Web Analytics Made Easy - Statcounter

طرح الکترونیکی شدن نسخه های پزشکی علاوه بر دستاوردهای اقتصادی و بهداشتی می تواند به محیط زیست هم کمک کند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از شبکه اطلاع رسانی مرصاد، الکترونیکی کردن نسخه های پزشکی می تواند علاوه بر دستاوردهای اقتصادی و بهداشتی از طریق حذف نسخه کاغذی دستاوردهای دیگری نیز داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



یکی دیگر از دستاوردهای این طرح حفظ محیط زیست است. با توجه به منشا گیاهی کاغذ، عدم استفاده از آن در نسخه نویسی پزشکی کمک قابل توجهی به محیط زیست خواهد کرد.

البته تا اجرای ایده آل الکترونیکی شدن نسخه ها ممکن است ضعف هایی نیز در این حوزه وجود داشته باشد. پزشکان به عنوان اجراکنندگان نقش اصلی در این طرح می توانند به خوبی از ضعف ها و نقاط قوت آن آگاه باشند.

در همین خصوص چندی پیش با یکی از پزشکان به گفتگو نشسته بودیم:

 نسخه الکترونیک مربوط به دفترچه های تامین اجتماعی زمان‌بر است

مسعود قلعه سفیدی در گفتگو با خبرنگار مرصادنیوز، درباره مشکلات نسخه الکترونیکی اظهار داشت: اگر طرح نسخه الکترونیک به صورت اصولی اجرا شود خوب است.

وی افزود: اگرچه اجرای طرح مذکور زمان بر است اما هر پزشک باید برای بیماران وقت بگذارد نه اینکه در مدت زمان کوتاهی همه کارهای مربوط به بیمار را انجام دهد.

قلعه سفیدی خاطرنشان کرد: تاکنون در بسیاری از مطب‌ها به ویژه در مطب پزشکان تخصصی زمان مناسبی برای بیماران صرف نشده است.

وی عنوان کرد: طرح نسخه الکترونیکی که اکنون در حال اجرا است در مواردی نواقصی دارد به طور مثال گاهی با نوشتن دارو به زبان انگلیسی دارو یافت نمی شود مجبور هستیم آن را به فارسی وارد کنیم همچنین برخی داروها را نمی‌توان در سامانه یافت کرد.

این پزشک تصریح کرد: نسخه الکترونیک مربوط به دفترچه های تامین اجتماعی زمان‌بر است زیرا باید تک تک وارد هر یک از آیتم ها شد و آیتم های قبلی قابل ذخیره شدن نیست.

قلعه سفیدی تصریح کرد: همچنین هنگام وارد کردن شماره های تماس مشکلاتی وجود دارد و در مواردی شماره ها ثبت نمی شود.

وی افزود: از سویی برخی از داروها به ویژه داروهای گیاهی در سامانه مذکور موجود نیست یا باید نسخه جداگانه صادر کرد یا بدون نسخه توسط بیمار خریداری شود در حالی که این داروها مورد نیاز مردم است و باید در سامانه وارد می شد.

قلعه سفیدی خاطرنشان کرد: بهتر بود از پزشکانی که هم مدیر بوده و هم خود مطب داشتند و به طور مستقیم با مردم در تماس بودند نظرخواهی می‌شد.

وی با بیان اینکه امیدواریم کاری به سود مردم و سیستم درمانی انجام شود، افزود: حذف نسخه های کاغذی و دفترچه ها به سود کشور است.

قلعه سفیدی خاطرنشان کرد: در حال حاضر بسیاری از بیماران از موضوع زمان‌بر بودن این فرآیند ناراضی و معترض هستند.

اجرای طرح نسخه الکترونیک برای بیمه شدگان بهتر است

همچنین چندی پیش میثم حجتی پور معاون درمان تامین اجتماعی استان کرمانشاه در گفتگو با خبرنگار مرصاد، درباره مشکلات نسخه های الکترونیک با بیان اینکه مردم حق دارند، اظهار داشت: این طرح نوپا و کاری بسیار بزرگ است که امید است به سمت درمان الکترونیک که متولی آن وزارت بهداشت است و سال ها نتوانسته این کار را انجام دهد، حرکت کنیم.

معاون درمان تامین اجتماعی استان کرمانشاه افزود: سازمان تأمین اجتماعی این کار بزرگ را انجام داد در حالی که نیمی از جمعیت کشور تحت پوشش این سازمان هستند.

حجتی پور تصریح کرد: این امر الزامی قانونی و اجتماعی در دنیای امروز است زیرا نسخه کاغذی مشکلات بسیاری از جمله نسخه خوانی ها و خطوط مختلف پزشکان، آسیب به محیط زیست دارد.

معاون درمان تامین اجتماعی استان کرمانشاه گفت: با تجویز نسخه الکترونیک در هر نقطه کشور می توان بخشی از اقلام دارویی را در داروخانه‌ شهر و بخش دیگر را در داروخانه دیگری در هر نقطه از کشور تهیه کرد.

وی عنوان کرد: متاسفانه گاهی در مواردی در برابر تغییرات مثبت هم مقاومت نشان داده می شود بر همین مبنا مقاومت پزشکان را درک نمی کنم زیرا پزشکان به عنوان نخبگان جامعه، افراد تحصیلکرده نباید عنوان کنند که با سامانه و اینترنت مشکل دارند زیرا انواع مودم های ثابت و سیار و وسایل الکترونیکی در دسترس آنها قرار دارد که پزشکان به دنبال بهانه نباشند.

معاون درمان تامین اجتماعی گفت: زیرساخت آماده است، سایت نیز مشکلی ندارد و به طور مداوم بروزرسانی ها انجام می شود همچنین بارها گفته شده سامانه ۱۴۲۰ آماده است که هر پزشک ایرادی مشاهده کند آن را ثبت‌نام کرده تا تیم فنی سازمان تامین اجتماعی به سرعت آن را رفع کنند.

حجتی پور خاطرنشان کرد: همچنین در هفته دو جلسه استانی و کشوری درباره نسخه الکترونیک برگزار می شود که مشکلات مربوطه حل شود.

وی عنوان کرد: اگر پزشکان همکاری کنند مردم اذیت نخواهند شد زیرا اکنون علت نارضایتی بیمه‌شدگان عدم همکاری پزشکان است.

حجتی پور تصریح کرد: اجرای طرح نسخه الکترونیک برای بیمه شدگان بسیار بهتر است و با ارائه کارت ملی بدون نیاز به دفترچه درمانی می‌توانند دارو را دریافت کنند.

منبع: دانا

کلیدواژه: معاون درمان تامین اجتماعی طرح نسخه الکترونیک قلعه سفیدی محیط زیست حجتی پور نسخه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۶۳۸۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجمع خیران مشارکتی طرح‌های محیط زیستی در ۳۱ استان کشور تشکیل می‌شود

مدیرکل دفتر مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست کشور از تهیه و ابلاغ اساسنامه‌ای مشترک برای ایجاد مجمع خیران در هر استان به منظور فراهم شدن بستر مشارکت داوطلبانه و خیرانه مردمی در طرح‌های محیط زیستی و عام‌المنفعه خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان محیط زیست، امیر عبدوس در کارگاه آموزشی توجیهی مدیران محیط زیست کشور و استان‌ها در شیراز درباره اهم اقدامات دفتر مشارکت‌های مردمی و مسئولیت اجتماعی سازمان حفاظت محیط زیست در سال ۱۴۰۲ اظهار کرد: سال گذشته، سالی بسیار پرتلاش و دستاورد در حیطه تکالیف دفتر مشارکت‌های مردمی و مسئولیت اجتماعی بود و جهت‌گیری اقدامات این دفتر منطبق با رویکرد دولت انقلابی و مردمی و متناسب با سند تحول دولت مردمی و بیانیه گام دوم انقلاب و سایر اوامر و فرامین رهبر معظم انقلاب بر مردمی‌سازی امور و ارتقای فرهنگ حفظ محیط زیست متمرکز بود.

وی افزود: در این مسیر طرح‌ها و برنامه‌هایی برای اولین بار تعریف شدند که هریک در چارچوب آموزش و افزایش مشارکت گروه‌ها و مخاطبان اثرگذار جامعه در ارتقای فرهنگ حفاظت از محیط زیست مؤثر بودند.

مدیرکل دفتر مشارکت‌های مردمی و مسئولیت اجتماعی سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: یکی از مهم‌ترین این طرح‌ها مأموریت محور کردن استان‌ها در حیطه آموزش مخاطبان خاص در قالب طرح پرچم‌داری بود، بدین شکل که هر استان، پرچمدار آموزش مبانی و موضوعات محیط زیستی به یکی از گروه‌های مخاطبان اجتماعی و موظف شد دستورالعمل و محتواهای مورد نیاز برای آموزش این قشر از مخاطبان را تهیه و به عنوان الگویی برای سایر استان‌ها ارائه کنند.

عبدوس تاکید کرد: در این زمینه ۳۱ کتاب دستورالعمل آموزشی برای ۳۱ گروه از مخاطبان خاص اجتماعی تدوین و برای استفاده استان‌ها چاپ خواهد شد، ایجاد بسترهایی برای فعالیت‌های آموزشی و فرهنگی محیط زیستی در دستگاه‌های اجرایی و نهادهای عمومی در سطح کشور از طریق ایجاد خانه‌های محیط زیست در این دستگاه‌ها اعم از دهیاری‌ها، شهرداری‌ها، مدارس، دانشگاه‌ها، مساجد و کتابخانه‌ها به عنوان حلقه‌های میانی مشارکت مردم دیگر طرحی بود که در سال ۱۴۰۲ اجرا شد.

وی گفت: تهیه و ابلاغ اساسنامه‌ای مشترک برای ایجاد مجمع خیران در هر استان به منظور فراهم شدن بستر مشارکت داوطلبانه و خیرانه مردمی در طرح‌های محیط زیستی و عام‌المنفعه، مستندسازی دانش بومی و سنتی محیط زیستی و جمع‌آوری آن‌ها برای چاپ کتاب دانش سنتی هر استان، تسهیل‌گری برای ایجاد تعامل سازنده میان سازمان و ادارات کل تابعه با تشکل‌های مردم‌نهاد محیط زیستی و برگزاری جلسات مستمر با آن‌ها، ثبت روز آموزش همگانی محیط زیست در تقویم رسمی کشور مصادف با پانزدهم اسفند و روز درختکاری و اجرای برنامه‌های متنوع طی یک هفته برای بزرگداشت این مناسبت در ستاد مرکزی سازمان و ادارات کل استان‌ها نیز اقدامات مهم دیگری بود که به همت دفتر مشارکت‌های مردمی و مسئولیت اجتماعی سازمان حفاظت محیط زیست انجام شدند.

مدیرکل دفتر مشارکت‌های مردمی و مسئولیت اجتماعی سازمان حفاظت محیط زیست افزود: سند برنامه ارتقای فرهنگ حفاظت از محیط زیست به همت و تلاش معاونت آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان و دفتر مشارکت‌های مردمی و مسئولیت اجتماعی در سال ۱۴۰۲ بازنگری و با هدف نهادینه‌سازی بنیان‌های توحیدی، انقلابی و محیط زیستی آن مورد تحول اساسی قرار گرفته و در بهمن ۱۴۰۲ به تصویب شورای فرهنگ عمومی کشور رسید.

عبدوس خاطرنشان کرد: تسهیلگری مشارکت همگانی در حفظ محیط زیست و ارتقای سرمایه اجتماعی از طریق ایجاد حلقه‌های میانی یکی از مهم‌ترین راهبردهای دفتر مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست است که براساس آموزه‌های بیانیه گام دوم انقلاب و رهنمودهای رهبر معظم انقلاب (مدظله‌العالی) در دولت مردمی انقلابی، بندهای ۱۰ و ۱۱ و ۱۲ سیاست‌های کلی نظام در حوزه محیط‌زیست و مفاد سند اخیرالذکر در دستور کار سازمان حفاظت محیط زیست قرار گرفته است.

کد خبر 746882

دیگر خبرها

  • پسماند‌ها به معضل محیط زیستی کشور تبدیل شده است
  • اجرای طرح اجتماعی پسماند در ۵ شهر و ۱۰ روستای چهارمحال‌ و بختیاری
  • تأثیر عجیب جنسیت پزشک بر درمان بیماران
  • مدیریت اجتماعی پسماند در ۱۵ شهر و روستای چهارمحال وبختیاری
  • فعالیت سامانه نسخ الکترونیک بیمه سلامت پایدار شد
  • مجمع خیران مشارکتی طرح‌های محیط زیستی در ۳۱ استان کشور تشکیل می‌شود
  • محیط زیست روی مدار "رهاورد"
  • وقتی پزشک عمومی نسخه لاغری می‌پیچد!
  • خیز سازمان حفاظت محیط زیست برای ایجاد مجمع خیرین در استان‌ها
  • عزم سازمان محیط زیست برای ایجاد مجمع خیرین در استان‌ها