Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-25@21:19:46 GMT

کم‌‌کاری کارمندان یک منکر و کم‌فروشی است

تاریخ انتشار: ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۶۱۷۵۷

کم‌‌کاری کارمندان یک منکر و کم‌فروشی است

به گزارش خبرگزاری فارس از قم، حجت الاسلام والمسلمین ناصر رفیعی در سخنرانی رسانه‌ای روز بیست و هفتم ماه مبارک رمضان که از جوار ضریح مطهر بانوی کرامت منعکس شد، در تفسیر آیه ۳۶ و ۳۷ سوره مبارکه عنکبوت اظهار کرد: در سوره عنکبوت جریان عذاب ۶ قوم لوط، شعیب، عاد، ثمود، قارون و فرعون آمده است و وجه مشترک همه این ها کافر بودن است و علاوه بر آن هر کدام یک آسیب و انحراف خاص هم داشته اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه قوم شعیب در منطقه ای به نام مدین زندگی می کردند و گرفتار آسیب اقتصادی کم فروشی بودند، افزود: حضرت شعیب اول کسی بودند که ترازو ساختند زیرا کار بیشتر مردم قومش تجارت بوده و دچار گناه کم فروشی بودند.

استاد حوزه علمیه با بیان اینکه حضرت شعیب آنها را همواره نصیحت می کرد، گفت: قوم شعیب حضرت را مسخره کردند و ایشان را سفیه و جاهل خواندند و تهدید به سنگباران کردند ولی حضرت شعیب دست از نصیحت بر نداشتند و به آنها گفتند که بندگی خدا کنید و اعتقاد به قیامت داشته باشید و در زمین فساد نکنید.

وی با بیان اینکه خداوند می فرماید قوم شعیب صبحگاه در حالی که خواب بودند گرفتار عذاب الهی شدند و با صاعقه ای همه آنها از بین رفتند، افزود: در روایت دارد که تمام قوم شعیب اهل گناه نبودند ولی ساکت بودند و نهی از منکر نمی کردند و عذاب هر دو گروه را گرفت و از بین برد.

رفیعی یکی از مشکلات مهم هر جامعه را مفاسد اقتصادی دانست و گفت: مفاسد اقتصادی امروز تنوع زیادی پیدا کرده ولی یکی از بارزترین مفاسد اقتصادی در گذشته و امروز کم فروشی است که این گناه در قرآن به شدت نهی شده و یک سوره در قرآن به نام مطففین آمده است که خداوند در اولین آیه آن می گوید وای بر کم فروشان.

وی با بیان اینکه در سوره الرحمن و چندین سوره دیگر قرآن از کم فروشی نهی شده است، افزود: امروز کم فروشی دائره گسترده ای پیدا کرده و غش در معامله، کم گذاشتن کارمندان، کارگران، صنعتگران، معلمان و هر قشر و گروهی در کار خود نوعی کم فروشی است.

کارشناس مذهبی حرم بانوی کرامت با بیان اینکه امیرالمؤمنین(ع) محل تبلیغاتشان بازار بود، اظهار کرد: بسیاری از علمای بزرگ ما در بازار تبلیغ می کردند و به کاسب‌ها احکام تجارت را یاد می‌دادند و مراقب بودند که فساد اقتصادی در بازار ریشه نکند ولی متأسفانه امروز رابطه علما و بازار کمرنگ شده هرچند کتاب‌های خوبی در رابطه با احکام تجارت به چاپ رسیده که کاسبان باید آنها را مطالعه کنند.

وی با اشاره به شیوه تبلیغ امیرالمؤمنین(ع) در بازار، گفت: حضرت می فرمودند اول از خدا طلب خیر کنید و سپس با مردم در معامله آسان بگیرید زیرا خداوند انسان‌های سهل المعامله را دوست دارد، سوم این که احوال مردم را بپرسید و بردبار و حلیم باشید و همچنین می فرمود از قسم خوردن و دروغ اجتناب کنید، به افراد ضعیف ظلم نکنید، با مردم مظلوم انصاف داشته باشید، نزدیک ربا نروید و کم فروشی نکنید.

رفیعی با بیان اینکه برخی از اصحاب پیامبر(ص) و ائمه(ع) تاجر بودند، گفت: خداوند در قرآن می فرماید تجارت نباید مانع نماز و یاد خدا شود و نباید موقع نماز مغازه ها باز باشد مخصوصا در اطراف حرم های اهل بیت علیهم السلام که ولی نعمت هر شهر هستند.

وی با بیان اینکه پیامبر(ص) فرمودند در تجارت باید از ربا، دروغ، قسم، تعریف بیجا از جنس خود و مذمت از جنس مردم اجتناب کرد، افزود: عمل نکردن به احکام تجارت موجب ورود مال حرام به جامعه می‌شود که یکی از آثار آن تبعیت نکردن و کشتن امام است از این رو امام حسین(ع) به لشکر عمر سعد فرمودند شما شکمتان از حرام پر شده است که حرف من در شما تأثیر ندارد و به جنگ امام آمده اید.

انتهای پیام/۷۸۰۲۳

منبع: فارس

کلیدواژه: امام حسین تجارت جامعه امام قوم شعیب کم فروشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۶۱۷۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چه کسانی نهی از منکر را از حریم «منطق و عقل» دور کردند؟!

امر به معروف و نهی از منکر مانند نماز یک واجب تعبدی صِرف نیست. بلکه یک واجبی است که در فقه با شرط‌های متعددی مطرح شده است و جامع همه شروط «امربه معروف و نهی از منکر» یک کلام است و آن اینکه باید در امربمعروف و نهی از منکر «منطق و عقل» حاکم باشد، بدین معنا که باید؛ «منطق در رفتار» و «معیارهای عقلانی در ارزیابی نتیجه» در نظر گرفته شود.

شهید استاد مطهری بر این باور است وقتی در «نهی از منکر» نیروها تضییع می‌شوند و نتایج ناچیز است، حتما نهی از منکر در آنجا با «منطق» قابل تطبیق نیست.

ایشان صریحاً اعلام داشته؛ اولین گروهی که «نهی ازمنکر» را از پوشش عقلانیت و منطق بیرون بردند؛ «خوارج» بودند که می‌گفتند؛ امربه‌معروف منطق‌بردار نیست!

روایات متعدد در باب امربه‌معروف در «فقه» که متضمن تبیین شروط و رعایت جوانب مختلف در مسئله امربه‌معروف و نهی از منکر است؛ به تمامه ناظر به این انحراف خوارج است.

نویسنده: حجه الاسلام هادی سروش

منبع: کانال سروش معرفت[هادی سروش]

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: اجرای آزمایشی طرح تذکر لسانی نهي از منكر بار ديگر به قيمت جان تمام شد

دیگر خبرها

  • لمس یک میلیارد دلاری صادرات به روسیه
  • کارمندان دولت حتما بخوانند/ ساعت کاری ادارات از این تاریخ تغییر می‌کند؟
  • فال انبیا فردا چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ | فال پیامبران از حضرت شعیب تا حضرت خضر
  • عضو هیات مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت: با تعطیل شدن پنجشنبه ۲۵ درصد ظرفیت کار با دنیا را از دست می دهیم
  • چه کسانی نهی از منکر را از حریم «منطق و عقل» دور کردند؟!
  • قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز سه شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • تحریم‌های جدید اروپا تأثیری بر تجارت خارجی ایران نخواهد داشت/ افزایش قیمت کالاهای اساسی گران‌فروشی است
  • اعلام قیمت عمده انواع میوه و سبزی+جدول
  • شوک بزرگ درباره حقوق ۱۴۰۳/ دریافتی کارمندان و کارگران کاهش می‌ یابد؟
  • همشهری:چین و امریکا ۱۵۰۰ میلیارد دلار رابطه مالی دارند، هیچ روز مشترک کاری هم ندارند، پس دنبال تعطیلی شنبه نباشید /۵شنبه و جمعه روزهای دینی اند