Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-03-29@07:25:54 GMT

منطقه آزاد تجاری مزیتی مهم برای توسعه اردبیل است

تاریخ انتشار: ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۳۵۸۴۲

منطقه آزاد تجاری مزیتی مهم برای توسعه اردبیل است

به گزارش روز شنبه ایرنا، اکبر بهنامجو در گفت و گویی خبری سابقه درخواست ایجاد منطقه آزاد اردبیل را سال ۹۲ اعلام کرد و افزود: در سفر رئیس جمهور در این سال به استان اردبیل یکی از درخواست‌های مردم از ایشان بحث ایجاد منطقه ازاد  بود که مورد موافقت قرار گرفت.
وی بیان کرد: استان اردبیل با  ۳۸۰ کیلومتر مرز مشترک با جمهوری آذربایجان، تولید  پنج میلیون تن محصولات کشاورزی ، نیروی انسانی متعهد و  معتقد توجیه اقتصادی لازم برای ایجاد این منطقه را دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


استاندار اردبیل وجود ۲۲ شهرک و ناحیه صنعتی در استان، معادن ، امکان ارتباط زمینی با روسیه و قفقاز و مزیت‌های طبیعی را از دیگر ظرفیت‌های استان برای توجیه  تصویب منطقه آزاد تجاری و اقتصادی بر شمرد.
بهنامجو اظهار کرد:  همه این توجیه‌های اقتصادی لازم بود تا از سال ۹۲  کارها شروع و از سوی مسوولان و نمایندگان وقت مجلس در استان پیگیری شود.
وی بیان کرد: این درخواست از سوی دولت  به مجلس شورای اسلامی ارجاع داده شد تا مصوب شود و در مجلس چند سال منتظر تصویب بود تا اینکه  از سال ۹۶ به بعد هم پیگیری نمایندگان و مسئولان استان با همراهی آنان جدی تر شد و اکنون به نتیجه رسید.

بهنامجو افزود: در ابتدا ۲۰۹ هزار هکتار از  اراضی استان از شمال تا جنوب  برای منطقه آزاد شدن انتخاب شده بود که این مساحت بعد به ۴۱ هزار هکتار  و سپس به ۹۱ هزار هکتار رسید .
استاندار اردبیل افزود: بر اساس قانون مناطق آزاد تجاری ، این مناطق نباید جاده‌های بین شهری و روستایی را قطع کند و نباید از زمین‌های مردم  عبور کند ،  چون منطقه آزاد باید محصور و محدود شود تا قوانین خاص منطقه آزاد  و امکانات مورد نظر در آن مستقر شود.
وی به برگزاری نشست‌های خود با اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس اشاره کرد و گفت: در این نشست‌ها توانستیم این اراضی را  کم کنیم و در نهایت  از ۲۰۰ هزار هکتار به ۱۰ هزار هکتار برسانیم تا  شرایط تصویب را داشته باشد.
بهنامجو اظهار کرد: با تلاش نمایندگان لایحه منطقه آزاد در مجلس  مصوب شد و به شورای نگهبان رفت که در شورای نگهبان ایراداتی گرفته شد و  به مجمع تشخیص مصلحت نظام رفت و یکسال در مجمع بود .
وی ادامه داد:  کمیسیون اقتصادی مجمع تشخیص مصلحت نظام به استان آمدند و ظرفیت استان را که در حال صنعتی شدن است از نزدیک مشاهده کردند.
او ادامه داد:جلسه‌ای هم  در این خصوص  در سالجاری با حضور کمیسیون اقتصادی و زیربنایی مجمع تشخیص مصلحت نظام  و مسوولان استان برگزار و دفاع های لازم انجام شد و در نهایت 
مورد تصویب مجمع تشخیص مصلحت نظام قرار گرفت.
استاندار اردبیل اظهار کرد:آنچه که در مجمع تشخیص تصویب شده این است که استان اردبیل دارای ظرفیت لازم برای ایجاد منطقه آزاد تجاری و اقتصادی است.

برچسب‌ها مجلس شورای اسلامی توسعه اقتصادی استان اردبیل منطقه آزاد مجمع تشخیص مصلحت نظام اکبر بهنام جو 

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی توسعه اقتصادی استان اردبیل مجلس شورای اسلامی توسعه اقتصادی استان اردبیل منطقه آزاد مجمع تشخیص مصلحت نظام اکبر بهنام جو اخبار کنکور مجمع تشخیص مصلحت نظام استان اردبیل آزاد تجاری هزار هکتار منطقه آزاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۳۵۸۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۰۷ درصد برنامه صادرات ۱۴۰۲ در کردستان محقق شد

به گزارش خبرنگار مهر، بختیار خلیقی ظهر چهارشنبه به خبرنگاران رسانه‌های جمعی اعلام کرد: در کارگروه توسعه صادرات برنامه کمی و عملیاتی برای توسعه صادرات غیر نفتی مد نظر قرار گرفته و در استان با توجه به برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته خوشبختانه ۱۰۷ تحقق صادرات شکل گرفت.

وی افزود: در حال حاضر استان کردستان یکی از استان‌های مرزی کشور و به عنوان دروازه تجاری توسعه شرق به غرب شناخته شده و همچنین دروازه تجاری به سمت اقلیم کردستان است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان کردستان بیان کرد: با احداث راه آهن در کردستان به همت مسئولان ارشد استان انتظار می‌رود در سال آینده شاهد امتداد راه آهن به سمت مدیترانه باشیم و دروازه تجاری جدیدی به سمت اقلیم کردستان برای بهره‌برداری از واحدهای تولیدی صادرات محور در منطقه باز شود.

خلیقی در بخش دیگری از سخنان خود یادآور شد: استان کردستان با توجه به مزیت‌های خوبی که در زمینه تجاری داشته در حال حاضر سه گمرک رسمی فعال در باشماق مریوان سیرانبد بانه و سنندج دارد.

وی ادامه داد: در سال گذشته ۴۶۶ میلیون دلار صادرات در کردستان داشته‌ایم که نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن شاهد ۱۵ درصد رشد بوده‌ایم.

لزوم افزایش زمینه صادرات از کردستان به خارج کشور

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان کردستان گفت: در مجموع حجم مبادلات ما ۴ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار بوده و با توجه به مناسبت‌های قومی و فرهنگی که بین کردستان عراق و ایران وجود دارد انتظار می‌رود در زمینه صادرات شاهد افزایش باشیم.

خلیقی اظهار داشت: در حال حاضر ۹۲ صادرات استان کردستان به اقلیم کردستان عراق انجام می‌شود و ۸ درصد صادرات نیز با دیگر کشورها صورت می‌گیرد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود افزود: در کل استان کردستان بر اساس آئین نامه سامانه بازارچه‌های موقت غیر رسمی در شعاع ۲۰ کیلومتری ۸۷ هزار نفر مرز نشین دارد که کارت بازرگانی آنها در سامانه یکپارچه مرز نشینان صادر شده است.

مدیر کل صنعت، معدن و تجارت استان کردستان بیان کرد: همچنین در تعاونی مرزنشینان در شعاع ۳۰ کیلومتری نقطه صفر مرزی نیز ۱۹۶ هزار نفر جمعیت مرزشین در قالب ۱۹ تعاونی ساماندهی شده است.

خلیقی یادآور شد: در حال حاضر کردستان ۹۰ هزار جمعیت واحد صنفی دارد که بیشترین فعالیت آنها در زمینه تولید صنفی، توزیع خدمات و خدمات صنفی است.

کد خبر 6063575

دیگر خبرها

  • رشد ۴۰ درصدی مبادلات تجاری ایران و بلاروس در سال ۲۰۲۳
  • برخی فرآیندهای اقتصادی در مناطق آزاد اصلاح می‌شود
  • منطقه آزاد بانه-مریوان دریچه‌ای به سوی توسعه اقتصادی کردستان
  • دلایل منفی شدن تراز تجاری کشور در سال ۱۴۰۲
  • نظر یک عضو مجمع درباره کسر از حساب بی‌حجاب‌ها
  • کشف بیش از ۲۹ میلیارد ریال فرار مالیاتی یک شرکت تجاری در کرج
  • ۱۰۷ درصد برنامه صادرات ۱۴۰۲ در کردستان محقق شد
  • طرح مدرسه عالی گردشگری و مرکز مهارتی حقوق تجاری تدوین می‌شود
  • آسیا پیشتاز رشد اقتصادی جهان خواهد بود؟
  • افزایش ۲۸ درصدی صادرات به روسیه در ۱۴۰۲