Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@03:56:48 GMT

بندر آزاد، فرصت دوپینگ بومی‌ها برای توسعه بوشهر

تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۸۰۶۴۸

بندر آزاد، فرصت دوپینگ بومی‌ها برای توسعه بوشهر

به گزارش ایرنا، در این یادداشت آمده است: بالاخره بعد از ۷۰ سال مطالبه عمومی، سهم مناطق آزاد به بوشهر هم رسید و قسمتی از شهرستان بوشهر با پسکرانه بندر به منطقه آزاد تبدیل شد، گرچه تلاش‌هایی برای تصویب این مهم در دولت روحانی رخ داد، اما رفت و برگشت‌های بین مجلس و شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت، میوه استفاده از آن را نصیب دولت بعدی نمود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با تصویب بندر آزاد بوشهر، موجی از امیدواری و همچنین سیلی از بیم و نگرانی در بین اقشار مختلف مردم بوشهر بوجود آمده‌است، از طرفی تعدادی از مردم که فکر می کنند ایجاد این بندر آزاد باعث رونق استان می‌شود، خوشحال و امیدوارند و در مقابل تعدادی از مردم از عوارض وخیم راه‌اندازی این بندر آزاد روی وضعیت اقتصادی بویژه از گران شدن زمین و مسکن نگران هستند.

در یک نگاه کلی شکی نیست که وجود مناطق آزاد باعث رونق اقتصادی و سرعت گرفتن توسعه و جذب سرمایه‌گذاران می‌شود، اما آنچه باعث نگرانی است نحوه راه‌اندازی و اداره و مدیریت این مناطق در کشور است که در مواردی با رانت و اختلاس و زمین‌خواری و سو استفاده همراه بوده و از شیرینی خدمات مناطق آزاد کاسته است، بنابراین با توجه به تجارب ناخوشایند قبلی، ضروری است که در مدیریت راه‌اندازی و اداره این منطقه حساسیت ویژه‌ای مد نظر قرار گیرد.

- اما حقیقت ماجرا اینکه اگر خواهان توسعه متناسب با سابقه تاریخی بوشهر و بازگشت رونق تجاری و اقتصادی به این بندر هستیم، چاره‌ای جز اینکه تن به جراحی اقتصادی بدهیم و با ورود خون و سرمایه و انرژی فوق العاده، این مسیر را که دهه‌ها است لاکپشت وار طی می‌کنیم، با سرعت بیشتری طی کنیم تا بلکه در این یک قرن اخیر که از قافله توسعه دیگر مناطق توسعه یافته، عقب مانده‌ایم، بیشتر باز نمانیم و شاید فاصله خود را با آنها کمتر کنیم و این امر هم میسر نیست جز با دوپینگ منطقه آزاد که گرچه عوارضی هم همراه خود دارد، اما چنانچه درست مدیریت شود، می‌تواند رونق اقتصادی و توسعه را همراه خود به این بندر کهن بیاورد.

- گرچه در سال‌های اخیر باوجود مشکلات موجود بودجه‌ای بدلیل نابسامان بودن وضعیت ناشی از تحریم‌ها، اعتبارات متناسبی با توزیع اعتبارات بودجه‌ای در سطح کشور، به بوشهر تزریق شده‌است اما این اعتبارات دولتی برای انجام پروژه‌های زیر ساختی مهم استان کافی نبوده و در آینده هم نیستند، سال‌هاست در اتوبان کردن مسیر بوشهر - شیراز مانده‌ایم، حدود ۲۰ سال است که از طرح پروژه راه آهن شیراز به بوشهر می‌گذرد و هنوز یک متر هم این قطار به جلو نرفته، تعداد زیادی از جوانان تحصیل کرده و متخصص این استان بیکار هستند و اشتغال مورد انتظار در سراسر استان بوجود نمی‌آید، تعداد زیادی از کارخانه‌های درون استان یا تعطیل و یا نیمه فعالند که همه این‌ها نشان می‌دهد که سرمایه‌گذاری کافی در این پروژه‌ها انجام نگرفته و یا جذبه‌ای برای سرمایه‌گذاری وجود ندارد.

- این همه نیروی متخصص و کارشناس در رشته‌های مختلف دانشگاهی و جوانان برومند که نیاز به اشتغال برای سر و سامان دادن به زندگی و تشکیل خانواده دارند، کی و کجا باید مشغول به کار شوند؟ وضعیت اشتغال استان در آینده هم طبق روال قبل است و اگر اتفاقی مهم در عرصه سرمایه‌گذاری و اشتغال صورت نگیرد، همچنان باید شاهد بیکاری ده‌ها هزار نفر از جوانان باشیم و شاید بندر آزاد با جذب سرمایه‌های کلان بتواند زمینه اشتغال بسیاری از آنها را فراهم کند.

- تجربه تلخ مناطق آزادی همانند کیش و قشم، ما را ترسانده که غیر بومی ها هجوم بیاورند و جا برای زندگی بومی‌ها هم نباشد، اما بوشهر، کیش و قشم موقع منطقه آزاد شدن نیست، امروز بوشهر ظرفیت پذیرای ده‌ها هزار نفر دیگر از هموطنانمان را دارد و امکانات خدماتی آن براحتی می‌تواند از افراد جدید پشتیبانی کند، همچنان که هنگام نوروز و مسافران میلیونی آن ایام، نیز کمبودی از لحاظ امور رفاهی و خدماتی حس نمی‌شود.

- تجریه عسلویه وپارس جنوبی ما را ترسانده از اینکه نوش آن صنایع عظیم نفت و گاز برای دیگران باشد و نیشش برای ما، درآمد و اشتغالش برای دیگران باشد و آلودگی و اشتغالش برای ما، اما آنجا وزارت نفت و صندوق درآمدی کشور و مدیریت یکپارچه و ضرورت راه‌اندازی فازهای پارس جنوبی برای نجات کشور بود و اینجا می‌توان از آن تجربه استفاده و بومی‌ها مدیریت بندر آزاد را در دست بگیرند و نوش و لذت این امتیاز را به کام مردم منطقه سرازیر کنند.

- بندر آزاد بوشهر یک امتیاز هست و استفاده از آن بستگی به نحوه افکار و رفتار و مدیریت ما دارد، می‌توانیم آن را یک فرصت بدانیم و برای رونق استان و رفاه مردم و جذب سرمایه گذار و ایجاد اشتغال از آن استفاده کنیم یا آن را یک تهدید تلقی کنیم و مخالفت و رهایش کنیم تا بدست دیگران ایجاد و مدیریت شود و ما فقط نظاره گر آنچه به نفع دیگران در آنجا اتفاق می‌افتد باشیم.

- توسعه نیاز به ریسک و خطر کردن و دل به دریا زدن دارد، با نشستن در ساحل امن و افسوس گذشته خوردن، به صید مروارید نمی رسیم، شجاعت و دل دریایی و سختی و به سوی هدف حرکت کردن است که ما را به مروارید توسعه و رونق اقتصادی و رفاه و اشتغال می‌رساند و شاید بندر آزاد در این راه به ما کمک کند.

برچسب‌ها بوشهر منطقه آزاد تجاری صنعتی بوشهر توسعه صادرات توسعه اقتصادی رسانه پروندهٔ خبری دستاورد ایجاد ۱۳ منطقه ویژه اقتصادی و هفت منطقه آزاد تجاری

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بوشهر منطقه آزاد تجاری صنعتی بوشهر توسعه صادرات بوشهر منطقه آزاد تجاری صنعتی بوشهر توسعه صادرات توسعه اقتصادی رسانه اخبار کنکور مناطق آزاد منطقه آزاد راه اندازی بندر آزاد بومی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۸۰۶۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جای خالی بخش خصوصی در سفر رئیس جمهور به پاکستان

تین نیوز

فاز اول بندر فاو اجرایی شده است و مدیریت اجرا نیز را نیز همان شرکتی در اختیار گرفته که اپراتور اجرایی بندر جبل علی است. این شرکت ترکیه ای سرمایه گذاری هنگفتی نیز در بندر اکتاوو انجام داده است.

همچنین دولت عراق و ترکیه طی سفر اردوغان به عراق، توافقنامه ای برای احداث خطوط ترنزیتی ریلی و جاده ای به ارزش 6 میلیارد دلار امضا کردند که بخشی از این سرمایه گذاری به صورت پیش نیازی که از قبل متصور بوده اتفاق افتاده و اجرایی شدن این توافق یکی از اساسی ترین ضربات لجستیکی را به ایران وارد می کند و فرصت هایی را که تا امروز مغتنم نشمردیم را بیش از پیش از ما خواهد گرفت.

هفته گذشته کشورهای حوزه سی آی اس توافق مشابه ای در ایجاد کریدور از قزاقستان به پاکستان با مشارکت قزاقستان، ترکمنستان، تاجیکستان، ازبکستان، افغنستان و پاکستان منعقد کردند که کریدور جدیدی را پایه گذاری خواهد کرد. قطعا این  مسیر ارزش کریدور شمال جنوب ایران، که به دلیل بی توجهی ما به این کریدور استفاده لازم از آن صورت نگرفته است، را کاهش خواهد داد.

ظرفیت تخلیه و بارگیری بندر چابهار خوشبختانه با سرمایه گذاری و تلاش وافر بخش خصوصی در سال 1402 بالغ بر 300 درصد افزایش یافت. این درحالیست که از 9 دستگاه جرثقیل ساحلی که کانتینرها را تخلیه و بارگیری می کنند فقط 3 دستگاه سالم و دائر هستند و به همین دلیل در این بندر با وجود آن که عملیات پرحجمی ندارد، همان تعداد کشتی هم که به این بندر می آیند برای تخلیه و بارگیری با توقف مواجه اند.

در سال 1401 همایشی در بندر چابهار برگزار کردیم و تمام ذینفعان بخش خصوصی – بالغ بر 150 نفر – را گرد آوردیم و فرصت ها و نیازهای توسعه این بندر احصا و به مسئولان منعکس شد ولی برنامه و اقدامی از سوی بخش دولتی مشاهده نشده است.

بندر جبل علی در یک ماه اخیر دچار ترافیک و توقف شده است. این توقفات به دلیل مشکلاتی است که در تنگه باب المندب به وجود آمده و بیشتر شامل بارهای کشورهای حوزه خلیج فارس است. بخش قابل توجهی از کالاها به شیوه ریلی و جاده ای از امارات به عربستان و سایر نقاط منتقل می شود. این مشکلات بر حمل و نقل ما نیز تاثیر گذاشته و کرایه حمل در بعضی شقوق حمل و نقل تا 100 درصد افزایش یافته است.

جناب آقای رئیسی ، رئیس جمهور محترم، سفری به پاکستان داشتند. بر اساس پیگیری ما از بخش خصوصی در این سفر کسی حضور نداشته است. جای تعجب است که در سالی که بر اساس رهنمودهای مقام معظم رهبری باید شاهد توجه به رشد تولید ملی با استفاده و مشارکت بخش خصوصی باشیم فرصت ها را به دلیل سوء مدیریت دولتی ها، یک به یک از دست بدهیم.

در یک سال اخیر شرایط برای سرمایه گذاری چینی ها در پاکستان به خطر افتاده و بیش از 9 ماه است که عملیات عمرانی در بندر گوادر تعطیل شده است. این بهترین فرصت است که ما در سایه قرارداد 25 ساله ای که با چینی ها داریم آنها را به سرمایه گذاری در چابهار ترغیب کنیم. ما بسیاری از زیرساخت های لازم را چابهار در اختیار داریم ولی متاسفانه دولتمردان ما به هند چسبیده اند در حالی که 20 سال است هند توافق کرده 220 میلیون دلار در چابهار سرمایه گذاری کند ولی سرمایه گذاری هندی ها به 60 میلیون دلار نرسیده است!

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • فرصت طلایی «مشارکت مردم» در توسعه طلای سیاه
  • ظرفیت‌های اقتصادی استان بوشهر معرفی می‌شود
  • انعقاد تفاهم نامه سرمایه گذاری خارجی به ارزش ۸ میلیون دلار در منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی​
  • جای خالی بخش خصوصی در سفر رئیس جمهور به پاکستان
  • انعقاد تفاهم‌نامه هشت میلیون دلاری در منطقه ویژه اقتصادی بندر امام (ره)
  • رسیدگی به امور سرمایه‌گذاران از اولویت‌های کاری منطقه آزاد چابهار
  • رسیدگی به امور سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی از اولویت‌های کاری منطقه آزاد چابهار است
  • شیلات و کشاورزی رکورددار افزایش سرمایه‌گذاری در قشم
  • تراز تجاری منطقه آزاد قشم به بیش از ۳۱۳ میلیون دلار رسید
  • ۵۰۵ میلیون دلارحجم صادرات و صادرات دوباره از قشم