Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها_مشکلات کارگران سرگذر یکی دو تا نیست و علاوه بر نبود بیمه و کسادی کار، هیچ حمایتی نیز از آنها نمی‌شود و در این بین کرونا هم زندگی آنها را در تنگنا قرار داده است و هر روز معیشتشان را بحرانی تر می‌کند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  بیرجند، روزهای کرونایی یکی پس از دیگری می‌گذرد اما خیلی سخت، روزهایی که خبرهای تلخ آن بیشتر از خبرهای خوش است و علاوه بر بیماری معیشت‌گروه بسیاری را تحت تاثیر خود قرار داده است و این روزها  بسیاری از خانواده‌ها افرادی درگیر ویروس کرونا هستند و زندگی با کرونا سخت شده است، هرچند در این میان علاوه بر کرونا، مشکلات اقتصادی و معیشت نیز چوب لای چرخ زندگی برخی از اقشار جامعه گذاشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وضعیت کارگران سر گذر و تاثیری که کرونا بر این قشر گذاشته، غیر قابل انکار است تاجایی که به جرات می‌توان گفت در این میان آسیب بسیار زیادی را از شرایط بحرانی کرونا دیده‌اند، کرونا که آمد بسیاری از مشاغل دچار آسیب شدند و بسیاری از افراد شغل خود را از دست دادند، شاید بتوان گفت در این میان کارگران ساختمانی از کرونا بیشترین ضربه را خوردند چرا که نه بیمه بودند و نه بیمه بیکاری به آن‌ها تعلق گرفت.

اگر به میادینی که محل استقرار کارگران است سر بزنیم، می‌بینیم که هر روز تعداد بسیاری از کارگران ساختمانی با کیسه ابزار و بیل و کلنگ‌شان چشم می‌چرخانند تا شاید کسی برای تعمیر خانه سراغ‌شان بیاید، هر ماشینی که رد می‌شود زیر نظر می‌گیرند و با هر ترمز، همراه چند کارگر دیگر راننده و ماشینش را دوره‌ می‌کنند.

سال‌های سال است که کار کارگران سر گذر این است که هر روز صبح بعد از اقامه نماز باروبندیل را به دست می‌گیرند و راهی خیابان می‌شوند، به امید آنکه بتوانند لقمه نان حلالی را برای خانواده‌ خود به دست آوردند.

 میدان‌های اصلی شهر بیرجند محل تجمع کارگران 

میدان‌های اصلی شهر بیرجند صبح خروس خوان محل تجمع کارگرانی است که به دنبال یافتن کار به منظور تامین هزینه امرار معاش خود و خانواده خود هستند، کارجویانی که این روش فعالیت ترس از بیکاری را همراه همیشگی آنها کرده است.

درحالی که هنوز هوا تاریک است  سر گذر حاضر می‌شوند و هر روزشان به همین منوال می‌گذرد و برای کسب لقمه‌ای نان حلال مجبور هستند تن به کارهای سخت و طاقت فرسا بدهند تا خانواده آنها نانی برای خوردن داشته باشند.

میدان امام حسین(ع) بیرجند یکی از میدان‌هایی که بسیار شلوغ و پاتوق کارگران سرگذر است و در این میدان روزانه افراد مختلف اعم از پیر وجوان، ایستاده و نشسته در انتظار کار هستند این کارگران دل پر دردی از کرونا دارند و از گفت‌وگو با خبرنگاران گریزانن هستند چرا که می‌گویند بارها و بارها رسانه‌های مختلف از ما گفت‌وگو گرفته اند اما هیچ دردی از مشکلاتمان دوا نشده است و اصلا گوش شنوایی برای شنیدن نیست.

 قشر کارگر بیشترین ضربه را از کرونا خورد 

یکی از کارگران سر گذر در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم گفت: کارگران یکی از اقشاری هستند که در دوران کرونا بیشترین ضربه را خوردند چرا که با تعدیل شدن پروژه‌های عمرانی و کمرنگ شدن ساخت وسازها و افزایش قیمت مصالح ساختمانی، مشکلاتشان یکی پس از دیگری افزایش یافت.

رضا افزود: به دلیل مشکلات اقتصادی در دو سال گذشته ورشکسته شدم اما برای فراهم کردن نان سفره ام مجبور شدم برای تامین هزینه به کارگری روی بیاورم تا بتوانم شکم سه فرزندم را سیر کنم اما کو کار؟

این کارگر جوان ادامه داد: خواهشا صدای ما را به گوش مسئولان برسانید و به آن‌ها بگویید که اگر می‌توانند فقط یک روز همانند کارگران زندگی کنند، غذا بخورند و کار کنند تا بلکه متوجه شوند کارگرانی که هیچ حمایتی نمی‌شوند و امنیت شغلی ندارند در چه شرایطی به سر می‌برند؟ فقط حرف زدن برای حمایت از کارگر کافی نیست.

یکی دیگر از کارگران که نام خود را مهدی اعلام کرد گفت: گاهی ممکن است در هر ماه تنها 5 روز بر سرکار بروم اما باز هم به امید کار هر روز صبح به سر گذر می آیم و در سال‌هایی که جوان تر بودم و زور و بازویی داشتم کار ساختمانی کردم اما به دنبال بیمه نرفته ام چرا که صاحب کاران همیشه از زیر بیمه کردن کارگر شانه خالی می‌کردند و سال‌های سال گذشت تا اینکه یک روز از داربست بر زمین افتاده ودچار آسیب شدم حال با وجود 53 سال سن وداشتن چهار فرزند مجبورم هر روز به اینجا بیایم.

 بیشتر روزها با دست خالی روانه منزل می شوم 

وی افزود: نه بیمه و نه تحت پوشش هیچ نهاد حمایتی هستم به دستان ترک خورده و پینه بسته ام نگاه کنید هزینه‌های زیاد زندگی و خرج و مخارج بالا فشار زیادی وارد کرده است و بیشتر روزها با دست خالی روانه خانه می‌شوم اگر همین پول یارانه هم نباشد، دیگر باید از بی کفنی سر بگذاریم و جان دهیم.

یکی دیگر از کارگران هم که معتقد است در این شرایط اقتصادی با افزایش قیمت حق بیمه، کارگران نمی‌توانند حق بیمه خود را پرداخت کنند واگر بیمه هم نباشیم برای درمان دچار مشکل می‌شویم، گفت: اینها در حالیست که مسئولان در اتاق‌های خود پشت میز در فضای گرم و سرد نشسته اند اما برای قشر زحمتکش کارگر چه کاری انجام می‌دهند؟

 برخی کارگران تنها با یارانه زندگی می‌کنند 

او که نامش مسلم است ادامه می‌دهد: در این اوضاع و احوال چه کسی می‌داند که چه تعداد از کارگران تنها با یارانه زندگی می‌کنند و حتی قادر به پرداخت قبوض آب و برق و گاز خود هم نیستند.

وی با تاکید بر اینکه فکر نکنید که در این سر گذر تنها کارگران با سواد پایین حضور دارند چرا که برخی از کارگران هم حضور دارند که با وجود داشتن مدرک دیپلم و حتی فوق دیپلم به دنبال کارگری هستند، افزود: همین دلایل سبب می‌شود تا جوانان دیر ازدواج کنند چرا که وقتی شغل و درآمدی ندارند چگونه می‌خواهند ازدواج کنند.

عمرانی: وارداتی که موجب بیکاری کارگران شود مصداق اخلال در نظام اقتصادی است/دنبال محاکمه خودروسازان خارجی هستیمتعلل تأمین اجتماعی در پرداخت بیمه بیکاری/ 90 درصد کارگران ‌صنف تالارها و رستوران‌های پذیرایی بیکارندگزارش| روایت یک هفته تلاش بی‌وقفه برای یافتن «سید اصغر» و «میلاد»؛ کارگرانی که برای نان جان دادند

 پارتی بازی حرف اول را در ادارات می‌زند 

وی با بیان اینکه متاسفانه در جامعه این روزها پارتی بازی حرف اول را در ادارات می‌زند اظهار داشت: در رسانه‌ها بارها شنیده‌ایم که برخی مدیران در زمینه استخدام نیروی مورد نیاز پارتی بازی کرده و اقوام یا آشنایان خود را بدون هیچ امتحان یا گزینشی بکار گرفته‌اند، اما در میان همین کارگران روزمزد هستند تحصیلکرده‌هایی که اگر در شرایط اصولی و قانونی استخدام انجام شود قطعا این گروه اولویت دار هستند و شاخص‌های مورد نیاز را دارند.

یکی دیگر از کارگران نیز بیان کرد: کرونا به ما خیلی آسیب زد، نه بیمه داریم نه پس انداز و کارگر روزمزد هر روز فقط به همان روز فکر می‌کند، این حال و روز ماست که می‌بینی. تعداد کمی از ما الان مشغول کار هستند و زمستان که می‌آید ساختمان‌سازی هم از رونق می‌افتد.

بیشتر‌کارگران فصلی هیچ بیمه‌ای ندارند

رئیس انجمن صنفی کارگران بیرجند هم به خبرنگار ما گفت: آمار مشخصی از تعداد کارگران ساختمانی نداریم اما طبق برآوردها بیش از 10 هزارنفر در استان کارگر ساختمانی وجود دارد که بیشتر آنها مشکلات بیمه ای دارند.

علی علیزاده افزود: بیشتر کارگران سر گذر از بیمه برخوردار نبوده و در حال حاضر بیش از هزار و 500 کارگر در صف درخواست بیمه هستند.

وی با بیان اینکه امسال هنوز سهمیه‌ای برای بیمه کارگران ساختمانی اختصاص نیافته است افزود: 7 درصد بیمه کارگران ساختمانی توسط فرد پرداخت می‌شود.

انتهای پیام/254/ی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: کارگران ساختمانی کارگران سر گذر نه بیمه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۳۳۱۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری ۶۹ مزایده الکترونیکی در خراسان جنوبی

رئیس دادگستری خراسان جنوبی با بیان اینکه این استان برای نخستین‌بار در قوه قضاییه اقدام به برگزاری مزایده الکترونیک در سامانه ستاد کرده است، گفت: تاکنون ۶۹ مزایده الکترونیک در استان برگزار شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان‌جنوبی، حجت‌الاسلام علی موحدی‌راد، امروز_ چهارشنبه هشتم فروردین_در جمع خبرنگاران اظهار کرد: با بهره‌گیری از مفاهیم جدید به ویژه طرح دولت الکترونیک، طرح مزایده الکترونیک هم به عنوان نوع جدیدی از قرارداد مزایده در قانون پیش‌بینی شده است که در راستای بند (س) تبصره (۱۰) ماده واحد قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور، قوه قضائیه و سازمان ثبت اسناد و املاک کشور مکلف شده‌اند تا مزایده‌های شعب اجرای احکام، دوایر اجرای ثبت و تصفیه امور ورشکستگی را از طریق سامانه تدارکات الکترونیکی دولت برگزار کنند و وزارت صنعت، معدن و تجارت هم موظف است امکان برگزاری مزایده‌های مورد نظر را در این سامانه فراهم کند.

وی با اشاره به این که دادگستری خراسان‌جنوبی، برای نخستین‌بار در قوه قضائیه اقدام به برگزاری مزایده الکترونیک در سامانه ستاد کرده است و با ابلاغ کاربری‌های مزایده به تمام شعب اجرای استان به لطف خداوند متعال و پیگیری‌های انجام شده و همکاری شعب اجرای احکام مدنی کیفری و شورا بالغ بر ۵۷۹ مزایده به صورت الکترونیک و در بستر سامانه ستاد ثبت شده است که از این تعداد ۶۹ مورد برگزار شده است.

رئیس کل دادگستری خراسان‌جنوبی تصریح کرد: از دیگر مزایای برگزاری مزایده الکترونیک، می‌توان به افزایش کارایی، شفافیت و سلامت مزایده‌ها مطابق با قوانین و مقررات در بستر وب، خدمات ثبت‌نام آنلاین و کنترل مجوزها به صورت الکترونیکی، خدمات دریافت الکترونیکی اسناد و پرداخت وجه به صورت الکترونیکی خدمات انجام و کنترل الکترونیکی فرآیند برگزاری مزایده، الکترونیکی شدن فرآیند برگزاری مزایده‌ها در سامانه تدارکات الکترونیک دولت سبب صرفه‌جویی در هزینه‌ها، حذف برگه‌های کاغذ مصرفی و بروکراسی اداری اشاره کرد.

وی افزود: بهبود شفافیت در عرصه‌های مختلف مزایده‌ها و ارتقای سلامت اداری، توسعه عدالت در جامعه و امکان شرکت و رقابت تمام افراد در مزایده‌ها، ایجاد بستر دورکاری کاهش تردد و مراجعات حضوری شرکت‌کنندگان مزایده، صیانت کامل از قیمت‌ها در طول برگزاری مزایده، درج اطلاعات صحیح و عدم بروز خطای انسانی با توجه به استعلام آنلاین و حذف عامل انسانی از دیگر مزایای انجام این کار است.

کد خبر 739576

دیگر خبرها

  • انواع مرخصی در قانون کار: از مرخصی استحقاقی تا مرخصیِ ازدواج و…
  • ظرفیت ته لنجی برای بهبود معیشت مردم استفاده شود
  • جشن روزه اولی ها در خراسان جنوبی
  • جابه جایی ۳۵ هزار و ۷۵۲ مسافر در خراسان جنوبی
  • جابه جایی بیش از ۳۵۷۵۰ مسافر در خراسان جنوبی با حمل و نقل عمومی
  • (ویدیو) وزیر کار: کارگرِ کارگران هستیم
  • اگر مزد واقعی به کارگر داده شود...
  • برگزاری ۶۹ مزایده الکترونیکی در خراسان جنوبی
  • طرح‌های محیط زیستی چقدر وام گرفته اند؟
  • نامگذاری بیش از 32 هزار نفر به نام کریم اهل بیت (ع) در خراسان جنوبی