Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-03-19@03:19:53 GMT

گل‌محمدی جزء گیاهان دارویی مهم گیلان

تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۱۳۱۱۱

گل‌محمدی جزء گیاهان دارویی مهم گیلان

ایسنا/گیلان مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی گیلان، سطح زیر کشت استان را افزون بر ۳۸ هکتار عنوان کرد و گفت: برنامه توسعه گیاهان دارویی استان را در دستور کار داریم که یکی از مهمترین این گیاهان گل محمدی است.

منوچهر پارسافر در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه برداشت گل محمدی در گیلان در حال انجام است، اظهار کرد: پیش بینی می شود امسال حدود ۴۱ تن برگ گل محمدی در استان برداشت شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: سال گذشته ۳۷ تن گل محمدی در گیلان تولید شده بود که خوشبختانه امسال نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.

پارسافر تصریح کرد: گل محمدی گیلان بازار پسندی مطلوبی دارد و علاوه بر بازارهای استان در استان های همجوار گیلان نیز به فروش می رسد.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی گیلان خاطرنشان کرد: به دلیل فروش خوب گل محمدی های گیلان، متقاضیان جدیدی نیز برای تولید گل محمدی در استان داوطلب هستند.

پارسافر ادامه داد: گل محمدی از قدیمی‌ترین و مهم‌ترین رزهاست که در بیشتر نقاط ایران به‌منظور تولید عطر و گلاب و به‌عنوان گیاه تزئینی مورد توجه بسیار قرار داشته و کشت می‌شود.

وی با بیان اینکه استخراج گلاب از گل محمدی یکی از تولیدات مهم اقتصادی کشور است اضافه کرد: هر ساله گلاب تولید شده و اسانس حاصل از آن علاوه بر مصرف داخلی به خارج از کشور نیز صادر می‌شود.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی گیلان مهم‌ترین موارد مصرف گل محمدی را تهیه گلاب، اسانس و صنایع داروسازی عنوان کرد و گفت: عمده شهرستان‌های دارای گل‌محمدی در استان گیلان رودبار، رودسر، سیاهکل، شفت و رضوانشهر هستند.

پارسافر سطح زیر کشت استان را افزون بر ۳۸ هکتار عنوان کرد و گفت: در گیلان برنامه توسعه گیاهان دارویی استان را در دستور کار داریم که یکی از مهمترین این گیاهان گل محمدی است.

وی با بیان اینکه تا پایان برنامه ششم ۱۵۰۰ هکتار از زمین‌های شیب‌دار گیلان، باید گیاه‌ دارویی کشت شود که گل محمدی هم جزء آن است ادامه داد: توسعه کشت اراضی شیب دار از طرح های اولویت دار استان است که اعتبار آن از یارانه نهال و گیاهان دارویی جذب می‌شود.

انتهای پیام 

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی گل محمدي گياهان دارويي عطر گیاهان دارویی گل محمدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۱۳۱۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جهش تولید در دیمزارهای تفت با کشت گیاه آنغوزه

ایسنا/یزد مدیر جهادکشاورزی شهرستان تفت گفت: گیاه دارویی «آنغوزه»، برای نخستین بار در سطح سه هکتار از دیمزارهای روستای «علی آباد» این شهرستان کشت شده است.

«محمد جعفری» در این باره اظهار کرد: نیاز آبی کم، افزایش بهره وری، سوددهی بالا و امکان صادرات محصول از مزایای کاشت گیاه دارویی آنغوزه است.

وی با اشاره به اجرایی شدن طرح جهش تولید دردیمزارها با کشت گیاهان بومی در شهرستان تفت، افزود: هدف از کشت گیاهان دارویی همچون آنغوزه، حفظ آب و خاک منطقه برای جلوگیری از فرسایش خاک، استفاده بهینه از اراضی مستعد دیم و امکانات موجود، کمک به رشد اقتصادی منطقه و جایگزین کردن محصولات اقتصادی کم‌آب‌طلب است.

«مریم مجیدی» رئیس مرکز جهادکشاورزی علی آباد نیز در این زمینه بیان کرد: کار کشت بذر گیاه کم آبخواه آنغوزه در دهستان علی آباد انجام شده و توسعه کشت این گیاه سودمند دارویی می‌تواند در اشتغالزایی آینده موثر و مفید باشد.

وی ادامه داد: آنغوزه نیاز آبی کمی داشته و قابلیت کشت دیم در زمین‌های شنی، آهکی و اراضی  شیبدار را دارد.

 به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی جهادکشاورزی شهرستان تفت در استان یزد، گیاه دارویی آنغوزه بومی آسیای مرکزی خصوصاً افغانستان و ایران است که عمدتا به صورت خودرو در سطح مراتع رویش دارد و از خواص آن می‌توان به اثرات آرام بخشی، محافظت از اعصاب، تقویت حافظه و کاهش فشار خون اشاره کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • افزایش ۴ برابری کاشت گیاهان دارویی در دیمزار‌های فارس
  • افزایش بیش از ۴ برابری کاشت گیاهان دارویی در دیمزار‌های فارس
  • کاشت بذر گیاهان مرتعی در راور
  • قیمت میوه تنظیم بازار شب عید در گیلان اعلام شد
  • قیمت میوه شب عیدی در استان گیلان
  • جهش تولید در دیمزار‌های شهرستان تفت باکشت گیاه آنغوزه
  • جهش تولید در دیمزارهای تفت با کشت گیاه آنغوزه
  • افتتاح ۲ واحد تولیدی در شهرک صنعتی سدید کرمان
  • کشت گیاه دارویی «زیره » در استان بوشهر تقویت می‌شود
  • جریمه شرکت دارویی به دلیل عدم ثبت کالا در سامانه