Web Analytics Made Easy - Statcounter

فاطمه حلاج نیا روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا این سطح از مبارزه را به جز مبارزه با آفت سن غلات دانست و گفت: عملیات مزبور شامل مبارزه با شته روسی، پروانه خوشه خوار گندم، پروانه برگخوار غلات، سوسک برگخوار غلات،  سوسک سیاه گندم، ملخ صحرایی و تریپس و غیره بوده است.

وی مبارزه با آفات را در زمان طلایی تولید و برداشت محصول به  منظور تولید محصول باکیفیت بالا خیلی مهم خواند و افزود: با توجه به بارندگی اخیر در استان توجه به احتمال ایجاد کانون ملخ بومی از سوی کشاورزان و همکاری آنان از اهمیت زیادی برخوردار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تاکید کرد: آمادگی برای مبارزه با کلیه آفات زراعی و باغی در استان بالاست و خوشبختانه در این زمینه از وضعیت مطلوبی برخورداریم.

امسال ۲۶۸ هزار و ۳۰۰ هکتار از کشتزارهای خراسان رضوی زیر کشت گندم رفته است که پیش‌بینی می شود از این سطح ۴۸۶ هزار و ۱۹۸ تن گندم تولید و ۳۸۵ هزا رتن به صورت تضمینی خریداری شود.

سالانه برای تولید هشت میلیون تن انواع محصولات باغی، زراعی و دامی در خراسان رضوی یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار زمین زیر کشت ۸۳ نوع محصول می‌رود. بخش کشاورزی ۲۸ درصد اشتغال و ۳۰ درصد صادرات غیرنفتی خراسان رضوی را به خود اختصاص داده است.

امسال ۱۴۲ هزار هکتار از کشتزارهای خراسان رضوی به کشت گندم دیم و ۱۲۶ هزار هکتار نیز به کشت آبی این محصول اختصاص یافته است.

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی افت نان و غلات گندم مشهد

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی افت نان و غلات وزارت جهاد کشاورزی افت نان و غلات گندم مشهد اخبار کنکور خراسان رضوی هزار هکتار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۴۱۷۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مبارزه علیه آفات زراعی و باغی بروجرد در سطح بیش از ۳۵ هزار هکتار

ایسنا/لرستان مدیرجهاد کشاورزی بروجرد از مبارزه علیه آفات زراعی و باغی(شیمیایی و غیرشیمیایی) در سطح ۳۵ هزارو ۸۹۰ هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان خبر داد.

جواد گودرزی امروز ۲۷ فروردین‌ماه در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: این اقدام سال گذشته با کنترل کلیه آفات زراعی و باغی به غیر از آفت سن غلات انجام شده است.

وی خاطرنشان کرد: همچنین مبارزه علیه علف‌های هرز زراعی و باغی در سطح ۴۸ هزارو ۴۵۰ هکتار شامل علف‌های هرز مزارع کلزا، چغندرقند، سبزی و صیفی و جالیز، باغات انجام شده است.

مدیر جهاد کشاورزی بروجرد اضافه کرد: همچنین کار مبارزه علیه سن غلات در ۲ مرحله شامل ۸۲۸۰ هکتار کنترل در مرحله سن مادر و ۱۳ هزار و ۱۵۰ هکتار کنترل در مرحله سن پوره انجام شده است.

گودرزی تصریح کرد: مبارزه رایگان علیه جوندگان مضر در سطح ۱۳ هزار هکتار از طریق استفاده از طعمه مسموم شده با سم فسفردوزنگ و مبارزه رایگان بیولوژیک ۴۰۰ هکتار مزارع گوجه فرنگی  از طریق رهاسازی عوامل بیولوژیک زنبورهای تریکوگراما در قالب تریکوکارتهای ۰.۰۲ گرمی صورت گرفته است.

وی ادامه داد: اجرای این طرح  تخم‌های زنبور پارازیت کننده لاروهای آفت مینوز و هلیوتیس گوجه فرنگی به ازای هرهکتار ۵۰ تریکوکارت و زنبورهای براکون در یک مرحله همزمان با مرحله سوم نصب تریکوکارت‌های زنبور تریکوگراما به ازای هر هکتار ۵ لیوان مجموعاً حاوی ۱۰۰۰ عدد زنبور براکون با بیش از ۹۰ درصد ما ده زنبورهای آماده تخم گذاری) استفاده شده است.

مدیر جهاد کشاورزی بروجرد با اشاره به قرنطینه داخلی و خارجی، افزود: ۶ هزارو ۷۰۰ هکتار ردیابی از باغات و مزارع هدف آفات و بیماری‌های قرنطینه داخلی و خارجی طبق لیست آفات و بیماری‌های مورد نظر مدیریت حفظ نباتات سازمان به‌صورت سهمیه بندی برای هر شهرستان  از دو طریق استفاده از تله‌های فرمونی و در صورتی‌که آفت مورد نظر فرمون مخصوص جهت ردیابی نداشته باشد از طریق ردیابی مشاهده‌ای علائم خسارت آفت انجام شده است.

گودرزی اظهار کرد: قرنطینه داخلی شامل مگس میوه مدیترانه باغات، سوسک کلرادو سیب زمینی، نماتد سیست سیب زمینی و قرنطینه خارجی شامل کرم برگخوار ذرت، پشه گندم، مگس میوه شرقی باغات و کرم نارنجی باغات گردو و بادام است.

وی بیان کرد: آفت کرم برگخوار پاییزه که قرنطینه‌ای محسوب میشد از تاریخ مهر ۱۴۰۲ در استان‌های جنوبی کشور گزارش شده است.

مدیر جهاد کشاورزی بروجرد ادامه داد: همچنین سال گذشته کلاس‌های آموزشی و صدور اطلاعیه‌های پیش آگاهی شامل ۴۴۰  کلاس و کارگاه آموزشی در مراکز خدمات و مزارع  اطلاعیه‌های ترویجی و پیش آگاهی جهت کنترل آفات و بیماری‌ها و علف‌های هرز مزارع و باغات برگزار شده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مبارزه با علف‌های هرز سطح ۱۶۷ هزار هکتار از مزارع گندم و جو در لرستان
  • مبارزه با آفت زنگ زرد در ۴۰۰ هکتار از گندم زار‌های لرستان
  • با عوامل خسارت‌زای گندم و جو در مازندران مبارزه شد
  • مبارزه با آفت «زنگ زرد» در ۴۰۰ هکتار از گندم‌ زارهای لرستان
  • مبارزه علیه آفات زراعی و باغی بروجرد در سطح بیش از ۳۵ هزار هکتار
  • اهمیت نقش پرندگان در کنترل آفات
  • مبارزه با عوامل خسارتزا در ۱۰۵ هزار هکتار مزارع گندم و جو مازندران
  • ۳۰۰ هزار هکتار از مزارع استان مرکزی تحت پایش مبارزه با آفات قرار گرفت
  • مبارزه به موقع با آفات موجب بهبود کیفیت محصول می‌شود
  • ضرورت حفظ محصولات راهبردی از آفات و بیماری‌ها