Web Analytics Made Easy - Statcounter

سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با بیان اینکه وزارت ارتباطات و گمرک مسئول اجرای رجیستری کلیه تجهیزات سیم‌کارت‌خور هستند، گفت: بر اساس قانون بودجه ۱۴۰۰، تمامی موبایل‌واره‌ها باید تا پایان سال جاری رجیستری شوند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو، میزان واردات رسمی تلفن همراه در سال 95، یعنی یک سال قبل از آغاز طرح رجیستری، تنها نزدیک به 250 میلیون دلار بوده اما بر اساس آمار ارائه شده از سوی گمرک ایران در سال 99، میزان واردات این کالا با افزایش بیش از 900 درصدی نسبت به سال 95، به بیش از 2 میلیارد و 400 میلیون دلار رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حساب می‌توان ادعا کرد که در حال حاضر با اجرای طرح رجیستری، قاچاق تلفن همراه تقریباً به صفر رسیده است.

هر چند طرح رجیستری دستاوردهای مهمی همچون کاهش چشمگیر قاچاق موبایل به کشور و ضابطه‌مند شدن ارائه خدمات پس از فروش به این کالا را به دنبال داشته است اما در عین حال، سایر تجهیزات سیم‌کارت‌خور و اصطلاحاً موبایل‌واره‌هایی مانند «تبلت»، «دستگاه‌های بارکد اسکنر»، «ساعت هوشمند» و «مبدل تلفن ثابت به سیار» هنوز مشمول این طرح نشده‌اند. برخی اخبار حاکی از آن است که ارزش بازار این تجهیزات که عمدتاً از طریق قاچاق وارد کشور می‌شوند، بیش از 300 میلیون دلار است. رونق قاچاق این محصولات موجب آن شده است که تولیدکنندگان و سرمایه‌گذاران، انگیزه‌ای برای ورود به این عرصه از خود نشان ندهند.

فرآیند رجیستری تبلت و سایر دستگاه‌های سیم‌کارت‌خور قرار بود در اردیبهشت‌ماه ۹۷ آغاز شود که این اتفاق بنا به دلایل مختلفی تا امروز رخ نداده است، اما بر اساس تصمیم نمایندگان مجلس شورای اسلامی در قانون بودجه 1400، دولت موظف است اطلاعات مربوط به این تجهیزات را طی سال جاری در سامانه همتا ثبت کند و بدین‌ترتیب این تجهیزات نیز مشمول طرح رجیستری می‌شوند.

البته به گفته مسئولان ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، توسعه طرح رجیستری به موبایل‌واره‌ها به هیچ وجه موجب متضرر شدن مصرف‌کنندگان نخواهد شد و کالاهایی که پیش از اجرای طرح رجیستری در کشور فعال شده است، دچارمشکل نمی‌شوند؛ به عبارت دیگر، طرح رجیستری موبایل‌واره‌ها تنها شامل تجهیزات جدیدالورود خواهد بود.

وزارت ارتباطات و گمرک مسئول اجرای رجیستری تبلت

حمیدرضا دهقانی‌نیا، مدیرکل نظارت بر سامانه‌های الکترونیک ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در گفت‌وگو با برنامه روی خط بازار رادیو اقتصاد، با بیان اینکه همزمان با اجرای طرح رجیستری 6 میلیارد دلار از حجم ورود موبایل قاچاق به کشور کاسته شد، خاطرنشان کرد: قبل از اجرای این طرح حدود 90 درصد موبایل‌ها قاچاق بود و تنها 10درصد واردات رسمی بود اما خوشبختانه در حال حاضر قاچاق موبایل به صفر نزدیک شده است.

وی با اشاره به اینکه بر اساس مفاد قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز و همچنین برنامه بودجه 1400، توسعه طرح رجیستری در دستورکار وزارت ارتباطات قرار گرفته است، عنوان کرد: تعمیم این طرح به تبلت، دستگاه‌های بارکد اسکنر، ساعت هوشمند و مبدل تلفن ثابت به سیار، به بهانه‌های کمبود بودجه و مطرح کردن برخی مسائل با مشکل مواجه شده بود اما طبق قانون بودجه 1400، دیگر هیچ توجیه و بهانه‌ای از سوی دستگاه‌های ذی‌ربط برای عدم اجرای این طرح پذیرفتنی نیست.

دهقانی‌نیا با بیان اینکه به وزارت ارتباطات به عنوان متولی توسعه طرح رجیستری ابلاغ شده است تا اقلام مذکور هر چه سریعتر در دستور کار برای ثبت رجیستری قرار بگیرند، عنوان کرد: به سایر نهادهای دخیل در این طرح، همچون گمرک هم دستور داده‌ شده است تا همکاری لازم را برای ثبت و رهگیری اقلام مذکور در سامانه همتا را به عمل بیاورند.

 

پایان امسال تمامی تجهیزات سیمکارت‌خور رجیستری خواهند شد

مدیرکل نظارت بر سامانه‌های الکترونیک ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: صرفه‌جویی ارزی ناشی از کنترل قاچاق تبلت و دیگر تجهیزات دارای سیمکارت، قطعا همانند رقم 6 میلیارد دلاری گوشی‌های تلفن همراه نیست، اما ارقام مربوط به قاچاق این اقلام نیز قابل توجه خواهد بود. از سوی دیگر با اجرا شدن این طرح در موبایل‌واره‌ها، شاهد افزایش کیفیت و شفافیت در ارائه‌ خدمات پس از فروش این دسته از کالاها به مصرف‌کننده خواهیم بود.

دهقانی‌نیا با اشاره به اینکه بر اساس یک زمان‌بندی مشخص معین خواهد شد تا IMEI اقلام مذکور به مرور و گام به گام ثبت رجیستری شوند، خاطرنشان کرد: این طرح باید امسال به طور کامل محقق شود و وزارت ارتباطات نیز برای این موضوع کارگروه تشکیل داده است.

وی با بیان اینکه زیرساخت رجیستری سابقاً پیاده شده است و اضافه کردن تعدادی اقلام به آن قاعدتاً کاری سخت و هزینه‌بر نخواهد بود، عنوان کرد: این طرح به طور شگفت انگیزی توانسته است در کاهش قاچاق موبایل اثرگذار باشد و قطع به یقین در کنترل قاچاق اجناسی مانند تبلت نیز موثر واقع می‌شود.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: موبایل تلفن همراه تبلت واردات کالا قاچاق کالا ریجستری ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز اجرای طرح رجیستری وزارت ارتباطات بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۹۱۷۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۵ درصدی نزاع در مازندران

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، مدیر کل پزشکی قانونی مازندران آمار معاینات انجام شده نزاع، سال گذشته در استان را ۱۹ هزار و ۲۵۷ نفر (۱۲ هزار ۵۵۲ نفر مرد و ما بقی زن) اعلام کرد و گفت: این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۵ درصد افزایش داشت.

علی عباسی افزود: بر اساس گزارش ارسالی از مراکز استان، بیشترین نزاع به ترتیب مربوط به شهر‌های ساری و میاندرود با عدد ۳ هزار ۱۳۱، بابل با عدد ۲ هزار ۲۹۱ و نوشهر، چالوس با عدد هزار ۹۵۲ نفر و کمترین نزاع در شهرستان سوادکوه با عدد ۳۷۱ نفر ثبت شده است.

او گفت: بر اساس آمار ارجاعی از مراکز استان، خرداد با ۲ هزار ۴، مرداد با هزار و ۸۳۴ و تیر با هزار و ۷۲۷ به ترتیب بیشترین و بهمن ماه با هزار و ۳۱۷ نفر کمترین مورد نزاع گزارش شده است.

مدیر کل پزشکی قانونی استان با تاکید بر اینکه نزاع و درگیری بیشترین دلیل مراجعه افراد به مراکز پزشکی قانونی است، تصریح کرد: بخش قابل توجهی از افراد به دنبال وقوع نزاع و درگیری از طرف مراجع قضایی و انتظامی به مراکز پزشکی قانونی ارجاع می‌شود که بر اساس نوع و میزان آسیب دیدگی با توجه به قانون مجازات اسلامی برای آنان گواهی صادر می شود.

این مقام اجرایی استان یکی از دلایل بالا بودن آمار نزاع را پائین بودن سطح تحمل افراد در جامعه دانست و گفت: میتوان با آموزش مهارت‌های زندگی به خصوص در سنین پایین میزان تحمل افراد را در شرایط استرس بالا برد تا افراد به جای درگیری فیزیکی، با بحث، گفتگو و تفاهم مشکلات فی ما بین را حل و فصل کنند.

دیگر خبرها

  • حدود ۳٫۵ میلیارد دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات تامین شد
  • رشد ۲۶ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۱
  • رشد ۲۶ درصدی تامین ارز دارو در سال ۱۴۰۲
  • افزایش ۲۷ درصدی مرگ بر اثر مسمومیت قرص برنج در مازندران
  • افزایش ۲۸ درصدی فوتی‌های حوادث ناشی از کار در آذربایجان‌ شرقی
  • آخرین جزئیات تعرفه‌های خدمات پرستاری در سال ۱۴۰۳
  • آخرین جزئیات تعرفه‌های پرستاری در سال ۱۴۰۳
  • افزایش ۵ درصدی نزاع و درگیری در مازندران
  • افزایش ۵ درصدی نزاع در سال ۱۴۰۲
  • افزایش ۵ درصدی نزاع در مازندران