Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-18@14:19:35 GMT

شانه منجمد، عارضه ای دردناک اما قابل درمان

تاریخ انتشار: ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۶۶۲۹۲

شانه منجمد، عارضه ای دردناک اما قابل درمان

ذبیح الله حسن زاده، متخصص ارتوپد و جراح در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: شانه یخ زده یا منجمد در افراد بالای ۵۰ سال اتفاق میافتد به شکلی که این افراد دچار محدودیت حرکت مفصل شانه میشوند و بعد از گذشت مدتی که نمیتوانند روی شانه شان بخوابند؛ شانه برای اینکه باز شود و بتواند حرکت دور کردن مفصل را انجام دهد از ۹۰ درجه به بالا دیگر حرکت نمیکند و این محدودیت مدام افزایش مییابد تا جایی که دست دیگر به پشت بیمار نمی رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حسن زاده گفت: افرادی که به کم کاری تیروئید و یا دیابت مبتلا هستند و افرادی که قبلا دچار ضرب دیدگی و آسیب دیدگی شده اند بیشتر در معرض ابتلا به این مشکل هستند.

او ادامه داد: به طور کلی مفصل شانه مفصل بسیار مهمی است و تنها مفصلی است که دامنه حرکاتش از تمام مفاصل دیگر بدن بیشتر است.

این جراح و متخصص ارتوپدی بیان کرد: وقتی مفصل شانه دچار یخ زدگی میشود، کپسول مفصلی از یک فضایی به بعد مشکل پیدا میکند و حرکات بیمار محدود میشود و بیمار بعد از مدتی حتی برای غذا خوردن و بالا آوردن دست و سلام کردن دچار درد شدید میشود و مجبور است نیم تنه خود را حرکت دهد و تنش را خم کند تا بتواند از دستش کمک بگیرد.

او گفت: بعد از اینکه بیمار شرح حال کاملی از خود به پزشک معالج ارائه داد و بیماری شانه منجمد تشخیص داده شد و معاینه انجام شد، تنها با یک عکس ساده رادیولوژی برای تشخیص و درمان دقیق، کافی است.

حسن زاده تصریح کرد: گاهی اوقات بیمار دچار محدودیت در زوایای خاصی میشود که می تواند همزمان، پارگی عضلات چرخاننده شانه را نیز به همراه داشته باشد، اما در سنین بالای ۵۰ سال با این زمینه، بیماری شانه منجمد ایجاد میشود که برای درمانش حتما باید از دارو‌های ضدالتهاب، فیزیوتراپی و تکرار تمریناتی که بیمار میتواند در منزل انجام دهد تا محدودیت‌های حرکتی مفصل شانه رفع شود و کاهش یابد تا شانه به شرایط بگردد که معمولا طول دوره درمان، ۱۸ تا ۲۴ ماه است.

او افزود: برای عبور بیمار از یک مرحله حاد و تایید درمان توسط پزشک متخصص، تزریق سرم و داروی بی حس کننده به داخل مفصل و مانور‌های خاصی که به ترتیب‌های خاصی نیاز دارد می تواند مشکل بیمار را کاهش دهد و پس از آن میتوان از فیزیوتراپی جدی برای تکمیل درمان استفاده کرد.

این جراح و متخصص ارتوپدی بیان کرد: فرد به تدریج متوجه کاهش و از بین رفتن محدودیت‌ها می شود و کم کم می تواند دست هایش را از تنش دور کند و حتی می تواند آرام دستش را به پشتش برساند.

او گفت: انجام فیزیوتراپی و حرکات و تمرینات جدی، داخل منزل پس از تزریق سرم میتواند برای بیمار بسیار موثر و نجات بخش باشد.

حسن زاده گفت: بیماری که دچار پوکی استخوان است ممکن است حین جراحی بسته، دچار شکستگی مفصل شانه یا شکستگی استخوان‌های اطراف شود که پزشک متخصص اغلب با دقت کافی و احتیاط لازم می تواند بدون ایجاد کردن مشکل برای بیمار، او را از این مشکل نجات دهد.

بیشتر بخوانید 

زنان، ۷۰ درصد مبتلایان به شانه خشک یا یخ زده +علائم و درمان

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: شانه منجمد ارتوپدی مفصل شانه حسن زاده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۶۶۲۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درمان افسردگی مقاوم به دارو با ایمپلنتی به اندازه نخود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اینترستینگ انجینرینگ، محققان دانشگاه رایس یک محرک مغز ابداع کرده اند که به طور خلاصهDOT نام دارد. DOT جایگزینی درمانی برای شرایطی مانند افسردگی مقاوم نسبت به دارو و دیگر اختلالات روانی است.

این دستگاه در مقایسه با فناوری های دیگر روشی ساده تر و کم خطر تر برای تحریک عصبی در بیماران فراهم می کند. جیکوب رابینسون پروفسور دانشگاه رایس در این باره می گوید: ما نشان دادیم دستگاه ابداعی مان که به اندازه یک دانه نخود است می تواند موتور کورتکس را فعال کند و همین امر به حرکت دست بیمار منجر می شود.

DOT برخلاف دیگر فناوری های رابط مغز نیازمند باتری های بزرگ و سیم های طولانی نیست و به همین دلیل کم تهاجمی تر است و بیماران راحت تر می توانند به آن دسترس یابند.

دستگاه قابل نصب زیست پزشکی مذکور روی قدرت مگنتوالکتریک متکی است که میدان های مغناطیسی را به پالس های الکتریکی تبدیل می کند. این فناوری سبب می شود محرک طی فرایند تحریک مغز به طور بی سیم، نیرو دریافت کند.

به عبارت دیگر با کمک یک فرستنده خارجی، نیروی مورد نیاز دستگاه به طور بی سیم و بدون نیاز به باتری تامین می شود. ایمپلنت مذکور با عرض ۹ میلیمتر می تواند با ۱۴.۵ ولت الکتریسیته یک منطقه خاص از مغز را تحریک کند.

نصب این ایمپلنت کم تهاجمی در مغز فقط ۳۰ دقیقه طول می کشد. پزشکان طی مدت کوتاهی دستگاه کوچک را در استخوان بالای مغز قرار می دهند. همچنین می توان این ایمپلنت را در دورا (dura) یک غشای محافظ پایه جمجمه نصب کرد. طبق پژوهش ایمپلنت و محل برش روی سر نامحسوس هستند و بیمار پس از نصب ایمپلنت و درهمان روز می تواند به خانه خود برود.

محققان برای ارزیابی تاثیرگذاری دستگاه آن را در مغز یک بیمار انسانی نصب کردند. آنها از ایمپلنت برای تحریک یک منطقه خاص از مغز یعنی موتور کورتکس استفاده کردند که حرکات اختیاری را کنترل می کند.

علاوه برآن محققان عملکرد طولانی مدت دستگاه را روی خوک ها نیز آزمایش کردند. این ایمپلنت تا ۳۰ روز در بدن این حیوانات دوام آورد.

کد خبر 6079774 شیوا سعیدی قوی اندام

دیگر خبرها

  • هزینه درمان بیماران هموفیلی؛ ۱۰۰ میلیون تومان در ماه!
  • شناسایی ۹۱۸ بیمار مبتلا به هموفیلی در فارس
  • ‌شناسایی ۹۱۸ بیمار مبتلا به هموفیلی در فارس
  • چرا دچار وسواس می شویم/ بارزترین نشانه‌های وسواس
  • درمان افسردگی با ایمپلنتی به اندازه یک نخود
  • واژگونی اتوبوس عازم تهران/ عکس
  • بیش از ۱۳ هزار بیمار هموفیلی در ایران
  • درمان افسردگی مقاوم به دارو با ایمپلنتی به اندازه نخود
  • ۱۱۰۰ بیمار هموفیلی در اصفهان از خدمات انتقال خون استفاده می‌کنند
  • وجود بیش از ۱۱۰۰ بیمار هموفیلی در استان اصفهان