Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-25@01:41:35 GMT

پاسخ به سه سوال مهم درباره فطریه

تاریخ انتشار: ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۷۰۰۴۶

پاسخ به سه سوال مهم درباره فطریه

حجت الاسلام والمسلمین وحیدپور، کارشناس رسانه ای احکام شرعی، به سؤالات مهم و اصلی زکات فطره پاسخ داد.

به گزارش قدس آنلاین، حجت الاسلام والمسلمین وحیدپور، کارشناس رسانه ای احکام شرعی به سه سؤال مهم و اصلی زکات فطره پاسخ داد که بدین شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم

یکی از واجبات مالی، فطریه است که همانند زکات می باشد؛ بنابراین اولا باید بدانیم که مصرف زکات فطریه بنابر احتیاط واجب، فقط برای فقیر است؛ آن هم فقیر شیعه دوازده امامی و نباید به مصرف دیگری رسانده شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زکات فطریه بر اساس نفرات است؛ یعنی سرپرست خانواده که گاهی مرد خانواده، گاهی مادر خانواده و گاهی برادر بزرگتر خانواده است، این فطریه را پرداخت نماید؛ چراکه پرداخت فطریه بر عهده نان آور خانواده است؛ البته به شرطی که نان آور خانواده، فقیر نباشد و اگر فقیر نباشد و زندگی او به صورت معمول می چرخد، باید فطریه خود و افرادی که تحت تکفل او هستند را پرداخت نماید.

برای هر نفر از افراد نان خور باید سه کیلو طعام داده شود که معادل طعام در فارسی، برنج، آرد، نان، گندم، خرما، ماکارونی و ... است؛ بنابراین گوشت، حبوبات و ... طعام به حساب نمی آید.

در زکات فطره هم می تواند خود جنس را دهد و هم می تواند معادل آن را پرداخت نماید؛ یعنی پول بدهد؛ بنابراین اگر سخت است که جنسی مثل آرد و گندم را به فقیر بدهد، می تواند پول آن را پرداخت نماید.

     

* چقدر بدهیم؟

اگر سرپرست خانواده بخواهد پول پرداخت کند، دفاتر مراجع تقلید اعلام کرده اند که گندم را کیلویی هفت هزار تومان حساب نماید که سه کیلوی آن ۲۱ تومان می باشد که گندم، ارزان ترین فطریه و گران ترین آن برنج است که برنج هم اگر ایرانی مرغوب باشد، سه کیلوی آن ۱۰۰ هزار تومان و غیرایرانی، ۷۰ هزار تومان خواهد شد و بستگی به جنسی دارد که شخص فطریه دهنده قصد پرداخت آن را دارد.  

    

* به چه کسی فطریه بدهیم؟

فطریه باید به فقیر داده شود و فقیر شرعی کسی است که در زندگی خود مانده است و نمی تواند آن را اداره کند یا اجاره خانه خود را نمی تواند بدهد و یا در تهیه لباس و پوشاک و خورد و خوراک زندگی با مشکل مواجه است و یا مخارج تحصیل فرزندان، مخارج مریض و ... را نمی تواند پرداخت کند؛ پس این شخص، فقیر شرعی است و می تواند فطریه بگیرد.

     

* چه زمانی بدهیم؟

فطریه باید در روز عید فطر و قبل از نماز عید (برای کسانی که نماز عید فطر می خوانند) پرداخت شود و اگر نماز عید نمی خواند، تا ظهر روز عید می تواند به فقیر شرعی بدهد؛ البته هرچه زودتر باشد، بهتر است؛ چون أدای دِین است و زودتر باید انجام گردد.

جابجایی پول فطریه با کارت هم مانعی ندارد و می توان برای فقیری که در دسترس نیست، کارت به کارت کرد.

    

* قابل توجه مؤسسات خیریه و مساجد

مؤسسات خیریه و مساجد توجه کنند که فطریه را اگر جمع آوری می کنند، حق ندارند که تبدیل به جنس مورد نظر خود کنند؛ وقتی پول می گیرند، حتما باید پول را به فقیر بپردازند؛ پس نمی توانند پول را به گوشت و ... تبدیل کنند؛ چون ممکن است شخصی که فطریه داده، مثلا گندم حساب کرده و پول سه کیلو گندم را داده و وقتی تبدیل به برنج می شود، تقریبا یک کیلو برنج خواهد شد که باید دقت کنند تا مسائل شرعی دقیق آن رعایت شود.

منبع: خبرگزاری حوزه

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: فطریه احکام شرعی پرداخت نماید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۷۰۰۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

داوطلبان کنکور ۱۴۰۳ به چند سوال در چند دقیقه باید پاسخ دهند؟

 داوطلبان گروه‌های مختلف آزمایشی نوبت اول کنکور سراسری ۱۴۰۳ پنجشنبه و جمعه پیش‌رو (۶ و ۷ اردیبهشت) روی صندلی‌های آزمون ورود به دانشگاه‌ها می‌نشینند و به سوال‌های اختصاصی در رشته‌های خود پاسخ می‌دهند که تعداد پرسش‌ها و زمان پاسخگویی به آنها را در گزارش زیر می‌خوانید.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، نوبت اول کنکور ۱۴۰۳ برای داوطلبان گروه‌های آزمایشی علوم ریاضی و فنی و علوم انسانی صبح پنجشنبه (۶ اردیبهشت)، هنر و زبان‌های خارجی عصر همان روز و گروه آزمایشی علوم تجربی صبح جمعه (۷ اردیبهشت) در ۴۱۲ شهر، ۶۲۴ حوزه اصلی و ۱۹۹۳ حوزه فرعی برگزار می‌شود. فرایند برگزاری آزمون صبح‌ها رأس ساعت ۸ و بعدازظهر ساعت ۱۴:۳۰ آغاز می‌شود و در حوزه‌های امتحانی به ترتیب رأس ساعت ۷:۳۰ صبح و ۱۴ بسته می‌شود.

در این آزمون در مجموع یک میلیون و ۱۵۲ هزار و ۵۱۸ داوطلب ثبت نام کرده‌اند که ۶۳ درصد آنها زن و ۳۷ درصد مرد هستند. در آزمون اختصاصی پذیرش دانشجو- معلم نیز ۶۶۰ هزار و ۳۹۳ نفر ثبت نام کرده‌اند که از این تعداد ۶۶ درصد زن و ۳۴ درصد مرد هستند. گروه علوم تجربی با بیش از ۵۰۱ هزار داوطلب و گروه علوم ریاضی با بیش از ۱۲۸ هزار داوطلب بیشترین و کمترین تعداد داوطلبان در میان گروه‌های آزمایشی اصلی را به خود اختصاص داده‌اند.

همچنین بر اساس مصوبه کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی، آزمون سراسری امسال از دروس اختصاصی است و دروس عمومی از روی سوابق تحصیلی داوطلب به نمره نهایی اضافه شده و آزمون سراسری و سوابق تحصیلی هر کدام ۵۰ درصد تأثیر قطعی در نمره نهایی دارد.

داوطلبانی که در آزمون پذیرش دانشجو معلم نیز ثبت نام کرده‌اند باید علاوه بر پاسخ دادن به دفترچه‌های گروه آزمایشی اصلی به دفترچه سوالات تعلیم و تربیت اسلامی، هوش و استعداد معلمی شامل ۴۰ سوال در ۶۰ دقیقه پاسخ دهند. این آزمون فقط در نوبت اول کنکور ۱۴۰۳ برگزار می‌شود.

تعداد سوالات و زمان پاسخگویی در گروه آزمایشی ریاضی و فنی

داوطلبان در گروه آزمایشی علوم ریاضی که اولین گروه از داوطلبان نوبت اول کنکور سراسری سال ۱۴۰۳ هستند دو دفترچه سوال دارند.

دفترچه سوالات شماره ۱؛ شامل ریاضی با ۴۰ سوال و ۷۰ دقیقه زمان پاسخگویی، دفترچه سوالات شماره ۲، شامل دروس فیزیک و شیمی با ۶۵ سوال و ۷۵ دقیقه زمان پاسخگویی است. این داوطلبان در نهایت باید در مدت ۱۴۵ دقیقه به ۱۰۵ سوال پاسخ دهند.

گروه علوم انسانی و یک دقیقه زمان برای یک سوال

داوطلبان گروه آزمایشی علوم انسانی که پنجشنبه صبح سر جلسه آزمون می‌روند نیز دو دفترچه سوال دارند. دفترچه شماره ۱ شامل ۸۰ سوال دروس ریاضی، زبان و ادبیات فارسی، علوم اجتماعی و روانشناسی است که مدت ۸۵ دقیقه زمان برای پاسخگویی آن در نظر گرفته شده است و دفترچه شماره ۲؛ شامل سوالات دروس زبان عربی، تاریخ، جغرافیا، فلسفه منطق و اقتصاد با ۸۰ سوال و ۷۵ دقیقه زمان پاسخگویی است. این داوطلبان در مجموع باید در ۱۶۰ دقیقه به ۱۶۰ سوال پاسخ دهند.

گروه علوم تجربی و ۱۵۵ سوال در ۱۸۰ دقیقه زمان

داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی که جمعه صبح (۷ اردیبهشت) باید در محل آزمون خود حاضر شوند، در سه دفترچه به سوال‌ها جواب می‌دهند؛ دفترچه شماره ۱؛ شامل سوالات دروس زیست شناسی با ۴۵ سوال، دفترچه شماره ۲؛ شامل سوالات دروس فیزیک و شیمی با ۶۵ سوال و دفترچه شماره ۳؛ شامل سوالات دروس ریاضی و زمین شناسی با ۴۵ سوال و در مجموع تعداد ۱۵۵ سوال که ۱۸۰ دقیقه زمان برای پاسخگویی آن دارند. همچنین آن دسته از داوطلبانی که در آزمون بهیاری شرکت کرده‌اند باید به دفترچه شماره ۴ ویژه دیپلمه‌های بهیاری با ۳۰ سوال در مدت ۲۰ دقیقه پاسخ دهند.

هنر و زبان؛ هر کدام یک دفترچه

همچنین داوطلبان گروه آزمایشی هنر که عصر پنجشنبه سر جلسه آزمون می‌روند، باید در یک دفترچه اختصاصی به ۱۰۰ سوال درک عمومی هنر، درک عمومی ریاضی فیزیک و خلاقیت تصویری و تجسمی در مدت ۱۱۵ دقیقه زمان پاسخ دهند. داوطلبان گروه آزمایشی زبان‌های خارجی نیز عصر پنجشنبه به سوالات در یک دفترچه اختصاصی شامل ۷۰ سوال آزمون زبان تخصصی (یکی از زبان‌های انگلیسی، آلمانی، فرانسه، روسی و ایتالیایی) در ۱۰۵ دقیقه زمان پاسخ می‌دهند.

کد خبر 747410

دیگر خبرها

  • پرداخت 20 میلیارد تومانی زکات فطره در هرمزگان
  • هرمزگانی‌ها بیش از ۲۰ میلیارد تومان زکات فطریه پرداخت کردند
  • افزایش ۱۴ درصدی پرداخت زکات فطره در هرمزگان
  • پرداخت ۲۰ میلیارد زکات فطریه از سوی هرمزگانی‌ها
  • داوطلبان کنکور ۱۴۰۳ به چند سوال در چند دقیقه باید پاسخ دهند؟
  • پرداخت زکات فطریه در استان بوشهر ۱۲ درصد افزایش یافت
  • ببینید | پاسخ به یک سوال جنجالی؛ زگیل تناسلی یا ایدز واقعاً از طریق کاشت و ترمیم ناخن منتقل می‌شوند؟
  • ببینید | مسعود ده‌نمکی: حاجی گرینوف‌ها جزو مخالفان سر سختم هستند
  • واکنش مسعود ده‌نمکی به شایعه میلیاردر شدنش
  • مسعود ده‌نمکی: حاجی گرینوف‌ها جزو مخالفان سر سختم هستند + فیلم