Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرعامل انجمن دیدبانان میراث و تمدن کارمانیا روز سه شنبه با اعلام این مطلب به خبرنگار ایرنا ضمن اشاره به روند تدریجی نابودی میراث فرهنگی در کرمان اظهار داشت: ما در کرمان تقریبا بافت تاریخی نداریم زیرا به تمام بافت های تاریخی کرمان تعرض شده و حریمی برای آنها در نظر گرفته نشده است.

امید ابراهیمی افزود: در بافت تاریخی شهر کرمان پاساژ هایی با معماری جدید ساخته شده است، مجوز خانه بالای دو طبقه و بعضا ۵-۶ طبقه صادر شده، حریمی برای قلعه دختر و اردشیر در نظر گرفته نشده است و به طور کلی بافت تاریخی نداریم آنها تنها تعدادی بنای تاریخی هستند تنها در مجموعه بازار اندکی از آن باقی مانده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به گوشه ای از بی توجهی ها ادامه داد: قلعه دختر در طی سالیان سال با بی توجهی از بین رفته است،بافت تاریخی گلبازخان خیابان کشی شد، میدان مشتاق با طاق های جدید هویت خود را از دست داد، مجموعه کوه های صاحب الزمان و شیوشگان نیز با ساخت و ساز در حال از بین رفتن هستند، درحالیکه فعالان حوزه میراث فرهنگی در حال تلاش برای میراث فرهنگی بودند اما رانت و فساد در کرمان بیشتر بود.

مدیر انجمن دیدبانان میراث  و تمدن کارمانیا خاطرنشان کرد: طبق قانون حمایت و مرمت بافت تاریخی باید برای آثار تاریخی حریم در نظر گرفته شود اما ما در کرمان عکس این موضوع را می بینیم در هر دوره مسئولان با بی توجهی تعدادی از میراث فرهنگی به دست فراموشی سپرده می شود.

تاکید بر ضرورت صیانت از یکصد خانه ارزشمند و تاریخی باقیمانده کرمان 

این فعال میراث فرهنگی گفت: متاسفانه خانه های قدیمی و ارزشمند کرمان نیز یکی پس از دیگری تخریب می شوند و کسی پاسخگو نیست، خانه تیمو هویت ملی فرش کرمانی بود که با خاک یکسان شد همچنین یک خانه ارزشمند در نزدیکی مسجد امام به عمر خود پایان داد، همین خانه ها در استان های دیگر مرمت می شوند و میراثی برای آیندگان خواهند شد.

وی با اشاره به وجود یکصد خانه ارزشمند و تاریخی در کرمان تصریح کرد: امیدواریم خانه هایی که به جا مانده اند و تاکنون تخریب نشده اند شناسایی و ثبت شوند و برنامه ای برای مرمت و حفظ آنها در نظر گرفته شود و البته مجوز تخریب و ساخت و ساز صادر نشود.

میراث فرهنگی، شهرداری و شورای شهر در صدد این باشند تا خانه ها را ثبت ملی کنند همچنین مردم هم در این زمینه همکاری کنند و خانه ها را ثبت کنند و از مزایای ثبت خانه مطلع شوند.

به گفته وی، خانه های به ثبت رسیده از مالیات معاف هستند و وام ها و مزایای زیادی را به دنبال خواهند داشت.

ابراهیمی تصریح کرد: درست است که کم کاری و بی توجهی همیشه بوده است اما متولیان امر باید بدانند میراث فرهنگی تکرار نشدنی است و تخریب و از بین رفتن آنها هویت یک شهر را خدشه دار می کند.

این فعال میراث فرهنگی به عدم رعایت حریم قلعه دختر اشاره کرد و تاکید کرد: حریم قلعه دختر به طور کلی رعایت نمی‌شود، محوطه ای محصور ندارد و همین موضوع باعث عدم امنیت در آن منطقه شده است،  مجموعه ساحلی که به تازگی افتتاح شده است هیچ سنخیتی با آن مجموعه ندارد و باعث آلودگی بصری است، همانند این هست که  در تخت جمشید زمین فوتبال درست کنیم .

استان کرمان دارای هفت اثر ثبت جهانی ، ۷۰۰ اثر ثبت ملی و حدود هفتهزار اثر تاریخی است . 

برچسب‌ها گردشگری کرمان اختصاصی ایرنا میراث فرهنگی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: گردشگری کرمان اختصاصی ایرنا گردشگری کرمان اختصاصی ایرنا میراث فرهنگی اخبار کنکور میراث فرهنگی بافت تاریخی قلعه دختر بی توجهی خانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۶۷۱۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی اصفهان منصوب شد

به‌گزارش خبرگزاری مهر، سید عزت‌الله ضرغامی وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، در حکمی امیر کرم‌زاده را به‌عنوان مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اصفهان منصوب کرد.

در حکم ضرغامی خطاب به کرم‌زاده آمده است:

بنا به پیشنهاد معاون امور مجلس، حقوقی و استان‌ها و نظر به‌مراتب تعهد و تجارب ارزنده جنابعالی، به‌موجب این حکم به‌عنوان مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اصفهان، منصوب می‌شوید.

انتظار دارد با تکیه بر ظرفیت‌های فرهنگی، تاریخی، اجتماعی، سیاسی و دینی استان اصفهان، در اجرای راهبردهای کلان وزارتخانه مبتنی بر تغییر، تحول، توسعه و فناوری و تحقق اهداف و مأموریت‌های ذیل اهتمام جدی داشته باشید.

حفاظت و صیانت از میراث فرهنگی، تاریخی و احیا و حفظ بناهای تاریخی، پایگاه‌ها و موزه‌ها، فرهنگ‌سازی عمومی در جامعه در حوزه میراث‌فرهنگی از طریق معرفی، ترویج و اشاعه ظرفیت‌های تمدنی، تاریخی، فرهنگی، مذهبی و آئینی، به‌کارگیری روش‌های نوین و خلاقانه مدیریتی در راستای مرجعیت یافتن آن مرکز در حوزه میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، تحول و دگرگونی شایسته در گردشگری و جذب توریست با ایجاد ظرفیت‌های جدید، مشارکت واقعی و مؤثر بخش خصوصی، تقویت بوم‌گردی‌ها، تورهای گردشگری، افزایش کمیت خدمات‌دهی هتل‌ها و رستوران‌های سنتی و بین‌راهی، نظارت مستمر و کارآمد بر حوزه گردشگری، برنامه‌ریزی و اجرای برنامه‌های نو و مبتکرانه در راستای رونق کسب و کار، حمایت از تولید و صنایع‌دستی، ایجاد و احداث بازارچه‌ها و فروشگاه‌ها و آموزش و پرورش هنرمندان بااستعداد، تعامل و ارتباط مؤثر، کارآمد و مستمر با مسؤولان و سازمان‌های دولتی و انقلابی و سازمان‌های مردم‌نهاد، تشکل‌ها، صنوف و انجمن‌های مردمی و غیردولتی، گسترش، همبستگی و انسجام درون‌سازمانی میان همکاران و مدیران در راستای افزایش انگیزه برای خدمت صادقانه به مردم و ارتقای بهره‌وری، طراحی نظام کارآمد، درآمدزایی صرفه‌جو و چابک بر اساس سیاست‌ها و دستورالعمل‌های ابلاغی و حفظ و مراقبت از بیت‌المال، پاکدستی و فسادستیزی، تسهیل دسترسی مردم به مسؤولان و پاسخ‌گویی به افکار عمومی و شفافیت در همه کارها را مورد تأکید قرار می‌دهم.

از خداوند متعال توفیقات جنابعالی در پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی و مکتب نورانی امام خمینی (ره) و عمل به منویات مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) را خواهانم.

از سوابق کرم‌زاده، مدیرکلی میراث‌فرهنگی استان سمنان، مدیرکل توسعه و ترویج صنایع‌دستی کشور، سرپرست مجموعه فرهنگی و تاریخی سعد آباد تهران، معاون اقتصادی و سرمایه‌گذاری صندوق حفظ و احیا بناهای تاریخی کشور، معاون شرکت توسعه ایران‌گردی و جهان‌گردی کشور، معاون دفتر تسهیلات و تأمین منابع وزارت میراث‌فرهنگی، معاون دفتر مطالعات و آموزش گردشگری کشور، مشاور اقتصادی معاونت صنایع‌دستی کشور، معاون سرمایه‌گذاری میراث‌فرهنگی استان زنجان، دو سال پیاپی کسب عنوان مدیر نمونه و رتبه اول جشنواره شهید رجایی استان سمنان در حوزه دستگاه‌های فرهنگی، علمی و آموزشی و کسب رتبه اول اداره‌کل میراث‌فرهنگی استان سمنان در ارزیابی‌های سازمان استخدامی کشوری در بین ادارات کل میراث‌فرهنگی استان‌ها را می‌توان نام برد.

کرم‌زاده دانش آموخته مدیریت بازرگانی و مدیریت صنعتی در مقطع دکتری است.

کد خبر 6084765 فاطمه کریمی

دیگر خبرها

  • موزه چینی خانه شیخ صفی مهمترین مکان برای معرفی هویت ملی
  • هویت ملی در هر حوزه‌ای ثبت جهانی شود
  • اجرای طرح احیا باغات و بافت تاریخی شهر شاهدیه
  • مرمت طرح‌های مشترک میراث فرهنگی و شهرداری در میبد
  • حفظ اصالت و هویت روستاهای هدف گردشگری در قوچان
  • افزایش تخصیص اعتبار برای تکمیل بازار جعفرخان بفروئیه
  • قدیمی‌ترین نقشه بازترسیم شده بافت تاریخی شیراز رونمایی شد
  • انتصاب مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اصفهان
  • توسعه پایدار گردشگری در یزد، مستلزم تعامل دو جانبه شهرداری و اداره میراث فرهنگی
  • مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی اصفهان منصوب شد