Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-04-19@17:03:53 GMT

با این ۵ نوشیدنی پاک کننده سموم بدن را دفع کنید

تاریخ انتشار: ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۳۷۴۲۶

با این ۵ نوشیدنی پاک کننده سموم بدن را دفع کنید

بدن ما برای از بین بردن سموم، به نوشیدنی‌های سالم و حاوی مواد مغذی نیاز دارد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، بدن برای از بین بردن سموم و کاهش خطر غذا‌های چربی که می‌خوریم، به نوشیدنی‌های سالم حاوی مواد مغذی مفید نیاز دارد. در ادامه این گزارش ۵ نوشیدنی پاک کننده بدن معرفی می‌شود.

لیموناد

آب لیمو حاوی فلاونوئید‌هایی است که برای تنظیم فشار خون، کاهش خطر حمله قلبی یا سکته مغزی، تنظیم سطح قند خون و تحریک گردش خون مؤثر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



لیمو همچنین حاوی اسید سیتریک است که به جذب هیدروکسید آلومینیوم که آنزیم‌های کبدی را تحریک می‌کند، کمک خواهد کرد و باعث خنثی سازی سموم بدن می‌شود.

بهتر است هنگام تهیه آب لیمو، به جای شکر برای شیرین کردن آن از عسل استفاده کنید.

چای سبز

چای سبز حاوی پلی فنول، یعنی آنتی اکسیدان‌هایی است که بدن را از رادیکال‌های آزاد که می‌توانند سلول‌ها را اصلاح، تخریب و از بین ببرند و ممکن است منجر به سرطان و بیماری‌های دیگر شود، پاک می‌کند، بنابراین نوشیدن چای سبز به شما کمک می‌کند تا مشکلات خوردن غذا‌های چرب برطرف شود.

آب چغندر

بسیاری از پزشکان تأکید می‌کنند که آب چغندر باید در لیست غذا‌های فوق العاده شما باشد، زیرا منبع خوبی از ویتامین‌ها و مواد معدنی است و حاوی آنتی اکسیدان‌هایی است که سموم بدن را از بین می‌برد.

علاوه بر این، آب چغندر به بهبود هضم غذا و بهبود عملکرد کبد کمک می‌کند، زیرا یکی از آبمیوه‌های غنی از فلاونوئید‌ها و بتاکاروتن است، بنابراین سموم جمع شده در بدن را از بین می‌برد و کبد را از سموم پاک می‌کند.

همچنین کالری کمی دارد، بنابراین اگر این رژیم غذائی را دنبال کنید مناسب شما خواهد بود و به شما در روند کاهش وزن کمک می‌کند.

آب میوه‌های سبز

پزشکان اتفاق نظر دارند که کلم پیچ، کلم بروکلی و اسفناج از جمله سالم‌ترین سبزیجات برای تهیه آبمیوه سبز هستند. این آبمیوه‌ها از بدن سم زدایی کرده و از آن در برابر مشکلات گوارشی که پس از خوردن غذا‌های چرب عارض می‌شود محافظت می‌کنند.

نوشیدنی گیاهی و ادویه‌های دارویی

گیاهان و ادویه‌های زیادی وجود دارند که به سم زدایی بدن کمک می‌کنند، از جمله موثرترین آن‌ها زنجبیل، زردچوبه و نعناع است.

زنجبیل معروف است که هضم غذا را تقویت می‌کند، اختلالات گوارشی را با کمک به تسریع تخلیه معده بهبود می‌بخشد، و همچنین یک تقویت کننده ضد التهاب و ایمنی قوی است.

زردچوبه فرآیند متابولیسم را افزایش می‌دهد و به دفع مواد زائد در بدن کمک می‌کند، همچنین حاوی یک ترکیب مهم به نام کورکومین است که یک ضد التهاب قدرتمند (مانند دارو‌های ضد التهاب) و یک آنتی اکسیدان قوی است، که به خنثی سازی رادیکال‌های آزاد کمک می‌کند.

نعناع نیز به خاصیت خود برای کاهش مشکلات گوارشی شناخته شده است، به گونه‌ای که یک مسکن طبیعی است و درد گرفتگی عضلات، نفخ و سوءهاضمه را کاهش می‌دهد و حاوی ویتامین C است که به روند سم زدایی کمک می‌کند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: سموم بدن گوارش چای نعنا زردچوبه داروی ضد التهاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۳۷۴۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خواص زیره: ۹ خاصیت علمی اثبات شده

زیره نوعی ادویه است که از گیاه Cuminum cyminum  به دست می آید. این گیاه بومیِ مدیترانه و جنوب آسیاست. بنابراین، ادویۀ زیره در غذاهای مختلف، از جمله غذاهای مدیترانه و جنوب آسیا، مورد استفاده قرار می گیرد.

به گزارش مجله دکتر بهشتیان، طعم منحصر به فرد چیلی، تامالی و انواع کاری های هندی به خاطر زیره است. این ادویه طعم تند و تیز دارد و مزۀ خاک و آجیل می دهد.

در ضمن، سال هاست که از زیره در طب سنتی استفاده می شود.

۱- گوارش

قدیمی ترین کاربرد زیره مربوط به رفع دل درد است.

در واقع، تحقیقات مدرن نقش زیره در هضم بهتر غذا را ثابت کرده است.

برای مثال، زیره فعالیت آنزیم های گوارش را بیشتر می کند و به فرایند هضم غذا سرعت می بخشد.

همینطور، میزان ترشح صفرا از کبد را بالا می برد. صفرا به هضم چربی و بعضی از مواد مغذی در روده کمک می کند.

در یک آزمایش، ۵۷ فرد مبتلا به سندرم رودۀ تحریک پذیر به مدت دو هفته زیره خوردند. نتیجه نشان داد علائم گوارشی در شرکت کنندگان بهبود یافت.

۲- سرشار از آهن

دانۀ زیره به صورت طبیعی سرشار از آهن است.

یک قاشق چای خوری پودر زیره حاوی ۱.۴ میلی گرم آهن یا ۱۷.۵% از مقدار مصرف روزانه برای بزرگسالان است.

کمبود آهن یکی از شایع ترین کمبودهاست. حدود ۲۰% از جمعیت دنیا دچار کمبود آهن هستند و از هر هزار نفر در جوامع ثروتمند، ۱۰ نفر به این وضعیت مبتلا می شوند.

به ویژه، کودکان برای رشد و زنان جوان برای جبران خون از دست رفته در دوران قاعدگی، به آهن احتیاج دارند.

تعداد غذاهایی که به اندازۀ زیره سرشار از آهن باشند، محدود است. بنابراین، زیره یک منبع عالی برای دریافت آهن به شمار می رود و حتی مصرف مقدار کمی از زیره به عنوان چاشنی غذا برای بدن مفید است.

۳- حاوی ترکیبات گیاهی مفید

زیره سرشار از چند ترکیب گیاهی مفید، مثل ترپن (terpenes)، فنول (phenols)، فلاونوئید (flavonoids) و آلکالوئید (alkaloids)، است.

تعدادی از این ترکیب‌ها مثل آنتی اکسیدان عمل می کنند. آنتی اکسیدان ها جزو مواد شیمیایی هستند که آسیب ناشی از رادیکال های آزاد را کم می کنند.

به الکترون های جفت نشده، رادیکال آزاد می گویند. الکترون ها تمایل به جفت شدگی دارند و اگر از هم جدا شوند، ثبات خود را از دست می دهند.

الکترون های «آزاد» یا جفت نشده از بقیۀ مواد شیمیایی در بدن الکترون می دزدند. به این فرایند، «اکسیداسیون» می گویند.

اگر اسیدهای چرب در رگ اکسید شوند، عروق مسدود می شود و بیماری قلبی رخ می دهد. اکسیداسیون عامل التهاب در دیابت است و اگر در دی ان ای رخ دهد، منجر به سرطان می شود.

آنتی اکسیدان ها، مثل موادی که در زیره وجود دارند، به رادیکال آزاد الکترون می دهند و ثبات آن را حفظ می کنند.

برخی از خواص زیره ناشی از همین آنتی اکسیدان هاست.

۴- کمک به دیابت

به نظر می رسد زیره حاوی موادی است که به درمان دیابت کمک می کنند.

در یک آزمایش بالینی، مصرف مکمل زیره، اولین شاخصه های دیابت در افراد دارای اضافه وزن را بهبود بخشید.

زیره حاوی موادی است که با برخی از عوارض بلندمدت دیابت مقابله می کنند.

دیابت از طریق محصولات گلیکاسیون پیشرفته (AGEs) به سلول های بدن آسیب می زند.

اگر میزان قند خون در بلندمدت بالا باشد (مثل آنچه در دیابت اتفاق می افتد)، محصولات گلیکاسیون پیشرفته خود به خود در جریان خون تولید می شوند. پس این محصولات زمانی به وجود می آیند که قند به پروتئین می چسبد و عملکرد طبیعی آن را مختل می کند.

در نتیجه، آسیب چشم، کلیه، اعصاب و مویرگ ها رخ می دهد.

مطالعات آزمایشگاهی نشان می دهد زیره حاوی موادی است که AGEs را کاهش می دهند.

در این مطالعات، تأثیر مکمل های زیره مورد بررسی قرار گرفت اما به نظر می رسد مصرف منظم زیره به عنوان چاشنی به کنترل قند خون کمک می کند(+).

هنوز نمی دانیم این تأثیر ناشی از کدام یک از ترکیبات زیره است یا چه مقدار زیره این خاصیت را به دست می دهد.

۵- کاهش کلسترول

مطالعات بالینی نشان می دهد زیره به کاهش کلسترول کمک می کند.

در یک آزمایش، شرکت کنندگان به مدت هشت هفته، دو بار در روز ۷۵ میلی گرم زیره مصرف کردند. نتیجه نشان داد تری گلیسیرید ناسالم پایین آمد.

در یک تحقیق دیگر، شرکت کنندگان یک و نیم ماه عصارۀ زیره مصرف کردند. در نهایت، میزان LDL اکسیدشده تقریباً تا ۱۰% کاهش یافت.

در یک آزمایش، تأثیر زیره روی HDL 88 شرکت کنندۀ خانم مورد بررسی قرار گرفت. در نهایت، میزان HDL در گروهی که تا سه ماه، دو بار در روز، ۳ گرم زیره با ماست خوردند بیشتر از گروهی بود که ماست بدون زیره خوردند.

۶- کمک به کاهش وزن و چربی سوزی

چند تحقیق بالینی نشان داد مکمل زیره به کاهش وزن کمک می کند.

آزمایش روی ۸۸ زن دارای اضافه وزن نشان داد مصرف ماست حاوی ۳ گرم زیره (در مقایسه با ماست بدون زیره) به کاهش وزن کمک می کند.

در یک آزمایش دیگر، شرکت کنندگانی که هر روز ۷۵ میلی گرم مکمل زیره مصرف کردند، ۱.۴ کیلوگرم بیشتر از شرکت کنندگانی که از دارونما استفاده کردند، لاغر شدند.

در آزمایش بالینی سوم، تأثیر مکمل زیره روی ۷۸ زن و مرد بزرگسال مورد بررسی قرار گرفت. کسانی که مکمل مصرف کردند، ظرف هشت هفته ۱ کیلوگرم بیشتر از گروه کنترل وزن کم کردند.

البته در یک پژوهش، از ۲۵ میلی گرم زیره در روز استفاده شد و وزن بدن در مقایسه با گروه کنترل تغییر نکرد.

۷- جلوگیری از مسمومیت غذایی

ایجاد مصونیت غذایی یکی از قدیمی ترین کاربردهای زیره است.

به نظر می رسد انواع ادویه ها، از جمله زیره، ضد میکروب هستند و خطر مسمومیت غذایی را کاهش می دهند.

زیره حاوی موادی است که مانع از رشد باکتری و قارچ بیماری زا در غذا می شوند.

زیره در روده مگالومیکین (megalomicin) آزاد می کند که ضد باکتری است.

در ضمن، یک تحقیق آزمایشگاهی نشان داد زیره میزان مقاومت بعضی از باکتری ها به دارو را کاهش می دهد.

۸- درمان اعتیاد به دارو

اعتیاد به مسکن یک مشکل جهانی است که روز به روز گسترش پیدا می کند.

مخدرها احساس طبیعی پاداش در مغز را به گروگان می گیرند. در نتیجه، فرد به مصرف مخدر اعتیاد پیدا می کند.

تحقیق روی موش ها نشان می دهد زیره اعتیاد و علائم ترک را کاهش می دهد.

۹- مقابله با التهاب

مطالعات آزمایشگاهی نشان می دهد عصارۀ زیره التهاب را مهار می کند.

زیره حاوی موادی است که ضد التهاب هستند اما محققان نمی دانند کدام یک از این مواد بیشترین تأثیر را دارند.

شواهد نشان می دهد بعضی از ادویه ها حاوی چند ترکیب گیاهی هستند که به کاهش NF-kappaB ، یکی از شاخص های کلیدیِ التهاب، کمک می کنند.

در حال حاضر، هنوز نمی دانیم آیا مصرف زیره در رژیم غذایی یا به عنوان مکمل به درمان بیماری های التهابی کمک می کند یا نه.

زیره بخوریم یا نه؟

شما می توانید با مصرف زیره به مقدار کم و به عنوان چاشنی غذا، از خواص آن برخوردار شوید.

این مقدار زیره آنتی اکسیدان و آهن دارد و به کنترل قند خون کمک می کند.

کاهش وزن و کنترل کلسترول از جمله دیگر خواص زیره است که هنوز در مرحلۀ آزمایش قرار دارد و به نظر می رسد برای رسیدن به این تأثیر، باید مقدار مصرف را بالا ببرید یا از مکمل زیره استفاده کنید.

در چند پژوهش، شرکت کنندگان از مکمل یک گرمی (حدود یک قاشق چای خوری) استفاده کردند و دچار عوارض نشدند. البته چند مورد حساسیت شدید به زیره گزارش شده اما این موارد بسیار نادر است.

با این حال، از مصرف مکمل هایی که بیشتر از حد معمول زیره دارند، بپرهیزید زیرا ممکن است بدن آمادگی لازم برای هضم این مقدار را نداشته باشد.

اگر قصد دارید از مکمل استفاده کنید، با پزشک مشورت کنید و یادتان باشد مکمل در کنار دارو مصرف می شود و جایگزین آن نیست.

کلام آخر

بسیاری از خواص زیره طبق شواهد علمی ثابت شده است. برخی از این خواص قدمت باستانی دارند و دستۀ دیگر، به تازگی کشف شده است.

مصرف زیره به عنوان ادویه جذب آنتی اکسیدان را بالا می برد، برای گوارش مفید است، آهن دارد، به کنترل قند خون کمک می کند و از مسمومیت غذایی جلوگیری می کند.

مصرف مکمل زیره با کاهش وزن و کنترل کلسترول در ارتباط است اما تحقیقات در این زمینه کامل نیست.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • کارگاه تولید نوشیدنی‌های گیاهی در آبادان
  • خواص زیره: ۹ خاصیت علمی اثبات شده
  • دم‌کرده این گیاه مثل یک خواب‌آور قوی عمل می‌کند
  • عوارض مصرف بیش از اندازه میوه
  • کشف محموله نوشیدنی قاچاق در آغاجاری
  • سپیداج ؛ آیا تا کنون این جاندار که 3 قلب دارد را دیده اید؟! (+عکس)
  • غذا‌های مناسب برای پرکاری تیروئید
  • پنج نوشیدنی ساده برای رهایی از کبد چرب
  • پلمب انبار سموم کشاورزی غیرمجاز در مرند
  • پلمپ انبار سموم کشاورزی غیرمجاز در مرند