Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-23@22:44:16 GMT

از ویروس کرونای هیبرید هندی _کالیفرنیایی چه می‌دانیم؟

تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۰۶۱۳۰

از ویروس کرونای هیبرید هندی _کالیفرنیایی چه می‌دانیم؟

دکتر سید علیرضا ناجی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره صحبت‌هایی که پیرامون ویروس کرونا تحت عنوان «هیبرید هندی_ کالیفرنیایی»، می‌شود، گفت: نمی‌دانم منظور از این نوع اسم گذاری چیست و باید از کسی که بر این نوع ویروس کار کرده است سوال کرد. در هر صورت واریانت هندی که این روزها صحبت پیرامون آن زیاد است موتاسیون‌های زیادی داشته است که ۳ تا از این موتاسیون‌ها برای ۳ واریانت مختلف است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی مربوط به واریانت برزیلی و آفریقای جنوبی، یکی مربوط به واریانت بریتانیایی و یکی هم مربوط به واریانت کالیفرنیا است. این که می‌گویند هیبرید هندی _ کالیفرنیایی، حتما چیز جدیدی است اما اطلاعات علمی دقیقی به ما ندادند که به چه علت این نام را گرفته است.

وی افزود: وقتی جهشی از ویروس کرونا در هندوستان مشاهده شد، کارهای ژنومی بر ویروس نشان داد که با واریانت جدیدی روبرو هستیم که موتاسیون‌های متعددی بر آن صورت گرفته است. نکته جالب این است که ۳ تا از این موتاسیون‌ها که پیش از این همزمان با هم در یک واریانت وجود نداشته است، اینجا مشاهده می‌شود. موتاسیون ۴۸۴ که نوع دیگر آن را در واریانت آفریقای جنوبی و برزیلی می‌دیدیم و همان واریانتی است که بسیار نگرانیم ویروس‌ها با این واریانت نسبت به واکسن مقاوم شوند، موتاسیون ۴۵۲ که در سویه واریانت کالیفرنیایی مشاهده می‌شود که این موتاسیون‌ هم گذر دهی ویروس را افزایش داده و نسبت به برخی آنتی‌بادی‌ها مقاوم کرده است و در نهایت موتاسیون ۶۱۸ که سبب می‌شود ویروس شکلی به خود بگیرد که ورود به سلول برایش راحت‌تر شود که این موتاسیون‌ هم در واریانت بریتانیایی دیده می‌شود. البته خود واریانت هندی، ۳ زیر واریانت دارد که یکی از آنها موتاسیون ۴۸۴ را ندارد.

ناجی اظهار کرد: وقتی صحبت جدیدی مطرح می‌شود باید اطلاعات دقیق علمی در اختیار جامعه علمی هم قرار گیرد تا بهتر متوجه صحبت‌ها شویم تا مردم هم نسبت به اطلاعات در تاریکی قرار نگیرند.

این استاد تمام ویروس شناسی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، اظهار کرد: نوع هندی ویروس بیشتر در هندوستان دیده می‌شود و پس از آن در انگلستان و آمریکا تعداد مبتلای زیادی به این نوع شناسایی شده است و بر اساس آخرین آمار این سویه هندی در حدود ۴۰ کشور شناسایی شده است. البته میزان پخش شدن ویروس‌ها در دنیا مطمئنا عدد درست و واقعی نیست؛ زیرا همه اینها بستگی به این دارد که چقدر کشورها اقدام به پایش ژنتیکی ویروس کنند.

وی درباره احتمال بروز جهش ایرانی کرونا، تاکید کرد: این احتمال خیلی زیاد است. وقتی ویروسی وارد یک جمعیت می‌شود بر اساس چرخش و تغییراتی که در خود می‌دهد موتاسیون‌های اختصاصی آن کشور را رقم می‌زند و این بسته به خو پذیری ویروس با جمعیت و ژنتیک منطقه است. بنابراین اگر بر ویروس کرونا در ایران کار کنیم احتمالا موتاسیون‌هایی می‌بینیم که مربوط به خود ایران است اما اینکه ما به این ویروس‌ها، اطلاق واریانت ایرانی کنیم مبحث دیگری است؛ زیرا اصطلاح واریانت تعریف خاص خود را دارد که نیازمند کاری وسیع است‌. در هر حال ویروس خود را بسته به شرایط تغییر می‌دهد تا سازگاری بیشتری با محیط داشته باشد.

منبع: فردا

کلیدواژه: ویروس کرونای هیبرید هندی موتاسیون ها ویروس کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۰۶۱۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بشار اسد : هر از گاهی با آمریکایی‌ها دیدار می‌کنیم / می‌دانیم نتیجه‌ای حاصل نمی‌شود، اما سیاست، هنر ممکن است

 بشار اسد، رئیس‌جمهوری سوریه در اظهاراتی گفت که هر از چند گاه دیدارهایی میان کشورش و ایالات متحده بدون دستیابی به نتایجی معین انجام می‌شود.

به گزارش انتخاب؛ اسد، یکشنبه، دوم اردیبهشت در جریان گفت‌وگوی سیاسی و فکری با اینال آردزینبا، وزیر خارجه آبخاز، افزود: «حتی زمانی که می‌دانیم نتیجه‌ای حاصل نخواهد شد، باید تلاش کنیم زیرا سیاست، هنر ممکن است».

بشار اسد افزود: «آمریکا در حال حاضر بخشی از خاک ما را در اشغال دارد، اما ما هر از گاهی با آنها دیدار می‌کنیم، هرچند این دیدارها ما را به چیزی نمی‌رساند».

اسد در پاسخ به این سوال که آیا شانسی برای از سرگیری گفت‌وگو با غرب، حتی در درازمدت وجود دارد، گفت: «همواره امید وجود دارد، حتی زمانی که بدانیم نتیجه‌ای حاصل نخواهد شد، باید تلاش کنیم».

رئیس‌جمهوری سوریه در ادامه گفت: «صرف نظر از نظر بد ما نسبت به غرب، باید با آنها کار کنیم و برایشان توضیح دهیم که هرگز از حقوق خود دست برنخواهیم داشت و همکاری ما با آنها صرفا بر مبنای برابری و مساوات خواهد بود».

اسد افزود: «آمریکا در حال حاضر بخشی از خاک ما را به شکلی غیرقانونی اشغال کرده و در کار تامین بودجه برای تروریسم است و از اشغال سرزمین‌های ما از سوی اسرائیل نیر حمایت می‌کند، با این حال ما هر از چند گاه با آنها دیدار داریم اگرچه این دیدارها دستاوردی برای ما ندارد اما همه امور تغییر خواهد کرد».

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • طرز پخت چلو مرغ توسط یک پدربزرگ‌ هندی (فیلم)
  • تانسو 06 ؛ شاسی بلند جدید چری که قرار نیست زیاد گران باشد! (+تصاویر)
  • داوری: در تولید بذر هیبرید خیار به رقم ۱۰ میلیون عدد در سال نزدیک شده‌ایم
  • رئیسی: امنیت پاکستان را امنیت خود می‌دانیم
  • از اولین دانشگاه شیعی در پاکستان چه می دانیم؟
  • بشار اسد : هر از گاهی با آمریکایی‌ها دیدار می‌کنیم / می‌دانیم نتیجه‌ای حاصل نمی‌شود، اما سیاست، هنر ممکن است
  • کامنت موشن| آیا کرونای دیگری در انتظار جهان است؟
  • شهردار لندن خواستار توقف کشتار در غزه شد
  • بائو 8 ؛ این پلنگ چینی خیلی شبیه لندکروزر است! (+تصاویر)
  • صحنه بحث برانگیز در دیدار منچسترسیتی و چلسی که پنالتی و هندی از سوی داور و VAR اعلام نشد / فیلم