Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-23@07:41:30 GMT

پژوهشگر اصفهانی موفق به عیب‌یابی خودرو پیش از خسارت شد

تاریخ انتشار: ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۷۶۲۷۶

پژوهشگر اصفهانی موفق به عیب‌یابی خودرو پیش از خسارت شد

ایسنا/اصفهان یک محقق اصفهانی موفق به ارائه طرحی شد که در این روش، با اندازه‌گیری ذرات فرسایشی موتور و گیربکس می‌توان عیب خودرو را پیش از خسارت پیش‌بینی کرد.

علی مومنی - مدیر فنی یک شرکت فناور اصفهانی در گفت و گو با ایسنا، در خصوص جزییات این طرح، اظهار کرد: فعالیت در این طرح با اتکا به دانش نو و نگرش علمی نسبت به پیش‌بینی فرسایش قطعات داخل موتور، گیربکس و تجهیزات مکانیکی آغاز شد و با در اختیار داشتن یک آزمایشگاه جامع آنالیز، روغن موتور ارزیابی و پایش کیفی انجام می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه برای تجهیزاتی که کار آنها وابسته به روغن کاری است، روانکار قابل اعتماد، نقش اساسی در کارایی تجهیزات دارد، گفت: مدیران هر مجموعه که با روانکارها کار می‌کنند و مالکان خودروهای سبک و سنگین باید نسبت به پایش وضعیت دقت نظر داشته باشند، چراکه روغنکاری صحیح خودرو نقش اساسی در برنامه نگهداری و تعمیرات دارد.

مدیر فنی شرکت فنی و مهندسی طلوع دانش کوثـر، اضافه کرد: در این روش با نمونه گیری از روغن موتور و گیربکس خودرو و انجام آزمایش با دستگاه‌های جدید و فناوری نوین بر روی آن، نوع تخریب و فرسایش در تمام قطعات خودرو، عیوب مختلف دستگاه، مانند خوردگی، مشکلات یاتاقان ها، فرسایش غیرعادی رینگ و پیستون موتورها، فرسایش غیرعادی شافت ها و دنده های گیربکس و پمپ های هیدرولیک، سوخت وارد شده به روغن، ضایعات داخل روغن، ضد یخ موجود در روغن و عدم کارایی روغن کاری و... را مورد شناسایی قرار می‌دهد و به صورت مکتوب مشتری را نسبت به رفع عوامل آنها مطلع می‌کند.

وی ادامه داد: با این شیوه می‌توان به اطلاعات با ارزشی از وضعیت موتور، گیربکس و یا دیفرانسیل دست پیدا کرد و با استفاده از نمودارهای ارائه شده، تمایل قطعات به سمت خرابی را شناسایی کرد و به تعمیرات پیشگیرانه دست زد و پیش از اینکه ماشین دچار خرابی های اساسی شود، موتور و تجهیزات مورد نظر را نجات داد.

مومنی در خصوص منافع فنی و اقتصادی این طرح، گفت: کنترل آلودگی روغن، پایش وضعیت کیفی روغن، ارزیابی وضعیت فرسایشی از اهداف این طرح است که قبل از اینکه ماشین دچار خسارت شود آن را پیش بینی می‌کند و با انعکاس وضعیت دقیق خودرو موجب کاهش مصرف قطعات، کاهش هزینه دستمزد، کاهش زمان توقف دستگاه و افزایش عمر و راندمان تجهیز می‌شود.  

این محقق با اشاره به اینکه افراد در هنگام خرید خودرو تنها به تشخیص رنگ اهمیت می‌دهند، خاطرنشان کرد: درحالی که عیب تجهیزات داخلی خسارات جبران ناپذیری ایجاد می‌کند و با این روش می‌توان عملکرد سیستم و سلامت فنی موتور را به طور دقیق بررسی کرد. با این آنالیز می‌توانیم قبل خرید خودرو دست دوم، قبل تعمیرات و یا حتی قبل از سفر، از سلامت خودرو مطمئن شده و در جهت عیب یابی به موقع، از تعمیرات غیر ضروری جلوگیری و در افزایش بهره وری تجهیزات کمک کنیم.

به گفته مومنی، روغنی که با موتور و اجزای مکانیکی خودرو در ارتباط است، ذرات و براده‌های فلزی سایده شده از قسمت های مختلف را می‌گیرد. این ذرات به قدری کوچک هستند که در روغن به صورت معلق باقی می‌مانند. همچنین مواد خارجی دیگری نیز وارد روغن می‌شوند که با تشخیص و اندازه گیری این ناخالصی‌ها اطلاعات مفیدی از نرخ فرسایش دریافت می‌شود که این اطلاعات می‌تواند در تعیین راهکارهای کاهش فرسایش و مواد خارجی تاثیرگذار باشد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی محققان شرکت های دانش بنیان اصفهان خودرو خسارت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۷۶۲۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخصیص ۷۸۲ میلیون دلار برای واردات قطعات موتور!

به گزارش خبرگزاری مهر، گمرک ایران برای اولین بار با بررسی ۲۶۱ کد تعرفه، جزئیاتی از واردات اجزا و قطعات خودرو و موتورسیکلت در سال ۱۴۰۲ را اعلام کرده است.

بر این اساس، در سال ۱۴۰۲ به میزان ۸ میلیارد و ۳۸۰ میلیون دلار اجزا و قطعات خودرو و موتورسیکلت از گمرکات ترخیص و وارد کشور شد. این میزان واردات قطعات خودرو و موتورسیکلت در سال ۱۴۰۲ به لحاظ ارزش ۳۲.۶۹ درصد نسبت به مدت مشابه سال ماقبل رشد داشته است.

همچنین در این مدت ۱۴۱ میلیون و ۲۱۸ هزار دلار اجزا و قطعات خودرو و موتورسیکلت صادر شده که ۲۴.۳۵ درصد افزایش نشان می‌دهد.

بررسی جزئیات واردات اجزا و قطعات خودرو و موتورسیکلت نشان می‌دهد که واردات قطعات خودرو در سال ۱۴۰۲، ۷ میلیارد و ۵۹۸ میلیون دلار اجزا و قطعات خودرو تحت عنوان ۲۱۷ کد تعرفه، وارد شده که ۳۱.۸۹ درصد افزایش داشته است.

در این مدت همچنین ۱۳۲ میلیون و ۵۸۵ هزار دلار اجزا و قطعات خودرو صادر شده که ۲۵.۲۱ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

صنایع خودروسازی مدیران با ۱۳ درصد، کرمان موتور با ۹.۶۵ درصد و کوروش موتور آریا با ۵.۳۵ درصد از ارزش کل واردات اجزا و قطعات خودرو، بیشترین میزان را به خود اختصاص دادند.

همچنین کشورهای چین، امارات متحده عربی و ترکیه ۳ کشور عمده طرف معامله برای واردات اجزا و قطعات خودرو در سال ۱۴۰۲ بوده‌اند.

بررسی میزان صادرات و واردات اجزا و قطعات موتورسیکلت در سال ۱۴۰۲ هم بیانگر آن است که در این مدت ۸ میلیون و ۶۳۳ هزار دلار اجزا و قطعات موتورسیکلت تحت عنوان ۴۴ کد تعرفه عمدتاً به کشورهای عراق، افغانستان و جمهوری آذربایجان صادر و در مقابل ۷۸۲ میلیون و ۶۱ هزار دلار وارد کشور شده است.

میزان صادرات و واردات اجزا و قطعات موتورسیکلت در سال ۱۴۰۲ نسبت به مدت مشابه سال قبل به ترتیب ۱۲.۵۴ درصد و ۴۱ درصد افزایش نشان می‌دهد.

عمده ترین واردکنندگان اجزا و قطعات موتورسیکلت، شرکت‌های کویر موتور اوراسیا، نیرو موتور سامان و نیرو موتور سهند بوده‌اند که به ترتیب ۱۳.۱۰ درصد، ۹.۲۳ درصد و ۸.۲۳ درصد از ارزش کل این گروه کالایی را به خود اختصاص داده‌اند.

چین با اختصاص ۶۱.۶۱ درصد از ارزش کل واردات اجزا و قطعات موتورسیکلت کشورمان، اولین کشور طرف معامله در واردات این کالا بود و پس از آن امارات متحده عربی با سهمی معادل ۳۲.۹۳ درصد و تایلند با ۳.۱۵ درصد در رده‌های بعدی قرار گرفتند.

شایان ذکر است، در سال گذشته ۶۶ میلیارد دلار کالا وارد کشور شده است که حدود ۸.۴ میلیارد دلار آن به واردات اجزا و قطعات خودرو و موتورسیکلت اختصاص داشته است.

کد خبر 6083298 سمیه رسولی

دیگر خبرها

  • رووی دی اکس5 ؛ هر 1300 کیلومتر به پمپ بنزین سر بزنید! (+تصاویر)
  • دست‌یابی دو نشریه علمی دانشگاه یزد به جایگاه بین‌المللی و رتبه علمی
  • اصفهانی‌ها چند روز از فروردین ۱۴۰۳ را هوای پاک تنفس کردند؟
  • علت چرب شدن شمع خودرو و نحوه رفع آن
  • کشف بیش از ۱۰ تن روغن جامد قاچاق در مراغه
  • (ویدئو) قاتل مرسدس‌بنز و ب‌ام‌و از آسیا آمد
  • رقیب مرسدس‌بنز و ب‌ام‌و از آسیا آمد/ فیلم
  • مخلوط آسفالتی بر پایه یک پسماند خطرناک تولید شد
  • تخصیص ۷۸۲ میلیون دلار برای واردات قطعات موتور!
  • عرضه نامحدود روغن موتور دیزلی اسپیدی در اصفهان