Web Analytics Made Easy - Statcounter

دلواپسی و دغدغه‌های دانش آموزان برای امتحان در شرایط کرونایی باعث شد تا بخش‌هایی از متون درسی در تمامی رشته‌ها به عنوان مطالعه آزاد در نظر گرفته شود.

خبرگزاری میزان - ایرنا نوشت: اخبار مربوط به آموزش و پرورش به ویژه در خصوص زمان و چگونگی برگزاری امتحانات در ۲ هفته اخیر مورد توجه جمعیت بسیاری از دانش آموزان، خانواده‌ها و فرهنگیان بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امتحانات امسال در شرایط کرونایی و آموزش مجازی با نگرانی‌های بیشتری برای دانش آموزان نسبت به سال گذشته برگزار می‌شود، بنابراین نیازمند تعریف سیاست و مقررات جدید و حتی بازنگری در جزئیات برنامه‌ها بود.

وزارت آموزش و پرورش پس از بررسی‌های مکرر با تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا زمان امتحانات دانش آموزان را از ۲۷ اردیبهشت تا ۲۴ خرداد ماه اعلام کرد که در این ایام فقط آزمون‌های دانش آموزان پایه‌های نهم و دوازدهم به صورت حضوری برگزار می‌شود.

بر اساس تصمیمات آموزش و پرورش قرار است که سایر دانش آموزان با هماهنگی مدیران و معلمان به صورت مجازی امتحان دهند.

محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش درباره برگزاری آزمون پایان سال گفت: فقط پایه‌های نهم و دوازدهم به دلیل انجام هدایت تحصیلی و شرکت در کنکور سراسری آزمون حضوری دارند.

وی افزود: تصمیم این است که آزمون‌ها در تمام دوره‌های تحصیلی بعد از عید فطر آغاز و قبل از انتخابات به پایان برسد و این شرایط تداوم دارد مگر اینکه اوضاع تغییر کند.

وزیر آموزش و پرورش در واکنش به سوال برخی دانش آموزان مبنی بر اینکه در مقابل آموزش مجازی چرا امتحان حضوری است، گفت: نگران دانش‌آموزان و اعتراضات بعد از آن هستیم، امتحان سراسری اطمینان بخش‌تر است و برای کاهش نگرانی خانواده‌ها قطعا می‌گوییم کنار آن‌ها هستیم و بدون نظر آن‌ها کار نخواهیم کرد.

پس از تعیین قطعی زمان امتحانات دانش آموزان توسط ستاد ملی مقابله با کرونا، مسوولان آموزش و پرورش از حذف برخی مطالب کتب درسی در امتحانات دانش آموزان خبر دادند.

غلامرضا کریمی مشاور وزیر آموزش‌وپرورش در سنجش و پایش کیفیت آموزشی گفت: بر اساس تصمیم وزارت آموزش‌وپرورش تا ۳۰ درصد از حجم کتاب‌های درسی برای آزمون‌های پایانی دانش آموزان کاهش یافت که برای پایه دوازدهم این کاهش ۳۰ درصدی در کنکور نیز اعمال می‌شود.

وی تاکید کرد: با توجه به این که نمره دانش آموزان پایه دوازدهم هم تا ۳۰ درصد در نتایج کنکور آن‌ها تأثیر خواهد داشت، بنابراین برای این‌که در این دو پایه حق دانش آموزان ضایع نشود، باید آزمون‌های استاندارد و کشوری داشته باشیم.

مشاور وزیر آموزش و پرورش در سنجش و پایش کیفیت آموزشی ادامه داد: در آزمون‌های استاندارد، سؤالات ارایه‌شده به دانش آموزان در تمام کشور یکسان و طبق استاندارد‌های خاص است و طراحی سؤالات بر عهده معلم مدرسه نیست بنابراین نتایج به‌دست‌آمده از این آزمون‌ها دقیق‌تر از زمانی است که دانش آموزان توسط معلمان و برگزاری امتحانات درون مدرسه‌ای، مورد سنجش قرار می‌گیرند.

خسرو ساکی رییس مرکز سنجش و پایش کیفیت آموزشی وزارت آموزش و پرورش اظهار داشت: دروس این ۲ پایه تحصیلی در سال گذشته حذفیاتی داشت، امسال هم این حذفیات در سایت سازمان پژوهش و برنامه ریزی و مرکز سنجش با عنوان آموزش در وضعیت قرمز بارگذاری شده است.

وی ادامه داد: امتحانات حضوری باعث می‌شود که اولیای مدرسه و خانواده‌ها متوجه استعداد دانش آموزان شوند در حالی که نتایج امتحانات غیرحضوری قابل اعتماد نیست. سال گذشته نیز امتحانات به صورت حضوری برگزار شد.

در نهایت سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی در بخشنامه‌ای اعلام کرد: با توجه به تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا مبنی بر برگزاری حضوری آزمون‌های پایه‌های نهم و دوازدهم و لزوم در نظر گرفتن بارم بندی و طراحی سوالات کلیه دروس این پایه ها؛ این سازمان با توجه به همه گیری ویروس کووید ۱۹ و تاثیر آن بر نظام آموزشی کشور، راهنما‌های برنامه درسی کرونا در شرایط زرد و قرمز را برای سال تحصیلی ۱۴۰۰ - ۱۳۹۹ تولید و در آبان ماه ۹۹ به ادارات آموزش و پرورش استان‌ها ابلاغ کرده است.

بر اساس این بخشنامه در خصوص سایر پایه‌های تحصیلی نیز با توجه به تنوع وضعیت آموزشی، تصمیم گیری به عهده مدیران و معلمان مدارس است.

در این بخشنامه تاکید شده است؛ هرگونه دستورالعمل که مخالف مفاد این بخشنامه باشد، فاقد اعتبار است.

بخش‌های مطالعه آزاد یا حذفیات منابع آزمون دوره‌های اول و دوم متوسطه نظری در شرایط قرمز کرونایی در جداول زیر عنوان شده است.

بیشتر بخوانید: چالش خانواده‌ها با آموزش و امتحانات مجازی دانش‌آموزان

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب ها: آموزش و پرورش امتحانات

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: آموزش و پرورش امتحانات آموزش و پرورش وزیر آموزش دانش آموزان خانواده ها آزمون ها پایه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۰۸۶۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امتحانات نهایی باعث حذف کنکور می‌شود؟

فرهادی، سخنگوی وزارت آموزش و پرورش در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: امتحانات نهایی باعث عدالت آموزشی می‌شود چرا که تمام سوالات در همه مناطق کشور یکسان است.

وی افزود: امتحانات نهایی باعث حذف کنکور می‌شود و دانش‌آموزان با ظرفیت خود سوالات را پاسخ می‌دهند.

گفته شده، امتحانات نهایی مبتنی بر ارزشیابی از یادگیری با تاکید بر محتوای کتاب درسی و جداول بارم بندی سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی است و سوالات به گونه‌ای طراحی می‌شود که اگر دانش‌آموزان مفاهیم را مفهومی یاد گرفته باشند، مشکلی نخواهند داشت.

رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش نیز گفت: سهم سوابق تحصیلی در کنکور سال ۱۴۰۳ به ۵۰ درصد تأثیر قطعی رسیده است، این سوابق تحصیلی مربوط به دروس پایه دوازدهم است که سهم دروس عمومی ۲۸ درصد و دروس تخصصی ۲۲ درصد است.

گفتنی است که سهم سوابق تحصیلی در سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۵ به ۶۰ درصد و کنکور به ۴۰ درصد می‌رسد که ۳۰ درصد مربوط به دروس عمومی و ۳۰ درصد مربوط به دروس اختصاصی است.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی آموزش و پرورش

دیگر خبرها

  • مسئولان با افزایش تعداد دروس تک ماده راه فرار را به دانش آموزان یاد می‌دهند
  • امتحانات نهایی باعث حذف کنکور می‌شود؟
  • تاثیر ۵۰ درصدی امتحانات نهایی در کنکور سراسری
  • دانش آموزان می‌توانند برای ۴ درس امتحان نهایی تک ماده کنند
  • چرا دانش آموزان می‌توانند برای ۴ درس امتحان نهایی تک ماده کنند؟
  • شرایط استفاده دانش آموزان از " تک ماده " امتحانات نهایی
  • شرایط استفاده دانش‌آموزان از "تک‌ماده" امتحانات نهایی
  • امکان استفاده از تک‌ماده در ۴ امتحان نهایی
  • شرکت ۱۷ هزار دانش آموز چهارمحال و بختیاری در آزمون شبه نهایی
  • معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش: آزمون های شبه نهایی از ۹۰ درصد محتوای برنامه و کتاب درسی است