Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@20:48:26 GMT

تولید زردآلو در ابرکوه ۵۰ درصد کاهش یافت 

تاریخ انتشار: ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۵۹۴۰۷

تولید زردآلو در ابرکوه ۵۰ درصد کاهش یافت 

علی‌محمد هوشمند روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با بیان پیش رس بودن محصول زردآلوی ابرکوه، افزود: ۲ هزار هکتار از باغ های این شهرستان به کاشت این محصول اختصاص دارد و امسال به دلیل حوادث طبیعی برداشت میزان محصول در حد نیمی از ظرفیت باغ هاست  .
وی با بیان اینکه بیشترین میزان تولید محصول زردآلو در ابرکوه مربوط به دهستان فراغه در بخش مرکزی با متوسط تولید بین ۱۵ تا ۱۸ تن  در هکتار است ، اظهار کرد: در این منطقه به دلیل سرمازدگی میزان تولید به ۱۰ تن در هکتار کاهش یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی پیش بینی کرد، امسال ۲۰ هزار تن زردآلو به ارزش حدود ۴۵۰ میلیارد تومان در این شهرستان تولید و روانه بازار مصرف شود و تصریح کرد: به دلیل پیش رس بودن و طعم مناسب این محصول حدود هزار تن آن به کشورهای اروپایی و حوزه خلیج فارس صادر و بقیه آن در بازارهای داخلی استان یزد و استان های اصفهان، فارس، تهران و خراسان رضوی عرضه می شود.
هوشمند انواع محصول زردآلوی ابرکوه را تخم گردی، فلکه‌ای، خیاری، زرقانی ، خانی و کتابی  عنوان کرد و ادامه داد: ۶۰ درصد زردآلوی استان یزد در ابرکوه تولید می‌شود.
سرپرست جهاد کشاورزی ابرکوه خاطرنشان کرد: تأسیس صنایع تبدیلی و فرآوری محصول زردآلو از ضرورت های این بخش است و جهاد کشاورزی با پرداخت تسهیلات از سرمایه‌گذاران در این زمینه حمایت می‌کند.
وی بابیان اینکه محصول زردآلوی ابرکوه کاملاً ارگانیک و با کیفیت بالا تولید می‌شود، تصریح کرد: در شرایط مناسب آب و هوایی بیشترین میزان تولید محصول مربوط به دهستان فراغه و منطقه علوی بخش مرکزی و تیجرد ابرکوه است.
هوشمند تصریح کرد: کشاورزان شهرستان در اجرای طرح های آبیاری نوین خیلی خوب کار کردند و بیش از ۹۰ درصد باغ های زردآلوی شهرستان به سیستم های آبیاری قطره ای تجهیز شده است .
وی خاطر نشان کرد: بر اثر حوادث طبیعی به سه هزار و ۶۰۰ هکتار از باغ های زردآلو ، گوجه‌ سبز و پسته شهرستان بین ۴۰ تا ۷۰ درصد خسارت وارد شده که این خسارات حدود یک هزار و ۳۰ میلیارد تومان برآورد شده که ۷۳۰ میلیارد تومان آن مربوط به محصولات زردآلو و گوجه سبز  است .
سرپرست جهاد کشاورزی ابرکوه با بیان اینکه نیمی از محصول زردآلو و گوجه سبز ابرکوه در برابر حوادث طبیعی بیمه است، به کشاورزان توصیه کرد در فرصت مناسب برای بیمه محصولات خود در برابر حوادث طبیعی اقدام کنند تا در سال زراعی آینده با چنین مشکلاتی مواجه نشوند.
اراضی قابل کشاورزی ابرکوه به علت کاهش بارندگی، کم آبی و تداوم خشکسالی از ۲۰ هزار هکتار به ۱۵ هزار و۸۰۰ هکتار در سال های اخیر کاهش یافت و ۴۰ درصد اشتغال مردم وابسته به فعالیت‌های کشاورزی، دامداری و دامپروری است. هشت هزار و ۵۰۰ خانوار،۱۴۰ میلیون مترمکعب آب مورد نیاز حوزه کشاورزی را از ۶۸۴ حلقه چاه عمیق و نیمه عمیق کشاورزی و همچنین ۱۳ رشته قنات برداشت می کنند.
سالانه ۲۰۰ هزار تن محصول کشاورزی و دامی در شهرستان ابرکوه تولید و بخشی از آن در بازار استان‌های همجوار و کشورهای حوزه خلیج فارس عرضه می‌شود و در این شهرستان با توجه به شرایط اقلیمی ۵۰ گونه محصولات کشاورزی با کیفیت مناطق گرمسیری و سردسیری به ارزش ۲ هزار میلیارد تومان در سال تولید می شود.
ابرکوه ۲۰۰ سال قبل ۱۲۰ رشته قنات داشت که به دلیل کاهش بارندگی در این مدت در ۴۰ سال گذشته این تعداد به ۹۱ رشته کاهش یافت و هم اکنون از این تعداد ۱۳ رشته دایر است.
مرکز این شهرستان ۵۵ هزار نفری در ۱۴۰ کیلومتری جنوب غربی شهر یزد قرار دارد.

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی ابرکوه خسارت مالی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی ابرکوه خسارت مالی وزارت جهاد کشاورزی ابرکوه خسارت مالی اخبار کنکور کشاورزی ابرکوه میلیارد تومان جهاد کشاورزی محصول زردآلو حوادث طبیعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۵۹۴۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بارندگی‌ شدید موجب توقف برداشت مقطعی پیاز شد

به گزارش قدس آنلاین، حسین اصغری درباره چرایی افزایش قیمت پیاز گفت: در حال حاضر برخی از محصولات کشاورزی از مناطق جنوبی کشور از جمله منطقه جنوب کرمان، سیستان و بلوچستان، فارس و ... تامین می شود و بارندگی‌های شدید در دهه سوم فروردین‌ماه موجب توقف برداشت پیاز به صورت مقطعی شده است.

وی با بیان اینکه ایران یکی از معدود کشورهای دنیاست که به دلیل اقلیم خاص امکان تولید سبزی و صیفی در چهار فصل سال را دارد، گفت: البته هزینه تولید در فصول سرد بسیار بالاتر است.

مدیرکل دفتر سبزی و صیفی وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد: با توجه به برنامه‌های وزارت جهاد کشاورزی برای ارتقاء بهره‌وری و صرفه‌جویی در مصرف آب، کاهش سطح زیر کشت سبزی و صیفی و افزایش عملکرد در واحد سطح در اولویت اجرا قرار دارد.

وی عنوان کرد: برنامه تولید محصول پیاز با برآورد نیاز کشور با رویکرد رعایت الگوی کشت و تولید متعادل به صورت چهار فصل تهیه و جهت اجرا به سازمان‌های جهاد کشاورزی استان‌های تولید کننده ابلاغ می‌شود. برهمین اساس برنامه ابلاغی تولید استمرار و بهاره سال زراعی جدید (۱۴۰۳ – ۱۴۰۲) محصول فوق ذکر براساس تاریخ کشت به استان‌های تولید کننده ابلاغ شده است و براساس این برنامه در محصول تولید زمستان سطح زیر کشت ۱۳هزارو۴۵۰ هکتار با برآورد تولید ۶۴۴هزارو۳۰۰ تن و تولید بهار نیز سطح زیر کشت ۱۲هزارو۲۰۰ هکتار و تولید ۵۷۱هزار و۲۲۰ تن خواهد بود.

وی همچنین اضافه کرد: تولید محصول در زمستان حدود ۸۰۹ هزار تن بوده و تولید بهار بیش از ۶۱۰ هزار تن پیش‌بینی می‌شود که نسبت به برنامه ابلاغی افزایش تولید مشاهده می‌شود.

مدیرکل دفتر سبزی و صیفی وزارت جهاد کشاورزی در ادامه گفت: برنامه تولید محصول در فصل تابستان و پاییز سال جاری نیز با هدف‌گذاری یک میلیون و ۶۶۶ هزار و۸۲۰ تن ابلاغ و پس از تولید به بازار عرضه خواهد شد.

به گفته وی میانگین قیمت محصول پیاز در فروردین‌ماه سال جاری در مزرعه حدود ۱۴هزار تومان بوده است.

گفتنی است براساس مشاهدات میدانی از مغازه‌های سطح شهر تهران قیمت هر کیلو پیاز به بیش از ۳۰ هزارتومان رسیده و تا ۳۸ هزار تومان هم بالا رفته است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • دلایل نوسان قیمت پیاز
  • برداشت چغندر قند در دزفول
  • بارندگی‌ شدید موجب توقف برداشت مقطعی پیاز شد
  • برداشت ۱۶ هزار تن سیر در طارم
  • وزارت جهاد کشاورزی نرخ جدید شکر را سریع‌تر اعلام کند
  • مازندران رتبه دوم کشور در سطح زیر کشت توت‌فرنگی
  • تولید ۱۷ درصد کلزای خراسان رضوی در مشهد
  • ۱۷ هزار تن توت فرنگی در مازندران تولید می‌شود
  • ۵۶ پروژه نیمه‌تمام در ابرکوه منتظر تامین اعتبار
  • چالش تولید زعفران در سرزمین طلای سرخ