Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، خسرو ساکی رئیس مرکز سنجش و پایش کیفیت وزارت آموزش و پرورش درباره ابهامات مطرح‌شده در خصوص چگونگی برگزاری امتحانات نهایی دانش‌آموزان پایه نهم و دوازدهم اظهار کرد: دستورالعمل حذفیات و بارم‌بندی سوالات برای آزمون‌های پایان سال از طریق سایت سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی برای دانش آموزان و معلمان قابل مشاهده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او در تشریح طراحی سوالات آزمون نهایی پایه نهم به طور استانی هم گفت که به عنوان مثال استان البرز برای دانش آموزان پایه نهم محصل در این استان، قزوین برای دانش‌آموزان استان خودش طرح سوال انجام می‌دهد و این روند برای تمام استان‌های کشور صدق می‌کند.

ساکی افزود: همچنین ستاد امتحانات هر استان اختیار دارد تا در مناطقی که طی طول سال تحصیلی شرایط یکسان داشته باشند طراحی سوال استانی داشته باشد، اما اگر شرایط شهرستان‌های مختلف با هم تفاوت داشته باشند، این امکان وجود دارد تا با تفویض اختیار به شهرستان‌ها، سوالات در سطح شهرستانی طراحی شود.

برگزاری آزمون نهمی‌ها در ٢ نوبت صبح و عصر

ساکی درباره برگزاری آزمون پایه نهم در سطح مدرسه هم اظهار کرد: این کار بدین معناست که هر دانش‌آموز در مدرسه محل تحصیل خودش آزمون می‌دهد و نیاز نیست به حوزه امتحانی دیگری برود.

او ادامه داد: اگر مدرسه کم جمعیت باشد در همان چند کلاس مدرسه آزمون برگزار می‌شود، اما اگر مدرسه‌ای پرجمعیت باشد برای کاهش تجمع در حوزه امتحانی باید مدیر مدرسه طبق برنامه‌ریزی دانش آموزان را به گروه صبح و بعد از ظهر دسته بندی کند و در هر نوبت هم سوال متفاوت، اما هم‌سطح همدیگر به دانش‌آموزان داده شود.

رئیس مرکز سنجش و پایش کیفیت آموزش تصریح کرد: در آموزش و پرورش شهر تهران همین رویکرد اتخاذ شده است و دانش آموزان در دو گروه دسته‌بندی می‌شوند تا در هر نوبتی تعداد دانش آموز کمتری در مدرسه حضور پیدا کنند.

افزایش ۶۵ درصدی تعداد حوزه‌های امتحانی

رئیس مرکز سنجش و پایش کیفیت آموزش وزارت آموزش و پرورش درباره چگونگی برگزاری امتحانات نهایی پایه دوازدهم گفت: دانش آموزان این پایه حوزه بندی شدند و امسال برای افزایش فاصله اجتماعی و کاهش تجمع حدود ٣ هزار حوزه امتحانی یعنی حدود ۶۵ درصد به تعداد حوزه‌ها اضافه شده است تا ٢ متر فاصله صندلی‌ها از هم رعایت شود.

ساکی تصریح کرد: ستاد ملی مقابله با کرونا هم بر سه موضوع تاکید دارد اول آنکه مسیرهای تردد کوتاه باشد تا دانش‌آموزان نیاز نباشد مسیر طولانی را برای رسیدن به حوزه امتحانی طی کنند، دوم آنکه تجمعات تا حد امکان کاهش یابد و این موضوع چه در هنگام ورود و خروج دانش‌آموزان و چه در حوزه امتحانی رعایت شود.

او افزود: سومین مورد مربوط به داشتن تهویه مناسب حوزه‌های امتحانی است که خوشبختانه با توجه به شرایط آب و هوایی امکان باز بودن درب و پنجره‌ها برای جابجایی هوای آزاد وجود دارد.

وضعیت قرمز؛ مبنای طراحی سوالات امتحانی

به گفته این مسئول، مبنای طراحی سوالات هم وضعیت قرمز شهرها است به این صورت که بخش‌هایی از کتاب با توجه به شرایط موجود حذف شده است و از این بخش‌های حذفی سوالی در امتحان طراحی نمی‌شود.

ساکی با اشاره به اینکه سال گذشته هم تجربه برگزاری این آزمون‌ها را داشتیم و امسال با کیفیت بهتری نسبت به خرداد ٩٩ کار را پیش می‌بریم، تاکید کرد: در طراحی سوالات هم طراحان شرایط موجود و پیش رفتن آموزش از طریق بستر مجازی را مورد توجه قرار دادند و این موضوع لحاظ می‌شود. بنابراین جای نگرانی برای دانش‌آموزان وجود ندارد.

رئیس مرکز سنجش و پایش کیفیت آموزش درباره زمان تعیین شده برای اعلام نتایج آزمون هم بیان کرد که یک تا دو هفته بعد از آخرین امتحان نتایج اعلام می‌شود و زمان رسیدگی به اعتراضات هم بعد از فرایند اعلام نتیجه مشخص شده است.

کد خبر 600016 برچسب‌ها مجله امتحانات و آزمون‌ها آموزشی كرونا در ايران آزمون سایر مدرسه و مدارس دانش آموز

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: آموزشی كرونا در ايران آزمون سایر مدرسه و مدارس دانش آموز رئیس مرکز سنجش و پایش کیفیت برای دانش آموزان طراحی سوالات حوزه امتحانی طراحی سوال پایه نهم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۵۴۹۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خراسان رضوی همیشه در آموزش اوتیسم پیشگام بوده است

به گزارش قدس خراسان، جواد روحانی امروز ۴ اردیبهشت‌ماه، در سمینار اوتیسم با موضوع آشنایی با عوامل تاثیرگذار در اختلال اوتیسم و درمان اختلال آگاهی‌بخشی و بازگویی تجارب زیسته مادران و معلمان‌ که در دانشکده علوم‌تربیتی و روان‌شناسی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: ما در مدارس خود آموزش واحدی برای نوآموزان و دانش‌آموزان اوتیسم نداریم. ده‌ها آموزش برای آن‌ها تعیین شده که با توجه به شرایط و توانمندی هر دانش‌آموز و سطح‌بندی طیف اوتیسم است.

رئیس آموزش‌وپرورش استثنایی استان خراسان رضوی با بیان اینکه خراسان رضوی همیشه در آموزش اوتیسم پیشگام بوده است، عنوان کرد: اولین مدرسه اوتیسم در استان ۱۵ سال پیش با ۳۰ دانش‌آموز شروع به کار کرد. در دو، سه سال گذشته ۲۱۴ دانش‌آموز طیف اوتیسم داشتیم، سال گذشته ۳۲۰ نفر بودند و در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۳ در سامانه ۴۲۵ نفر دانش‌آموز طیف اوتیسم ثبت شده است.

وی افزود: ۱۵ سال پیش یک مدرسه اوتیسم داشتیم که الان به ۱۰ مدرسه رسیده، ۵ مدرسه در مشهد و ۵ مدرسه در نیشابور، تربت جام، تربت حیدریه و سبزوار قرار دارد. در گناباد نیز ۷، ۸ دانش‌آموز شناسایی شدند و برای آن‌ها کلاس تشکیل شده است.

روحانی بیان کرد: بسیاری از خانواده‌ها این اختلال را پنهان می‌کنند و ممکن است مراجعه نکنند. شاید هزاران نفر دیگر هنوز در خانه‌ها هستند. قدم‌های خوبی در استان برای دانش‌آموزان طیف اوتیسم برداشته شده و در محتوای آموزشی پیشگام هستیم. اولین استانی هستیم که مرکز پیش‌دبستانی تخصصی و کودکستان استثنایی برای این گروه داریم.

رئیس آموزش‌وپرورش استثنایی استان خراسان رضوی با اشاره به اینکه مهمترین چالش‌های ما در اختلال طیف اوتیسم پذیرش این دانش‌آموزان و نوآموزان است، تصریح کرد: چالش ما با والدین است که شاید پذیرشد این اختلال را نداشته باشند که بچه را نگه دارند به این امید که بهبود پیدا کنند. والدین و افراد جامعه باید تفاوت‌های فردی را بپذیرند و نگاه خود را تغییر دهند.

وی ادامه داد: نهادهای اجتماعی، نهادهای دولتی و غیر دولتی و شهرداری‌ها باید پارک‌های ویژه‌ای را مناسب‌سازی کنند و بخش سرگرمی برای افراد خانواده بگذارند. مبلمان شهری باید برای این دانش‌آموزان مناسب‌سازی شود. در زمینه ایاب و ذهاب مشکلاتی وجود دارد.

روحانی اضافه کرد: در زمینه محتوای آموزشی نیز هنوز نتوانستیم محتوای آموزشی خاص برای دانش‌آموزان تعریف کنیم و هنوز بر اساس محتواهای کم‌توان ذهنی آموزش می‌دهیم اما همکاران ما با تلاشی که داشتند کتاب‌هایی را تعریف کردند که آموزش تصویری دارد.

رئیس آموزش‌وپرورش استثنایی استان خراسان رضوی خاطرنشان کرد: دانشگاه فردوسی مشهد پیشنهاد دادند تفاهم‌نامه‌ای امضا شود و دانشجویان در درس آشنایی با دانش‌آموزان با نیازهای ویژه یا اختلالات رفتاری، بازدیدی از مدارس ما داشته باشند و با طیف اوتیسم آشنا شوند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • برگزاری امتحانات نهایی در ۵۰ حوزه امتحانی در سمنان
  • اینترنت در کنکور سراسری قطع نمی‌شود
  • ۱۴۰ هزار دانش‌آموز خوزستانی در امتحانات نهایی شرکت می‌کنند
  • بازارچه‌ای برای آموزش اشتغال به دانش آموزان متوسطه در رشت
  • فراهم شدن امکان تغییر رشته تحصیلی دانش آموزان
  • خراسان رضوی همیشه در آموزش اوتیسم پیشگام بوده است
  • تأکید بر آگاه سازی دانش آموزان از نحوه برگزاری امتحانات نهایی
  • ضرورت توجه به افزایش معدل امتحانات نهایی دانش‌آموزان
  • مدارس تا فرارسیدن ایام امتحانات باید دایر باشند
  • لزوم تلاش برای افزایش معدل امتحانات نهایی دانش‌آموزان