Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل دفتر امور بازرگانی وزارت صمت اظهار داشت: به واسطه کاهش واردات، مصرف سرانه برنج 15 تا 20 درصد کاهش داشته است. یعنی برآورد ما این است که حدود 5 تا 6 کیلوگرم به علت افزایش قیمت برنج کاهش مصرف داریم.

صدیف بیک‌زاده در مورد افزایش قیمت جهانی شکر و تاثیر آن بر بازار داخلی اظهار کرد: فعلا افزایش قیمتی در مورد شکر نداریم، درست است که قیمت جهانی شکر افزایش یافته و همینطور گروه ارزی آن از سال 98، از 4200 تومان به ارز نیمایی رسیده است، اما به علت اینکه شرکت بازرگانی دولتی ذخایر شکر داشت و همینطور کمتر بودن قیمت تولید داخلی از قیمت جهانی، فعلا تعدیلی قیمتی روی شکر اتفاق نیافتاده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: تا زمانی که ذخایر راهبردی شرکت بازرگانی دولتی ایران ادامه داشته باشد این روند ادامه دارد. باید دید بعد از اتمام یا به حداقل رسیدن این منابع وضعیت به چه شکلی است. اگر برنامه‌ای برای افزایش قیمت وجود داشته باشد رسما اعلام خواهد شد.

بیک‌زاده در مورد افزایش قیمت نان تصریح کرد: از آنجا که مسئول دبیرخانه ساماندهی گندم، آرد و نان شرکت بازرگانی دولتی ایران است، اگر این شرکت اعلام افزایش قیمت نان را انجام داده احتمالا این موضوع در برنامه آنها وجود داشته باشد اما من اطلاع ندارم و هنوز به وزارت صمت چنین موضوعی اعلام نشده است. اگر قرار باشد قیمت نان افزایش یابد رسما در کارگروه ساماندهی گندم، آرد و نان کشور باید مصوب شده و توسط استانداران ابلاغ می‌شود. تا زمانی که این مساله ابلاغ نشده افزایش قیمت از طرف واحدهای صنفی خلاف مقررات است.

مدیرکل دفتر امور بازرگانی وزارت صمت در مورد وضعیت برنج نیز اظهار داشت: از سال گذشته که قیمت برنج ارز نیمایی شد کاهش در واردات داشتیم، بطوریکه فروردین امسال نسبت به فروردین سال 98 حدود 90 درصد کاهش واردات داشته‌ایم، در سال 99 نیز نسبت به سال 98 حدود 47 درصد واردات کاهش داشته است به طور تخمینی 15 تا 20 درصد از این کاهش واردات برنج از محل افزایش تولید داخلی جبران شده و یک مقدار هم به خاطر تعدیل تقاضا بوده است.

وی در مورد میزان تغییرات سرانه مصرف گفت: تا زمانی که رفتار مصرف‌کننده تطبیق پیدا کند میزان مصرف کمتر می‌شود؛ با افزایش قیمت متاثر از نیمایی شدن واردات برنج، کاهش مصرف نیز رخ می‌دهد. در مورد برنج حدود 50 درصد وابستگی به واردات داریم، میزان نیاز کشور 3.5 میلیون تن است و حدود 600 هزار تن نیز ذخایر راهبردی داریم، حدود 1 میلیون و 800 تا 2 میلیون تن آن از طریق تولید داخل و حدود 1 میلیون و 700 هزار تن از طریق واردات تامین می‌شود. بنابراین سرانه مصرف حدود 40 تا 42 کیلوگرم است یعنی به واسطه کاهش واردات، 15 تا 20 درصد کاهش سرانه مصرف برنج روی داده است. یعنی برآورد ما این است که حدود 5 تا 6 کیلوگرم به علت افزایش قیمت برنج کاهش مصرف داریم.

بیک‌زاده افزود:‌ طبق مدل‌های اقتصادی مصرف‌کننده‌ها زمانی مصرف خود را با قیمت‌ها تطبیق می‌دهند، تا زمانی که این تطبیق رخ دهد حدود 5 تا 6 کیلوگرم سرانه مصرف برنج وارداتی کاهش خواهیم داشت، البته همه این اعداد به صورت برآوردی است.

مدیرکل دفتر امور بازرگانی وزارت صمت همچنین تصریح کرد: برای کالاهایی که در سبد مصرف خانوار نقش دارند؛ برنامه‌ریزی تامین، توزیع و تنظیم بازاری داریم که هر هفته در کارگروه تنظیم بازار رصد می‌شود. برای مثال اینکه برای یک کالاهای خاص چه میزان نیاز وجود دارد، چه مقدار از این نیاز از محل تولید داخل و چه میزان از طریق واردات تامین می‌شود. اگر تولید داخلی به هر دلیلی ممکن دچار مشکل شود، از طریق واردات برای آن برنامه‌ریزی می‌شود. اگر تولید داخلی افزایش یابد، میزان واردات مدیریت می‌شود.

وی افزود: به طور کلی از آنجا که محصولات کشاورزی تابع شرایط اقلیمی و بخش وارداتی آنها مانند روغن، برنج و شکر تابع شرایط بین‌المللی هستند، کارگروه تنظیم بازار به طور هفتگی برنامه‌های خود را مورد رصد قرار می‌دهد و متناسب با تغییرات انجام شده در منابع تامین این کالاها، در برنامه‌ریزی‌های خود تجدیدنظر می‌کند برای مثال تعرفه‌ها یا سود بازرگانی را تغییر می‌دهد.

 

/ایلنا

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: کاهش واردات افزایش قیمت تولید داخلی تا زمانی سرانه مصرف وزارت صمت قیمت نان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۱۰۰۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیچ و مهره گران شد، تاثیر افزایش قیمت دلار بر پیچ و مهره

آفتاب‌‌نیوز :

همانطور که می‌دانید قیمت دلار می‌تواند در کشور ما تاثیر بسزایی بر نرخ تورم و افزایش قیمت کالا‌ها داشته باشد. این موضوع در افزایش قیمت پیچ و مهره نیز بی تاثیر نیست.

براساس گزارش پیچ آنلاین 24، پیچ و مهره جز آن دسته بازار‌هایی می‌باشد که تاثیر مستقیم از افزایش قیمت ارز می‌گیرد، این روز‌ها و در بهار سال ۱۴۰۳ بازار ارز دچار تلاطم و افزایش قیمت بی‌رویه می‌باشد و این افزایش قیمت تاثیر زیادی بر روی قیمت پیچ و مهره گذاشته تا جایی که در برخی از محصولات وارداتی پیچ و مهره افزایش قیمت تا چندین برابر قابل مشاهده است. بررسی‌های میدانی نشان داده است که افزایش قیمت دلار از ۵ جهت می‌تواند بر افزایش قیمت پیچ و مهره تاثیرگذار باشد که در ادامه به بررسی این ریز فاکتور‌ها خواهیم پرداخت. 

افزایش قیمت پیچ و مهره‌های وارداتی

با اینکه کارخانه‌های تولید پیچ و مهره در سالیان اخیر پیشرفت بسزایی داشته، اما هنوز هم بسیاری از پیچ و مهره‌ها از خارج از ایران وارد می‌شود، به اعتقاد کارشناسان کارخانه‌های داخلی تولید پیچ و مهره توانستند تنها ۳۰ درصد نیاز کشور را برآورده کند و ۷۰ درصد این نیاز با پیچ و مهره وارداتی تامین می‌شود و با افزایش قیمت دلار قیمت این پیچ و مهره‌ها به شکل بی رویه‌ای افزایش پیدا می‌کند؛ زیرا افزایش قیمت دلار نه تنها باعث افزایش قیمت ریالی اجناس خریداری شده می‌شود بلکه هزینه حمل و نقل را نیز افزایش می‌دهد. همچنین به علت عدم دسترسی مستقیم مصرف کننده به پیچ و مهره وارداتی دست دلال‌ها نیز در این افزایش قیمت کوتاه نخواهد بود و این افزایش قیمت‌ها باعث دوچندان شدن قیمت نهایی پیچ و مهره وارداتی می‌گردد

افزایش هزینه‌های تولید پیچ و مهره

افزایش قیمت دلار نه تنها بر روی پیچ و مهره‌های وارداتی تاثیر می‌گذارد بلکه پیچ و مهره‌هایی که در داخل کشور نیز تولید می‌شود از این افزایش قیمت بی‌نصیب نخواهند ماند، زیرا هزینه‌های تولید آن‌ها بالا می‌رود و تولیدکنندگان پیچ و مهره برای حفظ حاشیه سود خود مجبور به افزایش قیمت خواهند بود. همانطور که می‌دانید سه فاکتور تعیین کننده در قیمت پیچ و مهره داخلی شامل قیمت نفت، قیمت مواد اولیه و مفتول و قیمت نیروی کار می‌باشد، افزایش قیمت دلار بر روی هر سه شاخص تاثیر می‌گذارد و خروجی این افزایش قیمت افزایش قیمت پیچ و مهره تولیدی در کشور است.

افزایش تقاضای داخلی هنگام بالا رفتن قیمت‌ها

جو روانی و انتظار تورمی بالایی که در کشور ما وجود دارد باعث شده تا هنگام افزایش قیمت دلار، علی‌رغم کوچک شدن سفره مردم و کاهش قدرت خرید آن‌ها، افراد در خرید اقلام ضروری خود عجله کنند؛ به این ترتیب مقدار پیچ و مهره‌ای که انتظار می‌رود در طی سه ماه سفارش داده شود، طی یک ماه خریداری می‌شود و این موضوع باعث کاهش پیچ و مهره موجود در بازار می‌گردد و در نتیجه قیمت آن افزایش پیدا خواهد کرد، زیرا حجم بالایی از محصولات در یک بازه زمانی کوتاه خریداری شده؛ به عبارتی افزایش تقاضا در هر بازاری باعث افزایش قیمت آن کالا می‌شود.

افزایش صادرات پیچ و مهر هنگام بالا رفتن قیمت دلار

صادرات بی‌رویه پیچ و مهره هنگام تغییرات و افزایش قیمت دلار یکی از عوامل اصلی افزایش قیمت این محصول است، زیرا با بالا رفتن قیمت دلار، قیمت تمام شده پیچ و مهره در داخل کشور برای بازار‌های جهانی بسیار جذاب می‌باشد و این موضوع باعث افزایش تمایل تولید کنندگان به صادرات پیچ و مهره به خارج از ایران می‌شود در نتیجه میزان پیچ و مهره داخلی کمتر و کمتر شده و کاهش عرضه آن باعث افزایش قیمت پیچ و مهره در داخل کشور می‌گردد.

افزایش قیمت حمل و نقل

همانطور که گفتیم حدود ۷۰ درصد از نیاز داخل کشور با پیچ و مهره‌های وارداتی تامین می‌شود و این پیچ و مهره‌ها برای اینکه به کشور ما برسند، نیاز به حمل و نقل دارند. با افزایش قیمت دلار، هزینه حمل و نقل نیز بالاتر می‌رود، زیرا به هر شکلی که این پیچ و مهره‌ها وارد کشور شوند هزینه حمل و نقل آن‌ها به دلار خواهد بود.

چه راهکار‌هایی برای کنترل قیمت پیچ و مهره وجود دارد؟

حال که با تاثیرات افزایش قیمت دلار بر قیمت پیچ و مهره آشنا شدید باید بدانید که چه راهکار‌هایی برای کنترل قیمت این محصول وجود دارد. همانطور که دانستید مهم‌ترین فاکتور در تعیین قیمت پیچ و مهره، قیمت دلار است؛ هنگامی که بتوان قیمت دلار را کنترل کرد، قیمت پیچ و مهره به خودی خود ثابت خواهد ماند. افزایش تولید داخل یکی دیگر از راهکار‌های کاهش قیمت پیچ و مهره است، هنگامی که بتوان از تولیدکننده داخلی حمایت کرد و اجناس ارزان قیمت به دست آن رساند، می‌توان انتظار داشت که تولید در کشور افزایش یابد و در نتیجه نیاز به واردات پیچ و مهره کاهش پیدا کند. حمایت مصرف کنندگان از پیچ و مهره داخلی یکی دیگر از راهکار‌های کاهش قیمت پیچ و مهره است، هنگامی که مصرف‌کنندگان نسبت به پیچ و مهره وارداتی تمایل کمتری نشان دهند می‌توان قیمت پیچ و مهره را کنترل نمود. خرید به میزان نیاز مصرف‌کنندگان نیز یکی دیگر از راهکار‌های کنترل پیچ و مهره است، هنگامی که با یک بازار تورمی مواجهید اگر که روی به خرید بی‌رویه بیاورید نتیجه به جز قیمت بالاتر محصول در انتظار شما نخواهد بود.

دیگر خبرها

  • افزایش واردات گوشت منجمد
  • کسری بودجه حاصل از واردات بنزین در تبصره هدفمندی یارانه های انرژی بودجه 1403
  • جوجه یک روزه چرا گران شد؟
  • افزایش ۳ درصدی ظرفیت رشته‌های فنی و حرفه‌ای و ریاضی فیزیک در مدارس کهگیلویه و بویراحمد
  • پیچ و مهره گران شد، تاثیر افزایش قیمت دلار بر پیچ و مهره
  • حمل و نقل عمومی از شنبه گران می شود | افزایش ۱۶ درصدی نرخ ورودیه مترو
  • واردات ۸۰۰ میلیون دلاری قطعات موتورسیکلت با رشد ۴۰ درصدی
  • افزایش ۳۵ درصدی بهره وری آب در سطح مزرعه با سامانه آبیاری قطره‌ای
  • افزایش ۳۳ درصدی واردات قطعات و اجزای خودرو و موتور سیکلت
  • نفت ایران دوباره تحریم می‌شود؟