Web Analytics Made Easy - Statcounter

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: در حال حاضر ۵۵ میلیون نفر با احتساب دارندگان سهام عدالت، کد بورسی دارند. اغلب کد بورسی‌های جدید سال گذشته با اعلام فراخوان فریب وارد بازار شدند و بعد جیب مردم را در این بازار زدند. به گزارش پول نیوز، سعید محمد درباره وضعیت بازار سرمایه و راهکار تیم اقتصادی وی برای برون‌رفت از این شرایط اظهار داشت: بازار سرمایه از موضوعاتی است که برای تامین مالی پروژه‌ها بر روی آن حساب باز کرده‌ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی ادامه داد: نقدینگی سرگردان موجود که به بیش از ۳۴۰۰ هزار میلیارد تومان می‌رسد، به جریان اقتصاد بسیار آسیب وارد آورده و وضعیت شاخص‌های اقتصادی کشور به ویژه تورم را دائما افزایش می‌دهد.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری افزود: اگر بتوانیم این نقدینگی را به سمت تولید هدایت کنیم، این تهدید را به فرصت تبدیل کرده‌ایم و مسیر هدایت این نقدینگی به سمت تولید، بازار سرمایه است. به همین دلیل برنامه جامعی را برای احیای بورس و بازار سرمایه تدوین کرده‌ایم. قدم اول برای احیای این بازار بازگرداندن اعتماد مردم است.

محمد با بیان اینکه برای بازگشت اعتماد مردم اول باید با متخلفان بورسی که سال گذشته باعث شدند بسیاری‌ها در این بازار آسیب ببینند برخورد شود، گفت: متاسفانه متخلفان که باعث زیان مردم در بازار سرمایه شدند در حال حاضر رها هستند. تعدادی از این متخلفان افراد حقوقی و تعدادی دیگر هم حقیقی‌ها هستند که باید به صورت کامل شناسایی شوند و متناسب با تخلفی که مرتکب شدند با آن‌ها برخورد شود.

وی ادامه داد: در کنار برخورد با متخلفان بازار سرمایه به ویژه حقوقی‌ها، اهرم‌های اعتمادساز دیگری هم وجود دارد که این اهرم در اختیار دولت و بورس است. معتقدم باید پوشش بیمه‌ای گسترده برای کسانی که می‌خواهد وارد بازار سرمایه شوند ایجاد کنیم که متاسفانه در حال حاضر این پوشش بیمه‌ای وجود ندارد.

محمد تاکید کرد: در حال حاضر ۵۵ میلیون نفر با احتساب دارندگان سهام عدالت، کد بورسی دارند. اغلب کد بورسی‌های جدید سال گذشته با اعلام فراخوان فریب وارد بازار شدند. سال گذشته طی فراخوان فریب گسترده، بسیاری از مردم را وارد بازار سرمایه کردند و بعد جیب مردم را در این بازار زدند.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه تمام افرادی که با این فراخوان فریب در بورس سرمایه‌گذاری کردند، متضرر شدند که از قشر ضعیف جامعه هم هستند اظهار داشت: حدود ۴.۵ میلیون نفر از دارندگان کد بورسی، سرمایه زیر ۱۰ میلیون تومان داشتند که از متضرران بازار هم هستند. دولت می‌تواند راسا ورود کند و سرمایه این افراد را جمع آوری کند و همین باعث می‌شود که صف‌های فروش تا حد زیادی کاهش پیدا کند.

وی افزود: این اقدامات می‌تواند به بهبود شرایط بازار کمک کند و باعث می‌شود که در آینده شاهد این اتفاقات نباشیم.

محمد تاکید کرد: موضوع مهم در بازار سرمایه ثبات در قوانین است در حال حاضر قوانین بازار دائما در حال تغییر است. موضوع مهم دیگر ثبات در مدیریت است که این تغییرات چه در بخش قوانین و چه بخش مدیریتی در حال آسیب زدن به بازار و سهامداران است.

وی با بیان اینکه از جمله مهم‌ترین برنامه‌های من به عنوان کاندیدای ریاست جمهوری برای بازار سرمایه، ایجاد تالار بین الملل بورس است و بورس ایران باید به بورس جهانی متصل شود، گفت: البته در حال حاضر در منطقه آزاد کیش یک تالار بین الملل بورس پیش بینی شده است. از این طریق می‌توان ایرانی‌های مقیم خارج از کشور را برای سرمایه‌گذاری در بورس ایران ترغیب کرد و این امنیت سرمایه گذاری باید به این افراد داده شود که وارد بازار سرمایه کشورشان شوند.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به راه اندازی بورس بین الملل و استفاده از پتانسیل‌های آن گفت: افراد از کشور‌های خارجی هم باید بتوانند وارد بازار سرمایه ایران شوند. در تفاهمنامه ۲۵ ساله ایران و چین هم این موضوع لحاظ شده است. یکی از موضوعاتی که این امکان را دارد به سرعت انجام شود، ورود چین به این فضا است. بعد هم سایر کشور‌های منطقه را دعوت خواهیم کرد و باید بتوانیم بورس ایران را به دنیا متصل کنیم.

محمد افزود: تا زمانی که بورس ایران محدود به کشور باشد همواره می‌تواند درگیر این امواج شود، اما اگر به بورس بین‌الملل متصل شویم تا حدودی این موضوعات کنترل می‌شود.

وی تاکید کرد: دولت باید بتواند و بخواهد که پروژه‌های سودآور را در فرابورس عرضه کند.

محمد در پاسخ به این سوال که در دوره مدیریت در قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا پروژه‌ای را وارد بازار سرمایه کردید، اظهار داشت: در زمان مدیریتم در قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا این اقدامات انجام شد تا حدی هم جلو رفتیم و برخی از پروژه‌ها را موفق شدیم در بورس عرضه کنیم. اما در حال حاضر عرضه پروژه‌ها در بورس چند گیر دارد که باید در دولت این موضوعات پیگری و رفع شود، یکی از موانع ورود پروژه‌ها به بازار سرمایه و جذب نقدینگی و تامین مالی از این این محل، بحث تضامین است. در حال حاضر از شرکت‌ها ضمانتنامه‌های معتبر و با اعداد بالا می‌خواهند که معمولا شرکت‌ها نمی‌توانند این ضمانتنامه‌ها را تامین کنند.

وی افزود: در دنیا برای جایگزین کردن تضامین، راهکار‌های بسیار زیادی وجود دارد مانند اعتبارسنجی شرکت‌ها و دادن اعتبار به شرکت‌ها که بتوانند تا یک سقفی عملیات انجام دهند. باید این راه‌ها را در بازار سرمایه برای شرکت‌ها و سهام دارانی که معتمد و مورد وثوق هستند، باز کنیم. این شرکت‌ها پس از پذیره‌نویسی به شرکت‌های سهامی عام تبدیل می‌شوند و به بازار ثانویه ورود پیدا می‌کنند بنابراین هم بازار اولیه رونق خوبی می‌گیرد و بازار ثانویه با افزایش عرضه مواجه می‌شود.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به این سوال که مدت زمان مورد نیاز برای احیای بازار سرمایه را چقدر می‌دانید، گفت: بسیاری از این اقدام نیاز به عزم دارد برای مثال جمع کردن سهام خرد مردم که حدود ۴.۵ میلیون نفر با سرمایه کمتر از ۱۰ میلیون تومان است، عدد بالایی نیست و دولت می‌تواند در بازه زمانی کوتاه این اقدام را انجام دهد. ایجاد پوشش بیمه‌ای و پوشش ریسک‌های سهام‌داران نیاز به تدبیر دارد.

محمد با اشاره به برخی از انحصارات در بازار سرمایه تاکید کرد: موضوع مهم دیگر شکست انحصار در این بازار است که بسیاری از سرمایه‌گذاران را اذیت کرده، مانند ارایه مجوز برای تاسیس کارگزاری جدید. این مجوز‌ها انحصار و محل مفسده شده‌اند. تمام این موضوعات بسیار سریع قابل رفع و حل است و مشمول مدت زمان نمی‌شوند.

وی گفت: فرایند عرضه سهام هم زمان‌بر نیست. ما در قرارگاه خاتم الانبیا به اندازه ۶ میلیارد دلار پروژه برای ورود به بازار سرمایه آماده کرده بودیم. بخشی از این پروژه‌ها را موفق شدیم وارد بازار کنیم، اما بخش عمده آن را به دلیل موانع پیش رو نتوانستیم در فرابورس پذیریش دهیم. چراکه مارا با مشکلاتی مانند تضامین و مالیات بسیار سنگین مواجه کردند.  

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: بازار سرمایه بورس اوراق بهادار شاخص بورس عرضه سهام سهام عدالت کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری وارد بازار سرمایه بازار سرمایه فراخوان فریب حال حاضر میلیون نفر بورس ایران بین الملل سال گذشته کد بورسی پروژه ها شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۶۴۵۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بورس سرخپوش شد، سکه آمپر چسپاند؛ آیا سفر مردم بی تاثیر از دلار آزاد است؟

آفتاب‌‌نیوز :

چند روزی است که  تقریباً از ساعت ۱۰ شب به بعد یک سونامی از اخبار و شایعات، فضای مجازی و رسانه‌ای کشور را در بر می‌گیرد و همگان انتظار دارند که تنش نظامی بین اسرائیل و جمهوری اسلامی وارد بعد جدیدی شود. با این همه این تنش روانی تاثیر خود را بر شاخص‌های کلیدی اقتصاد ایران بر جای گذاشت. نرخ دلار در روزهای اخیر به ۷۰ هزار تومان رسید(بعد از مدتی به کانال ۶۶ هزار تومانی بازگشت) که بی سابقه‌ترین قیمت در تاریخ کشور محسوب می‌شود. برخی صرافان پایتخت به خبرنگار آفتاب‌نیوز گفتند که بانک مرکزی  تلاش کرد با تزریق منابع از طریق چند صراف و دلال معتمد، یک ترمز موقت برای رشد نرخ ارز ایجاد کند، اما این تلاش‌ها در کل بی‌فایده بود و نمودار رشد ارز با تغذیه از تنش منطقه‌ای به مسیر تصاعدی خود ادامه داد.

در این بین سخنان بهادری جهرمی که اظهار نمود: «رشد نرخ ارز تاثیری بر سفره‌های مردم ندارد» با انتقاد عمومی مواجه شد. به ویژه آنکه تاثیر روانی این افزایش بر قیمت کلیه کالا و خدمات تاثیر مستقیم دارد. حتی رئیس اتحادیه گاوداران کشور نیز اعلام کرد که قیمت علوفه دامی نیز از ترکش‌های افزایش نرخ ارز بی نصیب نماند و صاحبان مراکز دامپروری در تامین علوفه  و نتظیم بهای تمام شده با چالش مواجه شده اند.

تابلو بورس خونین شد

تاثیر این تنش‌ها به محض بازگشایی بازار سرمایه در روز شنبه ۲۵ فروردین خود را نشان داد و بورس با ریزش سنگین مواجه شد. تنها طی چند ساعت ۵۲۸ میلیارد تومان سرمایه از بازار بورس خارج شد و نرخ خروج هفتگی خروج سرمایه را به ۲۲۱۸ میلیارد تومان رساند.

دولت سکه را با دلار ۹۰ هزاری و طلا را با دلار ۶۶ هزاری می‌فروشد!

عبدالناصر همتی رئیس پیشین بانک مرکزی در واکنش به سخنان محدرضا فرزین که گفته بود نرخ دلار بازار آزاد را به رسمیت نمی‌شناسد، اظهار کرد: اگر این نرخ را قبول ندارید پس چرا دولت شمش طلا را با نرخ ۶۳.۵۰۰ تومان به مردم عرضه می‌کند.

سلامی، دیگر کارشناس اقتصادی نیز با اشاره به این تناقض عمل و گفتار مسئولین سوال کرد که چرا دولت سکه بهار آزادی را با دلار ۹۰ هزار تومانی عرضه می‌کند!

سکه آمپر چسپاند

نرخ سکه امامی نیز به اوج قیمت رسید و هر سکه در بازار آزاد به 46 میلیون نزدیک شده بود. این به این معنا است که یک مهریه ۱۰۰ سکه‌ای بیش از ۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ارزش دارد. 

هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز با قیمت ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان در بازار معامله شد. نائب رئیس اتحادیه طلا و جواهر  نیز از افزایش ۱۰ درصدی قیمت نقره در بازار خبر داد.

با وجود افزایش بی سابقه قیمت‌ها در بازار رئیس جمهور و دیگر مسئولین کماکان بر موفقیت‌های اقتصادی دولت تاکید دارند.

علیرضا قدرتی رئیس هیئت مدیره سبد گردان هیوا در این‌باره به آفتاب‌نیوز گفت: بازار سرمایه از ابتدای سال با ریسک سیاسی مواجه شد و این افزایش تنش نظامی و سیاسی باعث ترس سرمایه‌گذاران نسبت به آینده منطقه شد و بر همین اساس ما شاهد خروج سرمایه‌گذاران کوتاه مدت و حقیقی از بازار بودیم. از سوی دیگر رشد بازار‌های موازی نظیر، ارز، طلا و مسکن  این نگرانی‌ها را تشدید کرد.

مشاور عالی سازمان خصوصی‌سازی در ادامه افزود: در طول یک سال گذشته به دلائل متعدد بازار سرمایه نتوانست جایگاه واقعی خودش را پیدا کند و نتوانست نسبت به بازار‌های رقیب رشد کافی را تجربه نمایید و به اصطلاح جا ماند. در سال گذشته بازار طلا، ارز، سپرده بانکی و بازار مسکن اولویت بازدهی را برای سرمایه‌گذاران به همراه داشتند، این عقب‌ماندگی در کنار افت سهام و دورنمایی که قیمت جهانی کامودیتی ایجاد کرد، وضعیت فعلی را رقم زد و نسبت P/E سهام شرکت‌ها را کاهش داد. اگر تنش‌های منطقه‌ای و ریسک سیاسی کاهش پیدا کند، بازار سرمایه رشد را تجربه خواهد کرد و می‌تواند این عقب ماندگی را به طور کامل پوشش دهد.

قدرتی در ادامه گفت: همانگونه که شعار سال جهش تولید با استفاده از مشارکت مردم بود، انتظار می‌رفت که سیاستگذار توجه ویژه‌تری نسبت به بازار سرمایه داشته باشد، ولی متاسفانه شاهد این بودیم که سیاستگذار‌ها توجه کمتری به بازار سرمایه داشتند تداوم قیمت‌گذاری دستوری، نسبت قیمت دلار نیما و دلار بازار آزاد و سیاست دولت در خصوص نرخ سوخت و نرخ انرژی شرکت‌های بورسی، همه افت فعلی را رقم زد؛ که به نوبه خود نشان‌دهنده عدم توجه سیاستگذار دولتی به بازار بورس بوده. ما نیازمند تغییر سیاست در این حوزه‌ها هستیم. رشد نرخ ارز هم نتوانست کمکی به رشد بازار بورس نمایید، چون جنس افزایش نرخ دلار ناشی از ترس و ریسک سیاسی بود و نه مولفه‌های اقتصادی. از سوی دیگر سیاست تثبیت نرخ ارز بانک مرکزی باعث شد که نرخ دلار نیمایی ثابت بماند و سود افزایش نرخ ارز به جیب واسطه و دلال سرازیر شود و شرکت‌های بورسی از این سود محروم بمانند.  

دیگر خبرها

  • بورس سرخپوش شد، سکه آمپر چسپاند؛ آیا سفر مردم بی تاثیر از دلار آزاد است؟
  • قیمت خودروی تولید داخل به یک میلیارد تومان رسید!
  • خبر مهم عشقی درباره زمان پرداخت مرحله سوم سود سهام عدالت
  • ۲۰۰ شرکت در راه بازار سهام
  • زمان پرداخت مرحله سوم سود سهام عدالت
  • جزئیات جدید از واریز سود سهام عدالت
  • کاهش حاشیه سود شرکت ها از ۳۴ درصد به ۱۳ درصد
  • خبر خوب درباره مرحله جدید واریز سود سهام عدالت
  • چطور در بازار بورس سرمایه گذاری کنیم؟
  • توصیه مهم یک کارشناس به سهامداران بورس