Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-25@00:43:03 GMT

نجات ساحل محمودآباد پس از ۲۰ سال

تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۸۳۲۷۲

نجات ساحل محمودآباد پس از ۲۰ سال

با افزایش جمعیت هم‌چنین افزایش سطح رفاه و مصرف بیشتر انواع مواد غذایی و ضروری زندگی، تولید انواع پسماندها چه در بخش خانگی و چه در بخش های صنعتی بیش از پیش شده است، مشکلات زیست محیطی که به دنبال انباشت و تجمع پسماندها به وجود می آید به خصوص در شهرهای گردشگرپذیر قابل چشم‌پوشی نیست.

به گزارش خبرنگار ایمنا، زباله که در کشورهای توسعه یافته و پیشرفته به عنوان طلای کثیف و فرصت طلایی از آن نام برده می‌شود در ایران به یک معضل زیست محیطی تبدیل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معضلی که در کوه، دشت، جنگل و دریا به بدترین شکل ممکن انباشته شده و موجب نابودی گونه‌های گیاهی، درختی و حتی مرگ و انقراض گونه‌های آبزی شده است.

این فاجعه تأسف بار سال‌هاست دامنگیر برخی شهرهای ایران بوده و کوه، جنگل، دشت‌های وسیع و سواحل زیبای بعضی از شهرها با انباشته شدن زباله و سرریزی شیرابه‌های سمی حال خوبی ندارند.

شهرستان محمودآباد با جمعیت ۹۰ هزار نفری با قرار گرفتن کنار دریا به دلیل این که سال‌هاست زمینی برای دفن زباله‌ها ندارد آن‌ها را پس از جمع آوری در ۲۰ متری ساحل زیبای دریا و مسیر سرخ رود تخلیه و انباشته می‌کنند. زباله‌هایی که گاهی مدت انباشت آن از ۲۰ سال گذشته و شیرابه‌های آن به سمت دریا سرازیر شده و در کمتر از دو کیلومتر آن صید ماهی توسط یک شرکت در فصل صید انجام می‌شود.

در سال‌های اخیر نداشتن زمین برای ایجاد مکان تخلیه جدید، در رفع نشدن مشکل انباشت زباله در این منطقه نقش بسزایی داشته است، شهر توریستی که سال‌های گذشته زباله‌های خود را طی قراردادی ۱۰ ساله به شهرستان همجوار انتقال می‌داد در سال‌های اخیر با افزایش مشکل دپوی زباله در منطقه عمارت آن شهرستان، مشکل انتقال پیدا کرد و تنها راه چاره را ریختن کنار ساحل دید.

خوشبختانه اکنون بعد از ۲۰ سال ظاهراً مشکل دفع زباله محمودآباد در حال رفع شدن است.

شهرداری با جدیت لکه سرطانی را از پیشانی شهر حذف خواهد کرد

«مهدی اختیاری» شهردار محمودآباد به خبرنگار ایمنا می‌گوید: در بازدید اخیر مسئولان کشوری ضمن این که در جریان آخرین روند انتقال زباله شهرستان قرار گرفتند و با ارزیابی میدانی که صورت گرفت متعهد شدند اعتبار مورد نیاز جهت احداث پارک ساحلی در محل دپوی فعلی زباله را تأمین کنند.

وی با بیان اینکه میراث‌دار حجم گسترده‌ای از زباله‌ای هستیم که در سالیان متمادی و بدون توجه به اصول بهداشتی در این منطقه دپو و انباشته شده است، اظهار می‌کند: تا آخرین روز مسئولیت کاری و بنا بر تعهدی که نسبت به شهروندان داریم با جدیت تمام پیگیر جابجایی و حذف این لکه سرطانی از پیشانی شهر خواهم بود.

شهردار محمود آباد با بیان این که بر اساس برآورد و تخمین کارشناسان حجم زباله انباشت شده در محل دپوی فعلی، ۱۵ هزار تن بوده که از این مقدار تا امروز بیش از هشت هزار تن به خارج از شهر منتقل شده است، تصریح می‌کند: ادامه روند انتقال حجم باقیمانده از زباله‌ها بدون وقفه و طبق جدول برنامه‌ریزی شده در حال انجام است.

امکانات ما پاسخگوی شهر ۳۰ هزار نفری نیست

«نورالله قلی زاده» رئیس شورای اسلامی شهر محمودآباد با بیان این که در طرح تفضیلی سال ۸۴ در محمودآباد موردی به نام دپوی زباله دیده نشده و انتقال زباله‌ها به آمل برنامه‌ریزی شده بود، می‌گوید: با ایجاد مشکلاتی، مسئولان وقت مجبور شدند زباله را کنار دریا انباشته کنند که تا امروز ۸۰ درصد زباله محمودآباد از سایت ساحلی این شهر تخلیه شده و دو هزار تن آن باقی مانده است.

وی می‌افزاید: امکانات ما پاسخگوی شهر ۳۰ هزار نفری نیست و زباله شهرستان محمودآباد در روزهای عادی ۲۵ تا ۳۰ تن برآورد می‌شود که در ایام تعطیلات با توجه به شناور بودن جمعیت این میزان به ۸۰ تن می‌رسد که در رفع این مشکل ارگان‌های فرادست استانی و کشوری باید به داد شهرهای ساحلی برسند.

رئیس شورای اسلامی شهر محمودآباد مشکل اساسی در این امر را تأمین زمین عنوان می‌کند و ادامه می‌دهد: بخشی از زباله‌هایی که در ساحل محمودآباد دفن می‌شد به خارج از استان منتقل شد و بخشی از آن هم باقی مانده است و با اعتباری که دریافت شده قرار بر احداث یک ایستگاه پردازش در شهرستان است، اما مشکل در محمودآباد تأمین زمین بوده است زیرا از شمال به دریا و از جنوب به زمین‌های کشاورزی محدود هستیم.

وی با بیان این که معضل تخلیه زباله رفع می‌شود، اما کمبود زمین همچنان باقی است، می‌گوید: مشکل شهر محمودآباد این است که یک منطقه ساحلی، مسکونی و کشاورزی است و هیچ زمین پرتی در این شهر وجود ندارد و هر زمینی را که توسط فرمانداری تعیین شده نیز اداراتی چون محیط زیست، جهاد کشاورزی و بهداشت مخالفت کردند، حال با این شرایط موجود مشکل نداشتن زمین نیز گریبان‌گیر شده است.

قلی زاده بدهی این شهر به آمل بابت حمل زباله در طی ۱۰ سال را دو میلیارد و ۱۸۰ میلیون تومان مطرح می‌کند و می‌گوید: طبق برنامه با فروش تملکی به مبلغ دو میلیارد و ۵۰۰ تومان توانایی پرداخت این بدهی را داریم.

گزارش از کبریا مقدس خبرنگار سرویس شهرهای ایران خبرگزاری ایمنا

کد خبر 491890

منبع: ایمنا

کلیدواژه: مازندران زباله های شهری زباله ساحل محمود آباد ساری شهرهاي ايران شهر طلای کثیف بازیافت زباله زباله های بازیافتی توليد زباله شهرهای توریستی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق زباله ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۸۳۲۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهر پره سر نیازمند تخصیص زمین برای تولید کود آلی از زباله‌ی تر است

ایسنا/گیلان شهردار پره سر با بیان اینکه اخیرا با یک شرکت فناور برای تبدیل زباله‌های تر به کود آلی قرارداد منعقد کردیم، گفت: از اداره منابع طبیعی شهرستان درخواست تخصیص زمین در حریم شهر کردیم که با توجه به جنگلی بودن اراضی منطقه، این مهم تاکنون محقق نشده است.

پژمان اکبری امروز، ۵ اردیبهشت ماه در گفت وگو با ایسنا، استان گیلان را دارای عرصه‌های ارزشمند منابع طبیعی و زمین های حاصلخیز کشاورزی دانست و اظهار کرد: شهرداری‌های استان گیلان با ابرچالش زباله و پسماند خانگی مواجه هستند.

وی با اشاره به سرانه تولید زباله در گیلان بین ۸۰۰ تا ۱۱۰۰ گرم در روز، افزود: طبق این سرانه هر روز در پره سر حدود هفت تا هشت تن زباله تولید می شود؛ این در حالی است که با ورود گردشگران به این منطقه در ایام تعطیلات شاهد افزایش تولید زباله تا ۴۰ تن هستیم؛ البته این معضل در همه شهرداری های گیلان وجود دارد، زیرا استان گیلان گردشگرپذیر است.

شهردار پره سر با اشاره به اهمیت تفکیک زباله از مبدا، تصریح کرد: برای ترویج فرهنگ تفکیک زباله از مبدا اقدام به توزیع تراکت و بروشورهای اطلاع رسانی و برگزاری دوره های آموزشی کردیم؛ همچنین کارشناسان حوزه بهداشت و محیط زیست به درب منازل مراجعه می کنند و آموزش های لازم درباره تفکیک صحیح زباله را به شهروندان ارائه می دهند.

اکبری با بیان اینکه بخشی از شهروندان با شهرداری همکاری می کنند و تفکیک زباله از مبدا را انجام می دهند، گفت: یک خودرو برای جمع آوری زباله های خشک تفکیک شده قابل بازیافت تعبیه شده که در روزهای خاصی از هفته به درب منازل مراجعه می کند و زباله های تفکیک شده را تحویل می‌گیرد.

وی با اشاره به تفکیک زباله توسط برخی از مردم و تحویل زباله های خشک به زباله گردها یا مراکز بازیافت، تاکید کرد: شهرداری مشکلی با این موضوع ندارد و هدف ما تفکیک زباله و کاهش حجم تولید زباله است.

شهردار پره سر با بیان اینکه برخی از شهروندان توجهی به تفکیک زباله ندارند، عنوان کرد: این پسماندها به صورت مخلوطی از زباله های تر و خشک و ریجکتی به جایگاه دفن می‌رود.

اکبری یکی دیگر از چالش های تفکیک زباله در شهر پره سر را مربوط به مسافران دانست و اضافه کرد: مسافران اصولا زباله ها را تفکیک نمی کنند؛ این در حالی است که با توجه به نوع مصرف مواد غذایی، از بسته های پت و شیشه های نوشابه و ظروف یکبار مصرف استفاده می کنند و عدم تفکیک این پسماندها، شهرداری را دچار مشکل کرده است.

وی آموزش را تنها راهکار مدیریت پسماند دانست و خاطرنشان کرد: زباله های شهر پره سر به دفنگاه هفت دغنان برده می شود و سه دستگاه ماشین مکانیزه حمل زباله داریم؛ یک دستگاه جدید نیز خریداری شده و به زودی مورد استفاده قرار می گیرد.

شهردار پره سر با بیان اینکه اخیرا با یک شرکت فناور برای تبدیل زباله های تر به کود آلی قرارداد منعقد کردیم، گفت: طبق بررسی ها بین ۵۰ تا ۶۰ درصد زباله های تولیدی شهر پره سر، زباله تر است، یعنی قابلیت تبدیل به کود آلی را دارد؛ شرکت مذکور با جمع آوری زباله های تر از درب منازل و حمل آن به یک جایگاه ویژه، تولید کود را آغاز می کند.

وی یکی از مشکلات این طرح را عدم تخصیص جایگاه مناسب جهت تولید کود آلی دانست و اضافه کرد: از اداره منابع طبیعی شهرستان رضوانشهر درخواست تخصیص زمین به مساحت حدود ۲۰۰۰ تا ۳۰۰۰ مترمربع را در حریم شهر کردیم که با توجه به جنگلی بودن اراضی منطقه، این مهم تاکنون محقق نشده است.

اکبری ضمن قدردانی از پیگیری فرماندار و همکاری اداره منابع طبیعی شهرستان با شهرداری پره سر، یادآور شد: جمع آوری زباله های تر و تبدیل آن به کود آلی در کنار تفکیک زباله از مبدا می تواند تا ۷۰ درصد از حجم تولید زباله این شهر بکاهد، یعنی زباله هشت تنی به حدود سه تن در روز کاهش می یابد که عمده آن ریجکتی است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • شهر پره سر نیازمند تخصیص زمین برای تولید کود آلی از زباله‌ی تر است
  • همایش پاکسازی ساحل در گناوه برگزار شد
  • نیمی از چین در حال غرق شدن است
  • با تغییر رژیم غذایی خود زمین را نجات دهید
  • پاکسازی ساحل بندرخمیر
  • حل مشکل جمع آوری و حمل زباله از منطقه گردشگری امامزاده شیخان علی آباد کتول
  • جمع آوری زباله های ورودی شهر خواف به مناسبت روز زمین پاک
  •  نجات گروگان از مخفیگاه آدم ربایان زباله گرد با تماس شهروند وظیفه شناس
  • مشارکت مردم ایران برای نجات زمین
  • سایت پسماند سراوان، درد بی درمان گیلان/ از جمع آوری سطل‌های زباله تا بحران زباله در آینده نزدیک + فیلم