Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-19@07:05:34 GMT

مصوبه انتخاباتی شورای نگهبان، مطابق طرح مجلس است

تاریخ انتشار: ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۳۳۲۱۳

مصوبه انتخاباتی شورای نگهبان، مطابق طرح مجلس است

به گزارش خبرنگار مهر، سیامک ره‌پیک قائم مقام دبیر شورای نگهبان در گفتگویی اظهار داشت: مصوبه اخیر شورای نگهبان درباره ساماندهی ثبت نام‌ها براساس سیاست‌های ابلاغی انتخابات و تکلیف قانون اساسی انجام است.

عضو حقوق دان شورای نگهبان ادامه داد: در سال ۹۶ شورای نگهبان بر اساس اصول قانون اساسی و سیاست های کلی مصوب کرد که برای ثبت نام در انتخابات ریاست جمهوری، سن و مدرک متناسب، عدم محکومیت، سوابق کافی و قابل ارزیابی در مسئولیت های کلان کشور لازم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مصوبه شورای نگهبان در مورد سن، تحصیلات و سابقه اجرایی نامزدها امر جدیدی نبود

وی افزود: در مجلس دهم نمایندگان بر اساس مصوبه شورای نگهبان در سال ۹۶ طرحی را تهیه کردند که جزئیات این شرایط را تعیین کنند. شورای نگهبان مواد این طرح در مورد، سن، مدرک و سابقه نامزد های ریاست جمهوری را تایید کرد و مخالف قانون اساسی و شرع ندانست. هیات نظارت مجمع ایراد گرفت که طبق سیاست های کلی شورای نگهبان باید در این موضوع مصوبه داشته باشد نه مجلس.

ره پیک گفت: لذا شورای نگهبان مصوبه قبلی خود را بازنگری کرد و تقریبا همان مواردی که در مصوبه مجلس بود و شورا ایرادی به آن نداشت مصوب کرد. بر این اساس شرایط ثبت نام در انتخابات ریاست جمهوری شامل؛ سن ۴۰ تا ۷۵ سال ، مدرک تحصیلی حداقل کارشناسی ارشد، گواهی عدم سوئ پیشینه و ۴ سال سابقه مدیریت کلان تعیین شد لذا این مصوبه امر جدیدی نبوده است .

۱۲عضو شورای نگهبان طبق موازین قانونی عمل می‌کنند

وی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه شورای نگهبان به دنبال مهندسی انتخابات است گفت: شورای نگهبان شامل ۶ فقیه که منصوب رهبری هستند و ۶ حقوق دادن که دو قوه نسبت به آن ها نظر داده اند موظف هستند بر اساس ضوابط قانونی عمل کنند.۱۲عضو شورای نگهبان طبق موازین قانونی عمل می‌کنند

ره پیک گفت: هیچ مصوبه و تصمیمی در شورای نگهبان نیست مگر اینکه رای اکثریت مطلق را داشته باشد. اگر کسی تایید صلاحیت شده است حتما ۷ رای موافق داشته است و اگر کسی تایید نشده است حتما ۷ رای موافق نداشته است.

عضو حقوق دان شورای نگهبان تاکید کرد: برای احراز صلاحیت‌ها بر اساس مستندات پرونده نظر می‌دهیم.

۲۴ مرحله انتخابات به صورت الکترونیکی برگزار می‌شود

عضو حقوق دان شورای نگهبان در مورد احتمال برگزاری الکترونیکی انتخابات گفت: از ۲۵ مرحله برگزاری انتخابات، ۲۴ مرحله به صورت الکترونیکی برگزار می‌شود، برای مرحله آخر که صندوق الکترونیکی است جمع بندی نشده و به این دور نیز نمی‌رسد، برای سلامت مردم در روز رای گیری، هم تعداد شعب افزایش پیدا کرده و هم تمهیدات بهداشتی در داخل شعب دیده شده است.

کد خبر 5206807

منبع: مهر

کلیدواژه: شورای نگهبان سیامک ره پیک قانون اساسی انتخابات ریاست جمهوری انتخابات 1400 ثبت نام کاندیداها انتخابات 1400 فلسطین مجلس شورای اسلامی برجام روز قدس روز جهانی قدس قاسم سلیمانی رژیم صهیونیستی شورای نگهبان سید عباس عراقچی ایالات متحده امریکا انتخابات ریاست جمهوری مذاکرات هسته ای محمد جواد ظریف شورای نگهبان بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۳۳۲۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آقاتهرانی: انشالله شورای نگهبان فردا لایحه عفاف و حجاب را تایید کند /هیچ توجیهی برای کوتاه آمدن از حجاب وجود ندارد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مرتضی آقاتهرانی رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس، در نطق میان دستور (سه شنبه ۲۸ فروردین ماه) خود در نشست علنی مجلس گفت: از ۷۵ سال پیش تاکنون که صهیونیست ها بخشی از خاورمیانه را گرفته اند و ادعا کردند که بیش تر از این نیز حقشان هستند و دیگران نیز صهیونیست ها را حمایت کردند اما هر بار که اعراب با هم یکی می شدند و در مقابل اسرائیل می ایستادند معمولا این ها شکست می خوردند ولی در جنگ ۳۲ روزه و به دنبال آن طوفان الاقصی پس از پیروزی انقلاب با وعده صادق تحقق پیدا کرد و اقتدار مسلمان ها را نشان داده است و این افتخاری است که باعث خوشنودی اهل ایمان می شود.

آنگونه که ایلنا روایت کرده، وی افزود: از نیروهای مسلح و همه کسانی که در این راستا تلاش کردند سپاسگزاریم و به روح سردار حاج قاسم سلیمانی و سردار زاهدی از درگاه الهی لطف و رحمت بیش تر طلب می کنیم؛ همچنین از مردم تهران به دلیل اعتماد مجددشان تشکر می کنیم و انشاالله که بتوانیم در تراز نظام و انقلاب خدمت کنیم.

نماینده تهران در مجلس بیان کرد: دوستان عزیز! جهاد تبیین نباید دست کم گرفته شود و به لطف الهی در فضای مجازی و صدا و سیما روی برنامه وعده صادق کار شد و این حرکت قابل تقدیر است بنابراین این مهم بوده که چنین پاسخ کوبنده ای در دنیا مطرح شود که ظالم کیست؟ و مظلوم چه کسی است؟ تبلیغ تاثیر زیادی دارد و ائمه جمعه باید فعالیت کنند تا مردم بیش تر در جریان این موضوع قرار بگیرند.

رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس تاکید کرد: صهیونیست ها کاری نمی توانند بکنند اگر مرد هستند حمله کنند و بیایند درگیر شوند، خودشان هم می دانند که آمریکا با حدود ۶۰ کشور با ایران جنگیده و در هشت سال شکست خورده است، دیگر شما که آدم آنها هستید و نمی توانید هیچ کاری کنید؛ بنابراین شما افرادی هستید که بچه های مدرسه ای را بمباران می کنید و به بیمارستان ها حمله می کنید و شماها نامرد هستید اگر مرد هستید بیایید با رزمنده ها بجنگید شما نمی توانید بجنگید و به این موضوع اعتراف کنید.

آقاتهرانی بیان کرد: در خصوص لایحه عفاف و حجاب گزارش تهیه شد و در صحن هم مطرح گردید؛ بنابراین باید ۳۲ دستگاه نسبت به این مسئله ورود کنند اما متاسفانه فقط ۲ دستگاه ورود کردند که یکی وزارت کشور بود و دیگری هم فراجا بوده است؛ اکنون فراجا پای کار است و همه دستگاه ها باید یاری کنند وزارتخانه ها همگی باید پای کار بیایند همه در این موضوع سهم داریم.

این نماینده تهران گفت: بحث عفاف و حجاب یک جنبه دینی دارد که جای خود دارد و یک جنبه قانونی دارد که ممکن است یکی بگوید هیچ دینی ندارم خب نداشته باش اما کشور ما قانون دارد این موضوع در ۴۳ سال پیش در شواری انقلاب فرهنگی آمده است و به هر دلیل بعضی ها عمل نکردند اما الان برای بار سوم به شورای نگهبان رفته و انشاالله فردا بپذیرند و آخرین مرحله آن باشد و طوری نشود که فقط فراجا وسط میدان باشد قطعا مجلس هم یاری می کند. عفاف و حجاب وجهه سیاسی، اخلاقی و اجتماعی و شرعی و دینی دارد، بنابراین هیچ توجیهی برای کوتاه آمدن از آن وجود ندارد.

وی اظهار کرد: در خارج قوانینی که دارند محکم می نویسند، بنابراین قوانین باید بازدارنده باشد؛ لذا ۴۰ ماده عفاف و حجاب مربوط به دستگاه ها است و ۳۰ ماده شامل جرم انگاری می شود که حدود ۶ هزار ۷۰۰ نفر ساعت فقط کمیسیون فرهنگی برای این موضوع کار کرده و به همین اندازه هم کمیسیون قضایی روی آن کار کرده است در ضمن دولت باید ورود کند و تقاضا این است که همه وزرا سرخط شوند.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1895919

دیگر خبرها

  • مجلس هیچ مصوبه ای برای اخذ مالیات از مهریه نداشته است
  • اوج گیری مبارزات انتخاباتی در هند
  • راه اندازی پویش های انتخاباتی در کرج
  • آقاتهرانی: انشالله شورای نگهبان فردا لایحه عفاف و حجاب را تایید کند
  • اعلام زمان بندی مرحله دوم انتخابات مجلس
  • ببینید | قدردانی بیش از ۲۲۰ نماینده مجلس از برنامه‌های نوروزی، قرآنی و انتخاباتی صداوسیما
  • اعلام زمان‌بندی مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی
  • آقاتهرانی: انشالله شورای نگهبان فردا لایحه عفاف و حجاب را تایید کند /هیچ توجیهی برای کوتاه آمدن از حجاب وجود ندارد
  • مصوبات جلسه علنی سه شنبه مجلس
  • رسیدگی به «لایحه تجارت» در مجلس پایان یافت