Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصاد آنلاین، براساس گزارش مرکز آمار، بررسی نرخ بیکاری در سال ۱۳۹۹ برابر با ٩,٦ درصد بوده‌است. بررسی روند تغییرات نرخ بیکاری حاکی از آن است که این شاخص، نسبت به سال قبل (١٣٩٨) ، ١.١ درصد کاهش یافته است.

در سال ١٣٩٩، به میزان ٤١,٣ درصد جمعیت ١٥ ساله و بیش‌تر از نظر اقتصادی فعال بوده‌اند، یعنی در گروه شاغلان یا بیکاران قرار گرفته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بررسی تغییرات نرخ مشارکت اقتصادی حاکی از آن است که این نرخ نسبت به سال قبل (١٣٩٨) ٢.٨ درصد کاهش یافته است.

 بنابراین کاهش نرخ بیکاری در سال گذشته بیش از آنکه به دلیل افزایش اشتغال باشد، به دلیل کاهش نرخ مشارکت و خروج افراد از بازار کار بوده‌است. جمعیت شاغلین ١٥ ساله و بیشتر در سال ١٣٩٩، برابر با ٢٣ میلیون و ٢٦٣ هزار نفر بوده که نسبت به سال قبل بیش از یک میلیون نفر کاهش یافته است.

بررسی اشتغال در بخش‌های عمده اقتصادی نشان می‌دهد که در سال ١٣٩٩، بخش خدمات با ٤٩,٣ درصد بیش‌ترین سهم اشتغال را به خود اختصاص داده است. در مراتب بعدی بخش‌های صنعت با ٣٣,٣ درصد و کشاورزی با ١٧.٤ درصد قرار دارند.

نرخ بیکاری جوانان ١٥ تا ٢٤ ساله حاکی از آن است که ٢٣,٧ درصد از فعالان این گروه سنی در سال ١٣٩٩ بیکار بوده‌اند. بررسی تغییرات سالانه نرخ بیکاری این افراد نشان می‌دهد، این نرخ نسبت به سال قبل (١٣٩٨) ٢.٣ درصد کاهش یافته است.

بررسی نرخ بیکاری گروه سنی ١٨ تا ٣٥ ساله در سال ١٣٩٩ نشان می‌دهد که ١٦,٧ درصد از جمعیت فعال این گروه سنی بیکار بوده‌اند. این در حالی است که تغییرات نرخ بیکاری این افراد حاکی از آن است که- این نرخ نسبت به سال ١٣٩٨، به میزان ١.٢ درصد کاهش یافته است.

بررسی سهم جمعیت ١٥ ساله و بیش‌تر دارای اشتغال ناقص در سال١٣٩٩ نشان می‌دهد که  ٩,٥ درصد جمعیت شاغل،‌ به دلایل اقتصادی (فصل غیرکاری، رکود کاری، پیدا نکردن کار با ساعت بیش‌تر و…) کم‌تر از ٤٤ ساعت در هفته کار کرده و آماده برای انجام کار اضافی بوده‌اند. این در حالی است که ٣٤.٤ درصد از شاغلین ١٥ ساله و بیش‌تر، ٤٩ ساعت و بیش‌تر در هفته کار کرده‌اند.

بررسی نرخ بیکاری جمعیت ۱۵ساله و بیشتر نشان می‌دهد که ۹.۶ درصد از جمعیت فعال، بیکار بوده‌اند. همچنین بر اساس فاصله اطمینان ۹۵%نرخ بیکاری کل کشور بین ۹.۴ درصد تا ۹.۹ درصد با نقطه مرکزی۹.۶درصد بدست آمده است؛ بدین معنی که این فاصله با اطمینان ۹۵ درصد، مقدار واقعی نرخ بیکاری کل کشور را در بر می‌گیرد. بر اساس این نتایج، نرخ بیکاری در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایی بیشتر بوده است. بررسی روند تغییرات نرخ بیکاری کل کشور نشان میدهد که این شاخص، نسبت به سال قبل (۱۳۹۸)، ۱.۱ درصد کاهش داشته است.

 برر سی نرخ بیکاری جوانان ۳۴-۱۵ ساله حاکی از آن است که ۲۳.۷درصد از جمعیت فعال این گروه سنی بیکار بوده‌اند. این شاخص در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایی بیشتر بوده است. بررسی روند تغییرات نرخ بیکاری جوانان ۲۴-۱۵ساله کل کشور نشان می‌دهد که این شاخص نسبت به سال گذشته ۲.۳ درصد کاهش یافته است.

بررسی نرخ بیکاری گروه سنی ۳۵-۱۸ساله حاکی از آن است که ۱۶.۷ درصد از جمعیت فعال این گروه سنی بیکار بوده‌اند. این شاخص در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایی بیشتر بوده است. بررسی روند تغییـرات نرخ بیکاری گروه سنی ۳۵-۱۸ ساله کل کشور نشان می‌دهد که این شاخص نسبت به سال گذشته ۱.۲ درصد کاهش یافته است.

بررسی نرخ بیکاری فارغ التحصیل آموزش عالی، نشان می‌دهد ۱۴.۲ در صد جمعیت فعال فارغ التحصیل آموزش عالی بیکار بوده‌ا‌ند. این نرخ در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط روستایی نسبت به نقاط شهری بیشتر بوده است. بررسی روند تغییـــرات این نرخ حاکی از آن است که نسبت به سال قبل ۲.۵درصد کاهش داشته است.

سهم جمعیت دارای اشتغال ناقص نشان می‌دهد که ۹.۵در صد جمعیت شاغل، دارای اشتغال ناقص بوده‌اند. این شاخص در بین مردان بیشتر از زنان و در نقاط رو ستایی بیشتر از نقاط شهری بوده است. سهم اشتغال ناقص در سال ۱۳۹۹ نسبت به سال قبل ۰.۴ در صد کاهش داشته است.

در سال ۱۳۹۹ سهم جمعیت بیکار فارغ التحصیل آموزش عالی از کل بیکاران ۳۸.۹در صد بوده است. این سهم در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایی بالاتر است. بررسی تغییرات این شاخص نشان می‌دهد که نسبت به سال قبل ۲.۷ درصدکاهش داشته است.

همچنین، نتایج گویای آن است که در سال ۱۳۹۹،سهم جمعیت شاغل فارغ التحصیل آموزش عالی از کل شاغلان ۲۵درصد بوده است. این سهم در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایی بالاتر ا ست. با بررسی تغییرات مشاهده می‌شود، این شاخص نسبت سال قبل ۰.۳درصد افزایش داشته است.

همچنین در میان استان‌های کشور، کمترین نرخ بیکاری به ترتیب مربوط به خراسان جنوبی (۶.۲ درصد)، ایلام (۶.۷ درصد)، تهران (۷.۲ درصد)، مازندران، زنجان و سمنان (۷.۵ درصد) است. استان‌های چهار محال و بختیاری و لرستان (۱۵.۲ درصد)، کرمانشاه (۱۴.۹ درصد)، کردستان (۱۴ درصد) بالاترین نرخ بیکاری را داشتند.

پربیننده ترین واریز آخرین یارانه اردیبهشت ؛ امشب زمان جدید پرداخت حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی احتمال کاهش قیمت دلار تا ۱۵ هزار تومان ۳سناریو برای تورم در نیمه نخست امسال / نرخ تورم سالانه چقدر خواهد بود؟ ۵ خبر مهم اقتصادی ۱۴۰۰/۲/۲۰

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: نرخ بیکاری فارغ التحصیل آموزش عالی درصد کاهش یافته تغییرات نرخ بیکاری درصد از جمعیت فعال بررسی نرخ بیکاری حاکی از آن نسبت به سال قبل بیشتر بوده کاهش داشته بیکار بوده اند نشان می دهد بررسی تغییرات ١٥ ساله و بیش گروه سنی اشتغال ناقص سال ١٣٩٩ سال ۱۳۹۹ بررسی روند سهم جمعیت صد جمعیت بیش تر کل کشور ٣ درصد ۲ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۷۶۴۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح صنعتی تولید نخ ابریشم در چهارمحال و بختیاری ۶۴ درصد پیشرفت دارد

به‌گزارش جام جم آنلاین به‌نقل از  روابط عمومی صمت، سرپرست اداره طرح و برنامه ریزی صنعتی چهارمحال و بختیاری گفت: این طرح صنعتی با هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری هم اکنون ۶۴ درصد پیشرفت اجرایی دارد.

 

محمدعلی چراغیان افزود: این طرح صنعتی در زمان بهره برداری زمینه اشتغال ۱۳۶ نفر را فراهم می کند. وی گفت: نخ ابریشم خالص از الیاف های طبیعی و مرغوب با زیبایی و مقاومت عالی است که در بسیاری از کارخانه ها و نساجی های پارچه ابریشم بافی به عنوان مواد اولیه از اهمیت منحصر به فردی برخوردار می شود.

 

چراغیان افزود:در کارخانجات تولید نخ ابریشم خالص ایرانی، این محصول به طور استاندارد و با تنوع بالا بر اساس نیاز مشتریان تولید می شود؛ بنابراین نه تنها در ایران بلکه در خارج از کشور نیز به خوبی از آن استقبال می شود. ایران با تولید ۱۴۵ تن نخ ابریشم، رتبه هشتم جهان را در اختیار دارد..

دیگر خبرها

  • مطالبات مردمی روی میز بررسی
  • صدور هشدار هواشناسی در خصوص وزش باد شدید در چهارمحال و بختیاری
  • خبر‌های کوتاه از نقاط مختلف چهارمحال و بختیاری
  • صادرات خاویار طلایی از مبدا چهارمحال و بختیاری به کشور‌های مقصد
  • طرح نوروزی راهداری کردستان به روایت آمار
  • کاهش ۲ درصد نرخ بیکاری بانوان/ تسهیلات اثر گذار بودند
  • وضعیت بهتری در خصوص رشد اقتصادی و کاهش بیکاری نسبت به گذشته داریم
  • کاهش ۱۰ درصدی آمار زندانیان چهارمحال‌ و بختیاری
  • طرح صنعتی تولید نخ ابریشم در چهارمحال و بختیاری ۶۴ درصد پیشرفت دارد
  • جذب ۷۷۷ معلم جدید در مدارس چهارمحال و بختیاری