Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-16@09:16:02 GMT

برداشت هلو و شلیل از باغ‌های مازندران آغاز شد

تاریخ انتشار: ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۶۰۶۲۰

برداشت هلو و شلیل از باغ‌های مازندران آغاز شد

به گزارش ایرنا ، همه ساله در دوره گذر از فصل میوه پاییزی و زمستانی به میوه بهاری و تابستانی نه تنها کار و کاسبی میوه فروشی ها کساد می شود ، بلکه خریداران هم برای ورود میوه های بهاری روز شماری می کنند و در این فاصله اگر اهل خرید میوه های رنگارنگ خارجی نباشند ، باید در کنار سیب ، پرتقال و کیوی ، به نوبرانه هایی با قیمت گزاف و یا توت فرهنگی به عنوان تنها میوه زینت بخش بازار در ماه فروردین و اردیبهشت اکتفاء کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  

مازندران نخستین استان در کشور است که به خاطر شرایط آب و هوایی ، کار برداشت هلو و شیل را زودتر از سایر مناطق کشور آغاز می کند و به همین دلیل هم بازار میوه کشور با این ۲ میوه باغ های مازندران به استقبال میوه های بهاری و تابستانی می روند.

بررسی های خبرنگار ایرنا نشان می دهد که برداشت هلو و شلیل طی روزهای اخیر در شرق مازندران آغاز شده و باغداران با عبور از وضعیت عرضه نوبرانه ، در حال برداشت و عرضه انبوه ارقام زودرس این ۲ میوه بهاری هستند.

معاون مدیریت باغبانی جهاد کشاورزی مازندران روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ما با تایید آغاز برداشت هلو و شلیل زودرس از باغ های استان ، پیش بینی کرد که امسال ۳۰۰ هزار تن محصول از باغ های این میوه های بهاری برداشت و به بازار عرضه شود.

حسین مولایی وضعیت تولید امسال میوه های هلو و شلیل را مناسب توصیف کرد و افزود : سطح باغ هلو و شلیل امسال در استان با پنج درصد افزایش نسبت به سال گذشته به حدود ۱۷ هزار و ۵۰۰ هکتار رسیده است.

پیشتازی داودی مازندران

وی با بیان این که ۱۵ درصد از هلو و شلیل باغ های مازندران از ارقام زود رس " داودی " است ، توضیح داد : از آن جایی که این ارقام تا ۱۵ روز زودتر نسبت به تمامی ارقامی که در استان های مختلف کشور از جمله تهران ، کرج ، خراسان و اصفهان وجود دارد ، به مرحله برداشت می رسد ، با قیمت بسیار رضایتبخش برای تولید کنندگان وارد بازار مصرف می شود.

مولایی با بیان این که شهرستان نکاء با سطح  حدود ۶ هزار هکتار بیشترین تولید کننده هلو و شلیل استان مازندران است، بیان داشت : نخستین برداشت این میوه نیز از باغ های روستای « اومال » این شهرستان آغاز شد.

معاون مدیریت باغبانی جهاد کشاورزی مازندران  با توضیح این نکته که با فنی تر شدن فعالیت های باغداری بویژه در زمینه مقابله بموقع با آفات ، باغداران استان شاهد افزایش تولید در واحد سطح و کیفی تر شدن میوه ها هستند ، گفت: متوسط تولید هلو و شلیل طی ۲ سال اخیر با ۲ تن افزایش به ۱۸ تن در هکتار رسیده است.

وی با بیان اینکه قیمت مناسب و صادرات هلو و شلیل سبب شد تا کشاورزان اصلاح باغ را به صورت یکپارچه مورد توجه قرار بدهند، افزود : در سال های گذشته کاشت این نوع درختان فقط به صورت مخلوط و در بین درختان باغ مرکبات با هدف جبران رسیدن به درآمد تا به بار رسیدن مرکبات بوده است ، اما طی پنج سال اخیر هر ساله شاهد یکپارچه شدن این نوع باغ در مناطق شرق استان هستیم.

مولایی میانگین عمر درختان هلو و شلیل را ۱۲ سال عنوان کرد و گفت : هلو و شیلیل برخلاف درختان مرکبات  پس از ۲ تا سه سال به باروری مناسب و در واقع به مرحله اقتصادی می رسند.

مازندران ۴۶۰ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی دارد که ۲۳۰ هزار هکتار آن زمین شالیزاری با تولید سالانه حدود یک میلیون تن برنج سفید برابر با ۴۲درصد نیاز کشور و ۱۶۰ هزار هکتار باغ که ۱۱۵هزار هکتار آن مرکبات با تولید ۲ میلیون و ۷۰۰هزار تن است.

مازندران با تولید سالانه بیش از هفت میلیون تن در ۷۲ نوع محصولات کشاورزی ، حدود ۱۱درصد ارزش افزوده اقتصادی این بخش کشور را به خود اختصاص داده است.

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی محمدعلی طهماسبی مازندران بازار محصولات

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی مازندران وزارت جهاد کشاورزی مازندران بازار محصولات اخبار کنکور هزار هکتار برداشت هلو هلو و شلیل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۶۰۶۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم برداشت نارنج حاشیه باغات برای قطع پل ارتباطی میزبانی مگس میوه

فرید بیگی سرپرست مدیریت حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران به لزوم برداشت میوه‌های نارنج درختان کاشته شده در حاشیه باغات تاکید کرد و گفت:بر اساس بازدید‌های میدانی انجام گرفته اخیر، متاسفانه با وجود تاکیدات مکرر مبنی بر لزوم برداشت تمامی میوه‌های رسیده روی درختان مرکبات در حاشیه جاده‌های روستایی و به ویژه اکثر درختان نارنج کاشته شده دور باغات، میوه‌های نارنج بطور کامل وجود داشته که میزبان اولیه بسیار مناسبی برای افزایش جمعیت آفت مگس مدیترانه‌ای خواهد بود.

او با اشاره به بررسی موضوع و بازدید‌های میدانی از باغات منطقه، افزود: مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان‌ها با هماهنگی و همکاری شورا و دهیاری‌ها اقدامات فوری برای برداشت و دفن آن به منظور جلوگیری از خسارت بعدی را انجام دهند.

بیگی گفت: عدم برداشت میوه‌های نارنج باقیمانده روی درختان بعنوان پل ارتباطی میزبانی و شکل گیری کانون‌های اولیه بوده و موجب گسترش آلودگی مگس میوه مدیترانه‌ای در باغات مرکبات و سیاه ریشه می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان مازندران ساری

دیگر خبرها

  • لزوم برداشت نارنج حاشیه باغات برای قطع پل ارتباطی میزبانی مگس میوه
  • تولید 21 هزار تن توت فرنگی در بابلسر
  • آغاز برداشت محصولات زراعی پاییزه در شهرستان کارون
  • آغاز برداشت توت فرنگی در مازندران
  • برداشت محصول بیش از ۴۷۰ هکتار از اراضی دیم شهرستان سرباز
  • پیش بینی تولید ۲۱ هزار تن توت فرنگی در بابلسر
  • آغاز برداشت گندم از سطح بیش از ۱۳۰۰ هکتار مزارع در عنبرآباد 
  • پیش‌بینی کاهش ۷۰ درصدی تولید گندم در استان بوشهر
  • پیش بینی برداشت بیش از یک میلیون تن گندم در کرمانشاه
  • خشکسالی کشاورزان را متضرر کرد/ کاهش ۷۰ درصدی تولید گندم در بوشهر