Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبر گزاری مهر، عبدالرحمن حسنی‌فر*: یک وقتی یکی از این ورزشی‌ها میگفت که تماشاگران فوتبال‌ در جایی که در زمین خودی بازی می‌کنند به ضرر تیم خود هستند و این پشتوانه در عمل به نفع تیم نیست. حالا حکایت تاریخ درازدامن ایران است که بجای حمایت، امروزه علیه جامعه ایرانی شده است.

امروزه رجوع به تاریخ از جانب خیلی‌ها در مناسبت‌های متفاوت مذهبی، ملی، سیاسی و غیره به نحو زیادی صورت می‌گیرد اما متاسفانه این مراجعه به درستی صورت نمی‌گیرد و بی محابا تاریخ مورد مصادره قرار می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این خود، باعث یک بیماری شده است و آن گرفتاری در چنبره تاریخ نافهم شده است؛ تاریخی که قرار است به عنوان یک پشتوانه قوی برای جامعه ایرانی باشد امروزه به عنوان باتلاق و تله عمل می‌کند.

خواندن تاریخ و استفاده از آن خیلی خوبه و حتی یک ضرورته. اما متاسفانه بیش از صد سال است عموما (چه مذهبی و طرفدار شیعه و اسلام و چه ایران خواهِ باستان‌گرا) گرفتار تاریخ‌زدگی و افتادن در چنبره تاریخ شده‌اند و این یک مریضی و بیماری است که خیلی‌ها به آن واقف نیستند.صدایی که باید از آکادمی‌ها برای نجات تاریخ بلند شود یا نیست یا اگر هم هست، ره بجایی نمی‌برد.

متاسفانه این بیماری، توان و درک درست ما را از تاریخ از بین برده است.اگر کسی می‌خواهد از هر دوره از تاریخ (چه ایران‌باستان، چه دوره اسلامی و چه بعد از آن تا به امروز) استفاده کند اول باید تامل کند آیا گرفتار بیماری افتادن در چاه تاریخ هست یا خیر که البته وقوف به این بیماری راحت نیست. زمانی وقوف به این بیماری صورت می‌گیرد که دو سطح «موقعیت تاریخی» و «وضعیت اکنون» با هم به درستی شناسایی شده باشند که مع الاسف شناخت «موقعیت‌های تاریخی»، کار راحتی نیست و آشنایی با «وضعیت اکنون» هم‌به این راحتی امکان پذیر نیست. این دو قلمرو بهم وصل هستند اما این اتصال برقرار نیست. این وضعیت، شاید همان «انحطاط» مورد نظر سید جواد طباطبایی یا «پیچیدگی معرفتی» و وضعیت بغرنج شناختی باشد که برخی‌ها از جمله خود نگارنده مطرح می‌کنند.

امروزه هر گونه مراجعه‌ای به تاریخ، عموما ایدئولوژیک و تا حدی ناآگاهانه و ناشیانه است؛ یعنی مبتنی بر ماهیت اصلی و هدف واقعی تاریخ نیست. این اشکال باید برطرف شود؛ شاید گام اول این باشد که تاریخ به نحو درستی، بدون عطف توجه به استفاده‌ای که برای امروز دارد، فهم شود و طبعا این هدف مستلزم داشتن «روش» است و روش هم با اهمیت دادن به «علوم انسانی جدید» محقق می‌شود. این‌ها به عنوان مقدمه شناخت تاریخ عمل می‌کنند.

امروزه صدای واقعی تاریخ، بلند نیست و این وظیفه‌ی اهالی تاریخ را سنگین می‌کند.صدایی هم که از تاریخ وجود دارد صدای سوء استفاده کنندگان از آن است.

*عضو هئیت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی

کد خبر 5207122

منبع: مهر

کلیدواژه: تاریخ معاصر علوم انسانی روز قدس کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان نهاد کتابخانه های عمومی کشور نقد کتاب شهادت امیرالمومنین حضرت علی ماه رمضان ۱۴۰۰ ادبیات داستانی دعا و نیایش تجدید چاپ درگذشت چهره ها موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران رژیم صهیونیستی امام خمینی ره دفاع مقدس جنگ تحمیلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۳۶۷۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۷۰ اثر موزه شوش مرمت شد

علی بویری گفت: باتوجه به وضعیت آثار شاخص و منحصر به‌فرد موجود در آنها که بعضاً سال‌ها بود در وضعیت نامطلوبی قرار داشت و جز پایش‌های موزه‌ای امکان حفاظتی دیگری نداشتند، پس از ارزیابی و اولویت‌سنجی براساس پایداری وضعیت و همچنین وضعیت نمایش موزه‌ای بر اساس اولویت‌های استاندارد این حوزه و ارزش‌گذاری بر حفظ آثار تاریخی و حفظ شأن و ارزشمندی آثار و نیز احترام به بیننده موزه‌ای، مرمت هفتاد اثر با نظارت معاون میراث‌فرهنگی استان و کارشناس پایگاه میراث‌جهانی به عنوان ناظر مقیم در دستورکار قرار گرفت.

سرپرست پایگاه میراث‌جهانی شوش ادامه داد: در این راستا، هفتاد شیء از بخش‌های مختلف پیش از تاریخ، تاریخی و اسلامی از جنس سفال و شیشه، به‌منظور عملیات حفاظت و مرمت به کارگاه و آزمایشگاه مرمت پایگاه میراث‌جهانی شوش انتقال یافتند و پس از طی فرآیند حفاظت و مرمت، به تالار‌های موزه و ویترین‌های نمایش برای بازدید عموم برگردانده شدند

او با اشاره به این‌که آثار تاریخی مرمت‌شده در این طرح شامل اشیایی از دوره‌های تاریخی مختلف از جمله پیش از تاریخ، ایلامی، هخامنشی، اشکانی، ساسانی و اسلامی و از جنس سفال و شیشه بودند افزود: شاخص‌ترین این آثار، لیوان‌های منقوش، ظرف‌ها وجام‌های پیش از تاریخ موزه بودند که وضعیت حفاظت و مرمتی آنها نامطلوب و به علت حساسیت آنها سال‌ها بود که دست‌نخورده باقی مانده بودند که در این طرح، اشیاءِ یادشده، بازبینی و مستندنگاری دقیق شدند و پاک‌سازی آثار از رسوبات و آلاینده‌های محیطی نیز انجام شد. همچنین حذف آثار مرمت‌های متعدد و کهنه و نیز الحاقات هم در دستورکار قرار گرفت و اتصالات جدید و مرمت بخش‌های کمبود با تکیه بر استاندارد‌های جهانی این حوزه و استحکام‌بخشی ساختار نیز روی آنها اجرا شد و برای مشاهده عموم دوباره در موزه قرار گرفتند.

بویری گفت: موزه باستان‌شناسی شوش در سال ۱۳۴۵، در جوار قلعه و محوطه باستانی شوش گشایش یافت و از شاخص‌ترین موزه‌های ایران به‌شمار می‌رود که آثار ارزشمندی از دوره‌های مختلف باستانی ایران را در خود جای داده است.

باشگاه خبرنگاران جوان خوزستان اهواز

دیگر خبرها

  • ۷۰ اثر موزه شوش مرمت شد
  • عکس | تصویر جالب توجه منتشر شده از سوی قسام در دویستمین روز جنگ
  • تصویر جالب توجه منتشر شده از سوی قسام در دویستمین روز جنگ+ عکس
  • وضعیت پارکینگ‌های کرمانشاه صدای فرماندار را درآورد
  • تنها راه نجات جامعه توسعه فرهنگ همگرایی است
  • نام جوان سنندجی در تاریخ ملی کشور ثبت شود
  • تایوان چگونه کمک آمریکا را علیه چین به کار می‌گیرد؟
  • انتقاد شهاب الدین صدر از نمایندگان؛ چرا صدای مجلس بلند نمی‌شود
  • انتقاد صریح شهاب الدین صدر از نمایندگان؛ این همه قیمت دلار و سکه بالا رفته اما صدای از مجلس بلند نمی‌شود /مجلس بعدی لایحه حجاب را یکبار دیگر مرور کند
  • شنیده شدن صدای آرام امواج در سواحل مازندران