Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-25@02:21:25 GMT

حوزه هنری به‌دنبال هنرهای پیشران انقلاب اسلامی است

تاریخ انتشار: ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۵۹۵۵۷

حوزه هنری به‌دنبال هنرهای پیشران انقلاب اسلامی است

به گزارش خبرگزاری فارس از قزوین، در نشست مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قزوین و رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی استان قزوین با امامان مساجد شهر قزوین که در محل سالن سینما بهمن برگزار شد، محمدرضا امامقلی، رئیس حوزه هنری استان قزوین ضمن اشاره به سیاست‌های پیش‌روی حوزه هنری استان قزوین گفت: در حوزه هنری به‌دنبال هنرهای پیشران انقلاب اسلامی هستیم و از آن‌جا که هنرهای تصویری اثرگذاری بیشتری دارند توجه و تمرکز این مرکز معطوف به تولیدات تصویری و رسانه‌ای است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: هنر پیشران متناسب با زیست‌بوم خود در پی آگاهی‌بخشی است، در این مرکز تلاش می‌کنیم متناسب با زیست‌بوم قزوین برای مخاطب ملی و فراملی تولید محتوا داشته باشیم.

رئیس حوزه هنری استان قزوین تجربهٔ تاریخی حوزه‌های علمیه در امر آموزش، تعلیم و تربیت را الگوی خوبی برای فعالیت‌های هنری برشمرده و یادآور شد: زیست مشترک هنرمندان و هنرجویان در کنار یک‌دیگر، مباحثه و ایجاد نظام تحلیلی مناسب، ناظر به مسائل روز کشور، از نتایج این هم‌نشینی و تبادل نظرات است.

امامقلی تشکیل گروه‌های هنرجویی و ایجاد هسته‌های فرهنگی و هنری در کنار مربیان مجرب جهت یادگیری مشارکتی را جزو اهداف این مرکز برشمرد و اظهار کرد: هدف از تشکیل گروه‌های هنرجو، آماده‌سازی آنان برای کنش‌گری انقلابی و مواجه شدن با مسائل و مخاطرات موجود در جامعه است.

وی مساجد و امامان جماعت محلات را به‌عنوان ظرفیت‌های بالقوه جامعه دانست و خاطرنشان کرد: شناسایی استعدادها و فرآیند شناخت افراد مستعد، مستلزم کمک روحانیون مساجد است، در این راستا ما 3 گام تربیتی اعم از استعدادیابی، بالندگی و ماندگاری برای نوجوانان تعریف کرده‌ایم، زیرا بالندگی استعدادهای هنری برای حوزه هنری اهمیت ویژه‌ای دارد، حوزه هنری در تمام این مراحل همراه هنرجویان خواهد بود تا به تولید آثار قابل انتشار برسند و از گروه‌های هنرجویی حمایت می‌کنیم تا ماندگاری آن‌ها تضمین شود.

این مسؤول با اشاره به پیوند هنر و رسانه جهت ترویج مفاهیم ارزشی به‌عنوان نیاز امروز جامعه، بیان کرد: لازم است ما به یک مدل در جهت نمونه‌آفرینی فرهنگی و هنری برسیم، آن را مستندنگاری کرده و به‌عنوان یک شیوهٔ الهام‌بخش به سایر استان‌ها ارائه کنیم.

مهم‌ترین وظیفهٔ امامان محله، اقامهٔ معارف است

در ادامه این مراسم حجت‌الاسلام محمدجواد زهرایی، مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قزوین، تبلیغ و گسترش اسلام ناب را اصلی‌ترین گفتمان امامین انقلاب اسلامی عنوان کرد و گفت: مهم‌ترین وظیفهٔ سازمان تبلیغات اسلامی اقامهٔ معارف است، این‌که بتوانیم معارف دینی و آموزه‌های انقلاب را به عرصهٔ ظهور برسانیم، در متعالی ساختن جامعه نقش مهمی را ایفا کرده‌ایم.

وی اذعان کرد: اگرچه تحلیل معارف دینی خوب و لازم است اما کافی نبوده و دستورات دینی نیازمند اقدام عملی است، اگر قرار باشد دین اقامه شود و از حقیقت مفهومی خارج گردد باید وارد حقیقت مصداقی شود، زیرا همهٔ انبیای الهی آمدند که دین را اقامه کنند.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قزوین افزود: برای اقامهٔ دین ناگزیر از عمل و اقدام جمعی هستیم، به این معنا که عده‌ای را برای اقدام جمع کنیم و در نهایت شور و نشاط و دینداری را برای جامعه به ارمغان بیاوریم، در این خصوص به حرکت جمعی امامان مساجد در محلات نیاز داریم.

زهرایی ادامه داد: برای این‌که گفتمان انقلاب اسلامی به درستی در کف میدان، عملیاتی و اجرایی شود، ناگزیریم با زیست‌بوم فرهنگی و تبلیغی آشنا شویم و شناخت دقیقی از بافت جمعیتی، ظرفیت‌ها، فرصت‌ها و تهدیدها به‌دست آوریم و مهم‌تر از همه این‌که رسانه را به‌عنوان بُعدی از تبلیغ بشناسیم.

وی هنر و رسانه را فصل مشترک حوزه هنری و سازمان تبلیغات اسلامی برشمرد و یادآور شد: تربیت، تولید و ترویج اهداف مشترک این ۲ نهاد انقلابی است و برای تسریع در ایجاد این پیوند باید 2 کار ویژه شناسایی استعدادها و پیگیری برای شکوفاسازی رخ دهد.

این مسؤول در پایان تأکید کرد: حوزه هنری به‌عنوان دستگاه تخصصی در عرصهٔ هنر و رسانه و بهترین بستر برای پرورش استعدادهای درخشان است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: استان قزوین رئیس حوزه هنری استان قزوین اسلامی استان قزوین تبلیغات اسلامی انقلاب اسلامی حوزه هنری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۵۹۵۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات جایزه ملی داستان و بازآفرینی اعلام شد/ معرفی اصفهان به عنوان پایگاه روایتگری ادبی

به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست خبری و رونمایی از پوستر اولین دوره جایزه داستان و بازآفرینی، امروز سه شنبه ۴ اردیبهشت، در سالن طاهره صفارزاده حوزه هنری انقلاب اسلامی برگزار شد.

در این نشست سعید لشکری معاون راهبری استان‌های حوزه هنری انقلاب اسلامی، احمد نوری رییس این جایزه و رییس حوزه هنری اصفهان و حبیب احمدزاده دبیر اولین دوره جایزه داستان و بازآفرینی،  میلاد عرفان پور مدیر مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری، دکتر عباسی مشاوره علمی جایزه بازافرینی و جمعی از اصحاب رسانه حضور داشتند.

در ابتدای جلسه احمد نوری در صحبت هایی گفت: موضوع داستان انقدری برای ما اهمیت داشت که برایش جایزه ملی طراحی شد. امیدواریم در این مسیر جایزه ملی به جایگاه خوبی برای گفتمان سازی برسد.

سعید لشگری  نیز در صحبت هایی گفت: توجه به هنر انقلاب در سراسر کشور  برای ما اهمیت داشت. امروز حوزه هنری اصفهان پایگاه جدی برای ما است ، هنر در اصفهان به کاربرد رسیده از موسیقی و معماری تا دیگر هنرها مثل تجسمی که خودش را محدود نکرده است. مفتخریم اصفهان پایگاه این اتفاق مهم است.

وی با اشاره به ایده فراتهران و مسئله روایت گفت: حوزه هنری خود را مکلف به روایت می داند ، روایتی که چند قید دارد نخست روایت هویت انقلاب اسلامی که تفاوت با سایر روایت ها دارد. ما پایگاه تاریخ شفاهی هستیم و حوزه و سوره مهر افتخارش این است که سعی کردیم روایت را علاوه بر تاریخ شفاهی، پیش ببریم. در نهایت در فراتر تهران دنبال ضرب مسئله روایت در  عرصه داستان هستیم. 

میلاد عرفانپور نیز در صحبت هایی گفت: در دوره اخیر شاهد تحولات زیادی در هنرهای مختلف و مراکز در حوزه هنری هستیم. تحولات عرصه ادبی نگاه به تولید و ترویج ادبیات داستانی و توجه به نویسندگان این عرصه است و دوشنبه اتی نیز نشست افتتاحیه مدرسه روایت ما در سمنان است  .

وی با اشاره به اینکه استان ها بار هنر انقلاب را به دوش می کشند و تهران تنها یکی از این استانها است، گفت: این اتفاق ملی بازآفرینی داستان انقلاب است و تلاش داریم اتفاق نوآورانه ای در این رویداد بیافتد. 

علی عباسی استاد دانشگاه و مشاور علمی جایزه داستان انقلاب با اشاره به قرابت خوب پوستر با موضوع جایزه ، عنوان کرد: همه چیز روایت است، مظلومیت کودکان غزه را جز اینکه هنرمند به روایت تبدیل کند، نمیتواند نشان دهید.

وی با ارائه تعاریفی از روایت گفت:  یک ایرانی حتما باید هویت را در روایتش مشخص کند، اگر در یک اثر هنری در هر قالبی ردپای هویت ملی ایرانی اسلامی نباشد، نمیتوان آن را شاهکار ادبی نامید چرا که نویسنده باید تجربه زیسته خود و خرد جمعی جامعه را در اثرش نشان دهد.  

همچنین الهام زارع زاده دبیر اجرایی جایزه گفت:  تمام انواع هنرهای ما می توانند زمینه داستان بازافرینی ما باشند امیدواریم هنرمندان بتوانند جریان سازی درستی در این زمینه کنند.

وی افزود: دو دسته فعالیت طراحی شده، نخست فعالیت های رقابتی و دوم ترویجی  . بخش رقابتی تمرکزش بر تولید داستان در پنج بخش رمان، داستان کوتاه، کوتاه کوتاه، جستارنویسی  و طرح داستان است که امروز شروع این بخش را شاهدیم و تا تیرماه فرصت دارد و اختتامیه پاییز امسال برگزار می شود، یک بخش حمایت از طرح های داستانی داریم که معمولا در راستای حمایت و تولید اثر است. 

وی افزود: بخش ترویجی دو گروه کارگاه دارد کارگاه های داستانی که در استان ها برگزار می شود و‌ کارگاه های علمی هم در اصفهان برپا می شود. هر کارگاه با هدایت یکی از داستان نویسان مطرح برگزار می شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چهره سال ۱۴۰۲ هنر انقلاب اسلامی خوزستان انتخاب می‌شود
  • برگزاری «هفته هنر انقلاب» مایه دلگرمی هنرمندان است/یک پیشنهاد مهم
  • مظلومیت غزه با روایت نشان داده می‌شود
  • جزئیات اولین دوره جایزه داستان و بازآفرینی تشریح شد
  • جزئیات جایزه ملی داستان و بازآفرینی اعلام شد/ معرفی اصفهان به عنوان پایگاه روایتگری ادبی
  • شورای اسلامی شهر قزوین به دنبال توسعه ورزش محلات است
  • اجرای طرح اعتلا با جدیت دنبال شود
  • رونمایی پوستر جایزه داستان و بازآفرینی در حوزه هنری
  • «سیر تحول هنرهای قرآنی بعد از پیروزی انقلاب» بررسی می‌شود
  • نشست تخصصی «سیر تحول هنرهای قرآنی بعد از انقلاب» برگزار می‌شود