Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-19@09:42:24 GMT

۹ هزار هکتار آب بندان در سال ۱۴۰۰ بازسازی می شوند

تاریخ انتشار: ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۵۰۷۸۴

۹ هزار هکتار آب بندان در سال ۱۴۰۰ بازسازی می شوند

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، مدیرکل دفتر امور آب کشاورزی این وزارتخانه گفت: بازسازی ۹ هزار هکتار آب بندان نیاز به اعتبار دارد و در حال حاضر اعتبار امسال برای این طرح مصوب نشده است.

رضا سرافرازی، کل سطح زیر پوشش آب بندان های سه استان گیلان، مازندران و گلستان را ۳۳ هزار هکتار عنوان کرد و اظهار داشت: ۲۴ هزار هکتار از این سطح باید بازسازی شود تا بتوانیم ۱.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۲ میلیارد متر مکعب آب را در شرایط کم آبی و برای کشت دوم تنظیم کنیم.

وی افزود: ۱۴۴ هزار هکتار اراضی، آبخور ۲۴ هزار هکتار آب بندان هستند که با بازسازی آن، امکان افزایش ۲۱۶ هزار تن محصول برنج و ۲۱۶ هزار تن کلزا در اراضی تحت شرب این آب بندان تحقق پیدا می‌کند.

سرافرازی گفت: طبق برنامه معاونت آب و خاک، طی سه سال این ۲۴ هزار هکتار آب بندان باید بازسازی می‌شد، اما به دلیل کمبود اعتبار هدف مورد نظر محقق نشد.

وی خاطرنشان کرد: در سال ۹۸ با بازسازی ۷۵۰۰ هکتار آب بندان در سه استان شمالی کشور ۱۵ هزار و ۹۰۰ هکتار از شالیزارهای پایین دست این آب بندان از آب استحصالی منتفع شدند.

وی ادامه داد: این در حالی بود که در سال نخست اجرای این طرح در سال ۹۸ از ۲۴۵ میلیارد تومان اعتبار مصوب، تنها ۶۶ درصد آن محقق شد، اما با این حال ما کار را پیش بردیم به امید آن که اعتبار به طور کامل تأمین شود.

مدیرکل دفتر امور آب کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: در سال دوم اجرای این طرح در سال ۹۹ برای بازسازی ۵ هزار هکتار از آب بندان نیز برنامه ریزی کرده بودیم که به دلیل تخصیص ۱۵ درصدی اعتبارات، توانستیم بیش از ۲ هزار هکتار از آب بندان را بازسازی کنیم.

وی خواستار حمایت دولت از طرح بازسازی آب بندان شد و اذعان داشت: با توجه به کاهش بارش در سال جاری، این سازه آبی بیشتر مورد نیاز کشاورزان است.

کد خبر 5208091

منبع: مهر

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی احیای آب بندان قیمت دلار قیمت نفت ویروس کرونا شاخص کل بورس بانک مرکزی ایران تولید نفت اقتصاد چین ارز دیجیتال قیمت طلا قیمت یورو اقتصاد هندوستان اقتصاد آمریکا قیمت سکه بهار آزادی هندوستان هزار هکتار آب بندان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۵۰۷۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین نشای مکانیزه مازندران آغاز شد

نخستین نشای مکانیزه مازندران با حضور مسئولان استانی و شهرستانی در هشت هکتار از اراضی زراعی روستای فیروزکلای بخش دشت سر آمل آغاز شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از آمل، سیدمحمود حسینی پور استاندار مازندران در آغاز نخستین نشاء مکانیزه کشور در آمل با بیان اینکه فصل برنجکاری در کشور با کاشت نخستین شالی در شالیزارهای روستای " فیروزکلا" بخش دشت سر شهرستان آمل آغاز شد اظهار داشت: توسعه مکانیزه شدن فرایند کاشت  تا برداشت برنج دنبال می‌شود که هدف کاهش هزینه تمام شده برای قشر  شالیکار است.

وی گفت: در حوزه برنج کاری بیشترین مشکلات را داریم و در دوسال گذشته اقداماتی برای رفع مشکلات انجام شد و با انجام برخی پیگیری‌ها درصدد ارتقای بهره‌وری برنج هستیم.

استاندار مازندران با تاکید بر تولید برنج یادآور شد: مصرف آب در فرایند تولید برنج باید مدیریت شود و در این زمینه  از ظرفیت شرکت های دانش بنیان استفاده می‌کنیم تا با برنامه ریزی و صرفه جویی بتوان  افزایش کمیت و  کیفیت محصول برنج را شاهد بود.

استاندار مازندران به رونق بازار برنج اشاره کرد و یادآور شد: خارج شدن رکود  در بازار برنج را در دستور کار داریم و از اواخر سال گذشته با دستور رئیس جمهور و اختصاص بودجه برای خرید برنج مازندران اقدام شده که برنج های دپو شده در حال خریداری است.

حسینی‌پور در ادامه گفت: برنجکاران در فرآیند تولید برنج باید از فروش محصول در بازار با قیمت مناسب رضایت داشته باشند.

بابک مومنی سرپرست جهادکشاورزی استان مازندران هم در نخستین آئین نشای مکانیزه مازندران با بیان اینکه امسال قابلیت کشت برنج مازندران در 215 هزار هکتار  وجود دارد، اظهار داشت: امنیت غذایی نقش مهمی در کشور دارد و در چارچوب برنامه‌ها وزارت کشاورزی  نگاه به سمت بهره وری و عملکرد دارد که با دانش محققین و انتقال این دانش همراه باشد‌. 

وی از تشکیل انجمن کشاورزان پیش‌رو در این استان خبر داد و عنوان کرد: پیش‌بینی شده 10 تا 15 درصد با استفاده از برنامه ریزی کودی  و استفاده از ریزمغذی‌ها در سیستم آبیاری متناوب، ارتقای عملکرد داشته باشیم.

سرپرست جهاد کشاورزی مازندران با تاکید بر اینکه بیش از 91 درصد ظرفیت آببندان‌ها پر شده است ولی در بخش سدها مشکل داریم، خاطرنشان کرد: تاکنون 175 هزار هکتار با بیش از 80 درصد شخم اولیه انجام شده و قریب به 58 هزار هکتار یعنی 30 درصد آماده نشا هست که سال گذشته نسبت به 50 سال گذشته سخت‌ترین سال بوده و امسال وضعیت بهتری را مواجه خواهیم بود.

مومنی از اجرای اولین پروژه پایلوت ملی طرح جامع زیرساخت اراضی کشاورزی در نوایی محله فریدونکنار خبر داد و گفت: در کشاورزی بحث باز چرخانی آب و تکمیل طرح زیرساخت در اراضی شالیزار در دستور کار است که هم زیرساخت تامین آب داشته باشد و از دسترس خارج نشود که تا دو هفته آینده آماده افتتاح خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: در طرح توسعه ارقام پرمحصول امسال در27 هزار هکتار اقبال به سمت کشت پرمحصول است که با اتخاذ تدابیری پیش بینی می‌شود از 900 هزار تن برنج سفید به بیش از یک میلیون تن برنج برداشت داشته باشیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پیش بینی برداشت بیش از ۹۰ هزار تن گندم در میاندوآب
  • کشاورزان مازندران به استقبال کشت زراعی جدید رفتند
  • نخستین نشای مکانیزه مازندران آغاز شد
  • اختصاص 350 میلیارد ریال اعتبار برای توسعه طرحهای آبیاری در شهرستان مهاباد
  • اجرای عملیات آبخیزداری نیازمند حدود ۳.۵ همت اعتبار است
  • مبارزه با آفت سن گندم در بیش از ۱۵ هزار هکتار از مزارع مهاباد
  • پیش بینی تولید بیش از ۹۳ هزار تن محصول گندم در شهرستان میاندوآب
  • بازسازی اساسی پاسگاه‌های پلیس راه استان بوشهر
  • مبارزه با بیماری «زنگ زرد» در ۴۰۰ هکتار از اراضی لرستان
  • بازسازی انهار کشاورزی شهرستان فومن با بیش از ۶ میلیارد تومان اعتبار