Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو انجمن تولیدکنندگان فولاد گفت: نوردکاران میلگرد را به مردم گران و به خارجی ها ارزان فروختند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، سید رضا شهرستانی عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد در برنامه روی خط بازار رادیو اقتصاد با بیان اینکه نوردکاران کماکان در حال مغلطه و ایجاد حواشی هستند گفت: وقتی سال گذشته و در روزهایی که نرخ شمش فولاد صادراتی ایران 570 دلار بود اما به دلیل اصرار وزارت صمت بر نرخ گذاری دستوری شمش و خرید ارزان نوردکاران، شرکت های این حوزه میلگرد را با نرخ 510 دلار صادر کردند که همین اتفاق باعث وضع تعرفه واردات تا 100 دلار از سوی برخی کشورها نظیر عراق و افغانستان بر محصولات فولادی ایران شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 در شرایطی که طی سال گذشته مدام شاهد گرانی قیمت انواع محصولات فولادی از جمله میلگرد در بازار آزاد بودیم، اما نوردکاران با نرخ های ارزان میلگرد ایران را صادر کردند که همین موضوع باعث وضع عوارض واردات در کشورهای همسایه شد.

شهرستانی در این برنامه رادیویی گفت: فولاد یک کالایی است که قیمت آن براساس نرخ های بین المللی تعیین می شود و در داخل کشور به جهت آنکه تولید بالاتر از میزان مصرف است، مسلما باید درصدی ارزان تر از نرخ های صادراتی به فروش رسانده و به دست مردم برسد.

وی اظهار داشت: سال قبل که قیمت فولاد در بورس به صورت دستوری از سوی وزارت صمت تعیین می شد، نرخ ها حدود 100 دلار پایین تر از قیمت های صادراتی بود. در آن برهه نرخ شمش فولاد صادراتی ایران 570 دلار بود درحالی که میلگرد صادراتی در آن زمان از سوی نوردکاران به دلیل خرید شمش با نرخ دستوری و ارزان، با قیمت 510 دلار صادر شد.

شهرستانی خاطرنشان کرد: این امر سبب وضع تعرفه واردات تا 100 دلار از سوی برخی کشورها نظیر عراق و افغانستان بر محصولات فولادی ایران شد. اصولا اختلاف قیمت فولاد خام و محصولات نوردی باید 8 تا 10 درصد باشد نه 30 تا 35 درصد که ما شاهد آن بودیم. البته ناگفته نماند که در ایران این اختلاف از سوی سیاست گذار 11 درصد برای قیمت پایه تعیین شده و حتی در دوره آقای اسماعیلی معاون معدنی وقت وزیر صمت امکان رقابت تا 20 درصد هم برای آن در نظر گرفته شد.

مشکلی به نام ظرفیت های چند برابری
وی ادامه داد: متاسفانه ظرفیتی که در بخش نورد ایجاد شده 3 تا 4 برابر نیاز کشور است. حداکثر نیاز کشور در بخش میلگرد 8 میلیون تن است و با احتساب 2 میلیون تن توان صادراتی این محصول، این عدد به 10 میلیون تن می رسد در حالی که ظرفیت سازی صورت گرفته بیش از 30 میلیون تن است؛ از این رو شاهد هستیم که نوردکاران به جهت رقابت سنگینی که میان خودشان دارند هر روز برای رسیدن به سودهای بیشتر بر طبل خرید شمش ارزان قیمت می کوبند.

وی در پایان در خصوص اعلام خبر گم شدن 3 میلیون تن فولاد گفت: گم شدن 3 میلیون تن فولاد که از زبان بنده بیان شده شیطنت رسانه ای بود منظور از این صحبت آن است که مصرف ظاهری شمش بالای 14 میلیون تن بود درحالی که نیاز واقعی 11 میلیون تن بوده است و 3 میلیون تن باقیمانده مازاد نیاز کشور است.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: میلیون تن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۳۴۰۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیشترین نارضایتی مردم از خودرسازان چیست؟ | ویدئو

دریافت 5 MB

به گزارش همشهری آنلاین، سپهر توکلی دادجوی سخنگوی مرکزی ملی رقابت افزود: نهادهایی هم که تنظیم گر فنی هستند بر اساس دستورالعمل و فرمولی که شورای رقابت داده قیمت خودرو را محاسبه و ابلاغ می‌کنند.

وی افزود: اکنون طبق همین روالی که از انتهای سال ۱۴۰۱ وجود داشت، همچنان طبق دستورالعمل شورای رقابت، وزارت صمت قیمت خودرو را محاسبه می‌کند که قیمت تمام شده در سازمان حمایت به عنوان متولی متخصص انجام و ابلاغ می‌شود.

توکلی درباره گران فروشی خودروسازان گفت: ۲ هزار شکایت از خودروسازان بررسی و نتایج آن اعلام شده که بخشی از آنها مربوط به گران فروشی است؛ شورای رقابت باید به عنوان ناظر بر دستورالعمل به این موضوع ورود کند، نهادهای دیگر مانند سازمان حمایت، سامانه ۱۲۴ و تعزیرات هم به موضوع ورود و بررسی کرده اند.

وی تاکید کرد: به اکثر این شکایات رسیدگی و حکم صادر شده و در مراجع قضائی هم همچنان در حال پیگیری است.

کد خبر 846356 منبع: مهر برچسب‌ها خبر مهم بازار خودرو خودرو - ایرانی

دیگر خبرها

  • تحریم‌های جدید اروپا تأثیری بر تجارت خارجی ایران نخواهد داشت/ افزایش قیمت کالاهای اساسی گران‌فروشی است
  • آیا حاضرید آیفون را ارزان‌تر بخرید، ولی با بدنه پلاستیکی؟
  • رئیس سندیکای صنعت مخابرات ایران : بی‌کیفیتی مودم های تولید داخل بهانه است؛ به دنبال خرید مودم های ارزان‌قیمت و بنجل چینی اند
  • بیشترین نارضایتی مردم از خودرسازان چیست؟ | ویدئو
  • سیگنال جدید طلا به سکه؛ بازار از بلاتکلیفی خارج می‌شود؟
  • چرا قیمت میلگرد آجدار در سایت فروش آهن مختلف، متفاوت است؟
  • همه چیز در مورد گران‌ترین و ارزان‌ترین جت‌های شخصی
  • کیا رقیب ارزان قیمت تسلا را روانه خیابان کرد
  • قیمت دلار، سکه، طلا و یورو یکشنبه ۲ اردیبهشت ۱۴۰۳/ طلا گران شد، سکه عقب رفت
  • کم فروشی و گران‌فروشی محصولات سلامت‌محور خط قرمز است