Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-20@04:43:35 GMT

چرا نباید شکر تصفیه شده مصرف کنیم؟

تاریخ انتشار: ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۹۵۵۲۵

چرا نباید شکر تصفیه شده مصرف کنیم؟

به گزارش کنسر سنتر، شکر در تمامی اشکال آن یک کربوهیدارت ساده است که بدن آن را به گلوکز تبدیل کرده و آن را مورد استفاده قرار می‌دهد. با این حال، تاثیر آن بر بدن و سلامت عمومی شما ارتباط زیادی با نوع شکری که مصرف می‌کنید دارد. شکر دارای دو نوع اصلی قند طبیعی و شکر تصفیه شده (شکر سفید) است.

قند طبیعی در میوه‌ها به صورت فروکتوز وجود دارد و در بسیاری از محصولات لبنی مانند شیر و پنیر به صورت لاکتوز دیده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

غذا‌های دارای قند طبیعی نقش مهمی در رژیم غذایی افراد مبتلا به سرطان و افرادی که می‌خواهند به سرطان مبتلا نشوند ایفا می‌کنند، زیرا این قند‌ها دارای موادی هستند که باعث حفظ سلامتی بدن شده و مانع از ابتلا به بیماری‌ها می‌شوند.

با این حال، شکر‌های تصفیه شده از نیشکر و چغندر قند استخراج می‌شوند. این شکر‌های تصفیه شده حاوی ساکاروز هستند که ترکیب یافته از گلوکز و فروکتوز است. ما از شکر‌های سفید و قهوه‌ای به طور گسترده برای شیرین کردن سایر مواد غذایی استفاده می‌کنیم.

تفاوت بنیادین مصرف قند طبیعی و شکر‌های تصفیه شده در بدن به فرآیند متابولیسم (سوخت و ساز) آن‌ها باز می‌گردد. حقیقت این است که متابولیسم قند موجود در میوه‌ها و شیر در بدن متفاوت‌تر از متابولیسم شکر‌های تصفیه شده است. بدن به سرعت اقدام به شکستن قند شکر‌های تصفیه شده می‌کند. این امر باعث بالا رفتن سریع قند خون شده و ناتوانی در عملکرد هورمون انسولین را درپی خواهد داشت.

از طرفی دیگر، از آنجا که شکر‌های تصفیه شده به سرعت تجزیه و جذب می‌شوند، فرد احساس سیری نمی‌کند. با این حال، فیبر موجود در میوه‌ها سرعت متابولیسم را کاهش داده و باعث ایجاد احساس سیری در فرد می‌شود. این امر مانع از پرخوری و زیاده روی در مصرف مواد غذایی می‌شود.

تحقیقات نشان داده است انسان‌های امروزی بسیار بیشتر از پدران و پدربزرگان خود در ۳ دهه قبل از شکر‌های تصفیه شده استفاده می‌کنند. این موضوع باعث افزایش نرخ چاقی در میان کودکان و بزرگسالان شده است. متاسفانه چاقی ارتباط مستقیمی با خطر ابتلا به برخی سرطان‌ها مانند سرطان سینه، پروستات، پانکراس، رحم، و روده بزرگ دارد.

در سوی مقابل، میوه‌های دارای قند طبیعی مانند بلوبری، تمشک، توت فرنگی و سیب سرشار از موادی همچون آنتی اکسیدان‌ها هستند که خطر ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد. فیبر موجود در میوه‌ها که به وفور در پوست آن‌ها وجود دارد با کنترل اشتها مانع از زیاده روی در خوردن و در نتیجه چاقی و اضافه وزن می‌شود.

متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند از مصرف مواد غذایی حاوی شکر تصفیه شده اجتناب کنید. رژیم غذایی حاوی غلات کامل (سبوس دار)، سبزیجات غیرنشاسته‌ای و میوه کافی، کربوهیدارت مناسب، چربی پایین، و پروتئین بالا می‌تواند سلامت بدن را تضمین کند. در کنار داشتن یک رژیم غذایی سالم، داشتن تحرک کافی و ورزش مستمر باعث حفظ تندرستی و تناسب اندام می‌شود.

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: شکر های تصفیه شده میوه ها قند طبیعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۹۵۵۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهمیت گندم و نان

به دلیل نقش مهم گندم در تغذیه جمعیت رو به تزاید کشور، این محصول از ابعاد مختلف اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و …، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

خبرگزاری ایمنا، داود امین آزرم عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان در یادداشتی نوشت: گندم مهمترین گیاه زراعی کشور است. به دلیل نقش مهم گندم در تغذیه جمعیت رو به تزاید کشور، این محصول از ابعاد مختلف اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و …، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. آمار و ارقام مربوط به سهم گندم در تأمین کالری و پروتئین مردم کشور متفاوت است. با این حال به نظر می‌رسد با توجه به تغییراتی که در سبد غذایی مردم کشور رخ داده، به طور میانگین حدود ۴۰ درصد (حتی گاهی تا ۶۰ درصد) از کالری و ۲۰ درصد از پروتئین مصرفی هر ایرانی، از گندم تأمین می‌گردد.

نان غذای اصلی و همیشگی جمعیت بشری را تشکیل می‌دهد. نان تأمین کننده عمده پروتئین، هیدرات کربن (نشاسته)، چربی، ویتامین، آهن، مواد معدنی می‌باشد.

بر طبق آمار، سرانه مصرف گندم هر ایرانی بطور میانگین ۱۵۰ کیلوگرم برآورد شده است.

ایرانیان ۳۷ درصد بیشتر نسبت به مردم جهان نان استفاده می‌کنند بنابراین باید به سمت سرمایه گذاری در راستای ارتقای کیفیت نان و نان کامل حرکت کنیم.

از دیرباز نان در فرهنگ و سنت ایرانیان جایگاه خاصی دارد و متبرک شناخته می‌شود و بی حرمتی به آن جایز نیست. نان در سفره و عادات غذایی مردم ایران اهمیت و جایگاه فوق العاده ای دارد. هر ایرانی حداقل در یک یا دو نوبت از وعده‌های غذایی خود، از نان استفاده می‌کند و علیرغم مصرف هر روزه و مداوم آن، هیچگاه باعث دلزدگی از این نعمت خدادادی نمی‌گردد. گندم همچنین در تهیه فرآورده‌های غذایی متعدد و متنوع دیگری نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد که اهمیت این محصول زراعی را نشان می‌دهد. فرآورده‌های غذایی که در آنها از گندم و آرد آن استفاده می‌گردد بسیار متنوع و متعدد است.

نان به عنوان ماده غذایی غالب و یکی از مهم‌ترین منابع تغذیه مردم است. این محصول همواره از جایگاه خاصی در جامعه برخوردار بوده و سهم عمده‌ای در الگوی مصرف خانوارها دارد. گندم قوت اصلی و روزانه اقشار مختلف مردم را تشکیل می‌دهد و کمتر کسی را می‌توان یافت که بدان نیازمند نباشد.

نان، غذای پایه و اصلی ایرانیها، به ویژه خانواده‌های کم‌درآمد و نیز ارزان‌ترین ماده در الگوی غذایی روزانه است. انواع غذاها در الگوی روزانه ایرانی به گونه‌ای پخت و آماده می‌گردند که اغلب همراه نان مصرف می‌شوند. تأمین نان مورد نیاز جمعیت بیش از ۸۰ میلیونی کشور، حجم وسیع فعالیت‌های کشاورزی، صنعت، حمل‌ونقل، ذخیره‌سازی و توزیع را به خود اختصاص می‌دهد و واردات میزان تفاوت تولید گندم داخل با میزان نیاز کشور، بر مبنای حداقل قیمت‌های بین‌المللی به میزان ارز زیادی نیاز دارد. در این راستا اهمیت خودکفایی در این محصول استراتژیک مشخص می‌گردد.

کشور ما از لحاظ مصرف سرانه نان، یکی از پرمصرف‌ترین کشورهای جهان است. نان، تأمین کننده بخش عمده‌ای از انرژی، پروتیین، مواد معدنی از جمله آهن و کلسیم و برخی از ویتامین‌ها همچون تیامین و نیاسین مورد نیاز روزانه ما می‌باشد.

راهکارهای افزایش تولید گندم در کشور و استان

۱- افزایش سطح زیر کشت: بدلیل محدودیت خاک و آب مناسب در کشور، چندان سهمی نمی‌تواند داشته باشد. در استان اصفهان با توجه به بحران آب که در چند سال اخیر شدیدتر شده است، سطح زیر کشت گندم آبی، در برخی سال‌ها به نصف کاهش یافته است.

۲- افزایش میزان تولید در واحد سطح:

۲-۱- اصلاح، معرفی و توصیه ارقام جدید با توجه به شرایط اقلیمی و تنش‌های محیطی: معرفی و توصیه ارقام جدید که دارای خصوصیات مورد نظر باشند می‌تواند سهم مهمی در افزایش بازدهی تولید در واحد سطح و بهبود راندمان مصرف نهاده‌های تولید ایفا کند. معمولاً فرایند معرفی یک رقم جدید گندم حدود ۱۰ تا ۱۳ سال به طول می‌انجامد و شامل مراحل مختلف به نژادی است. در این راستا، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان، تاکنون در معرفی بیش از ۲۵ رقم گندم مشارکت داشته است که این ارقام سهم مهمی در افزایش میانگین عملکرد استان ایفا نموده اند. برخی از جدیدترین این ارقام که در چند سال اخیر معرفی شده اند، به شرح زیر است:

اقلیم معتدل (شرایط پرپتانسیل و بدون تنشهای محیطی): ارقام رخشان، امین، دانش، بامداد و سپهر

اقلیم معتدل (شرایط تنش خشکی انتهای فصل): سیروان، بهاران، ترابی، طلایی، فرین، سپهر و بامداد

اقلیم معتدل (شرایط تنش شوری): افق، نارین، برزگر و پریان

همچنین محققین این مرکز، با توجه به نتایج تحقیقات گندم در سایر اقلیم‌های کشور، ارقام گندم مناسب برای اقلیم‌های گرم و سرد استان را جهت کشت توسط زارعین، به آنها معرفی می‌نمایند.

- لازم به ذکر است که با عنایت به اهمیت کیفیت در کنار پتانسیل عملکرد، کلیه ارقام جدید گندم، از نظر خصوصیات کیفی و کیفیت نانوایی نیز در آزمایشگاه‌های مربوطه مورد بررسی قرار می‌گیرند تا از نظر کیفیت نانوایی نیز شرایط مطلوبی داشته باشند.

۲-۲- روش‌های به زراعی و مدیریت محصول: پس از انتخاب رقم مناسب، بایستی برای ظهور پتانسیل آن رقم، نیازهای زراعی آن برآورده گردد و مدیریت زراعی صحیح، نقش مهمی در بروز پتانسیل عملکرد هر رقم ایفا می‌کند.

کد خبر 745944

دیگر خبرها

  • حذف قند از رژیم غذایی چه عوارضی دارد؟
  • مصرف این ویتامین سبب کاهش وزن می‌شود
  • راهکار‌های تخصصی برای مدیریت وزن
  • اهمیت گندم و نان
  • عوارض مصرف بیش از اندازه میوه
  • پیشگیری از مسمومیت غذایی
  • مصرف این صیفی همه کمبودهای بدن و ویتامین ها را جبران می کند/ تنظیم آنی فشار و قند خون
  • این میوه از صدتا کدئین بهتر است
  • بهبود کیفیت همبرگر با کاهش سدیم
  • برای لاغری گردو را این طور مصرف کنید