Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-23@14:25:20 GMT

۴ راهکار مفید برای کاهش اضطراب در خانواده

تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۰۵۷۵۵

۴ راهکار مفید برای کاهش اضطراب در خانواده

در اوضاع آشفته همه گیری کووید-۱۹، وجود و حتی تشدید استرس در میان اعضای خانواده‌ها محسوس است و والدین و کودکان به طور یکسان نسبت به آینده خود مضطرب و نگران هستند.

به گزارش ایسنا، طبق اعلام موسسه ملی بهداشت روان آمریکا، اضطراب یکی از شایع‌ترین ترین نگرانی های بهداشت روان در ایالات متحده است و از آنجا که قرار گرفتن در معرض حوادث استرس زا در طولانی مدت منجر به خطر ابتلا به اختلال اضطراب می شود، اهمیت دارد تا اضطراب به خصوص در کودکان کنترل شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خوشبختانه بسیاری از خانواده ها می توانند از طریق روشهای علمی میزان اضطراب را کاهش دهند و احساس ارتباط و شادی را در خانه برقرار کنند.

هنگامیکه اعضای خانواده، زمان مشخصی را در طول روز در کنار هم سپری می کنند و درگیر انجام فعالیت های تسکین دهنده اضطراب می شوند، ارتباطات خانوادگی خود را تقویت و فرصت هایی را برای گفتگو ایجاد می کنند و همچنین احساس شادی را افزایش می دهند و احساس سازگاری ایجاد می کنند که تمامی این مزایا در این دوران همه گیری که افراد میزان بیشتری از استرس و عدم اطمینان را تجربه می کنند، ضروری است.

شبکه خبری "سی ان ان" در گزارشی به برخی از این راهکارهای تنش زدا در جمع‌های خانوادگی اشاره کرده است:

قدردانی کردن را در طول روز تمرین کنید

در مطالعات بسیاری بر مزایای شکرگذاری و قدردانی کردن در کاهش استرس، تقویت روحیه و حتی بهبود خواب تاکید شده است. تحقیقات نشان می دهد افرادی که در فعالیت هایی مشارکت دارند که باعث ایجاد احساس قدردانی می شود، احساس خوشبختی بیشتر و کاهش احساسات منفی را تجربه می کنند. با این وجود عدم تداوم این تمرین ممکن است با گذشت زمان، اثرات مثبت آن را از بین ببرد.

از کار کردن با مداد رنگی و وسایل هنری غافل نباشید

دلایلی وجود دارد که روانشناسان، کودکان را به ابراز احساسات خود از طریق نقاشی ترغیب می کنند، معلمان از فعالیت هایی همچون رنگ آمیزی برای غلبه بر ناراحتی های قبل از آزمون استفاده می کنند و برخی دندانپزشکان برای کاهش اضطراب به بیمار، رنگ آمیزی و نقاشی کردن را توصیه می کنند. اما این روش تنها مختص به کودکان نیست و در طول دهه گذشته نتایج بدست آمده از تحقیقات حاکی از فوائد هنردرمانی برای تمامی سنین است چرا که می تواند به طور قابل توجهی سطح هورمون استرس را کاهش دهد.

نمایش بازی کنید

نمایش بازی کردن، یک تمایل طبیعی در دوران کودکی است که به کودکان کمک می کند تا از تنش خارج شده و استرس خود را کاهش دهند و به همین دلیل ایجاد محیطی در خانه که باعث تقویت بازی شود، مهم است. بازی دراماتیک می تواند به کودکان کمک کند تا اضطراب خود را برطرف کنند چرا که به آنان اجازه می دهد در رویدادهای دنیای واقعی به گونه ای عمل کنند که به آنها حس کنترل دهد، به عنوان مثال، بازی نمایش حضور در بیمارستان یا فروشگاه که همه ماسک به صورت دارند.

ورزش را در اولویت اعضای خانواده قرار دهید

زمانی را برای ورزش کردن مشخص کنید که روشی موثر برای تقویت ارتباطات خانوادگی در کنار از بین بردن استرس و اضطراب است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: اضطراب خانواده کووید 19

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۰۵۷۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵ راهکار که علائم آلرژی فصلی را کاهش می‌دهد

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از خبرآنلاین، عطسه، آبریزش بینی، آبریزش و خارش چشم‌ها و دیگر عوارض ناشی از آلرژی‌های بهار ممکن است این فصل را به کامتان تلخ کند و مانع از این شود که از سرسبزی و هوای مطبوع بهاری لذت کامل ببرید.

حساسیت به وضعیتی گفته می‌شود که سیستم ایمنی نسبت به یک ماده حساسیت‌زا یا «آلرژن» بیش از اندازه واکنش نشان دهد. در این شرایط بدن فرد دچار حساسیت فصلی به طور مداوم آنتی‌بادی‌هایی را تولید می‌کند که وارد سلول‌ها شده و باعث آزاد شدن هیستامین و سایر مواد شیمیایی می‌شوند. هیستامین موجب گشاد شدن رگ‌ها می‌شود و با ایجاد تورم در ناحیه بینی و چشم از وارد شدن آلرژی به بدن جلوگیری می‌کند.

اگر شما هم سابقه ابتلا به آلرژی‌های بهاری را دارید، برای تسکین حساسیت خود این ۵ روش را امتحان کنید:

۱. برای ساعات طولانی بیرون از منزل نمانید

بهار، فصل گرده‌افشانی گیاهان است و این ذرات دائماً در هوا آزاد هستند. هنگامی که در محیط باز هستید، با هر تنفس، بینی و ریه‌های خود را از این گرده‌ها پر می‌کنید؛ که همین مسئله می‌تواند باعث بروز یک واکنش آلرژیک شود. سعی کنید اگر کار ضروری ندارید، بیشتر در منزل بمانید یا حداقل ساعات بیرون ماندن از خانه را محدود کنید. ماندن در خانه روشی مؤثر برای پیشگیری از ایجاد حساسیت‌های بهاری است؛ به خصوص در روزهای بادخیز و در ساعات اولیه صبح که میزان گرده‌های موجود در هوا در بالاترین سطح خود است.

بیرون از منزل از عینک استفاده کنید تا صدمات ناشی از این گرده‌ها را به حداقل برسانید. هم‌چنین استفاده از ماسک نیز به‌عنوان یک فیلتر مانع از ورود ذرات به دستگاه تنفسی شما می‌شود.

پزشکان توصیه می‌کنند در بدو ورود به خانه، همیشه دوش بگیرید، موهایتان را کامل بشویید و لباس‌هایتان را عوض کنید تا ذرات و غبار نشسته بر تن خود را از بین ببرید.

۲. داروهای ضدحساسیت مصرف کنید

آنتی‌هیستامین‌ها داروهایی هستند که می‌توانند علائم حساسیت فصلی را کاهش دهند. «لوراتادین»، «سیتیریزین» و «فکسوفنادین» نمونه‌هایی از داروهایی هستند که می‌توانید بدون نسخه از داروخانه تهیه کنید و با مصرف آن عطسه، خارش، آبریزش بینی و چشم را رفع کنید. هم‌چنین مصرف «سودافدرین» نیز گرفتگی بینی را کاهش می‌دهد.

در صورتی که مصرف دارو نتواند علائم آلرژی را تسکین دهد، پزشک ممکن است واکسن ضد آلرژی تجویز کند. این واکسن‌ها حاوی مقدار کمی گرده هستند و به بدن در ایجاد مقاومت در برابر آلرژن‌ها کمک می‌کنند.

کسانی که پوست حساس دارند فقط با این روش از ویتامین C استفاده کنند

۳. پیشگیری کنید

اگر سابقه طولانی در خصوص ابتلا به حساسیت‌های بهاری دارید، توصیه می‌شود حداقل یک هفته قبل از شروع فصل، پیش از اینکه چشم‌هایتان آبریزش پیدا کند و بی‌وقفه عطسه کنید، مصرف دارو را شروع کنید. به این ترتیب، اثر دارو در زمان عود حساسیت، در سیستم ایمنی بدن شما خواهد بود و به کاهش علائم کمک خواهد کرد.

۴. درمان‌های سنتی را دست‌کم نگیرید

درمان‌های طبیعی و سنتی به‌عنوان روش‌های ساده و در دسترس می‌توانند علائم آلرژیک را به حداقل برسانند. به طور مثال، نمک در طب سنتی به عنوان یک گندزدای قوی شناخته می‌شود. در صورت ابتلا به حساسیت فصلی، توصیه می‌شود روزانه دو مرتبه آب‌نمک رقیق قرقره کنید؛ تا گرد و غبار و ذرات حساسیت‌زا از دهان خارج شوند.

هم‌چنین برخی از داروهای گیاهی نیز به جلوگیری یا کاهش علائم آلرژی کمک می‌کنند. مثلاً استفاده از روغن بنفشه نیز حساسیت فصلی را تسکین می‌دهد. برای زدودن ذرات واردشده به بدن، می‌توانید روزانه دو قطره روغن بنفشه را داخل بینی بریزید یا روغن بنفشه را روی شقیقه‌ها بمالید و چند دقیقه ماساژ دهید. این کار در درمان عسطه‌های بی‌وقفه مفید است.

۵. این عادات سالم را اتخاذ کنید

در فصل بهار ترجیحاً پنجره‌ها را ببندید تا از ورود گرده‌ها به محیط داخل جلوگیری شود.

به جای پنکه که هوا را از بیرون به داخل می‌کشد، از کولر برای خنک کردن محیط استفاده کنید.

برای پیشگیری از گسترش و انتقال ذرات حساسیت‌زا، کفش‌های خود را پشت درب منزل در بیاورید تا آلرژن‌ها در محیط خانه انتشار پیدا نکنند.

لباس‌ها یا ملحفه‌ها را در هوای آزاد خشک نکنید، زیرا امکان جذب غبار و گرده گیاهان در الیاف آنها وجود دارد.

هم‌چنین برای کاهش علائم و عوارض حساسیت‌های فصلی توصیه می‌شود سیگار نکشید، زیرا استعمال دخانیات می‌تواند علائم آلرژی را تشدید کند.

کد خبر 846367 منبع: خبرآنلاین برچسب‌ها سلامت خبر مهم بیماری آلرژی

دیگر خبرها

  • ۸ راهکار طلایی برای کاهش قند خون
  • این ویتامین‌ها اضطراب را کاهش می‌دهد
  • والدین چطور می‌توانند به کاهش استرس کنکور فرزندشان کمک کنند؟
  • ۵ راهکار که علائم آلرژی فصلی را کاهش می‌دهد
  • شکم تخت می‌خواهید؟ | ۷ ماده غذایی مفید و موثر برای چربی‌ سوزی شکم
  • قند خون بالا و چربی خون با افزایش خطر اضطراب و افسردگی مرتبط است
  • کاهش قند خون با مصرف یک سبزی معطر
  • دیابتی‌ها از ته دل بخندید تا معجزه آن را ببینید
  •  تمدید ارسال مقاله به همایش بین المللی زیستن با کیفیت
  • راهکار‌های افزایش هوش عقلی و عاطفی در کودکان (فیلم)