Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-04-19@23:52:26 GMT

عرضه بیش از یک میلیون کیلووات برق در بورس انرژی

تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۱۲۹۳۹

عرضه بیش از یک میلیون کیلووات برق در بورس انرژی

در جلسه معاملاتی امروز شنبه ۲۵ اردیبهشت ماه در تابلوی برق بازار فیزیکی بورس انرژی ایران، یک میلیون و ۱۸ هزار و ۵۰۰ کیلووات ساعت برق توسط شرکت‌های تولید برق پرند مپنا عرضه خواهد شد. به گزارش پول نیوز، در جلسه معاملاتی امروز شنبه ۲۵ اردیبهشت ماه در تابلوی برق بازار فیزیکی بورس انرژی ایران، یک میلیون و ۱۸ هزار و ۵۰۰ کیلووات ساعت برق توسط شرکت‌های تولید برق پرند مپنا، تدبیرسازان سرآمد_نیروگاه سیکل ترکیبی ارومیه، تولید نیروی جنوب غرب صبا _نیروگاه خرمشهر، تولید و مدیریت نیروگاه زاگرس کوثر، تولید برق گناوه مپنا-نیروگاه سیکل ترکیبی گناوه، تولید نیروی برق نیروگاه شهدای پاکدشت (دماوند)، تولید برق سنندج مپنا_نیروگاه سنندج، توسعه منابع آب و نیروی ایران _ نیروگاه گتوند برای دوره تحویل ماهانه خرداد ۱۴۰۰ عرضه خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در جلسه معاملاتی روز چهارشنبه ۲۲ اردیبهشت ماه نیز در بازار فیزیکی برق بورس انرژی ایران، ۱۲۲ هزار و ۵۰۰ قرارداد معادل ۸۰ میلیون و ۹۱۰ هزار کیلووات ساعت برق به ارزش بیش از ۴۶ میلیارد و ۹۳۷ میلیون و۱۶۲ هزار ریال توسط شرکت‌های تولید نیروی برق پرند مپنا، تولید و مدیریت نیروگاه زاگرس کوثر، افق تامین انرژی طوس_نیروگاه طوس برای دوره تحویل ماهانه خرداد ۱۴۰۰ عرضه و مورد معامله قرار گرفت.

خاطر نشان می‌گردد، در بازار عمده فروشی برق و بازار مصرف کنندگان بزرگ برق (بازار خرده فروشی برق) نماد‌های بارپیک روزانه، بارپایه روزانه، میان باری روزانه و کم باری روزانه ۱۴۰۰/۰۳/۲۱ گشایش یافتند.

همچنین در بازار عمده فروشی برق و بازار مصرف کنندگان برق (بازار خرده فروشی برق) نماد‌های بار پیک روزانه، بار پایه روزانه، میان باری روزانه و کم باری روزانه ۱۴۰۰/۰۲/ ۲۶، ۱۴۰۰/۰۲/۲۷ و ۱۴۰۰/۰۲/۲۸ پایان جلسه معاملاتی روز چهارشنبه متوقف و فرآیند تحویل آن‌ها آغاز شد.  

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: بورس انرژی بورس اوراق بهادار بازار سرمایه عرضه سهام سهام عدالت جلسه معاملاتی باری روزانه بورس انرژی فروشی برق تولید برق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۱۲۹۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترس بازار از افزایش دامنه نوسان؟

روند کج‌دار و مریز در بورس تهران همچنان ادامه‌دار است و در روز گذشته (سه شنبه) مجددا نماگر‌های سهامی در مسیر نزولی قرار گرفتند.

به گزارش دنیای اقتصاد، در روزی که گذشت، شاخص‌کل بورس تهران افت ۰.۲۳‌ درصدی را تجربه کرد و در سطح ۲‌ میلیون و ۲۰۱‌ هزار واحد به‌کار خود خاتمه داد. شاخص هموزن نیز در جریان دادوستد‌های روز سه‏‏‏‏‏‌شنبه، ۰.۳۹‌ درصد از ارتفاع خود را از دست داد. در فرابورس نیز شاخص‌کل این بازار، افت ۰.۴۳‌ درصدی را تجربه کرد. بازار در واپسین دقایق معاملات با موجی از تقاضا همراه شد و قیمت‌های آخرین معامله صندوق‌های اهرمی از قیمت پایانی فراتر رفت.

برخی افت قیمت‌های روز گذشته بازار را به اتمام زمان دامنه یک‌درصدی نسبت دادند و معتقد بودند که برخی از سرمایه‌گذاران به‌خاطر ترس از صف‌فروش نماد‌ها در روز‌های معاملاتی بعد با دامنه بیشتر، اقدام به‌فروش سهام خود می‌کنند.

ماجرای دامنه‌نوسان

تصمیم کاهش دامنه‌نوسان برای ۳ روز معاملاتی اتخاذ‌ شده بود و روز معاملاتی گذشته سومین روز بازار با دامنه یک‌درصدی بود. روز گذشته مجددا سازمان بورس تصمیم گرفت برای یک روز دیگر، دامنه محدود را اعمال کند. گروهی معتقد به این موضوع هستند که باید دامنه‌نوسان به روال سابق بازگردد تا فرآیند تخلیه هیجانات بازار، هر چه سریع‌تر انجام شود، در مقابل این دیدگاه، گروه دیگری قرار دارند که اعتقاد دارند افزایش مجدد دامنه‌نوسان در شرایط کنونی به صلاح بازار نیست و باید اندکی صبر کرد تا کلیت بازار از رفع ابهامات مطمئن شود. این گروه موضوع افزایش دامنه‌نوسان در روز چهارشنبه را عجولانه تلقی می‌کردند و معتقد بودندکه دامنه‌نوسان بازار باید رفته‌رفته افزایش پیدا کند.

انتشار آمار‌های پولی

بانک‌مرکزی نیز اخیرا جزئیات آمار‌های پولی تا پایان بهمن ۱۴۰۲ را منتشر کرد. براساس این آمار، نقدینگی کشور تا پایان بهمن به ۷‌ هزار و ۷۷۹ همت رسیده که این عدد نشان‌دهنده رشد ۲۷.۵‌ درصدی نقدینگی نسبت به مقطع مشابه سال‌قبل است. شبه‌پول نیز به ۵‌ هزار و ۸۵۲ همت رسیده‌است و پول نیز با رشد ۴.۵‌ درصدی، مقدار هزار و ۹۲۷ همت را در پایان بهمن۱۴۰۲ نشان می‌دهد. گفتنی است که این میزان از رشد، بیشترین رشد تجربه شده پول در سال‌۱۴۰۲ است.

نگاهی به روند متغیر‌های پولی در بهمن۱۴۰۲ نشان می‌دهد که علاوه‌بر پول، نقدینگی و شبه‌پول نیز تغییر جهت داده و در مسیر صعودی قرارگرفته اند. پایه‌پولی نیز در پایان بهمن سال‌گذشته، به هزار و ۴۸ همت رسید. به‌رغم اینکه بانک‌مرکزی در زمستان سال‌گذشته، اقدام به انتشار گواهی‌سپرده ۳۰‌ درصدی برای کنترل نرخ تورم و جمع آوری پول سیال و سرگردان از سطح جامعه گرفت، اما با رشد ۴.۵‌ درصدی که در پول مشاهده می‌شود، می‌توان گفت که بانک‌مرکزی در نیل به هدف اصلی خود ناکام بوده‌است.

گفتنی است که با افزایش سهم پول از نقدینگی، نسبت پول به شبه‌پول نیز افزایش یافته‌است و این موضوع می‌تواند خود را به شکل افزایش تقاضا در بازار‌های دارایی نشان‌دهد. می‌توان گفت که بخشی از تقاضایی که در اسفند سال‌گذشته و فروردین سال‌جاری روانه بازار‌های دارایی شد، در نتیجه همین افزایش سهم پول از نقدینگی بوده‌است. بررسی نسبت ارزش بازار به نقدینگی نیز نشان می‌دهد که در پایان بهمن سال‌گذشته، کل ارزش بازار سهام به ۸‌ هزار و ۴۷۵ همت رسیده‌است و با این ارقام نسبت ارزش بازار به نقدینگی نیز رقم ۱.۰۹ را نشان می‌دهد. رشد سالانه پایه‌پولی با کاهش همراه شده که کاهش ذخایر خارجی بانک‌مرکزی از جمله عوامل موثر در کاهش رشد پایه‌پولی بوده‌است.

ادامه مسیر بازار

بازار به‌خاطر ابهامات کنونی که در پیرامون خود دارد، همچنان خالی از تقاضا است و جریان تقاضا نمی‌تواند با اطمینان‌خاطر و جسارت، دل به دریای خرید بزند. به‌نظر می‌رسد که اگر وضعیت بازار شفاف‌تر شود و ابهامات پیش روی بازار برطرف شود، بازار در یک وضعیت باثبات بتواند در مسیر صعودی گام بردارد و جاماندگی خود نسبت به سایر بازار‌ها را جبران کند. نکته قابل‌توجه این است که سرمایه‌گذاران بتوانند در شرایط این‌چنینی که معاملات بازار حالات هیجانی به خود می‌گیرد، خونسردی خود را حفظ کرده و بر استراتژی معاملاتی خود پایبند باشند.

در این‌صورت است که سبد معاملاتی سرمایه‌گذاران، کمترین آسیب را خواهد داشت. مطمئنا تصمیمات معاملاتی که به‌صورت هیجانی و در فضا‌های این‌چنینی اتخاذ می‌شود، به‌شدت سبد معاملاتی سرمایه‌گذاران را تحت الشعاع قرار می‌دهد. نکته مهم در شرایط خطیر فعلی این است که سرمایه‌گذاران به‌دقت کلیت بازار را زیرنظر بگیرند و از شواهد و قرائن موجود برای پیش‌بینی روند آتی بازار استفاده کنند. در شرایط مبهم، اگر متغیر‌های مثبت فراوانی نیز پیرامون بازار موجود باشد، بازار به کلیه این فاکتور‌ها بی تفاوت خواهد بود و تا رفع کامل شبهات، نمی‌تواند روندی جدی را در کلیت خود پیگیری کند.

دیگر خبرها

  • عرضه شفاف فرآورده‌های نفتی پالایشگاه ستاره خلیج فارس در بورس انرژی
  • افتتاح نیروگاه خورشیدی ۶.۱ مگاواتی منطقه ویژه سمنان
  • عرضه سهام بیواتانول باشت در بورس
  • معامله ۵۳ میلیارد کیلووات‌ساعت برق توسط بخش خصوصی در بورس انرژی
  • رشد ۶ هزار واحدی شاخص بورس در آخرین روز معاملاتی هفته
  • اعمال قانون روزانه ۱۴۰۰ وسیله نقلیه در پیاده‌روها
  • معامله ۵٣ میلیارد کیلووات ساعت برق توسط بخش خصوصی در بورس انرژی
  • بزرگ‌ترین نیروگاه برق اتمی جهان بیدار می‌شود
  • روزانه ۱۴۰۰ وسیله نقلیه در پیاده‌روها اعمال قانون شده است
  • ترس بازار از افزایش دامنه نوسان؟