Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-23@08:38:29 GMT

آمریکا، اروپا و بازی فرسایشی خروج نظامی از افغانستان

تاریخ انتشار: ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۳۷۴۹۵

آمریکا، اروپا و بازی فرسایشی خروج نظامی از افغانستان

به گزارش روز شنبه ایرنا، آمریکا پس از ۲۰ سال اشغال نظامی افغانستان درحالی تصمیم به خروج از این کشور گرفته که اوضاع امنیتی، اقتصادی و اجتماعی افغانستان همچنان نابسامان بوده و حضور نظامی ۲۰ ساله واشنگتن جز میلیاردها دلار خسارت برای آمریکا، کشته شدن تعداد زیادی از سربازان امریکایی و اعضای ناتو ، کشته شدن هزاران شهروند افغان دستاوردی برای امنیت و آرامش افغانستان نداشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 روزنامه وال استریت ژورنال گزارش داد هم پیمانان اروپایی آمریکا به دنبال این هستند تا واشنگتن سرعت خروج از آمریکا را کاهش دهد.

بهانه اروپایی ها در پس این درخواست از آمریکا، دادن زمان و حمایت بیشتر از سوی واشنگتن به اعضای ناتو در روند خروج نیروها بوده است.

در پاسخ ، مقامات آمریکایی اعلام کرده‌اند که خروج نیروهای این کشور از افغانستان می‌تواند تا دو هفته یا بیشتر با هدف اجابت درخواست‌های هم‌پیمانان آمریکا به تاخیر بیفتد.

جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا ماه گذشته دستور خروج کامل نیروهای آمریکایی از افغانستان تا ۱۱ سپتامبر را درحالی صادر کرد.

در این میان ترکیه که سالهاست امنیت فرودگاه کابل را تامین کرده، به آمریکا و ناتو گفته که نیروهای این کشور نیز ممکن است خاک افغانستان را ترک کنند.

آمریکا پس از ۲۰ سال حضور نظامی در افغانستان، آینده ای نامطمئن را برای این کشور با توجه به قدرت گرفتن هرچه بیشتر گروه طالبان به ارمغان گذاشت.

دولت بایدن درحالی به موضوع خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان اشاره کرده که واشنگتن پس از ۲۰ سال جنگ و خونریزی،  هیچ ثمره ای بخصوص در زمینه تامین امنیت در کشور افغانستان نداشت؛ جنگی که از زمان جورج بوش پسر به بهانه مبارزه با تروریسم برای آمریکا و آمریکایی ها با هزینه هزاران میلیارد دلار به ارث ماند.

کارشناسان و ناظران بین المللی و فرماندهان ارشد نظامی آمریکا بر این موضوع اذعان دارند که شرایط طی دو دهه گذشته در افغانستان نه تنها از بابت امنیت و مبارزه با قاچاق مواد مخدر تامین نشده بلکه وخیم تر نیز شده تا آنجا که در برخی از گزارش ها فرماندهان نظامی آمریکا خود در قاچاق مواد مخدر در افغانستان نقش داشته اند.

جنگ بی حاصلی که آمریکا پس از ۲۰ سال نه تنها به نقطه اول بازگشت، بلکه با خفت و هراس از  مورد حمله قرارگرفتن،  ناگزیر به ترک خاک افغانستان است؛ عبرتی که از جنگ ویتنام و دیگر جنگ افروزی ها در سایر نقاط جهان از آن پند نگرفت.

برچسب‌ها افغانستان اتحادیه اروپا ایالات متحده آمریکا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: افغانستان اتحادیه اروپا ایالات متحده آمریکا افغانستان اتحادیه اروپا ایالات متحده آمریکا اخبار کنکور پس از ۲۰ سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۳۷۴۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معاریو: آمریکا اذعان کرد که ایران قدرت منطقه‌ای است

روزنامه صهیونیستی معاریو در گزارش خود آورده است که واکنش دولت «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا به عملیات موشکی و پهپادی ایران نشان می‌دهد که واشنگتن اکنون با ایران به‌عنوان یک «قدرت منطقه‌ای» برخورد می‌کند و به عملیات نظامی مستقیم ایران به متحد واشنگتن (رژیم صهیونیستی) مشروعیت می‌بخشد.

این روزنامه تاکید کرد که تسلیم شدن آمریکا در مقابل عملیات نظامی ایران از خاک خود به سرزمین‌های اشغالی فلسطین یک تغییر دراماتیک در قواعد درگیری‌هایی است که تاکنون بین تهران و تل آویو وجود داشته است.

روزنامه معاریو نوشت: اینکه آمریکا تبدیل شدن ایران به یک قدرت منطقه‌ای را به رسمیت شناخته است و در برابر عملیات این کشور به اسرائیل (سرزمین‌های اشغالی فلسطین) تسلیم شده است، انگیزه کشور‌های عربی متحد واشنگتن را برای ادامه شرط بندی بر روی روابط خود با آمریکا و اسرائیل کاهش می‌دهد.

 سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شنبه شب ۲۵ فروردین ماه ۱۴۰۳ با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرد در پاسخ به جنایت‌های متعدد رژیم صهیونیستی از جمله حمله به بخش کنسولی سفارت ایران در دمشق و شهادت جمعی از فرماندهان و مستشاران نظامی کشورمان در سوریه، نیروی هوافضای سپاه، اهداف معینی در داخل سرزمین‌های اشغالی را با شلیک ده‌ها فروند موشک و پهپاد مورد اصابت قرار داد.

نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل نیز اعلام کرد: اقدام نظامی ایران بر اساس بند ۵۱ منشور سازمان ملل متحد در خصوص دفاع مشروع در پاسخ به تجاوزات رژیم صهیونیستی به اماکن دیپلماتیک کشورمان در دمشق بود.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل ایران

دیگر خبرها

  • خروج نظامیان آمریکایی از نیجر
  • هشدار مسکو درباره شکست تحقیرآمیز آمریکا در اوکراین
  • عملیات خود را علیه نیروهای آمریکایی از سر می‌گیریم
  • درباره لایحه ۶۰ میلیارد دلاری کمک نظامی به اوکراین چه می دانیم؟ / تحلیل کی یف از تاخیر در کمک رسانی واشنگتن چیست؟
  • آمریکا در اوکراین هم مانند افغانستان و ویتنام شکستی تحقیرآمیز می‌خورد
  • روسیه : آمریکا در اوکراین هم مانند افغانستان و ویتنام شکستی تحقیرآمیز می‌خورد
  • شکست پروژه ژاندارم نیابتی
  • خروج نیرو‌های آمریکا از نیجر، پیروزی استراتژیک روسیه
  • معاریو: آمریکا اذعان کرد که ایران قدرت منطقه‌ای است
  • عمق وابستگی نظامی- امنیتی رژیم صهیونیستی به آمریکا چقدر است؟