Web Analytics Made Easy - Statcounter

احمد نعمت بخش گفت: سال گذشته ایران خودرو در تولید هر دستگاه سواری ۳۶ میلیون تومان زیان دیده و مجموع زیان این شرکت بر اساس تیراژ تولید ۱۴ هزار میلیارد تومان بوده است.

احمد نعمت بخش در پاسخ به قدس آنلاین همچنین زیان شرکت خودروسازی سایپا را در سال گذشته به ازای هر دستگاه سواری ۱۰ میلیون تومان اعلام کرد و افزود: زیان ایران خودرو در حال حاضر به ازای هر محصول تولیدی به ۴۰ میلیون تومان افزایش یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با انتقاد از سیاسی شدن صنعت خودروسازی در کشور ادامه داد: معلوم نیست سیاست گذاران تا چه زمانی می خواهند نظاره گر زیان وارده به خودروسازان از ناحیه قیمت گذاری دستوری و تکلیفی باشند.

عدم پرداخت سود سهام؛ رهاورد شورای رقابت

نعمت بخش در پاسخ به سوال دیگر ما مبنی بر اینکه نرخ اعلامی ۸ تا ۹ درصدی  افزایش قیمت خودرو از سوی شورای رقابت چه میزان به نرخ تورم بخشی اعلام شده از سوی بانک  مرکزی نزدیک است، گفت: شورای رقابت سال گذشته که افزایش قیمت مواد اولیه را شاهد بودیم، قرار شد هر سه ماه یک بار متناسب با تورم بانک مرکزی، قیمتها را اعلام کند اما فقط ۲ بار نرخ ها را اعمال کرد و حالا با افزایش حدود ۸ درصدی قیمت از سوی این شورا حتی تورم بخشی ۱۴ درصدی مورد تایید بانک مرکزی هم اعمال نشده است.

به گفته نعمت بخش خودروسازان از سال ۹۱ و با آمدن شورای رقابت، زیان ده شده و نتوانسته اند سودی به سهام داران بپردازند. وی افزود: صنعت خودرو بازیچه شده و در حال نابودی ما هستند. شورای رقابت حتی تعهّدات و مصوّبات خود را اجرا نمی کند. از اسفند ۹۹ به این سو شاهد گرانی مواد اولیه هستیم ضمن اینکه هزینه انرژی هم رشد داشته و حقوق پرسنل ۳۰ تا ۴۰ درصد افزایش یافته بر همین اساس میزان افزایش قیمت خودرو باید بیش از ۱۴ درصد می شد.

حذف دلال و ارتقاء کیفیت با تک نرخی شدن خودرو

وی همچنین در پاسخ به این سوال که سرنوشت تک نرخی شدن خودرو به عنوان یکی از خواسته های خودروسازان داخلی به کجا رسید، گفت: سال گذشته شورای رقابت، مصوّبه خوبی مبتنی بر افزایش ۵۰ درصدی تولید داشت که می توانست به تک نرخی شدن قیمت خودرو کمک کند اما آن مصوّبه هم اجرایی نشد و خودروساز هر روز در حال زیان دهی است به طوری که در این شرایط امکان پرداخت طلب قطعه سازان را ندارد لذا مردم حق دارند از کیفیت خودروها شاکی باشند.

نعمت بخش گفت: اگر اجازه دهند مانند دهه ۷۰ خودروسازان خودشان قیمت گذاری کنند، ضمن اینکه قیمت بازار آزاد خودرو طی سه ماه به مرور، کاهش جدی خواهد داشت، دست دلالان نیز کوتاه می شود و با تک نرخی شدن قیمت خودرو  دیگر به قرعه کشی و شرط و شروط برای شرکت در آن نیازی نیست.

 بدهی۳۰ هزار میلیاردی خودروسازان به قطعه سازان

دبیر انجمن خودروسازان ایران، سوال دیگر ما را در مورد آخرین رقم بدهی خودروسازان به قطعه سازان هم این گونه پاسخ داد: قطعه سازان از خودروسازان بیش از  ۳۰ هزار میلیارد تومان طلب دارند و ما اول باید بدهی مان را بدهیم بعد در مورد کیفیت قطعات با آنها حرف بزنیم. واقعیت این است که خودروساز نمی تواند بیش از ۸ درصد مصوّب شورای رقابت به قطعه ساز پول بدهد پس قطعه ساز هم صرفه  ای در افزایش کیفیت نمی بیند.

به گفته وی ۸۶ درصد یک خودرو را قطعه تشکیل می دهد و وقتی قطعه ساز با ماشین آلات قدیمی، تولید می کند طبعا کیفیت نیز در همین حد است. به باور دبیر انجمن خودروسازان ایران با تک نرخی شدن خودرو هم خودروساز سود می برد و هم قطعه ساز؛ لذا شاهد تولید قطعات کیفی تر و ارتقای کیفیت خودرو خواهیم بود اما به گفته وی اراده ای برای این اصلاح وجود ندارد.

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: دبیر انجمن خودروسازان ایران احمد نعمت بخش شورای رقابت تک نرخی شدن قطعه سازان قیمت خودرو سال گذشته نعمت بخش قطعه ساز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۷۲۱۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر صمت: در مورد قیمت پژو پارس، شورای رقابت مسؤول است

به گزارش خبرنگار مهر، عباس علی آبادی وزیر صمت امروز در حاشیه جلسه با کمیسیون اصل نود مجلس در جمع خبرنگاران در مورد حواشی پژو پارس و وضعیت سامانه یکپارچه اظهار کرد: سیاست شخصی من این است که ما در وزارت صمت سیاست گذار هستیم ما مجری نیستیم. مسؤولین وقت با راه اندازی سامانه یکپارچه قصد داشتند کمترین تخلف را در فروش خودرو داشته باشیم و حداکثر نظارت اعمال شود.

وی افزود: در حال حاضر به سمتی می‌رویم که اساساً دغدغه خودرو را از دوش مردم برداریم و مردم مستقیم با خودروساز در ارتباط باشند.

علی آبادی ادامه داد: در مورد قیمت پژو پارس هم شورای رقابت مسؤول است و قانونا ما سیاست گذار نیستیم و ما فقط مجری سیاست‌های ابلاغی هستیم.

وی همچنین در مورد گارانتی خودرو اظهار کرد: در بحث ایمنی خودروها شرایطی برای خودروسازان تعیین کردیم که مهم‌ترین آن‌ها، افزایش مدت گارانتی و انجام تست‌های مربوطه است که مقرر شده بخش خصوصی در زیرساخت‌های این تست‌ها سرمایه‌گذاری کند و همچنین نظارت در این حوزه باید دائمی باشد.

تکمیل می شود…

کد خبر 6085687 سمیه رسولی

دیگر خبرها

  • واکنش شورای رقابت به افزایش ۱۵۰ میلیونی قیمت پژو پارس
  • قیمت تاکسی برقی؛ بین یک میلیارد تا یک میلیارد و سیصد میلیون تومان
  • افزایش قیمت کارخانه ای خودرو‌؛ کسی گرانی را به گردن نمی‌گیرد
  • ماجرای دنباله دار افزایش ۵۰ درصدی قیمت پژو پارس؛ وزیر صمت و شورای رقابت چه می گویند؟ | قیمت های جدید را ببینید
  • وزیر صمت: در مورد قیمت پژو پارس، شورای رقابت مسؤول است
  • شورای رقابت قیمت گذار خودرو نیست
  • بیشترین نارضایتی مردم از خودرسازان چیست؟ | ویدئو
  • چرا مدیریت خودروسازان دولتی محکوم به واگذاری به بخش خصوصی است؟
  • شورای رقابت قیمت گذار خودرو نیست/ ثبت ۲ هزار شکایت از خودروسازان
  • رسیدگی به ۲ هزار شکایت از خودروسازان در شورای رقابت