Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-24@12:30:31 GMT

شاهنامه فردوسی آیینه درخشان فرهنگ ناب ایران اسلامی

تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۱۴۳۹۶

شاهنامه فردوسی آیینه درخشان فرهنگ ناب ایران اسلامی

به گزارش گروه فرهنگی ایرنا از پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، مصیب امیری در پیام خود آورده است: بناهای آباد گردد خراب... ز باران و از تابش آفتاب... پی افکندم از نظم کاخی بلند ... که از باد و باران نیابد گزند ... نمیرم از این پس که من زنده‌ام ... که تخم سخن را پراکنده‌ام... هر آنکس که دارد هُش و رای و دین.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. پس از مرگ بر من کند آفرین...

در بخش دیگر این پیام آمده است: شاهکار حکیم فردوسی از سه منظر زبان فارسی، ادبیات فارسی و فرهنگ ایرانی مانند اقیانوسی است که یک عمر می‌توان در آن غوّاصی کرد و گوهرهای ناب و نایاب به دست آورد. فراوانی هرکدام از ویژگی‌های زبانی، ادبی و فرهنگی در آثار شاعران و نویسندگان، زمینه‌ساز مطالعات علمی و دقیق است و مواد کار لازم برای پژوهشگر این حوزه را همین فراوانی مختصات خاص است که فراهم می‌کند.  

در این پیام آمده است: ویژگی‌های زبانی شاهنامه بسیار گسترده است و از نظر موسیقایی، لغوی و نحوی بسیار اهمیت دارد. شاهنامه با موسیقی شورانگیز و حماسی خود روحیۀ دلاوری را همواره در ایرانیان زنده نگه‌داشته است. حکیم فردوسی با به جان خریدن رنجی بیش از سی سال و با گزینش واژگانی که ریشۀ فارسی دارند کتابی به یادگار گذاشته است که توصیف‌گر عظمت آن این بیت زیبای خود اوست: بسی رنج بردم در این سال سی/ عجم زنده کردم بدین پارسی/ امام احمد غزالی بر فراز منبرگفته است: هر چه در این چهل سال بر روی این چوب‌پاره گفته‌ام حکیم فردوسی در دو بیت گفته است؛ و این دو بیت را خوانده و از منبر پایین آمده است: ز روز گذر کردن اندیشه کن/ پرستیدن دادگر پیشه کن/ بترس از خدا ومیازار کس/ ره رستگاری همین است و بس

در بخش دیگر پیام آمده است: شاهنامه سرشار از این گونه شعرهاست؛ اشعاری که محققان در مورد آنها داد سخن داده‌اند و آوازۀ فرهنگ ایرانی را با آن به گوش جهانیان رسانده‌اند.
آثار قرآن کریم و سخنان اهل بیت عصمت و طهارت در شاهنامۀ فردوسی کاملا مشهود است و در این مورد کتاب‌ها و مقالاتی هم نوشته شده است.

در بخش پایانی پیام آورده است: فردوسی با شجاعتی کم‌نظیر از اعتقادات خود سخن گفته است و از حکومت وقت هیچ واهمه‌ای به دل راه نداده است: منم بندۀ اهل بیت نبی/ ستایندۀ خاک پای وصی... شاهنامۀ فردوسی آیینۀ بلندبالا و درخشانی است که در آن می‌توان فرهنگ ناب و بی‌دروغ ایرانی اسلامی را با تمام وجوهی که دارد به نظاره نشست. نکوداشت خالق این اثر کم‌نظیر و پاسداشت زبان فارسی که زبان ملی و رسمی ما ایرانیان است از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و شایسته است که در برنامه‌ریزی‌های فرهنگی و پژوهشی همواره پیش نظر پژوهشگران باشد.

برچسب‌ها پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری شاهنامه ابوالقاسم فردوسی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری شاهنامه ابوالقاسم فردوسی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری شاهنامه ابوالقاسم فردوسی اخبار کنکور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۱۴۳۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سُرنانوازی لرستان یک موسیقی جهانی شده است

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان با تأکید بر لزوم حفظ و اعتلای موسیقی اصیل لرستان گفت: سرنانوازی لرستان یک موسیقی جهانی شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرم‌آباد، اعظم روانشاد عصر امروز در جشنواره دوسالانه سرنانوازی در روستای بیشه لرستان با بیان اینکه لرستان خاستگاه موسیقی است و موسیقی در بطن و آئین‌های این استان قرار دارد اظهار داشت: باید سنت‌های پیشین محفوظ لرستان و ضمن نگهداری و حراست، به نسل‌های بعد انتقال داده شود.

وی، سرنانوازی را جز لاینفک موسیقی استان دانست و افزود: سرنانوازی از قدیمی‌ترین سازهای بادی با قدمت 5 هزار ساله است، همچنین یکی از سازهای مهم در سور و سوگ‌ مردم منطقه زاگرس محسوب می‌شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان گفت: استاد شاه‌میرزا مرادی، سرنانوازی را در استان پرورش داده و به تبع آن شاگردان بسیاری تحت نظر این استاد گرانقدر آموزش دیده‌اند و امروز سرنانوازی یک موسیقی جهانی شده است. حفظ و اعتلای موسیقی اصیل لرستان از اولویت‌های اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان است.

یادآور می‌شود، جشنواره دوسالانه «سرنانوازی» با عنوان «مروارید اقیانوس» یادمان استاد شاه‌میرزا مرادی و استاد رحم‌خدا نوری‌شاد با حضور اهالی فرهنگ، هنر و رسانه در روستای بیشه برگزار شد. این جشنواره از سری برنامه‌های طرح شهید آوینی و شب‌های فرهنگی لرستان در لرستان  از سوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان و با همکاری انجمن موسیقی استان و اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان و موسسه فرهنگی گلونی برگزار شد.

انتهای پیام/645/

دیگر خبرها

  • احساساتی شدن جان تری پس از پیام تبریک مورینیو به مناسبت ورود به تالار مشاهیر لیگ برتر / زیرنویس فارسی
  • تداوم فرهنگی ایران از دیدگاه اسلامی ندوشن
  • نمایشگاه‌های استانی کتاب در ایران هم مهمان ویژه از دیگر کشور‌ها داشته باشند
  • همه پروژه‌های فرهنگی-هنری دارای شناسنامه ملی می‌شوند
  • چرا زبان شکسپیر محو شد، اما سعدی نه؟ | زنجیره‌های پیوستگی زبان فارسی!
  • سُرنانوازی لرستان یک موسیقی جهانی شده است
  • هفدهمین جشنواره بین‌المللی پژوهش فرهنگی برگزار می‌شود
  • برنامه ملی گسترش انس عمومی با ادبیات فارسی تصویب می‌شود
  • فردوسی متعلق به تمامی فارسی‌زبانان است
  • روند تصویب برنامه ملّی گسترش انس عمومی با ادبیات کهن فارسی در شورای فرهنگی عمومی