Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدید خود دریافته‌اند که برخی از گونه‌های باکتری روده می‌توانند عامل بروز بیماری‌های عصبی مانند آلزایمر و پارکینسون باشند.

به گزارش ایسنا و به نقل از نوروساینس‌نیوز، پژوهش جدیدی که در "دانشگاه فلوریدا"(University of Florida) انجام شده است، ارتباط میان گونه‌های ویژه‌ای از باکتری روده را با بروز بیماری‌های عصبی نشان می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیماری‌های عصبی مانند آلزایمر، پارکینسون و "اسکلروز جانبی آمیوتروفیک"(ALS)، میلیون‌ها بزرگسال را تحت تاثیر قرار می‌دهند اما دانشمندان هنوز نمی‌دانند که چه عواملی باعث بروز این بیماری‌ها می‌شوند و مانع بزرگی برای ارائه درمان یا اقدامات پیشگیرانه به شمار می‌روند.

پژوهش‌های اخیر نشان می‌دهند که افراد مبتلا به این بیماری‌ها، تغییراتی را در ترکیب باکتریایی دستگاه گوارش خود نشان می‌دهند. در هر حال، با توجه به تنوع گسترده میکروب‌ها در بدن انسان، شناسایی باکتری‌هایی که ممکن است با بیماری‌های عصبی در ارتباط باشند، مانند یافتن سوزن در انبار کاه است. پژوهشگران دانشگاه فلوریدا برای یافتن این سوزن، به مکانی غیرمنتظره مراجعه کردند. آنها دستگاه گوارش یک کرم کوچک و نیمه شفاف موسوم به "کرم الگانس"(Caenorhabditis elegans) را مورد بررسی قرار دادند.

این پژوهش جدید برای نخستین بار، ارتباط میان گونه‌های خاصی از باکتری‌ها و نشانه‌های فیزیکی بیماری‌های عصبی را نشان می‌دهد.

"دانیل چز"(Daniel Czyz)، از پژوهشگران این پروژه گفت: بررسی‌ میکروبیوم، روش جدیدی برای ارزیابی علت بیماری‌های عصبی است. ما در این پژوهش توانستیم نشان دهیم که گونه‌های ویژه‌ای از باکتری، در ایجاد این شرایط نقش دارند.

وی افزود: همچنین ما نشان دادیم که برخی دیگر از باکتری‌ها، ترکیباتی تولید می‌کنند که به مقابله با باکتری‌های بد می‌پردازند. پژوهش‌های اخیر نشان داده‌اند که افراد مبتلا به پارکینسون و آلزایمر، تعداد کمی از این باکتری‌های خوب را در بدن خود دارند؛ بنابراین شاید یافته‌های ما بتوانند این ارتباط را توضیح دهند و زمینه‌ای برای پژوهش‌های آینده فراهم کنند.

همه بیماری‌های عصبی را می‌توان با بررسی مشکلات مربوط به کنترل پروتئین‌ها در بدن ردیابی کرد. تجمع پروتئین‌ها در بافت‌های بدن، به تداخل در عملکرد سلول منجر می‌شود و اختلالات عصبی را به همراه دارد.

چز و همکارانش می‌خواستند بدانند که آیا ورود باکتری‌های ویژه به کرم‌های الگانس، با تجمع پروتئین در بافت‌های بدن آنها همراه است.

چز گفت: ما دیدیم کرم‌هایی که گونه‌های ویژه‌ای از باکتری به بدن آنها وارد می‌شوند، تجمع پروتئینی بیشتری دارند که برای بافت‌ها سمی هستند اما کرم‌هایی که باکتری‌های کنترل شده به بدن آنها وارد شده‌اند، چنین سرنوشتی ندارند.

وی افزود: این اتفاق نه تنها در بافت‌های روده که باکتری در آنها وجود دارد، بلکه در کل بدن کرم‌ها از جمله عضلات، اعصاب و حتی اندام‌های تولید مثل آنها رخ می‌دهد.

چز ادامه داد: تقریبا همه باکتری‌هایی که ما در ارتباط با جمع شدن نادرست پروتئین یافتیم، با عفونت‌های مقاوم در برابر آنتی‌بیوتیک‌ نیز مرتبط هستند. با وجود این، باید سال‌ها پژوهش‌ انجام شود تا بفهمیم که چه ارتباطی میان مقاومت آنتی‌بیوتیکی و بیماری‌های عصبی وجود دارد.

این پژوهش، در مجله "PLOS Pathogens" به چاپ رسید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: آلزايمر پارکینسون باکتری روده مقاومت آنتی بیوتیکی دانشگاه فلوریدا بیماری های عصبی باکتری ها بیماری ها بافت ها کرم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۳۷۷۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکسیناسیون کودکان هرمزگان علیه بیماری پُنوموکوک

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز خلیج فارس، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: با ورود این ۲ واکسن مهم به برنامه واکسیناسیون، از عفونت‌های مختلف تنفسی و گوارشی در نوزادان جلوگیری می‌شود.

پنوموکوک یکی از مهم‌ترین باکتری‌های بیماری‌زا در انسان است که عامل اصلی بیماری پنومونی (سینه پهلو) شناخته می‌شود، روتاویروس نیز یک ویروس بسیار مسری است که موجب اسهال در کودکان می‌شود.

دکتر عبدالجبار ذاکری افزود: واکسن روتاویروس در سنین دو، چهار و۶ ماهگی و همچنین واکسن پُنوموکوک در سنین دو، چهار و ۱۲ ماهگی به کودکان تزریق می‌شود.

بیشتر بخوانید؛ اجرای طرح واکسیناسیون تکمیلی فلج اطفال در هرمزگان

باکتری پنوموکوک می‌تواند عفونت‌های دیگری مانند سینوزیت، اوتیت (عفونت گوش میانی)، باکتریمی، سپسیس، مننژیت، استئومیلیت، آرتریت سپتیک، اندوکاردیت، پریتونیت، پریکاردیت، سلولیت و آبسه‌های مغزی را نیز ایجاد کند.

دیگر خبرها

  • داروهای غیر آنتی‌بیوتیک باکتری‌ها را از بین می‌برند
  • پیش‌بینی یک بیماری ۱۲ سال قبل از بروز علائم
  • پیش بینی آلزایمر ۱۲ سال قبل از بروز علائم با آزمایش چشم
  • آزمایش چشم آلزایمر را ۱۲ سال قبل از بروز علائم پیش بینی می کند
  • دلیل اصلی و علت لق شدن دندان ها در بزرگسالی + درمان آن
  • واکسیناسیون کودکان هرمزگان علیه بیماری پُنوموکوک
  • یافته محققان نشان داد؛ نقش پیوند مدفوع در بهبود علائم حرکتی پارکینسون
  • پیوند مدفوع می تواند علائم حرکتی در پارکینسون را بهبود بخشد
  • چرا اولین داروی آلزایمر فروش نرفت؟
  • خطر بروز افسردگی در میانسالی در اثر ساعت کار طولانی در جوانی