Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها - پرونده آلودگی پساب پتروشیمی لردگان که منجر به تلف شدن چندین تن ماهی در شیلات‌های این شهر شد، اکنون در مراجع قضایی در حال رسیدگی است، آلودگی این پساب چندمین بار است که اتفاق می‌افتد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  شهرکرد ، چندی پیش انتشار خبری مبنی بر تلف شدن چندین تن ماهی در شیلات به دلیل آلودگی ناشی از پساب پتروشیمی لردگان، موجب شد تا بار دیگر موضوع آلودگی پساب این پتروشیمی یادآوری شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکنون پرونده در مراجع قضایی است و این امر گواه مطلوبی برای اهمیت دادن به آلودگی این پتروشیمی‌ها دارد تا در آینده نه چندان دور شاهد فجایع محیط زیستی دیگر نباشیم که البته در ابتدا و از همان آغاز تصمیم برای راه‌اندازی باید فکری به حال این روز می‌شد که نشده تا خساراتی مشاهده شود و بعد هم شاید به رسم همیشگی آن خسارت انکار یا فراموش شود.

سعید صالحی، فرماندار شهرستان لردگان در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در  شهرکرد ، اظهار داشت: پرونده به دادگستری رفته و در حال پیگیری و بررسی است تا منجر به رای شود.

وی افزود: آنچه قاضی دادگستری تصمیم گیرد براساس مدارک و جوابیه کارشناسی خواهد بود.ما پیگیری لازم را انجام دادیم و جواب آزمایشات را در اختیار مقام قضایی قرار دادیم.

 پالایش مداوم مقادیر آلاینده‌ها در پساب‌ها ضروری است 

رسول زمانی عضو هیات علمی دانشگاه شهرکرد و دکتری محیط زیست در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در  شهرکرد ، بیان داشت: بطور کلی صنایع پتروشیمی تولیدات بسیار متنوعی دارند که شامل محصولات شیمیایی، پلیمرها، آروماتیک‌ها، کودها و سموم، مواد هیدروکربنی و ... است. تنوع بالای محصولات منجر به تنوع بالای آلاینده‌های تولیدی می‌شود.

زمانی تصریح کرد: اگر محصول نهایی پتروشیمی اوره و آمونیاک باشد، آمونیاک در فاضلاب واحدهای پتروشیمی به مقدار زیادی وجود داشته و ترکیبات آن برای آبزیان بویژه ماهیان بسیار خطرناک است.

وی ادامه داد: این فاضلاب‌ها دارای موادآلاینده‌ای نظیر ترکیبات نیتروژن، مواد آلی غیرقابل تجزیه زیست شناختی، فلزات سنگین، مواد جامد معلق، اکسیژن خواهی شیمیایی و بیوشیمیایی بالا، و ترکیبات سمی هستند.

دکتری محیط زیست تاکید کرد: با توجه به اینکه مراکز پتروشیمی در مجاورت اکوسیستم‌های آبی نظیر رودخانه‌ها احداث می‌شوند، ترکیبات شیمیایی و فلزات سنگین حاصل از فعالیت آنها علاوه بر کاهش کیفیت آب، حیات را برای موجودات آبزی دشوار می‌کند.

زمانی بیان داشت: در صورت پایین بودن دبی رودخانه و به تبع آن کاهش قدرت خودپالایی رودخانه اثرات منفی پساب‌ها بسیار شدیدتر خواهد بود و مقادیری از آلاینده‌ها نیز در رسوبات بستر رودخانه تجمع پیدا می‌کند و بر جمعیت بی‌مُهرگان آبزی رودخانه نیز تاثیر منفی گذاشته و منجر به از بین رفتن آنها خواهد شد.

عضو هیات علمی دانشگاه شهرکرد عنوان کرد: صنایع پتروشیمی واحدهای گوناگونی دارد و هر واحد آلاینده‌های خاص خود را دارد. به عنوان مثال از جمله مواد آلاینده واحد آمونیاک می‌توان به مواد آلی ازته، آمونیاک، فلز مس و روغن اشاره کرد، آلاینده‌های واحد اوره، آمونیاک و مواد آلی ازته می‌باشد.

زمانی اظهار داشت: به منظور کاهش آلاینده‌ها در پساب واحد پتروشیمی، باید مقادیر آلاینده‌ها در پساب بطور مداوم پایش شوند و در صورت وجود آلودگی بالاتر از مقادیر استاندارد و تخلیه آن به محیط زیست، این فاضلاب به سمت تصفیه شدن هدایت شود و پس از تصفیه رهاسازی شود.

اقدام موقتی محیط زیست برای نجات جوجه فلامینگوها در بختگان چیست؟شلیک سودجویان بر قلب محیط زیست در سمیرم/ روایت تسنیم از یک قلاده خرس که قربانی خرافه‌‌ و باورهای غلط مردم شدسریال "نفس بکش زمین" می‌تواند ادامه‌دار باشد/ محیط زیست با انسان شوخی ندارد

عضو هیئت علمی دانشگاه شهرکرد در پایان خاطرنشان کرد: انفجار، آتش‌سوزی، بخارات سمی آمونیاک، نشتی خطوط انتقال، زلزله از مواردی هستند که در واحد‌های پتروشیمی می‌توانند عامل حوادث ناگوار زیست محیطی شوند و واحد ایمنی پتروشیمی باید اقدامات لازم را جهت جلوگیری از بروز این حوادث انجام دهد.

انتهای پیام/7540/ی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: آلاینده ها محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۶۱۴۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برخورد بازدارنده دستگاه قضایی با متخلفان حوزه منابع طبیعی و محیط زیست

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، رئیس کل دادگستری مازندران در بازدید از حوزه‌های قضایی سوادکوه و سوادکوه شمالی گفت: اجازه هیچ گونه سوء استفاده و تخلف در حوزه ساخت و ساز‌های غیرمجاز، تخریب محیط زیست و منابع طبیعی و کوه خواری در استان را نخواهیم داد و برخورد دستگاه قضایی مازندران با متخلفان، جدی، قاطع و بازدارنده خواهد بود.

عباس پوریانی افزود: مدیران دستگاه‌های اجرایی و ارگان‌های دولتی مرتبط باید به وظایف قانونی خود در خصوص حفظ محیط زیست، حراست از منابع طبیعی و برخورد با ساخت و ساز‌های غیرمجاز به بهترین شکل ممکن عمل نموده و قبل از ارتکاب جرم از وقوع آن پیشگیری کنند.   رئیس کل دادگستری مازندران گفت: روسا و دادستان‌های سراسر استان در مسیر حفاظت از منابع طبیعی و محیط زیست، حفظ حقوق بیت المال و حقوق عامه، مقابله با ساخت و ساز‌های غیرمجاز و مقابله با تجاوز به حریم رودخانه ها، در کنار مدیران استان خواهند بود، اما در صورت ترک فعل و تخطی از انجام وظایف محوله و فراهم نمودن زمینه تخلف، برخورد دستگاه قضایی با مدیران متخلف، قاطع و جدی خواهد بود.   پوریانی بر احقاق حقوق مردم و حفظ حقوق بیت المال نیز تاکید کرد و افزود: در هر نقطه‌ای از استان اگر احساس شود، اقدامات افراد با حقوق عامه و حفظ بیت المال منافات داشته و تخریب زیست محیطی، آسیب به منابع طبیعی یا تغییر کاربری غیرمجاز را موجب شده است، قطعاً با مجرمین و متخلفین برخورد جدی، قاطع، سریع و قانونی خواهد شد.

دیگر خبرها

  • دستگاهی ایرانی که پساب‌ها را آنلاین و سریع بررسی می‌کند
  • شناسایی ۶۲ واحد آلاینده در مه ولات
  • برخورد بازدارنده دستگاه قضایی با متخلفان حوزه منابع طبیعی و محیط زیست
  • تخریب ساخت و ساز غیر مجاز در منطقه سیاهمزگی
  • باید در حفظ ظرفیت گردشگری چهارمحال و بختیاری تلاش شود
  • ورود دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران به تحقق اقتصاد چرخشی با مشارکت دو صنعت بزرگ کشور
  • معرفی واحد تولید کننده آلاینده محیط زیست به دستگاه قضا در گیلان
  • دستگاه قضایی شهرستان بوکان حامی حفاظت از محیط زیست است
  • دستگیری سارق زورگیر در تبریز
  • تلف شدن تعداد انبوهی ماهی قرمز در دریاچه شورابیل اردبیل