Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-24@13:22:29 GMT

جهانپور: ۱۳ میلیون نفر تا پایان دولت واکسن کرونا می زنند

تاریخ انتشار: ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۷۲۸۷۲

جهانپور: ۱۳ میلیون نفر تا پایان دولت واکسن کرونا می زنند

به گزارش ایرنا از وبدا، کیانوش جهانپور روز سه شنبه افزود: تهیه واکسن راهبردی است و طبیعتا مساله مهمی در افکار عمومی و رسانه هاست و با وجود تحریم ها و تهدیدها در زمینه تهیه واکسن، دولت و وزارت بهداشت تمام تلاش خود برای تهیه واکسن انجام داده است، به طوری که فاز یک واکسیناسیون تمام شده و وارد فاز دوم آن شده ایم و امروز در جای درستی قرار داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: هدف واکسیناسیون در وهله نخست، کاهش مرگ و میر ناشی از کروناست و به این دلیل، واکسیناسیون در ایران از گروه های پرخطر از سنین بالا آغاز شده که مرگ و میر در آنها بیشتر بوده است، اما کماکان باید توجه داشت که کنترل بیماری و قطع زنجیره انتقال نیاز به رعایت کامل پروتکل های بهداشتی همزمان با واکسیناسیون سراسری دارد.

هنوز از پیک چهارم کرونا عبور نکرده ایم

جهانپور ادامه داد: پیک چهارم کرونا تقریبا در همه استان ها مسیر نزولی خود را آغاز کرده است. با این حال تا عبور کامل از پیک چهارم بیماری فاصله وجود دارد و باید پروتکل های بهداشتی به دقت رعایت شود و هرگونه سهل انگاری در این زمینه به لحاظ ورود واریانت های جدید کرونا به کشور می تواند خیز جدید مجدد بیماری را در پی داشته باشد.

سخنگوی سازمان غذا ‌و دارو  تصریح کرد: واردات واکسن ضرورتی غیرقابل انکار و طبق قاعده کلی بهترین واکسن، نخستین واکسن درد دسترس است. بنابراین هر واکسنی که مورد تایید وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو قرار گرفته، باید وارد شده و واکسیناسیون با سرعت تا زمان دسترسی به واکسن های داخلی، انجام شود.

وی خاطرنشان کرد: دولت و وزارت بهداشت تاکنون حدود ۲۴۰ میلیون دوز واکسن را پیش بینی، خرید یا پیش خرید کرده و طی روزها و هفته های آینده به تدریج وارد کشور و یا تولید خواهد شد. طبق دستورالعمل های مصوب و سند ملی واکسیناسیون در اختیار مردم قرار خواهد گرفت و حتی تحقق حداقل ۵۰ درصدی این برنامه برای رسیدن به نقطه هدف اولیه کفایت خواهد کرد.

وی اظهار کرد: پس از واکسیناسیون افراد بالای ۸۰ سال در روزهای آتی، واکسیناسیون افراد بالای ۷۵ سال آغاز می شود. اولویت در واکسیناسیون، کنترل مرگ و میر است و به همین دلیل تزریق واکسن با اولویت سنین بالا انجام می شود و هدف نخست، کنترل مرگ و میر ناشی از بیماری کرونا از طریق واکسیناسیون است. کنترل زنجیره بیماری نیاز به رعایت پروتکل های بهداشتی واکسیناسیون سراسری دارد.

سخنگوی سازمان غذا و دارو تاکید کرد: علاوه بر واردات واکسن مورد تایید، اتکا بر تولید واکسن داخلی خواهد بود و روند ساخت واکسن های داخلی و تولید مشترک با حمایت دولت و وزارت بهداشت درحال انجام است که امیدواریم به زودی به نتیجه مطلوب برسد، چنانچه تولید در خطوط تولید اولیه واکسن کوو ایران برکت با پذیرش ریسک از سوی سازنده آغاز شده، تولید مشترک واکسن اسپوتنیک نیز کلید خورده و واکسن انستیتو پاستور ایران نیز به تولید نزدیک می شود و انتظار می رود واکسن های کوو پارس رازی و فخرا نیز با طی مراحل مطالعه بالینی تا پایان تابستان به این مرحله رسیده و به کمپین واکسیناسیون عمومی علیه کووید ۱۹ بپیوندد.

واکسیناسیون هیچ ارتباطی به انتخابات ندارد

رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه واکسیناسیون به طور عام و تولید واکسن داخلی به طور خاص، مساله و موفقیت ملی است، گفت: خوشبختانه بسیاری از دلسوزان به اهمیت و ضرورت موضوع رسیده اند و نوعی تفاهم نانوشته در این مهم میان نخبگان وجود دارد. امیدواریم فضای انتخاباتی و امواج سیاسی در این زمینه هفته ها و روزهای منتهی به انتخابات آن را تحت الشعاع قرار ندهد و توجه نابه جا به برخی منافع و مراعات سیاسی، این توفیق، وفاق و افتخار ملی  را هدف نگیرد. واکسیناسیون هیچ ارتباطی به انتخابات ۱۴۰۰ نداشته و نخواهد داشت و امیدواریم برخی اقدامات یا اظهارات غیر مسئولانه به افکار عمومی نشانی غلط ندهد.

جهانپور تاکید کرد: تلاش ها، تدابیر و دیپلماسی واکسن در ایران از فروردین ۱۳۹۹ با لحاظ همه شرایط و دشواری های موجود، با برنامه ریزی واقع بینانه ‌و هماهنگی بین بخشی در مسیر درستی قرار داشته و مسیر تامین و تولید واکسن و واکسیناسیون ریل گذاری شده، ‌هر روز، هر هفته و هرماه با شتاب بیشتر از گذشته تا رسیدن به نقطه هدف، ادامه خواهد یافت.

رییس مرکز روابط عمومی ‌و اطلاع رسانی وزارت بهداشت گفت: جایگاه ایران در صنعت واکسن سازی جهان و رتبه علوم و فناوری های مرتبط با واکسن حداقل یک تا دو کلاس ارتقا یافته و چه بسا راه ۲۰ -۳۰ ساله در یک سال اخیر پیموده شده و بدون تردید میراثی ماندگار و از جمله دستاوردهای ارزشمند و چشمگیر نظام سلامت و کشور در همه دهه های اخیر است و هر روز ارزش های آن بیش از پیش، نمودار می شود.

برچسب‌ها ویروس کرونا واکسن کرونا کیانوش جهانپور پروندهٔ خبری کرونا در ایران؛ آخرین اخبار و گزارش‌ها

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا واکسن کرونا کیانوش جهانپور ویروس کرونا واکسن کرونا کیانوش جهانپور اخبار کنکور وزارت بهداشت مرگ و میر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۷۲۸۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکسیناسیون همگانی گارداسیل انجام می‌شود؟ | مطالعه وزارت بهداشت درباره واکسیناسیون واکسن اچ‌پی‌وی

به گزارش همشهری آنلاین، دکتر حسین فرشیدی معاون بهداشت وزارت بهداشت در پاسخ به سوالی درباره تبلیغات گسترده در فضای مجازی درباره فروش و تزریق واکسن «گارداسیل»، در زمینه وضعیت شیوع بیماری HPV در کشور و اهمیت واکسیناسیون علیه آن، اظهار کرد: عملکرد ما باید بر اساس اسناد و مدارک باشد. به طور مثال یک کشور در اروپا ادعا می‌کند که سالانه در جمعیت کشورش افرادی دچار سرطان مشخصی هستند. بنابراین برای این کشور واکسیناسیون برای پیشگیری از این نوع سرطان صرفه اقتصادی دارد. در فعالیت‌ها باید تحلیل هزینه داشته باشیم. به این ترتیب برای واکسیناسیون با واکسن گارداسیل نیز باید اسناد و مدارک داشته باشیم.

تفاوت مهم ۲ بیماری مقاربتی؛ زگیل و تبخال | تزریق واکسن HPV بعد از ابتلا تاثیر دارد؟ | این افراد حتما واکسن گارداسیل بزنند

وی ادامه داد: به‌طور مثال، ما اگر واکسن‌های پنوموکوک و روتاویروس را وارد برنامه واکسیناسیون کشوری می‌کنیم، مشخص است که واکسن پنوموکوک سالانه از ۱۵۰۰ مرگ کودکان جلوگیری می‌کند و واکسیناسیون روتاویروس حداقل از سالانه ۱۰ هزار بیماری اسهال شدید و نیاز به بستری در کودکان جلوگیری خواهد کرد و این بسیار رقم زیادی است.

فرشیدی افزود: معاونت پژوهشی و پژوهشگاه‌های وزارت بهداشت در رابطه با واکسن گارداسیل نیز از سال گذشته در حال انجام تحقیقات مورد لزوم هستند و اگر نتایج تحقیقات لزوم ورود آن به برنامه واکسیناسیون ملی را مشخص کند، وارد برنامه واکسیناسیون کشوری خواهیم کرد.

معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه در حال حاضر تولید و تزریق این واکسن از طریق وزارت بهداشت انجام نمی‌شود، گفت: در خارج از وزارت بهداشت شرکت‌هایی هستند که واکسن گارداسیل را تامین می‌کنند و بسیاری از افراد نیز که تمایل به تزریق آن دارند، خریداری می‌کنند، اما این کار از طریق وزارت بهداشت انجام نمی‌شود.

وی در پاسخ به سوالی درباره ضرورت استفاده از این واکسن نیز اظهار کرد: افراد دارای رفتار پرخطر و جوامع غربی و اروپایی به دلیل روابط خارج از عرف و شرع و خطر بالای انتقال این بیماری، این واکسن را تزریق می‌کنند. اما در کشور ما با توجه به شرایط موجود لزومی ندارد تمامی افراد جامعه را ملزم به تزریق این واکسن کنیم و اگر ما ذره‌ای به این اطمینان برسیم که برای سلامت مردم تزریق واکسن گارداسیل نیاز است حتما این کار انجام خواهد شد.

فرشیدی در پایان گفت: پژوهشگاه مربوطه این وعده را داده است که در بازه زمانی ۶ ماهه اطلاعات لازم را ارائه دهند و اگر نتیجه پژوهش‌ها این باشد که باید تزریق این واکسن انجام شود و به نفع مردم است، حتما انجام خواهد شد.

کد خبر 846551 منبع: ایسنا برچسب‌ها زگیل وزارت بهداشت و درمان اچ پی وی واکسن

دیگر خبرها

  • آغاز واکسیناسیون بیش از ۹ هزار عمره گزار خراسان رضوی
  • درباره سرخک و واکسیناسیون آن چه می‌دانید؟
  • واکسیناسیون کودکان هرمزگان علیه بیماری پُنوموکوک
  • واکسن گارداسیل برای همه ضروری است؟
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • ۲ توصیه مهم پزشکی به زائران خانه خدا | بخش عمده‌ سرماخوردگی‌ها کروناست | شیوع یک سویه بسیار واگیر کرونا
  • واکسیناسیون همگانی گارداسیل انجام می‌شود؟ | مطالعه وزارت بهداشت درباره واکسیناسیون واکسن اچ‌پی‌وی
  • مطالعه وزارت بهداشت درباره واکسن گارداسیل
  • اجرای نوبت اول واکسیناسیون فلج اطفال با ۵۸۴ هزار دز
  • واکسیناسیون ۳۰۰ هزار راس دام در استان همدان