال ۱۴۰۲ استفاده کنیم باید وارد عمل شویم.»

دیگر خبرها

  • امکان جهش تولید با تولد آسان و رشد سریع بنگاه‌های اقتصادی مردمی
  • سیاح: جهش تولید با تولد آسان و رشد سریع بنگاه‌های اقتصادی مردمی ممکن است
  • چرا دردی دوا نمی‌شود؟
  • مالکیت دولت و مدیریت مردم، بهترین الگو برای مردمی‌سازی اقتصاد است
  • گیر و گور اقتصاد ایران چیست؟
  • چه بر سر سیاست بایدن در قبال ایران آمده؟ / واشنگتن دیگر باید با تهران به عنوان یک قدرت هسته‌ای رفتار کند
  • وزیر نفت پاکستان: ما به گاز ایران نیاز داریم
  • پالایشگاه‌های هندی نفت بیشتری از آمریکا می‌خرند
  • لسه‌فر چیست؟
  • پاکستان برای خط لوله گازی ایران درخواست معافیت از تحریم می‌کند