Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای زنجان امروز دوشنبه 20 اردیبهشت با حضور در برنامه زنده رادیویی "اوز به اوز " شبکه استانی زنجان به سؤالات مجری برنامه و مخاطبین پاسخ داد.

به گزارش خبرگزاری برنا در استان زنجان؛  اسماعیل افشاری با ارائه گزارشی از وضعیت بارندگی استان در سالجاری با توجه به آمار ایستگاههای مبنا، اظهارداشت:تا مورخ 18 اردیبهشت مجموع بارندگی های ثبت شده در استان 185 میلی متر بود که این آمار نسبت به سال گذشته حدود 47 درصد منفی می باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

افشاری در ادامه با اشاره به بارش 354 میلی متری که از مهر 98 تا اردیبهشت 99 می باشد، تصریح کرد:از مهر 99 تا مهرماه 1400 که یک سال آبی نامیده می شود 47 درصد کاهش را نسبت به سال آبی قبل نشان میدهد.

وی گفت: آمار دراز مدت بارندگی هم که حدود 30 یا 40 ساله است حدود 30 درصد منفی است و ما امیدوار بودیم بارشهای 98 و 99 تداوم یابد که اینگونه نشدو امسال از سالهای سخت آبی برای استان است .

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای زنجان با تشریح وضعیت منابع آبی استان و روانابهای حاصله از باران های فصلی خاطرنشان ساخت:امسال 74 میلیون متر مکعب آب پشت سدهای استان ذخیره شده است که نسبت به سال قبل که 192 میلیون متر مکعب بود تقریبا 60 درصد کاهش را نشان میدهد و این متاسفانه بدلیل عدم بارش برف و باران مناسب می باشد.

افشاری در این راستا افزود: چون شهرهای بزرگ استان مثل زنجان،ابهر و خرمدره از آبهای سطحی در بحث شرب تغذیه می کنند، برنامه این شرکت به گونه ای است که مصرف این منابع را با حساسیت بیشتری کنترل نماید تا برای فصل گرما با کمبود مواجه نشویم.

وی ادامه داد: سال قبل 291 میلیون مترمکعب آب در سدهای استان وجود داشت که امسال با 20 میلیون کاهش یعنی 271 میلیون مترمکعب آب در این سدها موجود است و این موضوع، صرفه جویی حداکثری همشهریان و هم استانیهای عزیز را می طلبد.

دبیر شورای حفاظت استان ، منابع آب را در دو بخش آب زیر زمینی و آب سطحی تقسیم کرد و خاطر نشان نمود: آب سطحی قابل رویت است ولی آب زیرزمینی قابل رویت نیست و متاسفانه همین موضوع موجب شده  است که با مصرف بی رویه ای که از سوی کشاورزان و بهره برداران استان شاهد هستیم، با کسری بیشتری در این حوزه روبرو شویم.

وی با اشاره به متوسط افت 77 سانتی متری تراز آب زیرزمینی در دشت های استان، تصریح کرد:آب یک منبع نامحدود نیست و ما نیز از الطاف خداوند نا امید نیستیم ولی یک عزم ملی و عقلانیت و اجماع کلی نیاز است تا از این وضعیت خارج شویم.

افشاری، گفت:پروژه های مختلفی برای موضوع طرح سازگاری با کم آبی تعریف شده که از آن جمله می توان به؛ انسداد چاههای غیرمجاز، کشت های گلخانه ای که حقابه آنها تعریف شده است و همچنین عدم توسعه اراضی کشاورزی و عدم تخطی کشاورزان و بهره برداران از واگذاری اراضی آبخور اولیه به مالکین استانهای همجوار اشاره نمود.

رئیس هیئت مدیره شرکت آب منطقه ای زنجان  با تاکید بر این موضوع که کشاورزی باید دانایی محور و براساس برنامه‌ریزی لازم برای توسعه این بخش با در نظر گرفتن میزان سازگاری و تطبیق با شرایط محیطی در هر منطقه باشد، افزود: می توان با هدف مقابله با خشکسالی و کمبود آب، الگوی کشت سبزیجات و صیفی جاتی که نیاز آبی بیشتری دارند را به محصولات باغی و زراعی که نیاز به آب کمتری دارند و از راندمان بالایی برخوردارند مانند:گل محمدی و زعفران تغییر داد که با حمایت و اطلاع رسانی اداره ترویج جهادکشاورزی و رسانه های جمعی استان این امر دور از انتظار نیست.

وی ادامه داد: یکی از مشکلاتی که در سالهای اخیر در شهرستانهای استان به کمبود آب دامن زده است، ورود کشاورزان غیر بومی استان‌های همجوار به منطقه و اجاره اراضی حاصلخیز برای کاشت محصولات آبدوست همچون سیب زمینی است که متاسفانه با تطمیع کشاورزان منطقه این روند با شتاب افزایشی در حال رشد است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای زنجان،از کشاورزان و بهره برداران استان خواست تحت هیچ شرایطی اراضی کشاورزی خود را به افراد غیربومی اجاره ندهند که یکی از عوامل اصلی بیابان زایی و از بین رفتن کیفیت خاک استان است و همین کشت های بی رویه و غیراصولی که توسط این افراد صورت میگیرد به بحران آب دامن می زند.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: بارندگی ها مدیرعامل شرکت آب منطقه ای زنجان سال قبل شرکت آب منطقه ای زنجان نسبت به سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۷۴۴۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش حدود ۱۰۰ درصدی بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی/ چرا خالص دارایی‌های خارجی بازارساز کاهش یافت؟

به گزارش تابناک اقتصادی، بررسی آمار‌های پولی و بانکی منتشر شده توسط بانک مرکزی نشان می‌دهد در پایان بهمن ماه سال گذشته، رشد نقطه‌به‌نقطه بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی به مرز ۱۰۰ درصد نزدیک شده است.

این در حالی است که در پایان یازدهمین ماه سال گذشته، حجم پایه پولی با رشد نزدیک به ۳۰ درصد نسبت به بهمن ماه سال ۱۴۰۱ به بیش از یک هزار و ۴۸ هزار میلیارد تومان رسیده است. به بیان دیگر از ابتدای سال قبل تا پایان یازدهمین ماه سال، پول پرقدرت بانک مرکزی به میزان ۱۸۹ هزار میلیارد تومان افزایش داشته است.

اما جزئیات مربوط به تغییرات پایه پولی نشان می‌دهد؛ خالص دارایی‌های خارجی بانک مرکزی در پایان بهمن ۱۴۰۲ به ۵۱۰ هزار میلیارد تومان رسیده است که نسبت به پایان سال قبل تر، ۲۵.۲ درصد کم شده است. به گونه‌ای که این میزان افت خالص دارایی‌ها منجر به اثر منفی ۷.۵ درصدی بر رشد پایه پولی در این مدت داشته است.

کارشناسان اقتصادی معتقدند از یک سو سیاست عرضه ارز در بازار برای کنترل نرخ ارز، عامل کاهش این ذخایر بوده است و از سوی دیگر با توجه به کسری بی سابقه تراز تجاری به میزان منفی ۱۷ میلیارد دلار در بخش غیرنفتی، منجر به این شده است که تامین ارز برای واردات در سال گذشته، خالص دارایی‌های خارجی بانک مرکزی را با کاهش مواجه کرده است.

رقم بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی در این مدت به ۶۸۲ هزار میلیارد تومان رسیده است که این رقم قابل توجه نسبت به ماه مشابه سال قبل تر، ۹۸.۳ درصد رشد داشته است.

در این میان؛ بررسی وضعیت بدهی‌های دولت و بانک‌ها به بانک مرکزی در بهمن ماه سال گذشته بیان گر حجم بدهی ۳۰۲ هزار میلیارد تومانی دولت به بانک مرکزی است که این میزان بدهی نسبت به بهمن ماه ۱۴۰۱، رشد ۶۴.۸ درصدی داشته است. همچنین رقم بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی در این مدت به ۶۸۲ هزار میلیارد تومان رسیده است که این رقم قابل توجه نسبت به ماه مشابه سال قبل تر، ۹۸.۳ درصد رشد داشته است. از سوی دیگر با توجه به پایه پولی یک هزار و ۴۸ هزار میلیارد تومان در مدت مذکور، سهم مطالبات بانک مرکزی از بانک‌ها در رشد نقطه‌به‌نقطه پایه پولی برابر با ۴۱.۹ درصد و سهم خالص مطالبات بانک مرکزی از دولت ۷.۸ درصد بوده است.  

پول توجیبی مردم چند همت شد؟

در پایان بهمن ماه سال ۱۴۰۲، میزان اسکناس و مسکوک در دست مردم به بیش از ۱۲۸ هزار میلیارد تومان رسیده که نسبت به ماه مشابه سال ۱۴۰۱، رشد حدود ۲۰ درصدی داشته است.

بررسی اجزای تشکیل دهنده نقدینگی یعنی پول و شبه پول نشان می‌دهد، در بهمن ماه سال گذشته، سهم پول از حجم نقدینگی ۷ هزار و ۷۷۹ هزار میلیارد تومانی، به بیش از ۱۹۲۷ همت (هزار میلیارد تومان) رسیده که در مقایسه با بهمن ماه سال ۱۴۰۱، با افزایش ۲۴.۷ درصدی همراه بوده است. همچنین در بخش شبه پول (قرض الحسنه پس انداز، کوتاه مدت، یک ساله و ...) نیز بیش از ۵۸۵۲ هزار میلیارد تومان از نقدینگی را در بر گرفته است که این رقم، سهم ۷۵.۲ درصدی از نقدینگی را شامل شده است.

اما در بخش پول، دو گروه «اسکناس و مسکوک در دست اشخاص» و «سپرده‌های دیداری» را داریم. به گونه‌ای که در پایان بهمن ماه سال ۱۴۰۲، میزان اسکناس و مسکوک در دست مردم به بیش از ۱۲۸ هزار میلیارد تومان رسیده که نسبت به ماه مشابه سال ۱۴۰۱، رشد حدود ۲۰ درصدی داشته است.

دیگر خبرها

  • ثبت ۲۴۶ میلی‌متر بارندگی در آذربایجان غربی
  • میانگین بارندگی‌ها در آذربایجان‌غربی ۱۴ درصد افزایش یافت
  • ۷۷ درصد حجم سدهای استان خراسان شمالی خالی است + فیلم
  • افزایش حدود ۱۰۰ درصدی بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی/ چرا خالص دارایی‌های خارجی بازارساز کاهش یافت؟
  • ۲۲ درصد حجم مخزن سد تهم زنجان پر شده است 
  • نگرانی برای تامین آب استان ها؛ خالی ماندن سد‌ها
  • افزایش ۱۴ درصدی بارش‌های اردبیل طی سامانه اخیر
  • افزایش ۱۴ درصدی بارش های اردبیل طی سال‌های اخیر
  • خیرآباد زنجان به عنوان سردترین منطقه استان زنجان گزارش شد
  • چند درصد مردم در تعطیلات عید فطر با خودرو مسافرت رفتند؟