Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تقریب»
2024-04-25@10:48:39 GMT

فلسفه عید فطر درک هویت خود و بازیافتن انسانیت است

تاریخ انتشار: ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۹۷۱۰۷

فلسفه عید فطر درک هویت خود و بازیافتن انسانیت است

آیت الله عباسعلی سلیمانی عضو شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی درگفتگو با خبرنگار حوزه اندیشه خبرگزاری تقریب ضمن تبریک عید سعید فطر به امت اسلامی، از خداوند متعال آرزوی قبولی طاعات و عبادات مسلمانان عالم را مسئلت نموده و بیان کرد: یکی از ویژگی های اسلام این است که اگر امت مسلمان در امر ریاضت ، پاک سازی ، خودسازی و خودپردازی خویش موفقیتی بدست آورد، به شکرانه آن موفقیت اسلام دستور می دهد عیدی برگزار گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: به مانند برنامه مناسک حج، زمانی که وقوف عرفات و مشعر  و منا می رسد عید قربان مطرح می شود و نیز در راستای یک ماه روزه داری، عیدفطر مطرح می شود که به شکرانه یک ماه ریاضت ، بندگی و اطاعت الهی است.

عضو شورای عالی مجمع تقریب تصریح کرد: این که گفته می شود فطر؛ در واقع به معنی شکافتن است، یکی از ویژگی های ذات اقدس الهی، فاطریت است "فاطر السماوات و الارض" چه چیزی شکفته می شود؟! مسئله هویت انسانی ، اعتقادات راستی و اصلی دینی، تهذیب نفس و بازیابی نفس آدمی است.

وی تصریح کرد: فلسفه عید فطر یعنی درک هویت خود و بازیافتن انسانیت است؛ در اسلام عید را با عیادت می بینیم و بر این اساس روز عید فطر باید برای انجام عبادت، زکات و نماز انجام دهیم، زکات پرداخت فطریه است و نماز، شکرانه عید فطر است.

سلیمانی ادامه داد: ابتدا زکات را انجام می دهیم و بعد نماز را می خوانیم زیرا زکات به نوعی حق الناس است، رابطه بین خود و مردم را صمیمانه قرار می دهیم و  سپس رابطه خود و خداوند متعال را به منصه ظهور می رسانیم؛این اقدام نیز در نیز عید قربان انجام می دهیم.

وی عنوان کرد: قرآن کریم می فرماید: « قَدْ أَفْلَحَ مَنْ تَزَكَّى / وَ ذَكَرَ اسْمَ رَبِّهِ فَصَلَّى»، به راستى رستگار شد آن كس كه خود را از پليدى‌ها پاك گردانيد؛ اول زکات را پرداخت کن و سپس بندگی را اثبات کن؛ این حقیقت را در سوره مبارک کوثر نیز مشاهده می کنیم.

وی در پایان با اشاره به آیاتی از سوره کوثر، تاکید کرد: در سوره کوثر ابتدا عبادت خدا و سپس به نحر کردن، توصیه شده است؛ در این رابطه زیبا ترین و درست ترین مهندسی صورت گرفته است؛ این یک رابطه دو بعدی یعنی "رابطه با بشر و خدای متعال" است، رابطه ما با بشر از طریق نحر ، زکات و فطریه است و رابطه با خداوند متعال از طریق نماز از نوع حکومتی است.

انتهای پیام/

منبع: تقریب

کلیدواژه: عید فطر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۹۷۱۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشست ستاد زکات استان در دهدشت

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • نالشکینه بخشی از هویت شهر بوکان است
  • دینِ انسانیت در حال فراگیر شدن است
  • کشف جسد یک دانشجو در ارتفاعات سرچشمه کرمان
  • تمرین نخستین رفتارهای تشکیلاتی و سیاسی در مساجد/مسجد باید جامعه را تربیت کند
  • هشدار وزارت راه : مسدود شدن بخش املاک دیوار و شیپور
  • هشدار وزارت راه: مسدود شدن بخش املاک دیوار و شیپور
  • کشف جسد دانشجوی دندانپزشکی در کوه های سرچشمه رفسنجان
  • جسد دانشجوی دندانپزشکی رفسنجان پیدا شد/تحقیقات تکمیلی ادامه دارد
  • واکنش دادستان رفسنجان در مورد فوت یک دانشجو
  • نشست ستاد زکات استان در دهدشت