Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، احمدرضا لاهیجان زاده معاون دریایی و تالاب‌های سازمان حفاظت محیط زیست در نشست خبری که ظهر امروز ۲۱ اردیبهشت ماه در سازمان محیط زیست برگزار شد، اظهار کرد: با توجه به اینکه رویکرد دولت دریا محور است، باید تمهیدات لازم را برای توسعه دریا محور داشته باشیم که یکی از مبانی آن آب شیرین کن هاست که با حساسیت زیادی آن را دنبال می‌کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او با اشاره به  تهیه اطلس زیست گاههای ساحلی دریای عمان و خلیج فارس  بیان کرد: این اطلس به دو زبان فارسی و انگلیسی چاپ شده و همین اطلس هم برای دریای خزر در حال تهیه و اجراست.

لاهیجان زاده افزود: تهیه نقشه پهنه بندی و شناسنامه مدیریت جزایر هرمز، ابوموسی و لارککه وضعیت ساحلی، دریایی و مخاطرات آن مشخص شده ظرف ۳ ماه آینده به اتمام می‌رسد.

معاون دریایی و تالاب‌های سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به نقشه راه نجات بخشی زاینده رود، گفت: در حدود دو هفته پیش نقشه راه نجات بخشی زاینده رود هم به منظور احیای تالاب گاو خونی به تصویب رسید و می‌تواند مثل ستاد دریاچه ارومیه برنامه‌هایی را در این زمینه پیاده سازی کرد.

او  درخصوص وضعیت دریاچه ارومیه توضیح داد: تراز دریاچه ارومیه تا ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۰، به میزان  ۱۲۷۱.۳۹ بوده و این تراز در سال ۹۹ بر روی ۱۲۷۱.۸۹ بوده است و تراز اکولوژیک آن ۱۲۷۴.۱ است که پیش بینی شده در سال ۱۴۰۶ به تراز مطلوب می‌رسیم.

معاون دریایی و تالاب‌های سازمان حفاظت محیط زیست درخصوص مساله تخصیص حقابه تالاب‌ها تصریح کرد: تا سال ۹۶ که قانون حفاظت از تالاب‌ها به تصویب رسید هیچ جایگاه قانونی به عنوان حقابه تالاب نداشتیم و معمولاً یک بحث چانه زنی و مسائل حقوقی فی مابین سازمان محیط زیست و وزارت نیرو مطرح بود.

او با اشاره به اینکه با کاهش چشم گیر بارندگی مواجه شدیم، بیان کرد: با به رسمیت شناخته شدن حقابه تالاب‌ها در سال آبی گذشته تقریباً حقابه‌ها تامین شد. مطالعات برای حقابه‌ها در ۳ سناریو بوده و متناسب با شدت خشکسالی حقابه‌ها مطالبه می‌شوند.

لاهیجان زاده درباره طرح احیای زاینده رود گفت: علاوه بر طرح جامع احیا، کار ویژه‌تری از سوی دولت و با دستور رئیس جمهور گرفت که مربوط به احیا و نجات بخشی زاینده رود و کارون بوده است که احیای زاینده رود با محوریت وزارت نیرو مطالعاتش انجام شده است.

او با اشاره به اینکه واگذاری تالاب‌ها به وزارت نیرو منتفی شده است، عنوان کرد:  موضوع به ستاد ملی تالاب‌ها واگذار شده و معاون اول رئیس جمهور دستور ورود معاونت حقوقی رئیس جمهور را داد و با تشکیل جلسه‌ای تمام نقطه نظرات حقوقی طرفین مطرح شد و هنوز نتیجه نهایی به صورت کتبی اعلام نشده، ولی تا آنجایی که مطلع شده‌ایم این موضوع ملغی می‌شود.

لاهیجان زاده در پاسخ به سوالی درباره پرورش ماهی تیلاپیا در استان‌های مرکزی با توجه به مهاجم بودن آن گفت: تیلاپیا دارای دو گونه مهاجم و غیر مهاجم است که کاملاً هم اقتصادی است، اما سازمان به جز یک مورد پایلوت که سال‌ها پیش در یزد مجوز داده است، به صورت مشروط خواسته که برای ۴ استان کویری ارزیابی ریسک تهیه کند تا سازمان تصمیمی بگیرد، ولی هنوز سازمان شیلات آن را در اختیار قرار نداده است.

معاون سازمان محیط زیست در خصوص احداث بندکمال خان و عدم پرداخت حقابه هیرمند و هامون‌ها نیز اظهار کرد: ساخت این سد مربوط به سال ۵۱ است که به دلیل منازعات داخلی باقی مانده بود و البته این سازه یک بند است و مثل خیلی از بند‌های کشور تنها ۵۵ میلیون آب می‌تواند ذخیره کند.

او ادامه داد: گنجایش این سد در مقابل آورده چند میلیارد مکعبی هیرمند ناچیز است، اما اینکه افغانستان اقدام به انحراف مسیر رودخانه با حفر کانال کرده می‌تواند نگران کننده باشد.

لاهیجان زاده گفت: درباره این مسئله در اسفند گذشته در کابل توافقات خوبی صورت گرفته، اما باید نهایی شود تا هیئت افغانستانی به ایران بیاید، اما قرار است هم محتوا و هم نتایج صرفاً از طریق وزارت خارجه اطلاع رسانی شود.

او درباره آلودگی‌های خزر و تلف شدن فک‌های خزری گفت: به زودی یک کشتی از کشور آذربایجان برای پایش وضعیت دریای خزر در میان ۵ کشور شناور می‌شود و همچنین در حال پژوهش با کشور روسیه درباره مرگ و میر فک‌های خزری هستیم.

بیشتر بخوانید

بالا بودن ریسک آلودگی نفتی در حوزه خلیج فارس

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: محیط زیست فک خزری تالاب دریاچه ارومیه لاهیجان زاده محیط زیست تالاب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۷۳۳۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معرفی واحد تولید کننده آلاینده محیط زیست به دستگاه قضا در گیلان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای گیلان؛ مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان افزود: یک واحد مرغداری متخلف که ۱۷ گونی لاشه مرغ تلف شده را در تالاب انزلی تخلیه کرده بود، شناسایی و به مراجع قضایی معرفی شد. حمزه عشوری با اشاره به گزارش‌های مردمی مبنی بر رها شدن لاشه‌های مرغ تلف شده در تالاب انزلی محدوده رودخانه سیاه درویشان شهرستان صومعه سرا اضافه کرد: کارشناسان و محیط بانان حفاظت محیط زیست به همراه کارشناسان جهاد کشاورزی و دامپزشکی با دریافت اطلاعات از تلفات مرغداری‌های حاشیه تالاب به موقع اقدام کردند. وی گفت: این مرغداری ۱۷ گونی لاشه مرغ‌های تلف شده را مخفیانه در رودخانه سیاه درویشان تخلیه کرده که در نهایت لاشه مرغ‌های مرده، از تالاب بین المللی انزلی سر درآورده بود.  مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گیلان افزود: بعد از مستندسازی و تشکیل پرونده قضایی، محیط بانان، مرغ‌های تلف شده را جمع آوری و بصورت اصولی امحا کردند.  عشوری تصریح کرد: هر گونه تهدید علیه بهداشت عمومی و تخریب محیط زیست تخلف است و با متخلفان به شدت برخورد می‌شود.

دیگر خبرها

  • حقابه هیرمند از سوی افغانستان امسال رهاسازی شد/ اولویت‌بندی انتقال آب بر اساس نیاز شرب استان‌ها
  • معرفی واحد تولید کننده آلاینده محیط زیست به دستگاه قضا در گیلان
  • سلاجقه: امیدواریم روند بهبود دریاچه ارومیه مستمر باشد
  • سلاجقه: وضعیت دریاچه ارومیه مناسب است
  • تلف شدن تعداد انبوهی ماهی قرمز در دریاچه شورابیل اردبیل
  • کشف و جمع آوری تورهای متخلفین صید غیرمجاز در تالاب نوروزلو میاندوآب
  • شناسایی مرغداری آلوده کننده تالاب انزلی با لاشه مرغ‌های تلف شده
  • مرغ داری آلوده کننده تالاب انزلی به مراجع قضایی معرفی شد
  • کوچ پرندگان به تالاب کمجان
  • درنای بلژیکی خانه‌دار شد