Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی از حذف ۳۰ درصد محتوای کتب درسی در امتحانات نهایی و کنکور خبرداد.

 حسن ملکی در این باره اظهار کرد: در سال گذشته یعنی اوایل سال ۱۳۹۹  با توجه به شرایط بیماری کرونا، در سازمان پژوهش مجموعه راهنماهای برنامه درسی که به معنای تعدیل، اصلاح و متناسب سازی محتواها با شرایط کرونایی بود را در شش جلد آماده و به استان ها ارسال کردیم تا سال تحصیلی را بر اساس آن تدریس کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: هدف ما این بود که با توجه به شرایط به وجود آمده چه از بعد زمانی و چه عدم حضور تعداد قابل توجهی از دانش آموزان در کلاس های درس حضوری، بتوانند در یک شرایط مطلوب تری هم به تحصیلات خود ادامه دهند و تا حد ممکن نگرانی نداشته باشند.

رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی با بیان اینکه در این مجموعه هم حرف هایی را به معلمان زدیم و هم نکاتی را با خانواده مطرح کردیم و مطالبی نیز برای مدیران مدارس و خود دانش آموزان بیان شد گفت: در این مجموعه برای تسهیل شرایط و متناسب سازی زمان آموزش و محتواهای درسی حدود ۳۰ درصد از محتوای هر یک از کتاب های درسی را به عنوان مطالعه آزاد تعیین کردیم. مطالعه آزاد به این معناست که هر دانش آموزی علاقه مند باشد می تواند به صورت اختیاری مطالعه کند و اگر هم مطالعه نکند یا فرصت نداشته باشد و مایل نباشد، از آن بخش ها در امتحانات سوال مطرح نمی شود. این حذفیات را به استان ها هم اعلام کردیم و هدف این بود که یک تناسب ایجاد کنیم.

ملکی درباره اینکه آیا نمی شد به طول سال تحصیلی اضافه کرد؟ گفت: سال تحصیلی از نظر زمانی، نهادینه شده و زمان ابتدا و انتهای آن مشخص شده است و دستکاری طول زمان آموزش چندان مصلحت نبود و باید این تعدیل را برای طول یک سال تحصیلی انجام می دادیم. با حذف حدود ۳۰ درصد از محتوا سعی کردیم این تناسب ایجاد شود.

وی تاکید کر که بنده هم معتقدم هرگز آموزش غیرحضوری نمی تواند جایگزین آموزش حضوری باشد. در آموزش حضوری رابطه چهره به چهره معلم و دانش آموز، زمان و مکان آموزش، نظام ارتباطی عوامل مدرسه با دانش آموز و حتی ارتباط خانواده و مدرسه، آموزش های حضوری را از غیرحضوری متمایز می کند، اما به هر حال شرایط دست کسی نبود، کرونا آمد و خساراتی وارد کرد. کاهش حجم کتب نوعی انعطاف است و اگر این کار را نمی کردیم پیامدها و آثار دیگری به همراه داشت. در واقع با این کار نظام تعلیم و تربیت خواست خودش را با شرایط سازگار کرده و اندکی منعطف کند تا قدری از مشکلات دانش آموزان و خانواده ها را بکاهد.

رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی در پاسخ به اینکه آیا دو سه سال آینده با نسلی که ممکن است دچار افت تحصیلی شود روبه رو نمی شویم و چه طور باید این ۳۰ درصد را جبران کرد؟ گفت: اندکی افت به طور طبیعی  وجود دارد و باید این واقعیت را پذیرفت. ما باید جلوی ایجاد مشکلات مبنایی تر و اساسی تر را بگیریم. ما برای این کار شبکه ملی رشد را در این دوسال تقویت کرده و محتواهای غنی تری را بارگذاری کردیم که با سنین مختلف در دوره های مختلف تناسب دارد. مطالب متعددی بارگذاری شده است.

رایزنی برای مرور کتب درسی سال تحصیلی گذشته در مهر ۱۴۰۰

ملکی افزود: برای آغاز سال تحصیلی آتی که صحبت های اولیه شده اما هنوز قطعی نشده، ممکن است یک برنامه ریزی شود که در ابتدای سال تحصیلی معلمان یک ورودی به مطالب سال قبل داشته باشند و چه بسا با این کارها مقداری از این خلاء تربیتی تعدیل شود.

از حذفیات کتب درسی سوال امتحان نهایی و کنکور طراحی نمی شود

وی درباره اینکه آیا این ۳۰ درصد در کنکور هم لحاظ می شود؟ عنوان کرد: این حذفیات برای پایه دوازدهم هم شامل امتحانات نهایی و هم شامل کنکور است. این ۳۰ درصد برای دو پایه نهم و دوازدهم که امتحان هماهنگ و نهایی دارند حذف شده و در واقع از این حذفیات سوال طرح نمی شود و قطعی است. برای بقیه پایه ها مثلا دهم و یازدهم و غیره در اختیارات استان ها است. شرایط استان ها متفاوت بود و نمی شد نسخه واحدی تجویز کرد.

شرایط تحصیلی برای مهر ۱۴۰۰ مشخص نیست؛ لزوم ساماندهی آزمونهای آنلاین

رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی با اشاره به آزمون های آنلاین گفت: من معتقدم آزمون های آنلاین محدودیتهای نظام آموزشی آنلاین را با خود به همراه دارند و به صورت طبیعی نظارت کافی و لازم وجود ندارد. رابطه بین معلم و آزمون شونده برای رهبری و مدیریت و نظارت کمتر وجود دارد. منتها هنوز معلوم نیست سال آینده شرایط چه طور باشد ما  باید به سمت ساماندهی مطلوب تر نظام آموزش الکترونیکی برویم. روش های مطلوب تری را تدارک ببینیم تا بتوانیم اوضاع را در هر شرایطی بهتر مدیریت کنیم.

ملکی که در برنامه سلام صبح بخیر شبکه سه سیما حضور یافته بود گفت: درباره نظام سنجش و ارزشیابی آنلاین و آموزش غیرحضوری متخصصان روش های آموزشی متناسب پیشنهاد داده اند مثلا ارزشیابی از طریق کارپوشه های الکترونیکی، روش ارزشیابی خودسنجی، همتا سنجی و غیره مطرح است.

/ایسنا

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی سال تحصیلی استان ها کتب درسی ۳۰ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۱۱۲۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز آزمون‌های شبه‌نهایی دبیرستانی‌ها ازپس‌فردا/ این آزمون تأثیری در نمرات امتحانات نهایی ندارد

آفتاب‌‌نیوز :

طبق تصمیمات ستاد عالی آزمون‌ها، آزمون‌های شبه نهایی به صورت هماهنگ کشوری طراحی و به صورت همزمان در سراسر کشور با ۴ عنوان درسی؛ ۲درس تخصصی و ۲ درس عمومی (با توجه به رشته تحصیلی دانش‌آموزان) در دوره دوم متوسطه، برگزار می‌شود.

این امتحانات که به‌منظور کاهش استرس دانش‌آموزان دبیرستانی تدوین شده است از بیست‌و هفتم فروردین آغاز خواهد شد.

در راستای آشنایی دانش‌آموزان و همین طور دانش‌آموزان پایه‌های دهم و یازدهم با شیوه طراحی و شرایط آزمون‌های نهایی، بسته‌ای توسط سازمان پژوهش و معاونت متوسطه آماده شد که در آن، اهداف جزئی دروس و سوال‌های اساسی که مربوط به آن اهداف است و در کنار آن سطوح شناختی دانش‌آموزان را مورد هدف قرار می‌دهند و سوالات براساس آن طراحی می‌شود، در اختیار دبیران و دانش آموزان قرار می‌گیرد که این آزمون کاملا شبه آزمون و متناظر به آزمون نهایی برگزار خواهد شد.

بنابر اعلام مدیرکل دفتر متوسطه دوم نظری وزارت آموزش و پرورش، سوالات امتحانات شبه نهایی در همه نقاط کشور یکسان است که توسط دبیرخانه‌ها طراحی و به مدارس ارسال می‌شود که تلاش شده طراحی سؤالات مشابه سؤالات آزمون نهایی باشد و همین امر می‌تواند سنگین بودن امتحانات مذکور را برای دانش‌آموزان تداعی کند.

 آزمون‌های شبه نهایی که مقرر شده صرفا از کتاب‌های درسی طراحی شوند، توسط معلمان خود دانش‌آموزان تصحیح و اینگونه ضعف‌های دانش‌آموزان مشخص می‌شود لذا فرصتی است تا دبیران در فرصت باقی‌مانده تا پایان سال تحصیلی مشکلات درسی دانش‌آموزان را رفع کنند؛ این در حالیست که اوراق آزمون‌های نهایی توسط غیر معلمان دانش‌آموزان و حتی در سایر استان‌ها تصحیح می‌شود. معلمان برگه‌های امتحانات شبه نهایی را بر مبنای کلیدی که در اختیار آن‌ها قرار می‌گیرد، تصحیح خواهند کرد.

باید اذعان داشت نمرات امتحانات شبه‌نهایی تأثیری در نمرات آزمون نهایی دانش‌آموزان ندارد، اما ممکن است توسط برخی معلمان به عنوان نمرات مستمر دانش‌آموزان در نظر گرفته شود که مسئولان آموزش و پرورش این را توصیه نمی‌کنند تا دانش‌آموزان با آرامش در این امتحانات شرکت کنند.

لازم به ذکر است؛ امسال برای هر سه پایه دهم، یازدهم و دوازدهم سابقه تحصیلی منظور می‌شود. برای کنکور سال ۱۴۰۳، سهم پایه دوزادهم ۵۰ درصد است، اما برای سال ۱۴۰۴ به۶۰ درصد می‌رسد که در این زمینه پیشنهاد آموزش و پرورش تاثیر ۴۰ درصدی پایه دوازدهم و ۲۰ درصد سهم سوابق پایه یازدهم بود.

آزمون‌های نهایی و سوابق تحصیلی دانش‌آموزان پایه‌های دهم و یازدهم برای سال‌های بعد آنان موثر واقع می‌شود به این نحو که دانش آموزان پایه یازدهم برای سال ۱۴۰۴ تولید سابقه انجام می‌دهند چرا که در این سال، سهم سابقه تحصیلی به ۶۰ درصد ارتقاء پیدا می‌کند که ترکیب پایه یازدهم و دوازدهم است. همچنین سابقه تحصیلی در سال ۱۴۰۵ برای هر سه پایه تحصیلی دهم، یازدهم و دوازدهم تاثیرگذار خواهد بود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • جداسازی طیف اوتیسم از گروه کم توان ذهنی/متناسب سازی محتوای درسی برای دانش آموزان اوتیسم+فیلم
  • افزایش امتحانات نهایی به سه مقطع تحصیلی
  • تغییر زمان آغاز سال تحصیلی کلید خورد | شروع سال تحصیلی بر اساس وضعیت جغرافیایی و آب و هوایی
  • تاریخ و زمان امتحان نهایی خرداد ۱۴۰۳ | برنامه امتحانات نهایی خرداد ۱۴۰۳
  • تاریخ و زمان امتحان نهایی خرداد 1403 | برنامه امتحانات نهایی خرداد ۱۴۰۳
  • ثبت نام ترمیم معدل ۱۴۰۳ + زمان و هزینه، لینک سایت my.medu.ir
  • آغاز آزمون‌های شبه‌نهایی دبیرستانی‌ها ازپس‌فردا/ این آزمون تأثیری در نمرات امتحانات نهایی ندارد
  • آغاز آزمون‌های «شبه‌نهایی» دبیرستانی‌ها از این هفته
  • آغاز آزمون‌های «شبه‌نهایی» دبیرستانی‌ها از پس‌فردا/ این آزمون تأثیری در نمرات امتحانات‌نهایی ندارد
  • آغاز آزمون‌های «شبه‌نهایی» دبیرستانی‌ها از پس‌فردا/ این آزمون تأثیری در نمره امتحانات‌نهایی ندارد