Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از خانه‌ ملت، محمد جواد عسکری در نشست علنی امروز سه شنبه (21 اردیبهشت ماه) مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور خود، با عرض تبریک به مناسبت فرا رسیدن عید سعید فطر گفت: وظیفه خود می‌دانم که از زحمات طاقت فرسا و تلاش‌های ایثارگرایانه  کادر بهداشت و درمان در کشور، دانشگاه علوم پزشکی شیراز به ویژه پزشکان، پرستاران و بهیاران و نیروهای جهادی در بیمارستان‌های استان فارس و شهرستان‌های داراب و زیر دشت تقدیر و تشکر کنم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در هفته بزرگداشت مقام  و معلم و روز کارگر به فرهنگیان، اساتید و کارگران تبریک می‌گویم و از خدمات ارزنده آن‌ها در سال تحصیلی جاری و همکاری و مشارکت خانواده‌ها به ویژه مادران دانش آموزان تشکر می‌کنم.

عسکری بیان کرد: هر چند پرداختن به برجام برای مردم ملال آور شده اما با توجه به مذاکرات جدید و تیم مذاکره کننده تذکر می‌دهم که برجام نشان داد هیچ امضا و تعهدی با طرف‌های غربی تضمین ندارد.

وی ابراز کرد: رهبر معظم انقلاب قبل از مذاکرات جدید فرمودند که آمریکا به دنبال خواسته خود است نه مذاکره؛ تیم مذاکره کننده باید نصب العین قرار دادن فرمایشات مقام معظم رهبری و تمسک به مکتب شهید سلیمانی و راهبرد‌های ایشان طرف‌های غربی را وادار به اجرای تعهدات خود نماید.

نماینده مردم داراب و زرین دشت در مجلس عنوان کرد: دیروز حاج قاسم مانع دیپلماسی انفعالی بود و امروز خون حاج قاسم و خون خواهان آن دیپلماسی انقلابی را فریاد می‌زنند.

وی تصریح کرد: باید اذعان کرد که علیرغم شعار‌های دولت مردان به ویژه در آموزش و پرورش هیچ اراده‌ای برای اجرای سند تحول بنیادین وجود ندارد؛ نظام رتبه بندی فرهنگیان که از ارکان اجرایی این سند استراتژیک محسوب می‌شود در سال 92 از مجلس باز پس گرفته شد و پس از هشت سال تحت فشار افکار عمومی مجلس و اصرار فرهنگیان در اسفند 99 به مجلس ارسال شد.

عسکری گفت:کارشناسان معتقدند که این لایحه هیچ رابطه و سنخیتی با سند تحول نداشته و در حقیقت یک نوع رفع تکلیف است لذا از کمیسیون آموزش و تحقیقات می‌خواهم با دقت مفاد این لایحه را مورد بررسی قرار داده تا حقی از فرهنگیان عزیز ضایع نشود.

وی افزود: به وزیر آموزش و پرورش عرض می‌کنم در راستای تکریم و پاسداشت و منزلت فرهنگیان دستور لازم برای حل مربیان پیش دبستانی،حق التدریسی‌ها، مهد کودک‌ها، نهضت سواد آموزی‌ها و همچنین خرید خدمات آموزشی را صادر نماید.

نماینده داراب و زرین دشت در مجلس ادامه داد: بخش کشاورزی و منابع طبیعی به دلیل داشتن نقش حیاتی در تامین غذای مورد نیاز کشور در راستای تحقق امنیت غذایی و توسعه پایدار یکی از مهمترین بخش‌های اقتصادی کشور محسوب می‌شود.

وی عنوان کرد: کمبود نهاده‌ها و عدم کیفیت تضمینی برای محصولات کشاورز، باغی و دامی بر چالش‌های بخش کشاورزی افزوده و کشور با تهدید جدی در حوزه امنیت غذایی رو برو است؛ عدم اهتمام و استنکاف دولت از اجرای قانون رویه‌ای ناصواب و خطرناک می‌باشد چرا که با مرثیه سرای کشاورزی موجه هستیم که به دلیل عدم تامین هزینه‌های کاشت خود عطای برداشت محصول را به لقایش بخشیده و با دلی مجروح و با چشمی اشکبار مزرعه خویش را به چرای دام اختصاص می‌دهد.

عسکری بیان کرد: قیمت گذاری مبتنی بر هزینه‌های تمام شده جغرافیایی توام با سود متعارف انگیزه کشاورزان برای تولید گندم را تضعیف و ناگزیر به واردات قابل توجه گندم به قیمت بالا می‌کند؛ پیامد‌های حتمی آن ایجاد رانت بوده و قاچاق آرد گندم را تشدید می‌کند.

وی ادامه داد: دولت باید تصویری شفاف برای آینده تولید کنندگان بخش کشاورزی داشته باشد و بدون تردید برنامه‌های قیمت گذاری امروز، رفتارهای آینده را شکل می‌دهد؛ انصاف نیست کشاورز و باغدار بی پناه ایرانی همزمان دغدغه آب، بذر،کود و سایر نهاده‌ها داشته باشد، مخصوصا در شرایط اخیر به دلیل استفاده بی رویه از آب‌ها در همه بخش‌ها و هدر رفت این مایع حیات و کاهش نزولات آسمانی شاهد خشکسالی کم سابقه و مشکل تامین آب شرب فرزندان هستیم.

نماینده مردم زرین دشت و داراب در مجلس یادآور شد: از دولت به ویژه سازمان برنامه و بودجه می‌خواهم که پرداخت خسارات به باغداران کشاورزان سرما زده را تسریع نماید چرا که این عزیزان از تاخیر پیش آمده به شدت گله‌مندند.

وی گفت: اخیرا مجمع تشخیص مصلحت نظام با الحاق برخی از مناطق به عنوان منطقه ویژه اقتصادی موافقت کرده که جای تقدیر و تشکر دارد.

عسکری خاطرنشان کرد: شهرستان داراب با قدمت هفت هزار ساله و ظرفیت‌های بالای کشاورزی از استعداد، توان و استحقاق لازم برای قرار گرفتن در زمره مناطق ویژه اقتصادی برخوردار است لذا از سازمان مناطق آزاد می‌خواهم معرفی و تبیین قابلیت‌های شهری شهرستان و لحاظ شاخص‌های مبتنی بر قابلیت‌های منطقه‌ای داراب و مطالبات به حق مردم حوزه انتخابیه پاسخ دهد و تلاش خود را در این زمینه انجام خواهد داد.

وی ابراز کرد: در حوزه راه علیرغم پیگیری‌های به عمل آمده و عنایت مسئولان همچنان مردم داراب و زرین دشت سوگوار پر پر شده عزیرانشان در محور‌های مواصلاتی دو شهرستان می‌باشند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: نطق میان دستور زرین دشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۷۲۴۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح شهاب آموزش و پرورش بعد از ۱۲ سال چه دستاوردی داشت؟

سردرگمی دانش‌آموزان بعد از فارغ‌التحصیلی یکی از چالش‌های مهم آموزش و پرورش است چراکه دانش‌آموزان نمی‌دانند در کدام زمینه استعداد دارند و هدایت تحصیلی به درستی در دوران تحصیل اتفاق نمی‌افتد و گاهی حتی شاهد انتخاب رشته‌های اشتباه هستیم. - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه‌های خبرگزاری تسنیم، برای حل این مشکل و شناسایی استعداد دانش‌آموزان از همان دوران ابتدایی طرحی در آموزش و پرورش پایه‌گذاری شد که هدف آن هدایت تحصیلی درست دانش‌آموزان بود.

طرح شهاب یا همان طرح «شناسایی وهدایت استعدادهای برتر» طرحی است که در بهمن ماه 86 در راستای تحول بنیادین آموزش و پروش به تصویب هیئت امنای بنیاد ملی نخبگان رسید. پس از تصویب این طرح، اولین مرحله آن به صورت آزمایشی در سال تحصیلی 92 – 91 و در هفت استان برای 7% دانش‌آموزان در پایه‌های چهارم و پنجم ابتدایی، دوم سوم راهنمایی و اول، دوم و سوم متوسطه اجرا شد.

یکی از اهداف اصلی اجرای طرح شهاب در مدارس، شناسایی حوزه‌های استعدادی دانش‌آموزان و هدایت آن‌ها به نحوی است که همه آن‌ها بتوانند در یک فرصت برابر و بدون قائل شدن امتیازات خاص مادی و تحصیلی به استعدادها و توانایی‌های خود توجه کنند و آن‌ها را رشد و پرورش دهند.

اما آیا بعد از 12 سال این طرح توانسته هدف استعدادیابی را محقق کند؟ از یکی از معلمان پایه ابتدایی تهران پرسیدیم که واقعیت اجرای طرح در مدارس به چه شکل است و در پاسخ گفت: طرح شهاب در راستای استعدادیابی دانش‌آموزان و کمک به انتخاب رشته در مقاطع بعدی اجرا شد. حدودا 12 سال است که این طرح اجرا می‌شود اما کاستی‌های بسیاری دارد. در این طرح معلم باید دانش‌آموزان را در هشت دسته هوشی مورد بررسی قرار دهد. هر کدام از این دسته‌ها 10 بخش دارد که در مجموع 80 بخش می‌شود. مثلا معلم باید بررسی کند که این دانش‌آموز استعداد موسیقی دارد یا خیر یا میزان هوش کلامی و غیره او را بسنجد.

معلم چطور در کلاس‌های 48 نفره استعدادیابی کند؟

وی افزود: امروز به دلیل کمبود معلم و فضای آموزشی، کلاس‌های ما تراکم بالایی دارند و در مدرسه‌ای که من تدریس می‌کنم و واقع در منطقه 16 تهران است، کلاس‌های درس بین 35 تا 48 دانش‌آموز دارند و چطور می‌توان چنین کار پیچیده‌ای را برای هر دانش‌آموز انجام داد؟ علاوه بر این حجم کتاب‌ها هم بسیار زیاد است و تعداد طرح‌هایی که آموزش و پرورش در حیطه وظایف معلم قرار داده، بسیار زیاد است. چطور می‌توان با چنین شرایطی انتظار کیفیت مطلوب در اجرای طرح داشت؟

این معلم توضیح داد: از جهتی این طرح برای اجرا شدن نیازمند جمع‌آوری اسناد بسیار است که با این حجم کاری که معلم دارد، انجام مطلوب آن دشوار است. من به عنوان معلم باید در طول سال ویژگی‌های رفتاری و عملکرد دانش‌آموز را بررسی کنم اما هم تعداد دانش‌آموزان زیاد است و هم من باید تلاش کنم که مطالب کتاب را تا پایان سال تحصیلی به طور کامل تدریس کنم که دیگر زمانی برای اجرای طرح شهاب باقی نمی‌ماند.

معلمان آموزش کافی ندیده‌اند

معلم دیگری موضوع آموزش‌های ناکافی را مطرح کرد و توضیح داد: یکی دیگر از کاستی‌های بزرگ این طرح، آموزش ناکافی برای معلمان است. در کلاس‌های آموزشی که برای معلمان گذاشتند، تنها مباحث تئوری مطرح شد و هیچ فعالیت کارگاهی و عملی نبود که معلم بداند چطور باید طرح را اجرا کند و تنها باید براساس تجربیات و آزمون و خطا پیش برود.

وی افزود: بخش مهمی از این طرح باید توسط مشاور مدرسه و معلم تربیتی انجام شود اما کمبود نیرو باعث شده که عملا مدارس معلم تربیتی یا پرورشی نداشته باشند. برای پر کردن خلا نبود مشاور در مدارس، برای تعدادی از معلمان کارگاه‌های چند روزه برگزار کرده‌اند تا به عنوان مشاور فعالیت کنند اما چه کسی می‌تواند تنها با چند کارگاه کار تخصصی یک مشاور را انجام دهد؟

بی‌توجهی به گزارش‌ها در مقطع متوسطه

این معلم معتقد است که هدف از طرح شهاب این بود که استعداد دانش‌آموزان کشف شود و در قالب گزارشی جامع به مقاطع بعدی ارسال شود اما بعد از اتمام دوره ابتدایی، در دوره متوسطه توجهی به این گزارش نمی‌شود و عملا اهداف طرح تحقق پیدا نمی‌کند. وی در این باره توضیح داد: نتیجه همین می‌شود که بعد از 12 سال همچنان مشکل استعدادیابی و هدایت تحصیلی بر مبنای توانمندی‌های دانش‌آموزان چالش مهمی در آموزش و پرورش است. این پرونده باید در انتخاب رشته به دانش‌آموز کمک کند اما این اتفاق نمی‌افتد.

وی ادامه داد: علاوه بر این به دلیل کاستی‌های موجود معلمان ترجیح می‌دهند که امتیاز کامل هر بخش را به دانش‌آموز بدهند که در مقاطع بعدی دچار مشکل نشود چراکه مثلا وقتی خود من آموزش ندیده‌ام که چطور هوش موسیقیایی کودک را تشخیص بدهم، برای یک کودک امتیازی قرار بدهم که مانع تحصیل او در رشته هنر شود درحالی که شاید واقعا این فرد در حوزه هنر مستعد باشد. معلمان نمره می‌دهند که اگر در مقاطع بعدی ملاک انتخاب رشته این پرونده باشد، دانش‌آموز دچار مشکل نشود.

معلم ابتدایی عنوان کرد: هر سال زمان اجرای طرح را افزایش می‌دهند اما کمکی به اصل موضوع نمی‌کند. امسال هم با وجود اینکه در روزهای پایانی فروردین هستیم و معلمان هم طرح را اجرا کرده‌اند، هنوز فرم‌های مخصوص آن از اداره آموزش و پرورش به مدارس ارسال نشده که گزارش امسال را تکمیل کنند و عملا سرانجام طرح مشخص نیست.

به گزارش ایسکانیوز، اگرچه طرح شهاب هدف و محتوای خوبی دارد اما طرحی که در اجرا شکست بخورد، نمی‌تواند به اهدافش برسد. اگر استعدادیابی در دوره ابتدایی درست انجام نشود، رشته انتخابی در دوره متوسطه هم به درستی انتخاب نمی‌شود و این سردرگمی در زمان انتخاب رشته دانشگاهی هم ادامه خواهد داشت و عملا رشته این اتفاق تا ناکجا می‌رود و شاهد خیل فارغ‌التحصیلان دانشگاهی خواهیم بود که هنوز نمی‌دانند چه شغلی مناسب آن‌ها است. تعداد بالای دانش‌آموزان، حجم زیاد کتاب‌ها و آموزش‌های بی‌کیفیت و ناکافی معلمان از مهمترین نواقص اجرای طرح است.

منبع: ایسکانیوز

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تکریم معلمان در خور شان آنان باشند
  • ۵۰ هزار میلیارد تومان برای رتبه بندی معلمان هزینه شد
  • میزان افزایش حقوق فرهنگیان و استخدام معلم جدید در ۱۴۰۳
  • ۹ هزار معلم جدید در خراسان رضوی جذب می‌شوند
  • طرح شهاب آموزش و پرورش بعد از ۱۲ سال چه دستاوردی داشت؟
  • ۴۰ درصد معلمان امسال وارد نظام دوری می شوند |‌ جزئیات درباره این شیوه به کار گیری معلمان
  • معاون وزیر آموزش و پرورش اعلام کرد؛ معلمانی که وارد نظام دوری نمی‌شوند
  • دانشگاه تهران در میان ۱۰ دانشگاه اول خاورمیانه
  • این دانشگاه ایرانی در جمع ۱۰ دانشگاه برتر خاورمیانه
  • دانشگاه تهران در میان ۱۰ دانشگاه اول خاورمیانه قرار گرفت