Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-03-29@13:39:40 GMT

این دردها نشانه التهاب در کمر است

تاریخ انتشار: ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۰۵۲۴۳

این دردها نشانه التهاب در کمر است

کمردرد انواع مختلفی دارد؛ کمردرد مکانیکی، التهابی، مخلوط و کمردرد شبانه. متاسفانه این روزها خیلی از مردم و بخصوص جوان ها از کمردرد شکایت می کنند و بدتر اینکه، برخی از جراحان اکثر مراجعین را به تیغ جراحی می سپارند. در گام اول بهتر است نوع کمردرد شناسایی شود. در برخی موارد کمردرد مزمن ریشه ی التهابی دارد نه مکانیکی.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش برنا؛ در نتیجه لازم است که تشخیص پزشک صحیح باشد و توصیه می کنیم نظر چند پزشک متخصص را برای یافتن درمانی مناسب جویا شوید. در این مطلب شما را بیشتر با کمردرد التهابی آشنا می کنیم. لطفا با ما همراه باشید.

کمردرد التهابی: شب ها از خواب بیدارتان می کند

به عقیده متخصصان روماتولوگ، اگر کمرتان درد می کند و این کمردرد بخصوص آخر شب شما را از خواب بیدار می کند، نشان دهنده این است که به احتمال زیاد از کمردرد التهابی رنج می برید.

این نوع کمردرد، شب ها درد بیشتری برای فرد ایجاد می کند، در حالیکه کمردرد مکانیکی از نوع لومباگو، سیاتیک و غیره، روزها درد بیشتری به فرد تحمیل می کند.

کمردرد التهابی: صبح ها زمان می خواهید تا کمرتان گرم شود

احساس خشکی، ضعف و گرفتگی کمر در حین بیدار شدن از خواب نیز می تواند نشان دهنده کمردردهای التهابی باشد.

صبح زمانی که از خواب بیدار می شوید حرکات بدن محدود است.  فقط در طول روز و بعد از حداقل نیم ساعت فعالیت است که کمردرد تسکین پیدا کرده و شما می توانید راحت تر حرکت کنید.

کمردرد التهابی: درد با تحرک بدنی کمتر می شود

برخلاف لومبالژی های مکانیکی (کمردردهای مکانیکی) که معمولا با حرکت و فعالیت بدنی شدیدتر می شوند، کمردردهای التهابی با انجام ورزش و تحرک بدنی تسکین پیدا می کنند. در عوض استراحت و بی تحرکی تاثیری در تسکین آن ندارد.

فردی که دچار این نوع کمردرد است، در حین نشستن و خوابیدن های طولانی مدت درد بیشتری احساس می کند.

به همین دلیل نیز توانبخشی حاصل از فیزیوتراپی و ورزش برای تسکین و درمان این نوع دردها بسیار موثر است.

توصیه می کنیم اگر کمردردتان بیش از سه ماه به طول انجامیده باشد، به جای خوددرمانی به پزشک عمومی یا روماتولوگ مراجعه کنید

کمردرد التهابی: مصرف داروهای ضدالتهاب موثر است

اگر با مصرف داروهای ضدالتهاب، بخصوص ایبوپروفن یا کتوپروفن تسکین زیادی در کمردردتان احساس می کنید، به این معنی است که التهابی در بافت های بدن تان وجود دارد و کمردردتان التهابی است.

البته این مسئله در خصوص دردهای مکانیکی از نوع سیاتیک نیز دیده می شود.

کمردرد التهابی: همیشه علائم آن در رادیوگرافی مشهود نیست

کمردردهایی که منشا التهابی دارند، در اغلب موارد به «اسپوندیل آرتریت» یعنی روماتیسمی که ستون فقرات را درگیر می کند مربوط می شوند.

در موارد بسیار نادر امکان دارد که پای تومور یا عفونتی در میان باشد. اما در 80 درصد موارد، نتایج رادیوگرافی نرمال است و هیچ مشکلی در ناحیه ستون فقرات مشاهده نمی شود.

گاهی روش ام آر آی می تواند نشان دهنده ی وجود التهاب باشد، اما  همیشه جواب مثبت نیست.

بنابراین به نظر می رسد که پای یک «بیماری نامرئی» در میان باشد که از بیرون قابل مشاهده نیست.

این مسئله مشکلاتی در شناخت و تشخیص بیماری و دردهای آن به وجود می آورد. در این موارد معمولا تشخیص بیماری با سوال و جواب هایی در مورد علائمی بالینی بیمار امکانپذیر است. البته به شرطی که پزشک معالج اطلاعات کافی در خصوص این بیماری داشته باشد.

کمردرد التهابی: بیشتر جوان تر ها را درگیر می کند

به عقیده ی متخصصان روماتولوگ، کمردردهای التهابی در اکثر موارد، افراد زیر 40 سال را درگیر می کند که نوجوانان و جوانان فعال را نیز شامل می شود.

این دردها اغلب در طول ماه ها و سال ها پیشرفت کرده و بیش از پیش دردناک و آزاردهنده می شوند. اما امکان دارد که  در دوره ای این دردها تسکین یافته و دوباره اوج بگیرند.

تشخیص آن زمان بر است

تشخیص کمردردهای التهابی دشوار است، به همین دلیل امکان دارد که بیمار از یک پزشک به پزشکی دیگر مراجعه کند و به نوعی دچار سرگردانی درمانی شود.

در مواردی حدود هفت سال و گاهی بیشتر طول می کشد که بیمار متوجه شود از کمردرد التهابی رنج می برد.

به همین دلیل همیشه مهم است که بدانیم دردهایمان ناشی از چه هستند.

کمردرد التهابی در اغلب مواقع با فیبرومیالژی اشتباه گرفته می شود. در طول مدت تشخیص بیماری، دردها و نتایج آن که با مشکلاتی مانند استرس، خستگی، افسردگی و غیره همراه است، تشدید می شود.

اما زمانی که مشکل تشخیص داده شد، درمان مناسب با انتخاب داروهای ضدالتهابی با دوز مناسب (هر چه کمتر بهتر) و با کاهش تدریجی دوز داروها در پیش گرفته می شود.

در موارد نادری نیز امکان دارد پزشک متخصص از تزریق های زیرجلدی ضد TNF استفاده کند.

بنابراین توصیه می کنیم اگر کمردردتان بیش از سه ماه به طول انجامیده باشد، به جای خوددرمانی به پزشک عمومی یا روماتولوگ مراجعه کنید.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: پزشک پزشک متخصص کمردرد درمان ام آر آی افسردگی درد کمر درد التهاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۰۵۲۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونه تشخیص دهیم یک تصویر با هوش مصنوعی ساخته شده است؟

هوش مصنوعی از جذابیت‌های جدید عصر دیجیتال به شمار می‌رود که به زندگی شخصی افراد هم رسوخ کرده و سبب شده تا در کنار نعمات خود، مشکلاتی را هم پدید آورد.

برای شما هم پیش آمده که تصویر یک شخص را در فضای مجازی ببینید و بلافاصله شک کنید که آیا این عکس واقعی اوست یا محصول هوش مصنوعی است.

در حال حاضر هیچ ممنوعیت قانونی برای بهره‌برداری از هوش‌های مصنوعی وجود ندارد و به سادگی می‌توان با این فناوری تصاویر را دستکاری کرد و یا تصویر جدید ساخت کما اینکه چندی پیش تولید تصاویر خصوصی یک چهره مطرح دنیای موسیقی و بازپخش آن در فضای مجازی خبرساز شد.

اما اینکه چگونه می‌توانیم تشخیص دهیم که عکس‌ها واقعی است یا ساخته هوش مصنوعی است؛ چند راهکار ساده دارد که با هم مرور می‌کنیم:

۱. ظاهر «پلاستیکی» تصاویر ساخته شده توسط هوش مصنوعی

تصاویر ساخته شده با هوش مصنوعی یک ظاهر پلاستیکی خاصی دارند.

۲. زوم کنید و دنبال تناقضات زیبایی‌شناسی باشید

در تصاویر ساخته شده نور از زاویه‌های عجیب و غریبی روی سوژه‌ها تابیده می‌شود، شکل‌های ظریف درست به نظر نمی‌رسند و بسیاری از تصاویر ممکن است در لبه‌ها دچار اعوجاج باشند یا اگر امتداد برخی از شکل‌ها را دنبال کنید ممکن است متناسب نباشند.

۳. به تناسب بدن دقت کنید

در تصاویر ساخته شده دقت کنید و ببینید در اکثر این تصاویر اندام‌ها به صورت دقیق طراحی نشده اند.

۴. به پس‌زمینه عکس‌ها دقت کنید

پس زمینه تصاویر می‌توانند نشان دهند که آیا این تصاویر واقعی هستند یا توسط هوش مصنوعی ساخته شده‌اند. در پس‌زمینه تصاویر ممکن است برخی از اجسام، نامتناسب و دفرمه به نظر برسند.

۵. منبع تصاویر را پیدا کنید

می‌توانید عکس مورد نظر را در موتور‌های جست‌وجوگر پیدا کنید؛ در این صورت می‌توانید اطمینان یابید که عکس واقعی است یا هوش مصنوعی تولید کرده است.

البته در این زمینه برنامه‌های بررسی تصوی هوش مصنوعی هم تولید شده است که به شما احتمال غیرواقعی بودن عکس را می‌گوید.

لازم است بدانید که هوش مصنوعی هرقدر هم که پیشرفته باشد، باز هم خطا‌هایی در تولید تصاویر دارد که همین موضوع می‌تواند به شما کمک کند که عکس واقعی را از جعلی تشخیص دهید:

۶. دست آدم‌ها را فراموش نکنید

طراحی دست‌ها یکی از سخت‌ترین کار‌ها در کشیدن یک تصویر است؛ این سختی برای هوش مصنوعی هم آسان نیست به همین خاطر در کشیدن دست‌ها اغلب خطا دارد؛ کافی است به دست‌های یک عکس نگاه کنید و بفهمید که عکس تولد هوش مصنوعی تولید شده است.

۷. خطای هوش مصنوعی در خط کشی جاده‌ها

در تصاویر تولید شده توسط هوش مصنوعی جزییاتی، چون تابلو‌های داخل تصویر یا خط کشی‌های خیابان دچار خطا می‌شود؛ یا حتی ممکن است روی تابلو‌ها و بنر‌های تبلیغاتی به جای اینکه کلمات تبلیغاتی معنا دار ببینیم، حروف و کلمان عجیب ببینیم که هیچ مفهومی ندارد. در تصاویر مربوط به مناظر شهری این نکته به شما کمک می‌کند تا خلاقیت هوش مصنوعی را کشف کنید.

۸. هیچ چیز ۱۰۰ درصد خوب نیست

یک واقعیت این است که هیچ چیز در جهان ۱۰۰ درصد کامل نیست؛ اگر تصویری که مشاهده کردید همه چیز تمیز، صاف و صیقل خورده باشد و بسیار کمل گرا به نظر برسد، حتما در واقعی بودن آن شک کنید.

یک مثال ساده در باره تصاویر مربوط به چهره هاست؛ هیچ چهره‌ای حتی با بهترین نرم افزار‌های فوتوشاپ هم صاف و شفاف نیست برای همین عکس‌هایی که هوش مصنوعی از چهره‌ها می‌سازد بیشتر شبیه کارتون است تا چهره واقعی.

نکته دیگر اینکه تصاویر ساخته شده با هوش مصنوعی فاقد بافت واقعی پوست هستند و ظاهری پلاستیکی و براق به اشخاص می‌دهند.

همانطور که بالاتر گفتیم، تصاویر تولید شده با هوش مصنوعی اغلب فاقد بافت‌های واقعی هستند و ظاهری براق و پلاستیک مانند دارند.

۹. به پس زمینه تار و مبهم توجه کنید

تصاویری که هوش مصنوعی تولید می‌کند، پس زمینه‌ها بیش از حد تار است تا از خطا‌های احتمالی جلوگیری کند؛ بنابراین اگر یک تصویر پس زمینه تار و مبهم داشت، شک نکنید که هوش مصنوعی آن را تولید کرده است.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • حلال و و حرام غذا‌های دریایی را چگونه تشخیص دهیم؟ + فیلم
  • ویدیو/ تشخیص زودهنگام سرطان سینه با هوش مصنوعی
  • سقز چیست و چه خواصی دارد؟
  • چرا بجای درمان های گران قیمت از سقز استفاده نکنیم؟
  • پر تکرارترین سوالاتی که درباره سلامتی در گوگل جستجو شده چیست؟
  • هوای گرم چگونه سیستم ایمنی را مختل می‌کند؟
  • آیا تغذیه با التهاب مفاصل مرتبط است؟
  • هوای گرم چگونه سیستم ایمنی را مختل می کند؟
  • آیا غذاهای سالم با التهاب مفاصل مرتبط است؟
  • چگونه تشخیص دهیم یک تصویر با هوش مصنوعی ساخته شده است؟