Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست- وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: متاسفانه امروز عده‌ای با دامن زدن به منازعات به حقوق اساسی مردم لطمه وارد می‌کنند و این منازعات داخلی به نقض حقوق اساسی مردم منجر می‌شود.

به گزارش  وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، «محمدشریعتمداری» در مراسم افطاری خانه کارگر اظهارداشت: در تعیین دستمزد سال ۱۴۰۰ که به منافع کارگران گره خورده بود، به دنبال ایجاد گفتمان مشترک میان تشکل‌های حاضر در مذاکرات بودیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: سال گذشته، برخی نهادها به من نامه نوشتند و گفتند که امسال امکان برقراری آشتی و تفاهم وجود ندارد و حتما یا کارگران یا کارفرمایان لطمه می‌خورند. درحالی که نه کارفرمایان از ابتدای شروع مذاکرات فکر می‌کردند که به این درصد افزایش رضایت دهند و نه کارگران تصور می‌کردند که به این درصد افزایش اکتفا کنند. این ظرفیت گفت‌وگوی اجتماعی بود که حصول تفاهم را ممکن کرد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی یادآور شد: امکان حصول تفاهم بر سر مزد منطقه‌ای و مزد موضوعی هم وجود دارد. چنین ظرفیتی در قانون کار پیش‌بینی شده اما از آنجا که سال گذشته پایه‌های اطلاعاتی درستی وجود نداشت، تعیین مزد منطقه‌ای یا موضوعی، موجب ناراضایتی و مشکلات امنیتی می‌شد.

عضو کابینه دولت دوازدهم ادامه داد: در نتیجه در شورای عالی کار بر سر تعیین مزد منطقه‌ای و مزد موضوعی برای سال آینده اجماع کردیم اما دستمزد سال گذشته به صورت سراسری تعیین شد. بنابراین دستمزد سال آینده می‌تواند به صورت سراسری، منطقه‌ای یا موضوعی تعیین شود. مهم این است که دولت بتواند با تکیه بر ظرفیت‌های بالای جامعه کارگری، وفاق ملی ایجاد کند تا آینده‌ بهتری رقم زده شود.

وی بیان کرد: نهادهای کارگری نماد درستی از جامعه کارگری هستند که بیشترین همراهی را با انقلاب اسلامی داشتند و در برهه‌های حساس تاریخ به کمک نهضت اسلامی آمدند. آن‌ها از مرزهای شرف پاسداری کردند و در طول دوران سازندگی، چرخ‌های تولید را که در دوران جنگ مورد تهاجم و بمباران قرار گرفته بودند، چرخاندند.

شریعتمداری با اشاره به تغییر تدریجی مفاهیم واژه‌ها، گفت: در برخی جوامع به دنبال تغییراتی مانند انقلاب و روی کار آمدن ارزش‌های جدید، به مرور مفاهیم و واژه‌های ارزشمند از بار اولیه، تهی و به ضد خود تبدیل می‌شوند.

وی افزود: برای نمونه در دوران «انقلاب مشروطه» واژه‌هایی با مفاهیم بسیار ارزشمند انسانی بر سر زبان ها افتادند. اصول مشروطه هنوز هم مترقی محسوب می‌شوند اما با تغییرات پس از انقلاب مشروطه، واژه مشروطه به «هرج و مرج» تعبیر شد. آن زمان مردم به محض اینکه جایی بهم می‌ریخت، می‌گفتند آنجا هم مشروطه شده است!

وزیرتعاون ادامه داد: متاسفانه امروز هم عده‌ای با دامن زدن به منازعات همین مسیر را دنبال می‌کنند که این به حقوق اساسی مردم لطمه وارد می‌کند. منازعات داخلی به نقض حقوق اساسی مردم منجر می‌شوند. نمونه‌هایی از این دست زیاد هستند. در این مورد می‌توانم به ماموریت وزارت صنعت در زمان روی کار آمدن دولت‌ یازدهم اشاره کرد.

وی گفت: این وزارتخانه از سوی رییس جمهوری، مسئول تنظیم بازار شد اما این ماموریت‌ها و تکالیف با نهاد قانونگذار مورد اختلاف قرار گرفتند. منازعاتی که بر سر این موضوع ایجاد شد، علاوه بر اینکه به مردم آسیب زد، موجب‌ عدم ثبات مدیریتی در این وزارتخانه شد تا جایی که چند وزیر آمدند و رفتند.

شریعتمداری تصریح کرد: در خارج از مرزها هم باید به دنبال رفع منازعه و کاهش مخاصمه باشیم. در کل در سیاست خارجی نباید به دو راهی منازعه یا تسلیم دامن بزنیم. یا منازعه یا تسلیم؛ تحمیل به ملت ایران است. اگر مسائل را اینگونه تحلیل کنیم، باخته‌ایم؛ در حالی که باید راه دیپلماسی اقتصادی و رفع منازعه و کاهش مخاصمه را برگزینیم. در این کشور ۱۴ میلیون کارگر داریم که منافع آن‌ها با سیاست داخلی و خارجی گره خورده است.»

وی اضافه کرد: «در سایر موارد هم می‌توان به تفاهم رسید و کار را جلو برد؛ یعنی بدون اینکه بخواهیم تغییرات خیلی بزرگ ایجاد کنیم یا به کارهای هزینه‌زا دست بزنیم، می‌توانیم کارهای بزرگی را انجام دهیم.

وزیر تعاون گفت: در مورد «ارز ترجیحی» جامعه می‌تواند با تفاهم نیازمندی‌های خودش را با ۵۰۰ میلیون دلار هم تامین کند؛ در حالی که منابع ارزان کشور در قالب ارز ۴۲۰۰ به دست عده‌ای افتاد که به جای این عدد، هر دلار را به قیمت ۴۰ تا ۵۰ هزار تومان روی یک کالای وارداتی با مردم حساب کردند.

وی اظهارداشت: در مورد مسکن کارگران هم می‌توان آن‌ها را بدون اتکا به بودجه عمومی و با منابع ارزان قیمت، صاحب خانه کرد؛ این کار شدنی است.

 ایرنا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: حقوق اساسی مردم منطقه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۸۵۵۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزارش مغرضانه وزارتخارجه آمریکا درباره وضعیت حقوق بشر در ایران

به گزارش همشهری آنلاین، وزارت امور خارجه آمریکا گزارش سالیانه خود در مورد وضعیت حقوق بشر در کشورهای جهان را شب روز دوشنبه ۳ اردیبهشت به وقت محلی منتشر کرد و در این گزارش ادعاها و اتهاماتی غرض ورزانه علیه ایران به چشم می‌خورد.

این گزارش یک سویه و مغرضانه اتهامات بی‌اساس و نخ‌نمایی را در خصوص حقوق بشر در ایران بیان می‌کند و مدعی است که سرکوب خشونت‌آمیز شهروندان توسط حاکمیت رخ می‌دهد.

موضوعاتی همچون «احترام به کرامت انسانی، احترام به آزادی‌های مدنی، آزادی و مشارکت در روند سیاسی، فساد در دولت، موضع دولت در قبال نظارت و بررسی بین المللی و غیردولتی در مورد موارد نقض حقوق بشر، تبعیض و سوء استفاده‌های اجتماعی و همچنین حقوق کارگر» موضوعاتی هستند که در آن‌ها اتهاماتی علیه ایران در گزارش ادعایی وزارت خارجه آمریکا گفته شده است.

یکی از اتهامات مطرح شده در این گزارش در خصوص اعدام مجرمین در ایران است که با دخالت در امور داخلی ایران و نادیده گرفتن قوانین داخلی ایران گفته شده است.

این در حالی است که طبق گزارش سالانه مرکز اطلاعات مجازات اعدام آمریکا که در اواخر سال ۲۰۲۳ منتشر شده، بیشتر زندانیانی که در سال ۲۰۲۳ اعدام شدند، اگر امروز محاکمه شوند، احتمالا به دلیل تغییرات قابل ‎توجه در قانون، تصمیم‌گیری دادستانی و نگرش‌های عمومی در چند دهه گذشته به اعدام محکوم نمی‌شدند! همچنین در این گزارش آمده که شمار احکام اعدام اجرا شده در آمریکا در سال ۲۰۲۳ در قیاس با سال ۲۰۲۲، ۱۸ مورد افزایش داشته و به رقم ۲۲ مورد رسید.

در بخشی دیگر از این گزارش ادعایی آمریکا در خصوص وضعیت حقوق زنان در ایران اشاره شده که مدعی است زنان در طی سال گذشته میلادی همچنان با موارد متعدد تبعیض روبه‌رو هستند.

"رابرت گیلکریست" مقام ارشد دفتر دموکراسی و حقوق بشر وزارت خارجه آمریکا نیز روز دوشنبه در جمع خبرنگاران با تکرار اتهامات مقامات غربی علیه وضعیت زنان در ایران و با دخالت در امور داخلی ایران مدعی شد: وضعیت حقوق بشر زنان در ایران همچنان رو به وخامت است. حکومت ایران به اعمال احکام طولانی مدت برای فعالان حقوق زنان ادامه داده است.

این ادعاهای و دخالت‌های آشکار آمریکا در امور داخلی ایران در حالی مطرح می‌شود که بر اساس گزارش مرکز جرایم آمریکا، به طور میانگین ۱۸۷۱ زن در این کشور در روز مورد تجاوز جنسی قرار می‌گیرند. علاوه بر این حدود ۴۳ درصد از زنان آمریکایی در زندگی خود مورد خشونت جنسی قرار می‌گیرند. تنها در سال ۲۰۲۲ حدود ۴۴۳ هزار زن در آمریکا هدف تجاوز و یا آزار جنسی قرار گرفته‌اند.

گزارش‌های حقوق بشری آمریکا به دلیل دخالت در امور داخلی کشورها، استانداردهای دوگانه و عدم رعایت اصل بی‌طرفی همواره مورد انتقاد بوده است.

اقدامات ضد حقوق بشری آمریکا در همه ابعاد اعم از داخلی و بین‌المللی به صراحت تائید کننده این واقعیت است که دولتمردان آن کشور موضع گیری در خصوص وضعیت حقوق بشر در جهان را بر مبنای ترجیحات سیاسی و منافع سیاسی انجام می‌دهند و همین رویه موجبات سو استفاده ابزاری آمریکا از موضوع حقوق بشر را در سطح بین‌المللی فراهم ساخته و مبنای عمل آن کشور در ارتباط با کشورهای هدف قرار می‌گیرد.

آمریکا به جای پرداختن به مشکلات داخلی خود و همچنین وضعیت و حقوق شهروندانش مدام سعی دارد تا کشورهای مخالف با رویه‌های سیاسی خود را با حربه حقوق بشر تحت فشار قرار دهد.

مسائلی از جمله تیراندازی‌های گسترده، خشونت پلیس، اعدام‌های خودسرانه و بدون ادله‌ی قانونی، نقض حقوق مهاجران و پناهندگان، وضعیت‌ نامناسب زندان‌ها، تبعیض نژادی، نقض حقوق بومیان و حقوق زنان مشکلات و معضلاتی است که سالها در جامعه آمریکا وجود دارد.

این تناقض‌های آمریکا تنها به شهروندان این کشور محدود نیست و آمریکا در بسیاری از موارد بین‌المللی نیز حقوق دیگر کشورها را آشکارا نقض کرده است.

در موضوع فلسطین ماه‌هاست که این کشور با همراهی و حمایت همه‌جانبه خود در جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم فلسطین شریک است و هیچ حمایتی را در جهت مردم غزه و کرانه باختری انجام نمی‌دهد.

استفاده ابزاری از شورای امنیت در وتوی قطعنامه‌های توقف جنایات رژیم اسرائیل، کمک‌های مالی و تسلیحاتی به رژیم صهیونیستی، مشورت‌های سیاسی و نظامی به جنایتکاران اسرائیلی و عدم توجه به خواست ملت‌های جهان برای توقف جنگ از جمله اقداماتی ضد حقوق بشری آمریکا در هفت ماه گذشته است.

کد خبر 846729 منبع: تسنیم برچسب‌ها ایران و آمریکا خبر ویژه حقوق بشر زنان

دیگر خبرها

  • اعلام نرخ اقلام اساسی بازار سمنان در روز چهارشنبه پنجم اردیبهشت
  • گزارش مغرضانه وزارتخارجه آمریکا درباره وضعیت حقوق بشر در ایران
  • گزارش مغرضانه آمریکا درباره وضعیت حقوق بشر در ایران
  • اعلام نرخ اقلام اساسی بازار سمنان در روز سه شنبه چهارم اردیبهشت
  • تقی زاده از برلین کاندیدای مجلس ایران و توسط مردم انتخاب شد / نجات ایران و جهان اندیشه روشنفکران تبعیدی عصر مشروطه
  • تقی زاده از برلین کاندیدای مجلس و توسط مردم انتخاب شد / نجات ایران و جهان اندیشه روشنفکران تبعیدی عصر مشروطه
  • تلاش ناکام تندروهای مجلس برای بررسی محرمانه یک طرح دیگر
  • افشای ۸۵ای کردن طرح دیگر در مجلس انقلابی | تندروها دنبال بررسی محرمانه چه چیزی بودند؟
  • تلاش ناکام نمایندگان تندرو مجلس برای بررسی محرمانه یک طرح دیگر /۱۳۷ رای مخالف در مقابل ۴۷ رای موافق!
  • اعلام نرخ اقلام اساسی بازار سمنان در روز دوشنبه سوم اردیبهشت