Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-25@06:07:04 GMT

بازار سرمایه سدی مقابل تورم است

تاریخ انتشار: ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۳۳۲۰۰

بازار سرمایه سدی مقابل تورم است

یک کارشناس اقتصادی گفت: تحقیقات در کشورهای مختلف نشان داده که بازار سرمایه نه تنها تورم زا نیست، بلکه سدی در مقابل تورم است، بنابراین با استناد به چه مدارک و شواهدی گفته می شود که بورس عامل تورم است ؟!

مرتضی افقه  افزود: ریشه تورم عمیق تر از چیزی است که برخی اقتصادانان بیان می کنند، نقدینگی عاملی تورم زا است که باید در چند بند مورد بحث قرار بگیرد، نخست ریشه نقدینگی چیست؟ دوم اینکه چرا نقدینگی به بازارهای غیر مولد تزریق می شود؟

وی افزود: کسری بودجه باعث رشد نقدینگی در کشور شده و البته موانعی مانند حضور انبوه نان خوران بودجه ای مزید بر علت است، از طرفی نبود رونق در بازارها و تضعیف کسب و کارها باعث شده تا نقدینگی در بازارهای غیر مولد تزریق شود و نرخ تورم را افزایش دهد، لذا اینکه بازار سرمایه را بازار تورم زا بدانند بحثی حاشیه ای است که بی نتیجه می ماند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کارشناس اقتصادی ادامه داد: بنده به هیچ عنوان اعتقادی به تورم زا بودن بازارسرمایه ندارم؛ چرا که بورس معلول تورم است.

افقه به وضعیت کلی اقتصاد در سال جاری اشاره کرد و گفت: بخش قابل توجهی از مشکلات اقتصادی، اجتماعی و سیاسی کشورمان ناشی از بی تدبیری های ۳ دهه اخیر است؛ ما طی چند سال اخیر نتوانستیم از منابع انسانی و مالی به درستی استفاده کنیم، البته که تحریم و توقف مراودات بین المللی هم تاثیر مستقیم بر وضعیت فعلی اقتصاد دارند اما ابتدا باید وضعیت داخلی منظم باشد تا بتوانیم بُعد خارجی را مدیریت کنیم.

وی عنوان کرد: شرایط فعلی اقتصاد نیاز به اهرم های قوی و تعاملات بین المللی دارد؛ به بیان ساده می توان گفت مراودات خارجی باید از سرگرفته شود تا اقتصاد جان دوباره ای بگیرد. اگر این اتفاق محقق نشود، هیچ دولتی نمی‌تواند وعده های خود را عملی کند و نرخ تورم باز هم افزایش خواهد یافت.

این کارشناس اقتصادی به انتخابات ریاست جمهوری پیش رو اشاره کرد و گفت: بورس محل نقل و انتقالات پول به بخش تولید است بنابراین هر فردی که رئیس جمهور آینده شود باید ابتدا موانع تولید را از بین ببرد، چون اگر تولید رونق نداشته باشد کماکان مشکلات بازار سرمایه هم ادامه می یابد.

وی خاطرنشان کرد: ضریب نفوذ بورس نسبت به گذشته رشد قابل توجهی داشته است ؛ بنابراین دولت به تنهایی نمی تواند راهکار توسعه ای ارائه و اجرا کند، بلکه تمام دستگاه ها و سازمان ها باید حمایت های اقتصادی را آغاز کنند.

سنا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: بازار سرمایه تورم زا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۳۳۲۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزارش عملیات اجرایی سیاست پولی

امتداد - با توجه به پیش‌بینی بانک مرکزی از وضعیت نقدینگی در بازار بین‌بانکی، موضع عملیاتی بانک مرکزی در این هفته توافق بازخرید بود. از این رو، این بانک به اجرای عملیات بازار باز در قالب توافق بازخرید به مبلغ  2029.2  هزار میلیارد ریال اقدام کرد.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ، گزارش عملیات اجرایی سیاست پولی (۳ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳) به شرح زیر است: 

  بانک مرکزی در چارچوب مدیریت نقدینگی مورد نیاز بازار بین‌بانکی ریالی، عملیات بازار باز را به صورت هفتگی و موردی اجرا می‌کند. موضع عملیاتی این بانک (خرید یا فروش از طریق ابزارهای موجود) بر اساس پیش‌بینی وضعیت نقدینگی در بازار بین‌بانکی و با هدف کاهش نوسانات نرخ بازار بین‌بانکی حول نرخ هدف، از طریق انتشار اطلاعیه در سامانه بازار بین‌بانکی(تابا) اعلام می‌شود. متعاقب اطلاعیه مزبور، بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی می‌توانند در راستای مدیریت نقدینگی خود در بازار بین‌بانکی، نسبت به ارسال‌سفارش‌ها تا مهلت تعیین شده از طریق سامانه بازار بین‌بانکی (تابا) اقدام کنند.   بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی می‌توانند در روزهای شنبه تا چهارشنبه از اعتبارگیری قاعده‌مند (دریافت اعتبار با وثیقه از بانک مرکزی مطابق با ضوابط تعیین شده) مشروط به در اختیار داشتن اوراق مالی اسلامی دولتی و در قالب توافق بازخرید با نرخ سقف دالان نرخ سود (۲۴ درصد) استفاده کنند.   برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • درآمدهای نفتی باعث ایجاد تورم می‌شود؟
  • نهاد‌های اقتصادی نباید سرمایه گذار را دغدغه‌مند کنند
  • گزارش عملیات اجرایی سیاست پولی
  • فاصله نرخ ارز بازار با نرخ نیمایی را کم کنید؛ وگرنه با خروج سنگین سرمایه روبرو می شوید
  • ۱۶۱ میلیارد تومان نقدینگی به بازار سهام تزریق شد
  • اشتباه در راهبرد بانک مرکزی؛ رئیس کل بازار آزاد را به رسمیت نمی‌شناسد | رابطه زایش تورم و نرخ دلار چگونه است؟
  • ورود ۴۲ میلیارد تومانی نقدینگی حقیقی‌ها به بازار سهام در روز سبز شاخص کل بورس
  • راهبرد بانک مرکزی اشتباه است / زایش چهار درصد تورم با افزایش ۱۰ درصدی قیمت دلار
  • بازنشستگان و تجربه سرمایه‌گذاری موفق در هم‌ساز
  • زایش ۴ درصد تورم با افزایش ۱۰ درصدی قیمت دلار